Ventilacijski rešetke s podesivim blindovima - lijepe i praktične

Anonim

Poboljšanje ventilacije je od velike važnosti, jer njegova mikroklima ovisi o unosu zraka i, kao rezultat, zdravlje i performanse onih prisutnih. Ventilacijske rešetke s podesivim roletima su univerzalne, jer se mogu montirati u stambene, industrijske, kućanske, javne zgrade. Ugradite ih na vrata ili otvori za izgradnju, na stropovima, uključujući suspendiran.

Takve rešetke imaju mnogo prednosti.

  1. Ukus na atmosferskim utjecajima.
  2. Jednostavna instalacija i rad.
  3. Jednostavna njega.
  4. Univerzalnost.
  5. Mala težina.
  6. Demokratska cijena.
  7. Izdržljivost.
  8. Sposobnost prilagođavanja unosa zraka.
  9. Pouzdanost.
  10. Sigurnost.
  11. Moderan dizajn.

Ventilacijski uređaji prvenstveno su namijenjeni jedinstvenom raspodjeli zraka, koji, zauzvrat, pružaju normalnu ljudsku aktivnost. U sustavima ispušnih plinova i opskrbe. Rešetke se uvijek odabire pojedinačno, ovisno o veličini ventilacijskog otvora. Moguće je instalirati na otvaranje ne-standardnog oblika, na primjer, okrugli. Kako bi se povećala izdržljivost, proizvod je prekriven visokokvalitetnom bojom u prahu. Pokretne ventilacije ventilacije kontroliraju se oznakom ili kabelom.

Ventilacijski rešetke s podesivim blindovima - lijepe i praktične

Sorte rešetke

Rešetke se podešavaju iu vertikalnoj ravnini i horizontalnom. Najmoderniji modeli su pomiješani, s dva reda pokretnih lamela. Proizvodni materijali su aluminijska legura, plastika, pocinčani ili nehrđajući čelik, kositar. Podijeljen u:

  • Jedan red, koji su pronašli široku uporabu u sobama s niskim zahtjevima za parametre radnog područja (na primjer, proizvodna poduzeća);
  • Dva rešetka s dva reda pokretnih lamela. Montiran u stambenim dnevnim sobama, kupaonicama, kuhinjama i sobama koje moraju biti u skladu s određenim sanitarnim standardima.

Odvojeni modeli su opremljeni s prigušivačem - poseban uređaj koji redaje protok kisika. Glavna značajka vanjskih uređaja je baza iz izdržljivog profila, kao i zaklopka, koji je instaliran na određeni kut, tako da atmosferski precipitiji ne spadaju unutra. Dovršeno s rešetki zaštiti od insekata, smeća, stranih objekata, malih glodavaca. Zahtjev za stvaranje trajnog dizajna aluminijskih legura omogućuje montažne rešetke na spuštene stropove i unutarnje particije. Proizvodi namijenjeni za ugradnju na strop - anemostati - postoji klasični pravokutni oblik ili nestandardni multilateralni.

Članak o toj temi: ormarić u toaletu iznad ili za toalet - opcije i ideje

Vanjski okvir može biti različitih širina - do 100 milimetara. Plastični prozori obično instaliraju modele bez okvira. Ventilacijski proizvodi su odabrani s maksimalnom točnošću. Minimalna veličina rešetke je 10 x 10 centimetara. Zbog uporabe zavarivanja, kombinacija kutaka okvira ima povećanu snagu.

Izrađena od modela plastičnih ventilacijskih modela jeftino, oni su apsolutno ne koroziranje, međutim, pod utjecajem sunca, mogu puknuti i stisnuti. Aluminijske rešetke su skuplje, imaju visoku čvrstoću, kao i otporne na ultraljubičaste zrake. Mala težina ih čini doista univerzalnim. Čelik - najskuplji, ali su najtrajniji i izdržljiviji. Oni su dovoljno teški, ali zbog njihove pouzdanosti najčešći.

Ventilacijski rešetke s podesivim blindovima - lijepe i praktične

Primjena u unutrašnjosti

Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da su rešetke za ventilaciju samo element dekor, bez kojih možete sigurno učiniti. Takva zabluda je prilično uobičajena. Prije svega, zahvaljujući takvim uređajima, raspodjela zraka se provodi u skladu sa sanitarnim zahtjevima za prostore. Osim toga, pouzdani sustavi zrakoplova moraju biti instalirani za potrebe sigurnosti požara. Uostalom, tijekom vatre, to je ventilacijski kanali koji osiguravaju uklanjanje dima, tako da je rizik od trovanja ugljičnim monoksidom značajno smanjen.

Vijeće

Za učinkovitiju ventilaciju potrebno je ravnomjerno raspodijeliti rešetke po sobi. Prema tome, objekt je veći, što je moćniji sustav ventilacije trebao biti.

Razne vrste i modeli nevjerojatna mašta. Oni su toliko toliko da rešetke nemaju jasnu klasifikaciju.

Odabir proizvoda svakako treba razmotriti:

  1. Mjesto za montažu;
  2. Uvjeti korištenja;
  3. Metoda instalacije;
  4. estetske vrste;
  5. proizvodni materijal;
  6. Elementi za podešavanje razreda.

Obično su odabrane aluminijske rolete za vanjsku uporabu i za unutarnje, s manje opterećenja, plastični proizvodi su savršeni. Za učinkovitu izmjenu zraka, točka je postavljena za spajanje na druge dvije sobe. Često se montiraju rolete koji imaju oblik u obliku slova V i postavljeni na takav način da se mogu preklapati. U isto vrijeme, očuvana je mogućnost potpunog zvuka i lagane izolacije.

Vijeće

Ako je izgradnja velike veličine velike veličine koja prelazi tri metra je najbolje instalirati nekoliko neovisnih rešetki, koje se proizvode u obliku modula. Takva će odluka biti najučinkovitija i pojednostavnija operacija.

Važno je zapamtiti da dekorativna komponenta zračnog otvora ima sekundarnu vrijednost, a učinkovita raspodjela protoka zraka je glavna funkcija rešetke.

Članak o temi: zavjese za kuhinju u stilu Hi Tech: Pravila

Kriteriji izbora

Što se tiče funkcionalnosti, bez sumnje je dugo ostalo - rešetke se savršeno odgovaraju svojim zadatkom. Osim toga, obilje sorti i proizvodni materijali napravljeni ventilacijski sustavi najoptimalniju opciju za bilo koju sobu. Oni su montirani u apartmanima, seoskim kućama, industrijskim i javnim prostorima, u trgovinama, ugostiteljskim objektima. Za velike modele su osigurani poprečni skakači, štite rolete od naprezanja.

Prije svega, mora se imati na umu da rolete ne smiju spriječiti normalnu cirkulaciju zraka. Veliki raspon proizvoda omogućuje vam da odaberete najprikladniju opciju u svakom slučaju. Sve ventilacijske strukture se sastoje od dva dijela: montažni okvir i rešetka u njemu. Snaga i rigidnost okvira određuje trajnost proizvoda.

Vijeće

Tipično, rolete su prekrivene bijelim prahom boje, ali tako da se proizvod skladno uklapa u unutrašnjost može se naručiti još jedno rješenje.

Ventilacijski sustavi su montirani sa samoizvladi ili posebnim proljetnim zasunama. Standardni skup obično uključuje dekorativnu sluznicu s kojom su pričvršćivanja maskirana. Ako se rešetka treba očistiti, onda olakšati zadatak, lako se rastavlja. Njega je vrlo jednostavno - isperite vodom dodavanjem deterdženata.

Poboljšanje ventilacijskog sustava podesivim proizvodima nije lako, zahtijevajući pismeni pristup. Ovdje nema manjih nestabila.

Čitaj više