Za spajanje perilice na dovod vode

Anonim

Za spajanje perilice na dovod vode

Kada kupujete novu perilicu ili prilikom kretanja, pojavljujete se zadatak povezivanja uređaja na vodoopskrbu. Za takav cilj, dizalica koja se zove tee se najčešće koristi.

Za spajanje perilice na dovod vode

Svrha

Ideja da crane-tee za perilicu nije toliko važan, pojavljuje se u mnogim ljudima. Takvi korisnici su najvjerojatnije nepoznati po konceptu hidromora u vodovod cijevi, kao rezultat od kojih metal, i metalna plastična cijev može probiti kroz šav. A ako je crijevo za uključivanje spojeno izravno na dovod vode, postoji veliki rizik da se izbire zbog takvog hidrauličkog čovjeka, koji će dovesti do tokova vode u stanu.

Upotreba crane-tee će vas uštedjeti od potrebe ponovnog popravka i u vašem apartmanu i susjedima s dna. I to je osobito prikladan, jer vam omogućuje da smanjite nekoliko kućanskih aparata u vodoopskrbu, kao što su perilici posuđa i perilice rublja.

Za spajanje perilice na dovod vode

Vrste dizalica

U vezi s perilicama perilice se može koristiti:
  • Ili prolazne dizalice. Koristi se za cjevovode u cjevovod.
  • Kutne dizalice. Oni su izabrani ako trebate povezati tehniku ​​u zasebnu granu.

Svaka vrsta ovih dizalica je ventil, lopta ili prolazi. Razlike su u načinu preklapanja u takvim vodenim dizalicama. Osim toga, mogu se razlikovati materijal iz kojih su napravljeni (obično je mjed ili silumin).

Kratki video pregled TEES / CRANAS Pogledajte sljedeći videozapis.

Što bolje instalirati?

Odaberite odgovarajuću dizalicu prije svega s kreditom za vaše vještine i financijske mogućnosti. Izbor vrste dizalice treba se temeljiti na proračunu za kupnju, a ne na mjestu perilice rublja.

Najekonomičniji i jednostavniji je dizalica, budući da ne treba posebne uređaje za njegovu instalaciju. Povezivanje takve dizalice do opskrbe vodom crijevo, perilica rublja može se spojiti na mikser, umivaonik, bojler (do cijevi koja hrani spremnik grijača) ili čak do odvodnog spremnika (i nakon crijeva i na njega ). Odabir ventila za prolaz, važno je obratiti pozornost na smjer njegove poluge tako da se ne odmara u zidu i bilo je lako doći do njega.

Članak o temi: Kako ukrasiti zavjese za zavjese s vlastitim rukama za 20 minuta

Da biste spojili tee, morate pripremiti ključ za plin i skup tipki. Također za posao trebat će vam fi snimka koju trebate uključiti nit. Zatezanje veze s ključem za plin, morate provjeriti njegovu nepropusnost. Instaliranje tee na stare cijevi se ne preporučuje.

Postupak povezivanja vidi sljedeći video.

Ako ćete instalirati kutni ventil, kupite dodatnu cijev. Trebat će vam i poseban tee koji je instaliran u cijevima. Općenito, ugradnja kutne dizalice je ista kao i spajanje poderane dizalice, to jest, morate koristiti fum-vrpcu, raniti ga na niti. Tada je ventil pričvršćen u cijev, a crijevo iz stroja je spojen na njega. Zatim se veza odgađa ključ za plin.

Za spajanje perilice na dovod vode

Načini povezivanja s opskrbom vodom

Metalna cijev

Najlakši način je povezati stroj na mjesto gdje već postoji tee za mikser, WC ili perilicu posuđa. Odvojite crijevo uređaja, na njegovo mjesto instaliran je još jedan crane-tee. Njegovi su izlazi umetnuti i spojeni ranije vodovod, a slavina za perilicu rublja.

Drugi način će biti korištenje "vampira" - poseban uređaj koji je pričvršćen na stezaljke cijevi. Vampir je prisutan s granom te niti. Tehnologija veze u sljedećim videozapisima.

Ako je tee nije instaliran na cijevi ranije i nemate mogućnost primijeniti "vampir", morate izvršiti umetak. Rezanje dijela autoceste, morat ćete napraviti nit, a zatim spojiti tee.

Za spajanje perilice na dovod vode

Cijev od metalplastičnih

Da biste instalirali tee na plastične cijevi, potreban je poseban alat i ispravan odabir tee s priključnim slavinama, spajanje s metalnim plastičnim cijevima. Koristeći posebne škare, morate obavljati visokokvalitetne konvolucije. Ako nemate takve škare i prije s metalnim plastičnim cijevima, niste radili, bolje je pozvati da spojite specijalistički stroj.

Članak na temu: mljevenje zidova prije lijepljenja Pozadina: Trebam li koliko je suhog staza i kako primitivne gipsane ploče, zašto, biti sigurni, fotografija, video

Za spajanje perilice na dovod vode

Pregledi korištenja

Ljudi koji imaju iskustva u korištenju Crane-Tees za spajanje rublja rublja na vodoopskrbu, kažu da su proizvodi silumina mnogo manje od mjedi, a kuglični ventili su pouzdaniji od multi-skretanje. Što se tiče proizvođača, kupci slave visoku kvalitetu trostrukih ventila talijanske i hrvatske proizvodnje.

Alternative

Umjesto poderane dizalice, možda ćete preferirati instalaciju fitinga. Nakon rezanja cijevi, ova je montaža postavljena između njegovih segmenata, a zatim je cijev umetnuta u njegovu slobodnu rupu, koja ide na perilicu rublja. To je istovremeno jednostavan i jeftin način, ali se ne može nazvati vrlo pouzdanim. Ugradite brtve s vremenom, što dovodi do pojave curenja.

Također, crane-tee može biti zamijenjen uobičajenim kuglastim ventilom. Njegova pouzdanost je visoka kao specijalizirana dizalica, a cijena je mnogo niža.

Za spajanje perilice na dovod vode

Čitaj više