Komponente za sjenila: Vrste i svrha

Anonim

Kupnjom sustava za zaštitu od sunca potrebno je osigurati da sve osnovne komponente za sjenila na mjestu, dijelovi su u dobrom stanju, postoje rezervne stavke koje pružaju set. U suprotnom, u procesu instalacije ili, ako je potrebno, popravak će se morati suočiti s brojnim tehničkim problemima. Sastojak sjenila nije toliko, tako da se samo trebate upoznati s njihovim popisom i nekoliko pravila za odabir dijelova, tako da kada kupujete kreme za zaštitu od sunca nije nastao.

Komponente za sjenila: Vrste i svrha

Komponente za kasetu Horizontalne rolete

Osnovni i dodatni elementi horizontalnih sjenila

Kupnjom horizontalnog sustava, morate obratiti pozornost na osnovne komponente za sjenila.

  1. Strehe sa svim "popunjavanjem" odgovornim za upravljanje trakama. To su šipke, trkači, čepovi, regulirajući mehanizam. S elektroničkim sustavima mora se instalirati odgovarajuća stanica.
  2. Lamela (glavna, u nekim setovima donekle rezervi).
  3. Elementi tereta koji pružaju jasnu vodoravnu lokaciju rasporeda.
  4. Metalni ili plastični laminski laminski lameli u jedan mehanizam.

    Vijeće

    Metalni lanci su mnogo pouzdaniji, iako nešto skuplji. Čak i ako stečeni skup sadrži samo plastičnu verziju dijela, preporučuje se konzultiranje s prodavateljem o mogućnosti njegove zamjene za metal analog.

  5. Lanci i žice za ručni mehanizam kontrole.
  6. Teret (plumb) za vrpce.

Danas nema problema s traženjem stjecanja detalja, oni su slobodno dostupni na industrijskim tržištima, u online trgovinama. Najbolje je kupiti komponente za sjenila u građevinskim centrima profila. To ne samo da će pružiti priliku da se konzultiraju sa stručnjakom, ali i jamči kvalitetu proizvoda.

Komponente za sjenila: Vrste i svrha

Nositelji za lamelu vertikalne rolete

Pribor za vertikalne sustave za sunčanje

U slučaju vertikalnih filtera za zaštitu od sunca, sve je malo složenije. Detalji i nijanse su ovdje više, pa se preporuča povjerenje instalacije i popravka takvih sustava specijalistima.

Da biste pratili rad stručnjaka, morate znati koje komponente za vertikalne rolete postoje.

  1. EAME s kontrolnim sustavom, brave, stezaljke, držači i rotacijski mehanizam.
  2. Cornis čepovi.
  3. Adapter za rotacijski mehanizam.
  4. Kontrolna šipka sa sustavom vrha i pričvršćivanja za pričvršćivanje.
  5. Lamela (glavna i dodatna).
  6. Kabel za pričvršćivanje lamela u obliku ljestava s držačem i utikačem.
  7. Lanac ili kabel za kontrolu mehanizma s držačama.

Članak na temu: PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke ugradnje

Kupnjom gotovih sustava i odabirom komponente za okomite rolete, vrijedi obratiti pozornost na sljedeće preporuke stručnjaka i iskusnih potrošača.

  • Ukupni sustavi ne smiju se popraviti plastičnim vijencima. Prema mase lamela, baza će biti spremljena, koja će utjecati na performanse kontrolnog mehanizma.
  • Prilikom odabira trkača potrebno je pažljivo ispitati detalje o temi najmanjih brakova. Čak i ogrebotina može uzrokovati neuspjeh u radu slijepih.
  • Komponente izraelske i njemačke proizvodnje su bolji od modernih zahtjeva. Razlika u cijeni može biti samo nekoliko rubalja, a skuplja verzija će omogućiti očuvanje mnogo vremena i energije.

Ako morate popraviti rolete ili sami prikupiti filtre, preporuča se koristiti pojedinosti jednog proizvođača.

Komponente za sjenila: Vrste i svrha

Rotacijski mehanizam za horizontalne rolete

Izlaz

Zbog činjenice da se komponenti snopa pojavile u slobodnom pristupu, postoji mogućnost brzo i učinkovito riješiti malih problema u sustavu sami.

Razumijevanje pravila za rad s sustavima i sposobnost razlikovanja visokokvalitetnih dijelova iz neispravnosti štiti prijevara iz djelovanja. Neki servisi nude razmjenu "native" komponente iz skupih sustava na "inovativni" razvoj kineske proizvodnje. Sustavi nakon toga pauze još brže i potražite pomoć češće.

Čitaj više