Namještaj za sjeni: Prednosti, vrste, proizvođač radi

Anonim

Zamijenite vrata ormarića, balkona otvore, ormara, razne niše s uspjehom mogu sjenila namještaja. U posljednjih nekoliko godina, zavjese za tkivo, šarke, sklopive i sklopive strukture riješile su ovaj problem. Moderni kapljici namještaja ili rolete ne samo se savršeno ne mogu slati s ulogom zastarjelih zalisa, već i služiti kao ukras sobe, a također obavljati niz drugih korisnih zadataka. Koje su značajke i sorte ovog detalja interijera?

Namještaj za sjeni: Prednosti, vrste, proizvođač radi

Prednosti

Blinds za namještaj su strukture od lamele ploča koje su međusobno povezane. Glavna razlika od standardnih vrata je da ih možete otvoriti ili gore, a ne van. Zahvaljujući tome, vlasnici malih veličina apartmana imaju priliku značajno uštedjeti prostor, stavljajući namještaj u uski hodnik ili uz zidove, držeći nekoliko kutija u isto vrijeme. Rolete su vrlo lako popraviti u bilo kojem položaju, što omogućuje prikladan pristup unutarnjem prostoru ormara. Možete kupiti gotov proizvod, naručiti na individualni projekt ili učiniti sami.

Neobjavljene prednosti svojstvene namještajem vrsti sjenila su prisutnost fleksibilnih vodilica, zahvaljujući kojem se platno može kretati na bilo kakve putanje. Različiti proizvode slikovnih proizvoda u boji omogućuju vam da zamijenite vrata namještaja u sobama, uređena u nekom stilu. Značajan nedostatak takvih žaluzina je jedan: kada će razvrstati, jedna lamela će morati promijeniti cijeli dizajn. Zavjese namještaja lako su izraditi vlastite ruke od drvenih panela i tkanina.

Ostale važne prednosti takvih sjenila su:

  • Zaštita stvari od sunca, vlage, prašine, nepotrebne pozornosti djece i životinja;
  • Zaštita vrijednosti, dokumenata izvana;
  • davanje athethetičke atmosfere;
  • Mogućnost korištenja ne samo u apartmanima i uredima, već iu automobilu, jahti, garaži;
  • jednostavna briga s vlastitim rukama kada koristite minimalna sredstva;
  • Demokratska cijena.

Članak o toj temi: Tehnologija monolitnog okvira kuća: prednosti i mane

Namještaj za sjeni: Prednosti, vrste, proizvođač radi

Glavna vrsta

Namještaj za sjeni se odlikuju položajem u glavnoj zgradi. Vodič horizontalne platnene postavljene su na vrhu i na dnu ormarića, a njegova visina može doseći više od 2 m. Ako dizajn namještaja pruža jedan vrata, zatvara desno ili lijevo. Postoje rolete i s vertikalnim tečajem.

Proizvodi se razlikuju u metodi ugradnje. Ugrađeni su i iznad glave. Ugrađeni (Mortise) vodiči se koriste u procesu proizvodnje namještaja: u već spremnim slušalicama umetnuti ih problematičnim. Patch rolete su jednostavne za izradu vlastitih ruku. Uz njihovu pomoć, možete organizirati novi namještaj ili ažurirati stari.

Dizajn namještaja (kao i bilo koje druge) rolete izvode se iz različitih materijala. Za proizvodnju ovog detalja interijera, plastike, polipropilena, aluminij, rjeđe - drva, stakla. Uski širenje drvenih sjenila objašnjava se ograničenom području njihove primjene. Takva vrata, na primjer, nisu prikladni za kupaonicu, u kojoj se vlažnost stalno poboljšava. Osim toga, visokog rizika od oštećenja ovog materijala. Međutim, možete odabrati plastični proizvod, nijansu i teksturu imitirajući vrijedno stablo stabla.

Namještaj za sjeni: Prednosti, vrste, proizvođač radi

Savjeti za odabir

Rolete koje zamjenjuju namještaja vrata pomažu u stvaranju udobnosti i izvorno izdavanje unutrašnjosti sobe. Kako ne napraviti pogrešku s izborom ovog važnog detalja interijera?

  1. Materijal proizvoda Odaberite sa stilom prostorije u kojem će biti instaliran. Staklene rolete savršeno se uklapaju u unutrašnjost moderne kuhinje. Osim toga, oni su u stanju izdržati teška opterećenja, ne podvrgnuti ogrebotinama i izgledaju nestrpljivo. Aluminijske rolete će skladno gledati na visokotehnološku dnevnu sobu, drveni u klasičnoj spavaćoj sobi.
  2. Ako trebate instalirati rolete s prisutnošću zaštitnih funkcija od hakiranja, na primjer, na ormaru gdje se pohranjuju vrijednosni papiri, odaberite metalni model.
  3. Prilikom odabira proizvoda obratite pažnju na kvalitetu vodiča. Ako su pričvršćeni loše, platno se neće moći slobodno kretati na njih. To će ubrzati trošenje cijelog dizajna i značajno će smanjiti svoj život.
  4. Ako ste kupili gotov dizajn, ali nismo sigurni da ga samostalno možete izgraditi u namještaj, odnose se na usluge stručnjaka.

Članak na temu: Boja za krevet Učinite to sami: Proizvodnja nadstrešnice

Namještaj za sjeni: Prednosti, vrste, proizvođač radi

Neovisna proizvodnja

Da biste napravili zavjesu, sličnu funkcijama s roletima za ormare, učinite to sami, pripremite:

  • tkivo (bolje je odabrati guste za spremanje lamela na početni prikaz dugo vremena);
  • Teme, igla;
  • traka centimetra;
  • škare;
  • 2 drvene daske;
  • Pletenica ispod boje glavnog materijala širinom od 4 cm.

Izmjerite širinu i duljinu kućišta namještaja za koje se proizvodi zavjesa. Iz tkanine, izrežite mrežu veličine veličine, ostavljajući na obje strane za 2 cm širine, u dužini - 5 cm. Provjerite gornji i donji rub materijala, prebačen, učinite to ručno, a zatim gurnite pisaći stroj , Trebaju se formirati 2 "džepovi": odozgo i ispod. U tim rupama umetnite daske od drveta. Da bi ih osigurali unutra, korak bočne šavove na obje strane.

Od preostale tkanine, izrežite podvezicu s lišćem, s kojim ćete otvoriti i zatvoriti brzinu. Njegova širina mora biti 18 cm, duljina je 30 cm veća od glavnog platna. Preklopite traku na pola iznutra i napišite s 3 strane. Uklonite tkaninu na prednjoj strani i temeljito letite. Stavite gotove podvezice kroz gornji rub zavjesa i na dnu desno u sredini sigurni. Donji kraj podvezica je poderan vrpcom. Rolete su spremne. Možete ih instalirati s ljepljivim trakom ili bilateralnom trakom.

Želeći promijeniti situaciju, ne žuriti za stjecanje novog namještaja. Ponekad je dovoljno samo ažurirati svoje fasade radikalno promijeniti izgled unutrašnjosti. To će pomoći posebnim blindovima koji zamjenjuju vrata namještaja. Mogu se kupiti u gotovom obliku ili šivati ​​vlastitim rukama.

Roleti će pomoći da značajno spase prostor male veličine stana ili ureda. Oni će uspješno zamijeniti staromodni ormar vrata koji ne rade dobro s visokim opterećenjem i često su slom. Moderni dizajni omogućuju vam da otvorite kutije bez povrede prostora sobe. Osim toga, pokupiti proizvod pogodan za shemu boja, možete učinkovito naglasiti stil interijera.

Članak o toj temi: Organizator na dječji krevetić: Proizvodna tehnologija

Čitaj više