Kako spojiti grijanu ogradu ručnika s cijevi?

Anonim

Prilikom popravka kupaonice morate riješiti sljedeće pitanje: povezati sušilicu ručnika vlastitim rukama ili pribjegavati pomoć stručnjaka. U svakom slučaju, morate shvatiti da je veza grijane željezničke pruge i cijevi jednostavna.

Kako spojiti grijanu ogradu ručnika s cijevi?

Tračnice za ručniku za ugradnju na zid.

Materijali za rad

Trebat će vam:

  • grijana pruga ručnika;
  • truba;
  • dizalice;
  • konektor;
  • Riser.

Priključak grijane pruge ručnika osigurava 2 opcije za rezanje cijevi:

  1. U sustavu grijanja iu sustavu opskrbe tople vode.
  2. Zbog činjenice da u cijevima ima gotovo uvijek toplu vodu, najčešće preferiraju upravo drugu opciju.

A proces povezivanja grijane ograde ručnika na sustav grijanja najbolje se obavlja ne u sezoni grijanja, jer se u lutskom mrazu ne preporučuje preklapaju grijanje i donju vodu iz cijevi. Inače, za dom može završiti lošim posljedicama.

Odlučivanje s metodom povezivanja, možete početi spajati grijanu ogradu ručnika s cijevi.

Kako spojiti grijanu ogradu ručnika s cijevi?

Priključni dijagram tračnice ručnika.

Na primjer, u mnogim domovima sovjetskih zgrada, ručnika izgleda kao cik-cak cijevi koja se nalazi na zidu kupaonice. Ako želite, zamijenite ga, možete odabrati model odgovarajućeg promjera s donjim spojevima.

Ako imate cijevi u zidu sa samo izlaza lijevo, u ovom slučaju možete instalirati hladnjake vode s bočnim spojevima. Montaža takve strukture su mnogo složenije, ali izgledaju prilično privlačno.

Instaliranjem opreme ovog tipa potrebno je dovoljno da izolira sve veze dovoljno, jer ako je dokaz, smetnji će biti vrlo problematično.

Priključak grijane ograde ručnika do uspona

Možete čak i povezati sušilicu za ručnik s vlastitim rukama.

Ako želite, saznajte kako spojiti grijanu ogradu ručnika, trebate slijediti ovu shemu:

Kako spojiti grijanu ogradu ručnika s cijevi?

Metode za spajanje vode za toplinu vode.

  1. Demontaža starog uređaja.
  2. Ugradnja dizalica.
  3. Instaliranje novog uređaja.
  4. Provjerite kvalitetu instalacije.

Članak o toj temi: Ono što piše zavjese za zavjese u unutrašnjosti izgledaju

Ako se ispravno približite, cijeli postupak može se izvesti u roku od nekoliko sati.

Zatim se može rastaviti , Brisanje stare vode grijane ručnika, možete nastaviti s rastavljanjem novog. U početku, morate preklapati opskrbu vrućom vodom u cijev na kojoj je uređaj postavljen. Da biste to učinili, najbolje je kontaktirati Howe, ali to je moguće učiniti i samostalno, nakon što je unaprijed koordinirao ovo pitanje, na primjer, s predsjednikom zadruge.

Modeli koji se ne smatraju sastavni dio cijevi tople vode rastavljeni su odvrnutim navojnim spojevima. U slučaju da je nit "pečena" ili grijana pruga ručnika zavarena na cijev, potrebno ga je smanjiti uz pomoć brusilice.

Kada demontiranje morate uzeti u obzir sljedeće: podrezivanje se provodi s takvim izračunom, tako da je dio cijevi dovoljan za nit.

Ugradnja isključivanja

Zatim nastavite do instalacije dizalica. Nakon uklanjanja starog proizvoda, to treba učiniti na ostacima cijevi novu nit odgovarajućeg promjera. Ako je nit u redu, možete instalirati isključivanje ventila - dizalica.

To se radi s ciljem tako da se intenzitet uređaja može podesiti kada se dizalice mogu otvoriti ili zatvoriti. I također popraviti, u slučaju njegovog protoka ili zamjene, kada je potrebno preklapati vodu i napraviti potrebne radnje.

Morate odabrati opreme ovisno o vrsti veze je u ogradi za toplinu. Uz pomoć listanje posteljine, sve navojne veze zbijene su. Za konusne navojne veze koristite Fum traku (kao što je izvrstan priključak).

Nakon toga slijedi proces spajanja grijane ograde za ručniku na cijev. Povezivanjem uređaja na okovi morate pričvrstiti privitke kako ne biste oštetili nit. Povezivanje ručnika do uspona ili zida pojavljuje se uz pomoć stezaljki ili posebnih teleskopskih držača.

Važna točka u ovom slučaju je ispravno odabrati udaljenost od zida do osi kamiona jedinice:

  1. Kada je promjer cijevi manji od 23 mm, udaljenost mora biti 35 mm i više, a promjerom cijevi 40-50 mm, minimalna udaljenost treba biti 50 mm.
  2. Uređaj za povezivanje obavezno provjerite nepropusnost. Da biste to učinili, morate provesti početak suđenja. Ovaj se uređaj može koristiti samo ako nema propuštanja.

Članak o toj temi: Kako napraviti skup na zavjesama: uz pomoć vrpce zavjese i ručno

Povezivanje električne opreme zahtijeva posebnu pozornost. Posebno je važno ispravno spojiti uređaj na električnu mrežu, budući da je na taj način može se izbjeći kratki spoj ili paljenje. Općenito, potrebno je povezati uređaj u skladu s određenim pravilima.

Uzemljenje

Obvezni trenutak u ovom procesu je uzemljenje grijane pruge ručnika, uključujući i povezivanje uređaja kroz zaštitni uređaj za gašenje.

Ako odlučite priključiti električni uređaj u utičnicu, koji se nalazi u kupaonici, mora imati vodootporno kućište. Općenito, ako odlučite kombinirati opremu u uspona, neće biti problema s tim.

Čitaj više