Kako napraviti rtu na kauču to učiniti sami

Anonim

Dekoracije za dom izrađene od vas, sada su na vrhuncu popularnosti. I u tome nema ništa iznenađujuće, kao što je tekstila zašivenim vještim obrtnicima donosi osjećaj udobnosti i udobnosti sobi. Osim toga, za proizvodnju rtova na kauču, trebat će vam samo nekoliko sati. U isto vrijeme, možete uzeti u obzir ne samo zahtjeve vašeg interijera, već i pojedinačne dimenzije namještaja.

Kako napraviti rtu na kauču to učiniti sami

Slika 1. prošiveno prekrivače će ukrasiti bilo koji namještaj i stvoriti udobnu atmosferu.

Preliminarne faze rada

Ako imate malo iskustva i bojite se uzeti sveukupne stvari, prvo možete zašiti poklopce na stolici. Tehnologija šivanja ova dva proizvoda se ne razlikuje. I u proizvodnji pamala, potrebno je samo uzeti u obzir dimenzije namještaja. Nemojte odmah preuzeti složene obrasce pokrivača. U pravilu, krojenje takvih proizvoda naručuje se u radionicama.

Kako napraviti rtu na kauču to učiniti sami

Slika 2. Uzorak prekriven kaučem.

Rt na stolici ili kauč može biti najlakši. Ne zahtijeva složene izračune ili papirnate obrasce za njegovu proizvodnju. Sva potrebna oznaka se primjenjuje izravno na tkaninu. Ipak, proizvod može izgledati vrlo elegantno. Pogotovo zanimljive su prošivene prekrivače, ukrašene dekorativnom linijom. Primjer gotovog proizvoda prikazan je na Sl. jedan.

Za proizvodnju takvog rta na kauču, trebat će vam sljedeći materijali:

  • glavna tkanina;
  • Materijalni materijal (za dekoraciju);
  • obloge tkanine;
  • suptilne sinteze;
  • Kontrast niti za sins.

Kako napraviti rtu na kauču to učiniti sami

Mjere kauča za proizvodnju pokrića.

Rt na kauču, napravljen od dva materijala, izgleda vrlo originalno. Središte takvog proizvoda je ušiven iz prekrasne tkanine, ukrašen cvijećem ili ukrasima. A na stranama se sastavlja široke granice od tkanine-pratioca - jednobojni materijal pogodan za boju.

Članak o toj temi: Kako izgraditi drvenu kuću sami

Kao osnova za prekrivač, možete uzeti spojnog tkiva. Već se sije i ima omekšavajući sentetičku brtvu. U tom slučaju, morat ćete samo posaditi komad obloge. Ali takvi materijali imaju značajan nedostatak. Postoji visok postotak sintetičkih vlakana.

Možete napraviti kauč vlastitim rukama bez obloge, ali takvi proizvodi ne izgledaju vrlo estetski. Osim toga, Sintepon će se držati presvlake namještaja i ostaviti vlakna na njemu, slično pamuku. Kao obloge tkanine, to je mudrično kupiti pamučne materijale. Ne slabi i ne zahtijevaju složenu njegu. Takvi proizvodi mogu se oprati u redovnom stroju.

Za završne završne obrade, grani obično koriste dekorativnu pletenicu, satenu ili izvezene vrpce, čipke. Konačni dekor proizvoda potpuno ovisi o vašem ukusu i postojećim vještinama.

Izrada uzoraka rpe

Kako napraviti rtu na kauču to učiniti sami

Slika 3. Načelo proizvođača za ukrašavanje pokrova.

Kao što je već spomenuto, proizvodnja prekrivača na stolici ne zahtijeva preliminarno stvaranje pamala. Sve potrebne oznake i veličine primjenjuju se izravno na tkaninu.

Primjer takve sheme prikazan je na Sl. 2.

Ali prije otkrivanja morate ukloniti sljedeća mjerenja:

  • Širina namještaja (ako se parametri leđa i sjedalo razlikuju, tada se uzima u obzir najveći dio);
  • duljina naslona;
  • duljina sjedala;
  • Visina od donjeg ruba poda do poda.

Kako napraviti rtu na kauču to učiniti sami

Registracija kauča za ruke.

Širina gotovog prekrivača bit će jednaka prvom mjeru. Tada trebate preklopiti ostatak veličina i oduzeti visinu dekorativnog Rouffle (ako želite ukrasiti njezin proizvod). To je obično 15-25 cm. Dakle, odlučite se o dimenzijama cijelog prekrivača.

Zatim morate izračunati veličinu bočnih granica, koji će biti izrađeni od tkanine. Njihova veličina u potpunosti ovisi o vašoj želji. Oni mogu biti uski (od 10 cm) ili široki (preko 30 cm). Bordeurians trebaju biti obojani bez uzimajući u obzir zaglavljene detalje.

Članak o temi: Kako skinuti kuću izvan dnevnika ili aeriranog betona

Konačno, Oracle je izložen. S njezinom visinom odlučila ste na samom početku. I Ryushova duljina jednaka je širini sloj pomnoženog s 2.5. Takva zaliha tkanine potrebna je za formiranje prekrasnih nabora. Nakon što su sve detalje rezbarene, možete nastaviti na šivanje ogrtača.

Šivanje kape za stolicu

Prvo morate obraditi granice. Na krajevima praznine, tkanina je izrezana pod kutom od 45 °. Na bočnim (dugim) dijelovima tvore glupi kut, i na poprečnom - oštrom. Uzorci su presavijeni s nevažećom strani na strani uključivanja i brzo se stabiliziraju. Punches izglađen. Kao rezultat toga, trebali biste imati neku vrstu okvira.

Unutar okvira ispunjen je detaljima glavne tkanine. U uglovima doplatka šire slikara i izglađena. Tada se gornji dijelovi penjaju s istim dijelom ploče sinteta i procijenjeni na linije školjkaša.

Ako to nije učinjeno, tijekom polaganja dekorativne linije, materijal će se pomicati i rt će se deformirati.

Zatim su prekrivači presavijeni s praznim tkaninom s nevažećom stranom i postavljaju liniju kroz perimetar, ostavljajući propusnicu za okretanje u jednom od šavova. Proizvod je ispravljen na front, preskoči u šav je zatvoren ručno.

Konačno, Oracle se obrađuje. Može se jednostavno prigušiti na gotov proizvod ili stvoriti žurbu. Tehnologija njegove proizvodnje prikazana je na Sl. 3.

Singles jednostavnih obustava pretvaraju se u širinu od 1,5 cm (prva obrada uzdužnu, a zatim poprečnu stranu) i uklonite. Radnik se postavlja s naborima i pričvršćuje se na prekrivač.

Čitaj više