Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

Anonim

Okolni prostor čini dječji svjetonazor. Dekoracija vrtića je važna komponenta formiranja osobe.

Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

Lijepe zavjese za djecu

  • Izbor tila u djevojčinoj sobi
  • Odabir tila u sobi dječaka
  • Sumirati
  • Ovdje morate stvoriti atmosferu kreativnosti i harmonije. Odabir zavjesa i tila za dječju sobu, trebate obratiti pozornost na tri glavna čimbenika:

    1. Sigurnost i ekološka prijateljstvo;
    2. Usklađenost s cjelokupnim dizajnom prostorije;
    3. Želja i okus djeteta.

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Značajke odabira tila za dječju sobu

    Prozirna zavjesa na prozoru u vrtiću nije relikvija prošlosti. Zračne zavjese ne gube svoju popularnost, a moderna rješenja dizajna omogućuju stvaranje potpune slike prostorije za dijete bilo koje dobi. Tulle za djecu se kupuje u skladu s određenim zahtjevima za dizajn mjesta gdje žive naša omiljena djeca.

    Sigurnost

    Glavna vrijednost u životu je zdravlje. Zavjesa ne smije postati kolektor prašine, koji će izazvati napade alergija. Korištenje Tulle rješava ovaj zadatak. Organza ili vela odbijaju prašinu. Iz roleta s mreže bolje je se suzdržati - materijalna prašina skuplja.

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Sigurnost koncepta usko je povezana s ljubaznošću okoliša. Pogrešno je misliti da samo potpuno prirodni proizvod može biti ekološki prihvatljiv. Teške vunene zavjese obješene na prozoru u rasadniku brzo su uhvaćene prašinu. U isto vrijeme, dijete neće pasti, ako objesite tanle zavjese od 100% poliestera s impregnacijom za prašinu.

    Savjet: Ako je prirodnost tkanine vrlo važna, tada se odabire najfiniji platno platno ili veo. Temelji se na pamučnim vlaknima s dodatkom sintetike.

    Osvjetljenje sobe i veličine prozora

    Wesame Tulle i zavjese u dječjoj sobi, morate se pobrinuti za dovoljnu dnevnu svjetlost. Ako prozori dođu na sjever, zavjesa je izabrana dobro i svjetlo. Za južne prozore, Gardin je odabran guser.

    Članak o temi: Infracrveni film za topli kat: Kako položiti

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Mali prozor je bolji za vizualno ušiveno. Za to, zavjese visi s poda na strop, a zavjese u otvorenom stanju ne bi smjeli zatvoriti otvor za rasvjetu. Za panoramske prozore, skraćena varijanta prikladna je za prag prozora.

    Dob i spol djeteta

    Možete objesiti tul u dječjoj sobi s obzirom na spol djeteta ili stvoriti neutralnu okolinu. Ovisno o dobi, odabrana je boja zavjesa, tematski uzorak, pribor, pa čak i metoda za pričvršćivanje. Dječja zavjesa na žicama u obliku ružičastih lukova bit će neprikladna u srednjoj školskoj sobi.

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Rješenja boja

    Shema boja se uzima neutralna ili odgovara djetetovom polu. Djevojke vole tople tonove, dječaci odgovaraju hladnim nijansama. Vrlo je važno ne objesiti til u dječju sobu vrištati. To će utjecati na njegovo emocionalno stanje. Možete odabrati hladu zavjese, s naglaskom na sljedeće podatke:

    • Crveno - vrti psihe, ali potiče aktivnost, ako se koristi za pribor. Pickup za zavjese ili rubova može biti crvena, a sample ružičasta;
    • Orange - manje provokativna boja od crvene, ali ima i uzbudljiv učinak. U isto vrijeme, tanka zavjesa narančaste boje za sjevernu prozor je vrlo prikladna, ali je debeli narančasti poklopac bolji ne koristiti;
    • Žute - prigušene nijanse ove boje povećavaju raspoloženje, stimuliraju proces učenja;

      Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    • Zeleni - Tul za djecu Boje prirode stvara skladno raspoloženje, dobro utječe na viziju, ali svijetlo zelena boja može obnoviti melankoliju;
    • Plava umiruje i opušta, ali ako je dijete previše mirno, onda rasprši pozornost;
    • Plavo - Koristi se samo neosjetljivi tonovi, umiruje, poboljšava spavanje;
    • Purple - odgovara najsjajnijem tonovima Tyule, onda će stimulirati kreativnost.

    Važno: Ako je zavjesa ušivena iz svijetle tkanine, tanle se odabire blijedo. Kada je naglasak na zavjesi tila neutralan.

    Članak na temu: nekoliko domaćih u garaži: mobilni ležaj za sunčanje i sklopiv okvir za alate s vlastitim rukama

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Model sobe za djevojčice

    Tradicionalno, djevojke biraju nježne nijanse crvene, narančaste, žute boje. Dječaci se suzdržavaju plavi, plavi, ljubičasti ton. Zelena, bež i bijele boje prikladne su za bilo koju dob i spol.

    Dizajn i pribor

    Vanle na prozorima dječje sobe često se koristi za stvaranje tematska rješenja. U ovom slučaju, zavjese se izvode s uzorkom, prozor je sastavljen u obliku jedara, zvjezdanog neba, oblaka, cvjetnih čistinji, odnosno u skladu s unutrašnjosti djece. Crtež može biti neutralan. Mnogi crtani likovi jednako su poput djevojčica i dječaka.

    Lambreken zaslužuje posebnu pozornost s dodatne opreme. Savršeno se kombinira s Tyulom, stvarajući gotovu sliku sobe. Meke, tvrde, kombinirane opcije. Pištolji ili stezaljke za zavjese su praktične - dijete treba svjetlo i svjež zrak.

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Izbor tila u djevojčinoj sobi

    Dijete se temelji na dobi djeteta. Za malu princezu ružičastu ili blagi lirac til s pickups od satenskih vrpca bit će utjelovljenje sna o nevjerojatnom dvorcu. Peach, žuti, narančasti tonovi su prikladni. Bijeli til u dječjoj sobi za djevojku vrijedi visiti ako su zavjese ušivene iz svijetle materijale ili imaju tematski uzorak. Zastor je ukrašena cvijećem, perli, staklom. Lush sklopovi stvaraju svečano raspoloženje.

    Ideja o sobi za djevojku u stilu zemlje postaje popularna. Za ukrašavanje prozora koristi se čipka ili najfinije pamučne tkanine. Ovdje postoji mnogo bijele boje s dodatkom žute, zelene, plave.

    Djevojka školske dobi treba mirniju atmosferu, nakon svega, studija ulazi u prvi plan. Lagano zelena, prigušena narančasta, lagana lila ili plava zavjesa podržavalo je glatko stanje emocionalnog djeteta. Dobro izgleda til s vezom ili florističkim motivima.

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Za dekoraciju zavjese koriste se lambrekvini, pickups, kao i volumetrijska primjena iz tkanine. Napravite cvijeće ili lišće iz lijepog materijala vlastitim rukama. Tul je dobro u kombinaciji s valjanim ili rimskim zavjesama.

    Članak o toj temi: Pijenje ukrasnih elemenata Padzik iz šperploča

    Odabir tila u sobi dječaka

    Za dizajn prozora dječačkog prostora odabrane su nijanse plave, plave, ljubičaste, žute, smeđe boje. Uz njihovu pomoć, pomorski interijer, putnička soba, implementiraju prostorni motivi. Bijela boja se koristi za neutralizaciju situacije. Labraken savršeno nadopunjuje til za dječakovu sobu. Zanimljiva ideja izgleda kao stvaranje elemenata odjek između prozora i uzglavlja. Može biti lambrequin u obliku vala i istog vala tkanine preko kreveta, oblaci, zvijezda.

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Stariji dječak će cijeniti strogi interijer. Često dečki privlače high-tech, što je prikladno svijetlo sivi tell ili zavjesa s plutovima metalnih niti. Prvo mjesto je stil i funkcionalnost. Objesite fotoaparat je bolji na petlji, budući da dečki ponekad primjenjuju previše snage za njezino otvaranje. Loop će se otvoriti, ali se neće okrenuti. Zavjesa za dječačka soba dobro je u kombinaciji s horizontalnim ili valjanim sjenilama.

    Sumirati

    Roditelji Napomena: Osnove pravog izbora zavjesa i tila za djecu

    Dječja soba je poseban svijet za dijete, željeno raspoloženje u kojem možete stvoriti uz pomoć tila. Za djecu, zavjese su odabrane u vidu dob, spol, osobne interese. Glavni kriterij odabira ostaje sigurnost.

    Pogledajte video dizajn

    Odsutnost kolektora prašine na prozorima, dobru frekvenciju prometa, mogućnost uklanjanja i obrisanja tila u bilo kojem trenutku, kao i da ga pomaknete kako bi ventilirali sobu - to je ono što se pozornost navlači prvenstveno kada se prozor nacrta u soba za dijete.

    Čitaj više