Okrugli krevet Učinite to sami: sekvenca proizvođača (video)

Anonim

U slučaju da je iz raznih razloga, stjecanje ekskluzivnog okruglog kreveta problematična, možda će optimalni proizvodnja iz situacije biti još jedna mogućnost - okrugli krevet vlastitim rukama.

Okrugli krevet Učinite to sami: sekvenca proizvođača (video)

Okrugli krevet omogućuje vam da eksperimentirate s rasporedom spavaće sobe. Zahvaljujući njegovom pojednostavljenom obliku, može se organski uklopiti u bilo koji dio sobe.

Materijali i alati

Da bi se stvorio remek-djelo vlastite proizvodnje, sljedeći alat mora se pripremiti:

Okrugli krevet Učinite to sami: sekvenca proizvođača (video)

Alati za stvaranje kreveta.

  • elektrolik;
  • odvijač;
  • čipka (do 1000 mm);
  • rulet;
  • Stajalica za namještaj;
  • olovka;
  • čekić;
  • Usisivač (za prikupljanje piljevine).

Osim popisa, vrijedno je napomenuti da, budući da je proizvodnja proljetnog madraca kod kuće nije moguće, ovaj važan element kreveta naručuje se u posebnoj radionici.

Prije početka rada tradicionalno se sastavlja crtež budućeg stvaranja. U predloženoj verziji, kružni ležaj u promjeru bit će dva metra.

Za rad, osim gore navedenog alata, još uvijek je potrebno zalihe sljedećeg materijala:

  • Drvene šipke (presjek 50x50 mm);
  • šperploča (debljine 10 mm) ove veličine tako da je moguće smanjiti krug od 2 m promjera iz dva dijela;
  • organomet ili ploča vlakna;
  • dermadin ili umjetna koža, tapacijska tkanina - okusiti;
  • metalni kutovi (25x25), 64 kom., pod vijkom za samostažunju;
  • pjenavica nije debela 40 mm;
  • veliko pakiranje drvnih vijaka (4x35);
  • Namještaj klinčići (s dekorativnim šeširima).

Redoslijed proizvodnje okruglih kreveta Učinite to sami

Dakle, posao počinje s oznakom na kružnom šperploče s promjerom od 2 m ili dva polukruga. Za to se koristi čipka koja je fiksirana u središtu šperploča. Nadalje, šperploča se sakuplja prema navedenom kabelu konture.

Okrugli krevet Učinite to sami: sekvenca proizvođača (video)

Dimenzije okruglog kreveta.

U sljedećoj fazi križ ide u krug. Rad se provodi na takav način da je geometrijski opseg promjera kao da se prekriže dvije okomita linije. Križevi su montirani u količini od 2 komada: jedan je pričvršćen ispod kreveta, a drugi na podu. Montaže križeva se provodi uz pomoć uglova, a pričvršćivanje baze šperploča na gornji poprečni presječak se provodi pomoću vijaka za samozaštimanje.

Članak o temi: Kako instalirati vrata Unutrašnjost harmonika vlastitim rukama (video, fotografija)

Dugi barovi su fiksirani jedni s drugima.

Iz istog traka, noge su izrezane (u količini dugih 9 komada 300 mm), međusobno povezuju crossmen. Noge su pričvršćene uz pomoć uglova: jedan je montiran u središte, a ostatak - polumjer.

Zatim postoje još 8 manjih nogu (400 mm), koje su ravnomjerno raspoređene oko perimetra i montirane su samo-crtanjem. Zategnuli su krutošću i čvrsto privučeni kutovi. Za gusto uklapanje u velike noge, rebra krutosti pod kutom od 22,5 stupnjeva , Da biste odredili ovaj kut, koristi se stub. Također za mjerenje kuta moguće je koristiti jednostavan, poznat od školske klupe transporta.

Završite sloj postolja

Okrugli krevet Učinite to sami: sekvenca proizvođača (video)

Shema pričvršćivanja nogu i referentnih letvica na bočne stijenke.

U početnoj fazi podijum se obrubljen organskim. Kućište se vrši oko perimetra s izbočinom do tri centimetra. Kao rezultat toga, formirana je mala strana. Pripremljene šipke pričvršćene su vijcima prije stvaranja čak i cilindra.

Zatim se prikupljene pruge pjene pjene pričvršćuju s traparom do baze šperploče. Nemojte ostati bez premaza i nogu pjene.

U sljedećoj fazi, tapacijska tkanina je prikovana, koja nije fiksna ne kroz visinu nogu. Kako bi sakrili zagrade za spajanje, oni se odvode iz unutrašnjosti materijala na njegovom spoju, koji se tada ispostavi. Pričvršćivanje Vrh materijala na krevet se izvodi na sličan način na postupak pričvršćivanja. Materijal je fiksiran na dnu nogu. Mount se vrši svakoj nozi uz pomoć ukrasnih karanfacija. U ovoj fazi vremena je vrijeme da date volju fantazije.

I na završnoj fazi, nakon što je dovršio proizvodnju kreveta vlastitim rukama, predodređeni proljetni madrac se stavlja na gotov krevet.

U istoj fazi vrijedi razmišljati o stvaranju prikladnog prekrivača, koji će pomoći u ukrašavanju i ostatku ležaja centimetra u tri. Obično je pokrivena posebnom roffle od materijala za helikopter ili presvlake tkanine. Kao ruffle, možete koristiti i ostatke tkanine koja se koristi u proizvodnji kreveta. Preostalo tkivo u ovom slučaju je jednostavno prikovan s klamericom.

Članak o toj temi: Stvaranje kućanskih predmeta iz kutije za sok

Da bi nekako diverzificirali dekor spavaće sobe, neki stručnjaci savjetuju da stvorite nekoliko ruffs. Onda svaki put kad promijenite pokriveno, to će biti moguće promijeniti ruffles, podizanje svakog novog tona pokrivena najoriginalnija opcija.

Za praktičnost višeg učvršćivača, ruffles su najbolje pričvršćene za krevet s čičak.

Dakle, povremeno mijenjaju ruffles, možete eksperimentirati s dizajnom spavaće sobe i stvoriti sve nove izvorne slike i stilove sobe.

Čitaj više