Prozor s ugrađenim roletima: prednosti i nedostaci

Anonim

Prozor s ugrađenim sjenila je prilično zanimljiv dizajn koji vam omogućuje pouzdano zaštitu sobe od sunčeve svjetlosti i istovremeno održavajući atraktivan izgled. Ako ste umorni od običnih plastičnih panela, koji su bučni od vjetra, savijeni i zauzimaju dosta prostora na prozoru, obratite pozornost na ovaj model.

Prozor s ugrađenim roletima: prednosti i nedostaci

Što je dizajn?

Prozor s ugrađenim roletima - obično se proizvodi pomoću aluminijskih ploča obloženih laminiranjem ljuske i zatvorenika unutar staklenog paketa. Unatoč činjenici da su okviri okvira sustava Windows prilično široki - od 14 do 27 mm, debljina staklenog paketa ostaje mala.

Možda 2 opcije:

  • Paneli se nalaze između dvije čaše odvojivog bloka;
  • Pouzdano su zatvoreni u osjetljivom bloku.

Mehanizam za kontrolu zatvarača unutar prozora prikazuje se izvan prozora. Podesite svjetlosni tok je vrlo jednostavan: horizontalni lamele mogu se rotirati oko osi. Mogu se podići i napraviti svjetliju sobu, a možete potpuno izostaviti u sunčanom vremenu.

Ako želite, možete odabrati priručnik (pomoću kabela i kabela) ili mehanizam za električnu kontrolu (pomoću konzole), ali posljednja opcija uključuje spajanje pogona na prozor. Modeli s daljinskim upravljačem su zgodan u tim prostorijama gdje je prolaz do prozora zatvoren s glomaznim namještajem, oni obično preferiraju stanovnike koji vole suvremenu tehničku opremu u kući.

Prozor s ugrađenim roletima: prednosti i nedostaci

Prednosti

  1. Na obične rolete s vremenom se akumulira prašina, tako da se plastične i aluminijske lamele preporučuju redovito obrišite, a navlačenje - usisavanje ili ispiranje. Nije tajna da za mnoge domaćice ovo zanimanje nije voljeno. Rolete unutar staklenog paketa su lišeni ovog nedostatka: nepropusnost dizajna ne dopušta da prašina i prljavština prodire unutra. Ovi modeli su jednostavno potrebni u domovima gdje žive alergije. Uostalom, zavjese i zavjese akumuliraju prašinu tijekom vremena, što može dovesti do pogoršanja bolesti. Ugrađene rolete za njih bit će najsigurnija opcija.
  2. Dizajn daje estetski pogled na prozor i omogućuje vam da zrak soba s spuštenim lamelama. Takve prednosti su lišene rolete smještene na ovoj strani prozora.
  3. Dvostruko stakleni prozori s ugrađenim sjenila pomažu u stvaranju povoljne mikroklime u sobi. Činjenica je da se lamele nalaze u neposrednoj blizini svjetlosne struje i kada se zagrijavaju u manjoj mjeri prenose toplinsku energiju u implementaciju od običnih žaluzina.
  4. Prozor s ugrađenim sjenila smatra se trajnim dizajnom, prosječni vijek trajanja je 80 godina.
  5. Rolete unutar stakla mogu se instalirati ne samo na okviru prozora, već i na balkonci, koriste ih u glaziranju zimskog vrta ili terase u seoskoj kući.
  6. Trenutno proizvođači nude raznoliku paletu boja i razne materijale za proizvodnju lamela. Možete pokupiti rolete za boju pozadine ili namještaja tako da soba izgleda skladno.

Dakle, da Windows molim vas za dugo vremena, stručnjaci savjetuju da ne odaberu ne plastike i drvene ili aluminijske rolete.

Slijedom toga, glavne prednosti takvih modela su:

  • izdržljivost;
  • nepropusnost;
  • Jednostavnost upravljanja;
  • spašavanje prostora;
  • povoljan mikroklimatski unutarnji;
  • nedostatak potrebe za dodatnom skrbi;
  • Namještaj za zaštitu od izgaranja.

Članak o temi: Blind Roinds: Pravila odabira i instalacije

Prozor s ugrađenim roletima: prednosti i nedostaci

nedostaci

Glavni nedostatak može se nazvati visokim troškovnim modelom. Stekao jeftini dizajn brzo dolazi u zapuštenosti, jer se plastika ne može nazvati izdržljiv materijal. Osim toga, ako se model razbije, bilo je teško popraviti ga kod kuće. Bit će potrebno zamijeniti cijeli paket stakla, koji stvara neke poteškoće i može "letjeti u peni".

Prije toga, rolete unutar staklenog paketa imali su značajan nedostatak: mjesto aktuatorskog vrpca bilo je teško napraviti potpuno zapečaćeno. Kondenzat akumuliran u sirovom i kišnom vremenu. Moderne tehnologije dopuštene su da se nose s ovim problemom. Proizvođači uvjeravaju da se Windows neće magljati u kišnoj sezoni.

Prozor s ugrađenim roletima: prednosti i nedostaci

Koristite opcije

Blinds unutar staklenog paketa može biti najbolja opcija za ugradnju u medicinske ustanove, gdje je uporaba zavjesa za zabranjeno zabranjeno za sanitarna pravila za dizajn prozora. Pouzdano skrivene sjenila će trajati u dječjoj ustanovi, jer djeca jednostavno neće moći doći do njih, razbiti ili proći kroz panele.

Dizajn će biti vrlo pogodan u kuhinji, gdje se standardne zavjese brzo odbacuju od masti i prljavštine i često ih pere. Nositelji malih prostora također bi trebali obratiti pozornost na ovaj model. Uostalom, zavjese i zavjese zauzimaju dosta prostora, a uz pomoć ugrađenog dizajna možete vizualno povećati veličinu sobe i spremiti korisnog prostora.

Danas se ugrađeni dizajn može naći u uredskom prostoru, a nalazi se na prozorima, instaliran u staklu unutarnjih vrata, zaključuje u pregradi.

Prozor s ugrađenim roletima: prednosti i nedostaci

Odabiremo rolete ispod unutrašnjosti sobe

Ako je soba uređena u stilu high-tech s obiljem stakla i metala, možete kupiti model s aluminijskim pločama. Oni su također prikladni za prostorije u stilu minimalizma.

Ne odbijajte tako ugodan sastav i ljude koji preferiraju udobnost. Drveni lamela stvaraju atmosferu seoske kuće i mogu izgledati vrlo skladno u pozadini klasičnog ili pletenog namještaja. Drvene rolete u dvostrukom staklu mogu se koristiti i za dizajn prozora u prostorijama u modernim ili zemljanim stilovima.

Članak o temi: Izgradite opeku sjenicu, od čizma ili građevnih blokova

Dakle, ploča ugrađena u staklene prozore funkcionalna je. Oni ne zahtijevaju posebnu skrb, izdržljivi, ne oštećuju tijekom otvaranja prozorskog krila. Paneli se ne deformiraju od temperaturnih kapi, teško je razbiti. Ovaj dizajn je zgodan u obiteljima gdje žive mala djeca, kućne ljubimce ili osobe koje pate od alergija.

Čitaj više