Aluminijske horizontalne rolete: Značajke i njegu

Anonim

Horizontalne aluminijske rolete postaju sve popularnije. Oni pouzdano štite od vruće sunčeve svjetlosti i neodoljivih pogleda. U isto vrijeme, oni se razlikuju atraktivnim, elegantnim izgledom, savršeno su u kombinaciji s klasičnim zavjesama.

Aluminijske horizontalne rolete: Značajke i njegu

Prednosti primjene aluminijskih roleta

Horizontalne aluminijske rolete jednako su lijepi izgledaju u strogom uredskoj atmosferi, au gotovo svakom apartmanu ili privatnoj kući. Nude se u različitim bojama i teksturama, različitim dimenzionalnim redama. To čini odabir idealne opcije što je moguće jednostavnije.

Takvi proizvodi od aluminijske legure s legirajućim aditivima s posebnim raspršivanjem otpornim na toplinu, koji osigurava gotov proizvod za snimanje, pouzdanost i trajnost. Takvi modeli mogu razmišljati do 80% svjetla ulaze u sobu i značajno smanjuju toplinski tok, a to zauzvrat sprema na hlađenje električnih aparata (uzeti manje moćno). Oni su također otporni na visoku vlažnost i mogu se instalirati u kupaonicama, saunama, drugim sličnim sobama.

Prednosti takvih proizvoda također uključuju:

  • mogućnost korištenja ručnog ili električnog upravljanja;
  • sigurnost od požara;
  • visoka mehanička čvrstoća dasaka;
  • otpornost na akumulaciju statičkog elektriciteta;
  • Jednostavno njegu.

Osim toga, horizontalni aluminijski kapci, zahvaljujući svojim pozitivnim kvalitetama, mogu se koristiti u ljekarnama, dječjim i zdravstvenim ustanovama.

Aluminijske horizontalne rolete: Značajke i njegu

Pogled na horizontalne aluminijske rolete

Horizontalne aluminijske rolete podijeljene su u nekoliko vrsta.

  • Classic - mat ili sjajni, s prirodnim metalnim svjetlucanjem. Njihova lamela je potpuno neprozirna i teška.
  • Dekorativni - predstavljeni različitim bojama.
  • Perforirani - Lamelas imaju veliki broj najmanjih rupa (perforacija), zbog toga, stvara se jedinstvena, posebna rasvjeta. Osim toga, perforacija vam omogućuje da promatrate što se događa na ulici, ostaje potpuno nevidljivo vani.

Članak o temi: Dimenzije plinskih stupca

Raspon boja uključuje više nijansi (više od 180). Modeli su predloženi savršeno bijeli, monofoni, obojeni s uzorkom, bilateralnim, "metalik". Popularne opcije s imitacijom različitih prirodnih tekstura (drvo različitih pasmina, kože). Često se model s bojom "ispod stabla" koriste u prostorijama u kojima ne postoji mogućnost primjene prirodnog materijala.

Širina aluminijskih slijepih lamela može biti 16, 25, 35 ili 50 mm. Tanke daske izgledaju sofisticiraniji, uzimajte manje prostora, ali to će biti skuplje. Široki također ima vlastiti šarm i opseg. Duljina se definira pojedinačno za svaki prozor.

Važno

Prilikom odabira je vrijedno razmatranja pravila: manji prozori, tanji bi trebao biti daska.

Aluminijske horizontalne rolete: Značajke i njegu

Suptilnosti izbora

Kada ćete steći aluminijske horizontalne rolete, važno je zapamtiti neka pravila.

  • Sjena mora biti usklađena s ukupnom ugodnom atmosferom.
  • Montirane rolete na prozorskom krilu, u otvoru, na zidu ili na strop.
  • Duljina lenamela ovisi o instalacijskoj metodi. Na primjer, prilikom instaliranja u otvor, potrebno je 1-2 cm manje od širine otvora prozora da se uzme u obzir moguće nepravilnosti i kut padina. Prilikom montaže na zid bolje je uzeti duljinu nekoliko centimetara više otvora.
  • Visina proizvoda prilikom instaliranja na zid mora biti negdje 10 cm otvoreniji, prilikom instaliranja u otvor - manje od 1 cm.
  • Možete odabrati lokaciju (desno ili lijevo) kontrole.
  • Duljina upravljačke ručke je obično 2/3 visine proizvoda.

Aluminijske horizontalne rolete: Značajke i njegu

Aluminijska skrb

Horizontalne aluminijske rolete ne zahtijevaju posebnu skrb. Samo jednom tjedno, obrišite remen s mekom suhom krpom, lagano pritisnute na površini ili koristite usisivač s puffy mlaznicom za to.

Ako se na lamelama pojavi jaka kontaminacija, moguće je provoditi opće čišćenje. Ovo slijedi:

  • Uklonite rolete;
  • Lamele lamele (sjenila trebaju biti u zatvorenom stanju) u toplom otopini sapuna;

Važno

Operite rolete slijedi u kupelji (na ravnoj površini) kako bi se spriječilo zakrivljenost letvica. Ne preporučuje se navlažiti gornje strehe s mehanizmima.

  • Utrljajte meku spužvu prostora s jakim zagađenjem;
  • temeljito isperite vodom i obrišite;
  • objesiti na mjesto;
  • Ako je potrebno, ponovno obrišite suhom ubrusom.

Važno

Da biste očistili bijele modele, nemoguće je koristiti sredstva s ammonskim alkoholom. Nakon njihove uporabe na površini lamele mogu se pojaviti žuta mjesta.

Ako se takve radnje čini previše trošću, možete koristiti savjete đavola koji čiste takve proizvode bez uklanjanja. Da biste to učinili, zatvorite rolete i nježno ih pritiskom na prozor, obrišite ubrus za čišćenje uredske opreme. Kao onečišćenje mijenja slvente. Također možete iskoristiti postojeće četke za tetrijere za čišćenje horizontalnih sjenila.

Članak o toj temi: Plasteliranje samih stropa

Aluminijske horizontalne rolete: Značajke i njegu

Izlaz

Horizontalne aluminijske rolete kombiniraju praktičnost i zanimljiv izgled. Oni su savršeno u kombinaciji s tradicionalnim zavjesama, služe kao pouzdana zaštita od sunca i znatiželjnih pogleda, posjeduju masu drugih prednosti. Mogu se koristiti u raznim sobama, uključujući sobe s visokom vlagom.

Postoje tri vrste takvih roleta: klasični, dekorativni i perforirani. Svaki od njih ima vlastite karakteristike. Aluminijski modeli se ne nude samo u svojoj prirodnoj boji, već i zastupljenom najširem spektrom nijansi i tekstura.

Vrlo je lako brinuti se za ove proizvode - dovoljno je ukloniti redovitu prašinu s mekom ubrusom. Ako je potrebno, mogu organizirati opće čišćenje. To se može učiniti točno na kornično ili demontiranje dizajna.

Čitaj više