Presvlake starih stolica to čine sami

Anonim

Višebojni i elegantni poklopci često se koriste za prikrivanje starih presvlaka stolica, što je u žalosnom stanju. Zašto trošiti novac na pokriće ako stolica ne izgleda bolje? Prilikom obnove stolice, potrebno je prvo obratiti pozornost na koji se popravak treba provesti postoji li potreba za zamjenom presvlake.

Presvlake starih stolica to čine sami

Restauracija stolice Proces nije kompliciran, morate zamijeniti presvlake i tretirati noge i leđa.

Restauracija stolice - proces nije tako kompliciran, ali se treba pažljivo smatrati pažljivo. Stara tkanina i punila potpuno su uklonjeni, površina je pregledana, ako je potrebno, popravak se izvodi. Nakon toga se priprema novi punilac, rad se provodi kako bi se ojačala tkanina presvlake.

Priprema za presvlake

Da bi presvlaka stolica proveo brzo i učinkovito, prvo morate prvo pripremiti sve. Morate odabrati prikladnu tkaninu, stjecati potrebne alate i materijale:

Presvlake starih stolica to čine sami

Prije početka rada morate ukloniti stare presvlake stolice.

  1. Možete koristiti bilo koji gusti platno, uključujući tapiseriju, Jacquard, Satin, vuna. Prikladna umjetna ili iskrena koža.
  2. Pjenavica mora imati debljinu od 40 mm, umjesto foambone, možete koristiti sinytender, lateks, udaranje. Ne preporučuje se koristiti rasuti materijale, poliuretanske kuglice, heljde luzu.
  3. Karton je potreban za uzorak.
  4. Škare, jednostavna olovka, linija, plug ljepilo.
  5. Kliješta i stapler namještaja, odvijač.

Ovisno o cjelokupnom stanju stolice, mogu biti potrebni lak, četke, boje i drugi završni materijali. Osim toga, morat ćete pripremiti metalne kutove i druge spojeve, pogotovo ako je stolica porasla ili je nenaoružani izgled vidljivi pukotine, labave veze njegovih elemenata. Bolje je popraviti ga odmah, koji zatim uzeti novu presvlake za obnovu.

Članak o toj temi: Što bi trebalo biti pod ako su vrata boje winge

Kako ukloniti stare presvlake?

Presvlake starih stolica to čine sami

Upijajući novi presvlaka se izrađuje prema staroj ili trupovi.

Presvlake stolica počinje s rastavljanjem ovog objekta namještaja. Trebali biste uredno ukloniti sjedalo. Da biste to učinili, dovoljno je okrenuti stolicu s nogama, odvratiti sve vijke, ukloniti zagrade. Ne biste trebali izrezati staru tkaninu, bolje je raditi polako i pažljivo, tako da će kvaliteta presvlake biti veća. Za uklanjanje nosača, kliješta se koriste, a vijci se odvijaju konvencionalnim odvijačem. Svi podlošci, vijci, vijci za samo-tapkanje, uglovi i tako na bolje staviti u kutiju, nemojte izgubiti.

Ako se sjedalo ukloni, morate provjeriti stabilnost dizajna. Ako su noge otpustene, onda bi trebale biti ojačane, povucite sve priključne veze, kompaktni su ih , Pukotine se mogu brtviti primjenom posebne mase piljevine, PVA i ljepila boje. Ako stolica ne zahtijeva popravak, onda možete odmah ukloniti staru tkaninu i presvlake. Na stolu je položeno film ili stare novine, nakon toga se sve nosači pažljivo odvijaju. Ako je tkanina cjelina, onda na svojoj osnovi moguće je napraviti uzorak za novu presvlake. Baza sjedala treba pregledati, ako je potrebno, čisti i izbaciti stare presvlake. Na isti način uklanja se tkanina sa stražnje strane stolice, svi se radovi ponavljaju u istom redoslijedu kao i za sjedalo.

Pakiranje tkanine i stolice

Tkanina i nadjev pričvršćeni su s klamericom.

Za zabavu morate pripremiti tkaninu i pjenu od gume. Nemoguće je bez uzorka, tkanina treba čvrsto i čvrsto fiksirati. To koristi uzorak iz uobičajenog papira. Lako je to učiniti, nakon rastavljanja stolice, morate pričvrstiti lice sjedala na papir i kružiti s jednostavnom olovkom. Tada biste se trebali povući s linije od 5-10 cm za pet. Nakon toga, uzorak je uredno izrezan za prijenos označavanja na tkaninu.

Članak o temi: Metode stvaranja ormara s vlastitim rukama

Kao novi presvlaka odgovara:

  1. Usko tkanina za namještaj, možete koristiti platno na tepih, vunu, velur s ukrasom ili bez njega.
  2. Originalna koža ili umjetna, ali samo dobre kvalitete.

Izbor se temelji na tome kako se situacija i tekstil koriste u unutrašnjosti. Stolice trebaju biti usklađene s sofama, sjedenjem. Praktično je koristiti tekstil koji se odabiru za pokriveno, ponavlja ukras zavjesa.

Za pakiranje se najbolje koristi od pjene gume, može se zalijepiti na površinu sjedala. Ne biste trebali uzeti previše gusto komad, jer će biti neugodno sjediti na takvoj stolici. Možete se kretati starim materijalom. Osim tekstila i pjene gume, potrebni su niti. Najbolje je uzeti izdržljivo, koje će u shemi boja odgovarati tkanini. Koriste se u slučaju kada je potrebno pokupiti rubove, ako je uzorak stolice složen, koji se sastoji od nekoliko dijelova.

Hranjenje namještaja

Stolica je protiv nove tkanine u takvom nizu:

Viška tkanina nakon isteka pričvršćenja.

  1. Prvo, guma od svježe pjene je zalijepljena na bazu, svi višak treba pažljivo rezati nakon što su rubovi bili savijeni. S pogrešne strane sve su se mahune ojačale nosačima.
  2. Zatim morate izvesti rezanje tkanine. Potrebno je na ravnu površinu tablice kako bi se izložio komad tkanine na strani lica prema dolje, a zatim postavite sjedište s tonovima pjene. Tkanina je obrezana tako da su dijelovi prepušteni na zavoju.
  3. Popravi nove presvlake slijedi s građevinskim klamericom. Platno se rasteže tako da nisu ostavljeni nabori ili previše prazni. Najbolje je unaprijed zagrijati presvlake bez pričvršćivača, nacrtajte točke fiksacije. Sam presvlake u velikoj mjeri ovisi o tome koji oblik ima sjedalo. S pravokutnom stolicom, lakše je raditi, ali krug će morati zujati. Isto se može zabilježiti o stolici.
  4. Pozornost treba dati kako pričvrstiti noge. Nije bilo neuobičajeno kada se nalaze posebni rezovi na sjedalu. Pjenačka guma i tkanina će morati izrezati i obrisati tako da ti rezovi ostaju slobodni. Potrebno je uzeti u obzir oblik i veličinu žljebova za noge, inače će tapacirati tapacirati, a stolica se neće moći kolektivno, sve dok tkanina je otvorena. Izlaz iz ove situacije nije tako kompliciran, ali zahtijeva strpljenje. Tijekom izgradnje uzorka biraju se mali klinovi, koji će biti lijepi i čvrsto uokvireni izrezi za zatvarače.

Članak o temi: Povezivanje prigušivača vlastitim rukama

Podstava stolice ne uzima toliko vremena. Ne zaboravite na dizajn leđa, pričvršćivanje tkiva može se provesti malo drugačije.

Umjesto nosača koriste lijepe klinčice s ukrasnim šeširima.

Tkanina je zatezana na pjenastoj gume, može se skriveno s nosačima, tako da su karanfile prikovane u normalnom položaju, nabori nisu nastali. Nakon toga se vrše zatvarači, počevši od vrha. Korak zatvarača može biti različit, ali se ne preporučuje da to učinite.

Obnova stolica i stolica uključuje ne samo rad na slikanju i lakiranju površine, već i za potpuno zamijeniti presvlake. Mnogi pogriješili koristeći poklopce, ali u isto vrijeme punilo i tkanina unutar ostali. To je pogrešno ukorijenjeno, potrebno je početi raditi upravo od zamjene presvlake, zatim se može tražiti slučaj.

Čitaj više