Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Anonim

Dobar kauč je uvijek bio sastavni dio kućne udobnosti. On ostaje za njih danas, unatoč hirovima modernog unutarnjeg moda, što nije uvijek muškarac za tradicionalni atribut namještaja.

Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Dijagram sofa.

Možda iz tog razloga proizvođači nisu jako željno uključeni u jeftini namještaj, plaćajući više pozornosti na modele kompliciranog i skupog. U tom smislu, sposobnost da napravite kauč okvir vlastitim rukama postaje još važnije, bez kojih je nemoguće u cijelosti napraviti kauč.

Nemojte napraviti složene dizajne, pogotovo ako stolar želi napraviti početnik. Uvijek je potrebno početi s jednostavnim. Pogotovo jer se često ispostavlja da je najpouzdaniji.

Materijali i alati za proizvodnju kauč okvira

Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Dijagram okvira kauča iz bara.

Kvalitativno izvršiti sklop okvira, preporuča se pripremiti sljedeće materijale i uređaje:

  • Iverice;
  • Namještaj šperploča;
  • drveni bar;
  • polirana ploča;
  • stolarno ljepilo;
  • elektrolik;
  • bušilica;
  • električni odvijač;
  • čekić;
  • odvijač;
  • sječivo;
  • Wood Hacksaw;
  • građevinski nož;
  • metalni kutak;
  • Elementi pričvršćivača (nokti, vijci).

Što treba obratiti pozornost na pripremu za rad

Okvir je osnova bilo kojeg objekta namještaja, pa je potrebno obratiti posebnu pozornost na njegovu kvalitetu. I to bi trebalo biti učinjeno već s pripremnom fazom proizvodnje kauča.

Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Shema leđa i sjedala kuhinjske kauče.

Prije svega, trebalo bi biti vrlo temeljito saznati sve suptilnosti ovog procesa. Možete, na primjer, upoznati ne samo s posebnom literaturom, već i koristiti osobno iskustvo stečeno u inspekciji raznih vrsta sofa, na kojima je majstor ikada morao sjediti.

Štoviše, preporučljivo je da u početku odbija pomisao o stvaranju nečega supersila i neobičnog. Ako ne zadovoljite više ili manje jednostavnu opciju, bolje je odmah kontaktirati trgovinu namještajem, pouzdano iskusnim i pouzdanim u ovom segmentu proizvođača namještaja.

Članak o temi: Prajmer za zidove pod slikanjem vlastitim rukama, prednosti korištenja materijala

Tako akumulirane informacije i zapažanja trebaju biti utjelovljene na papiru u obliku pažljivo razvijenog projekta. Treba odražavati glavni koncept kauča, kao i najvažniji dizajnerski parametri, uključujući visinu i dizajn nogu, kut naslona, ​​debljine i teksture presvlake namještaja, pa čak i da će proizvod na strogim fiksnim nogama ili ga opremiti valjcima za mobilnost.

Glavna stvar je da zapamtite da je bolji crtež više jasniji, značajniji detalji, razmjeri i tolerancije odražavaju se u njemu, lakše i brže će raditi.

Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Shema kauča s kaučom.

Naravno, najvažnija točka ovdje je ispravno odabrana veličina okvira kao temelj cijelog proizvoda. I za to je odmah potrebno odlučiti o sobi u sobi, koji će uzeti ovaj kutak ugodnog boravka u budućnosti. Uostalom, to će biti vrlo razočaravajuće ako, kao posljedica nepažnje proizvođača, potrebno je instalirati ga tamo gdje je planirano, time ometajući opći gotov stil unutarnjih poslova.

Sljedeća ne manje važna točka u pripremi za rad je izbor visokokvalitetnih građevinskih materijala iz koje će se napraviti okvir kauča. Od tehničkih karakteristika i operativnih mogućnosti svih ovih skakača i ukrućenja kao rezultat toga, opći učinak određenog proizvoda namještaja bit će ovisan.

Konkretno, ako je riječ o drvenoj traci iz koje je okvir proizveden, onda je potrebno okrenuti se na čvrsto drvo. Iako će ti elementi biti skriveni od ljudskog oka u dubinama kauča, trebali bi biti prilično glatki, a ne narušeni, ne deformirani, da ne spominjem da ove Bruusyeve ne mogu imati ozbiljnije nedostatke.

Sekvenca okvira kauča

Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Izrada sjedala kauča.

Predlaže se da napravi prilično jednostavan drveni kostur kauča s vlastitim rukama u veličini koja odgovara standardnom proizvodu, čiji su dimenzije: dužina - 1,9 m, visina leđa - 0,8 m, visina sjedala (bez uzimanja u obzir meke jastuke) - do 0,3 m.

Članak o toj temi: Glupovi za Mangala to učiniti sami

Izravna proizvodnja okvira kauča počinje piti svoju bazu. To se radi u skladu s crtežom (gotovim predloškom) od šperploča. U tu svrhu možete koristiti i štitnike namještaja koji su ostali od namještaja koji se već koriste.

Pogodno je piti osnovni element okvira s električnom slaganjem. Štoviše, ako se dizajn kao rezultat svih industrija ispostavi da je prilično velika, tada se preporuča baza okvira za podjelu u nekoliko dijelova, koji će se obraditi zasebno. Međutim, svi od njih, bez iznimke, trebaju se izrezati i obrađivati ​​na takav način da se pri nizozemstvu tijekom Skupštine povežu bez najmanjih problema.

Završena košom baza je pravokutni fragment debelog, pažljivo polirani namještaj šperploča. Njegova duljina i širina definiraju se određenim projektom. Ako proizvođač ima želju za skloništem ne samo vrh, već i na dno okvira okvira, takve identične šperpločani pravokutnici moraju obaviti dva dijela.

Sljedeća faza u procesu proizvodnje okvira - rezanje horizontalnih particija i vertikalnih regala i sastavljanje ih u okvir okvira. Izrežite navedene strukturne elemente slijedi iz šipki u skladu s dimenzijama zabilježenim u crtežu i točno odgovarajuće dimenzije baze šperploče pripremljene unaprijed. Za pouzdanu vezu konjugiranih dijelova, iskopavanja su izrezane na njihove krajeve, koji tvore sustav spojke spojke spike.

Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Shema veličine okvira.

Tada se barovi gušaju i prekrivaju žale i laka, ako je potrebno. Nakon potpunog sušenja premaza boje, gotove pregrade i police prema dizajniranoj shemi su međusobno povezani. Za dodatnu snagu i stabilnost, kompozitne komponente okvira uz pomoć odvijača pričvršćene su metalnim uglovima.

Na taj način pripremljena temeljna temelja. Sigurno je pričvršćen na pravokutni okvir s posebnom stolarijom ljepila ili vijcima. Svi pričvršćivači trebaju biti uvučeni u debljini šperploča kako bi se izbjeglo u budućim kukama i probojima mekih jastuka.

Članak o temi: Popravak brave u metalnim vratima detaljno

Sljedeća faza je proizvođač leđa za kauč. Treba napomenuti da bi dimenzije ovog dizajn elementa trebaju biti u potpunosti u kombinaciji s dimenzijama baze kauča. A leđa se montira na isti način kao i ostatak okvira, ako, naravno, ne očekuje se sklopivo (sklopivi) namještaj. Konkretno, u ovom slučaju, gornja i niža uzdužna šipka čine širinu od oko 8-9 cm, nekoliko vertikalnih regala - visinu od 40-45 cm.

Ostaje za spajanje gotovog leđa i horizontalnog dijela okvira. To se radi pomoću metalnog kuta, dok se kut nalazi na dnu iza leđa. Što se tiče kuta nagiba leđa, on je samovoljno izabran od strane majstora.

Nekoliko korisnih savjeta

Početni stolar koji je prvi put odlučio napraviti kauč s vlastitim rukama, bolje je odabrati klasičnu verziju pravokutnog okvira. Možete se uključiti u kutne ili sklopive modele, već dobivanje iskustva u izradi sofa.

Prilikom odabira građevinskog materijala za rad potrebno je posebno pažljivo razmotriti njihovu sigurnost okoliša. U tom smislu, materijali kupljeni u specijaliziranim građevinskim supermarketima daju veliko jamstvo.

Ako rezanje i piljenje drva za okvir kauč kod kuće predstavlja određene poteškoće, ova se operacija može naručiti u mnogim trgovinama građevinskog materijala.

Svi elementi okvira preporučuju se od suhe borove trake.

Prilikom pričvršćivanja dijelova samo-crtanje, oni su nepoželjni za vijak u jednom retku. Takva tehnika je ispunjena formiranjem uzdužnih pukotina.

Ako se uzimaju u obzir sve preporuke i upozorenja, Joiner će moći računati na veliki rezultat - udoban i prilično kauč, koji će se željeti odmoriti što je češće moguće.

Čitaj više