Kako povući kost iz perilice rublja?

Anonim

Kako povući kost iz perilice rublja?

Ako mala stavka spada u stroj za pranje rublja, može ugroziti rad i stanje aparata. Takva stavka može biti kost koja je skočila iz grudnjaka.

Kako povući kost iz perilice rublja?

Što je opasno?

Rizik od kostiju koji je pao u perilicu rublja iz grudnjaka prvenstveno se određuje materijalom njegove proizvodnje. Ako je to plastični dio, onda, najvjerojatnije, neće moći oštetiti bilo čemu unutar aparata, a zbog njegovog nestandardnog oblika, ostat će na dnu perilice i će se otkriti tijekom analize stroj drugom prilikom.

To je sasvim drugo ako će se kost grudnjaka napraviti od metala. Ulazak takve stavke unutar stroja ne prijeti ne samo ogrebotinama bubnja i oštećenja manšeta hatch, već i s takvim ozbiljnim kvarovima, kao što je teče iz spremnika, odvojite tan, ometajući bubanj i čak kratki spoj.

Kako povući kost iz perilice rublja?

Kako povući kost iz perilice rublja?

Čak i ako metalna kost ne ometa pokretne dijelove uređaja, njegov dugi boravak unutar pisaćeg stroja uzrokovat će hrđu. Pogotovo ako nemate naviku emitiranja jedinice nakon upotrebe, a vlažnost se povećala u kupaonici.

Ako ste čuli snažno brušenje i trerenje o metalu, ovo je prvi znak da je izvanredan predmet opasan za rad perilice rublja. U tom slučaju, trebate odmah prekinuti ciklus pranja kako biste spriječili oštećenje tan ili drugih dijelova.

Kako odrediti gdje je kost zaglavljena?

Kosti iz grudnjaka koja je pala u bubanj može se naći na takvim mjestima:

  • Na dnu bubnja.
  • Na dnu spremnika.
  • Između spremnika i bubnja.

U potrazi za tako malom stavkom, pomoći će vam svjetiljka i malo strpljenja. Pomicanje bubnja rukom u krugu, unutar nje unutra i pokušajte uzeti u obzir dno spremnika. Ako niste pronašli kost na dnu, najvjerojatnije je zaglavi.

Članak o temi: Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

U tom slučaju uklonite remenicu ponovnim učitavanjem vijka za zadržavanje. Vraćajte vijak do mjesta, nemojte ga okretati do kraja. Dodirnite osovinu s malim čekićem, tako da se malo pomaknuo i odmaknuo od spremnika. Zatim polako okretati bubanj, čekajući dok kost ne padne.

Kako povući kost iz perilice rublja?

Kako izvući: Ključni načini

U situaciji s kostima kosti koja je pala unutar stroja, vlasnici vertikalnih uređaja za utovar su posebno sretni, u kojem postoji poseban otvor. Takav otvor je samo predviđen za ekstrakciju stranih predmeta koji su pali u agregat.

Svi ostali korisnici imaju takve načine da dobiju kost iz grudnjaka:

  1. Kroz ispuštanje automobila. Nakon odspajanja prednje ploče uklonite gumu iz bubnja. Zatim, odvijajući odvodne cijevi, vjerojatno ćete naći kost i može se ukloniti.
  2. Uz pomoć magneta (ako je kost napravljena od metala) ili domaće kuke za koje trebate tanku žicu. Nakon što je gurnuo pletenje zglob na prikladno mjesto za izdvajanje mjesta, uzeti kuku, spustiti ga u bubanj i pokušati povući kost na bubanj i gurnite ga u njegovu rupu barem nekoliko milimetara, a zatim ga shvatite pinceta.
  3. Raspodjelom grijača. Isključivanje stroja s mreže i odvrnite poklopac, pronađite tan, odvojite žice, odvrnite maticu u centru (ne do kraja) i pritisnite kosu, nakon čega se lagano zapalite deset i uklonite ga iz stroja , Ugradite grijač natrag u isti redoslijed.

Vita, neki način, možete vidjeti u sljedećem videozapisu.

Prevencija

Dakle, da više ne naiđete na problem izdvajanja kosti iz perilice rublja, slijedite neka pravila. U većini slučajeva, otvoreni Bras savjetuje da se uopće ne pere u pisaćem stroju, tako da će 100% zaštita od kostiju iz grudnjaka u spremniku biti pranje ruku.

Članak o temi: Kako napraviti svjetiljku (strop) kod kuće

Ako i dalje želite strojno pranje, operite donje rublje u posebno dizajniranoj vrećici ili spremnici. Međutim, jednostavno možete preklopiti grudnjake u jastučnicu pamuka. Osim toga, umetanja donje rublje u pisaćem stroju, pregledajte grudnjak i pobrinite se da ne postoje vidljive štete na krajevima kostiju.

Kako povući kost iz perilice rublja?

Kako povući kost iz perilice rublja?

Čitaj više