Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Anonim

Dizajn zavjese za dječju sobu razlikuje se sortom i svjetlinom opcija u kombinaciji s jednostavnom i ekološkom prihvatljivošću materijala. U ovoj sobi "Vrijeme" ne komplicirane tekstilne strukture s različitim dijelovima i bojanje tkanine: zasićene pastelne tonove sa smiješnim crtežima ili svijetle boje jedno-fotografske tvari. Šivanje zavjesa za vrtić lako je izvršiti zadatak, proces rješavanja koji će donijeti zadovoljstvo i odrasle i djecu.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Zavjese

Odaberite zavjese u vrtiću

Stav prema svijetu razlikuje se od odrasle osobe. Ako je dijete star više od tri godine, odabrat će boju, tkaninu i crtanje na njemu - potrebno je samo pokazati uzorke. Stariji tinejdžer će ponuditi ideje zavjesa u vrtiću i aktivno sudjelovati u njihovoj provedbi. Glavni kriteriji za koje je odabrana tkanina za zavjese u dječjoj sobi - tekstura i boja. Kompleksni dijelovi i strukture ne koriste se za uklanjanje bilo kakvih "kolektora prašine" koji provociraju alergijske reakcije.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Prvi kriterij odabira je tekstura tkanine. Možete koristiti bilo koji od materijala, svaki ima prednosti i nedostatke:

  • posteljina;
  • saten;
  • pamuk;
  • atlas;
  • taft;
  • svila;
  • viskoza;
  • poliester;
  • acetat;
  • batist.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Iako su prirodni uzorci inferiorni u sintetičkoj raznolikosti boja, oni bi trebali biti poželjni. Oni su ekološki prihvatljivi, oni se ne žure odmah kada bebine igre s vatrom nisu elektrificirane. Najbolja tkanina za zavjese za djecu - pamuk i lanac. Postoji mnogo sorti pamučnih uzoraka, s obiljem otisaka na njima. Bijele zavjese u vrtiću se preporučuju za šivanje točno iz tih materijala. Najveći nedostatak lanenog materijala je da uzima. Možete ga ispuniti odabirom opcije sa sintetičkim aditivima. Postoji mnogo drugih mekih tkiva koje se također mogu koristiti, ali treba napomenuti da skupljaju prašinu: baršun, tweed, bardenet, vuna. Ako dijete ima alergije, takve materijale trebaju biti odbijeni.

Zavjese za dječju sobu ne bi trebale biti teške, ali dovoljno čvrsto, kako ne bi mogli propustiti sunčevu svjetlost ujutro i svijetlu rasvjetu urbanih ulica u večernjim satima. Moguće je riješiti pitanje zatamnjenja na tri načina:

  1. objesiti uske zavjese u dječjoj sobi;
  2. napraviti oblogu;
  3. Dodatne rolete.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Ako soba napusti prozore u sjevernom smjeru, onda prilično obične zavjese za sjene.

Lijepe zavjese u vrtiću razlikuju izvorni crtež i boju. Obično se soba održava u jednoj boji, podređuje određenu temu:

  • pomorski;
  • nevjerojatan;
  • sportski;
  • Automobilski;
  • zvijezda;
  • zoološki;
  • voćni bobica.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Nevjerojatne teme

Članak o toj temi: Što trebam učiniti ako se plinski stup spinner izlazi?

Ispisi, crteži ili uzorci na tkanini odabiru odgovarajućom temom. Tradicionalno, djevojke i dječaci su sastavljene u različitim rješenjima boja. Boje mogu biti svijetle i pastelne, harmonije ili kontrastiranja - ovisi o prirodi djeteta i majčinih preferencija. Nijanse i crna boja za djecu ne primjenjuju se. Obično se koristi od jedne do tri osnovne boje, nadopunjuju ih svijetle predmete druge nijanse. Moguće kombinacije:

  1. Žuta - salata - ružičasta;
  2. Plavo - tirkizno - smeđe;
  3. Pink - ljubičasta - lagana narančasta;
  4. Losos - svijetlo zeleno - bež.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Za djevojku prikladnu primjenu na zavjesama dodatnih elemenata dekor: lukove, cvijeće, ruffles, možete napraviti lambrene za dječju sobu vlastitim rukama. Ne mora biti drapirana - gusta glatka lambrequina ukrašena velikom primjenom ili izvezenom tkaninom, mekim igračkama. Tradicionalna djevojaka kombinacija boja: ružičasta - bijela - zlatna. Zavjese u vrtiću s cvijećem koriste se isključivo u praktičnim stanovima. Za dječake, čak i klasični uzorci nisu potrebni: valjani i rimski sjeni su prikladni, kao i zavjese na prozorske prozorske u vrtiću. Standardne nijanse: plavo - plavi - čelik.

Kako šivati ​​zavjese

Odlučivanje s teksturom tkiva i boje, nastavite do praktičnog ostvarenja projekta.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Prije šivanja zavjesa u dječjim rukama, pripremite alate:

  1. šivaći stroj, skup igala;
  2. škare;
  3. Linija, kvadrat;
  4. komad krede.

Materijali za podršku:

  1. niti odgovarajućeg tona;
  2. Drapery pletenica ili traka za montažu s petlji.

Uputa korak po korak izgleda ovako.

  • Izmjerite duljinu strehe, od kojih će dio pomaknuti zavjesu iz jednog nosača u drugu. Ova se vrijednost uzima kao osnova pri izračunavanju potrebne širine tkiva.
  • Počnite od mjerenja visine vijenca, kako biste odredili duljinu produkta. Površina poda može biti neravnomjerna: to nije vidljivo nenaoružanom izluku, ali kada će zavjese raznijeti prozor, nepravilnosti donjeg ruba dobit će nedostatak. Stoga se mjerenja provode na tri točke - s lijeve strane, desno, u sredini, a oni uzimaju temelj najmanja vrijednost.

    Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

  • U zavjesama za šivanje uvijek "ples" iz vijenca. Postoje posebne strehe za dječju sobu u odgovarajućem stilu i temi - preporuča se kupiti i objesiti točno takvog uzorka.
  • Na temelju dobivenih podataka nacrtajte skicu modela, što ukazuje na sve detalje i veličine. Izračunati željenu količinu tkanine.

Duljina zavjese jednaka je visini strehe plus zaliha za liječenje vrha 5-12 cm (ovisno o metodi pričvršćivanja), koliko o obradi Niza s marginom na skupljanju.

Članak o temi: Kako kazniti pozadinu u hodniku, koja je bila lijepa, ideje i prakse

Širina proizvoda izračunava se množenjem dužine radnog dijela vijenca od 1,5 (za porter), 2-3 (za til) - toliko je potrebna toliko tkanina za njegov sklop. Dodajte oko 5 cm za obradu šavova. Dužina i širina dijelova (na primjer, lambrene) izračunava se odvojeno i dodano u ukupan broj materijala.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

  • Podesiti dno ili SEW Rushea mu.
  • Procesite bočne rubove: za šivanje obloge, resice, kosi beyk ili samo pretučen i naprezanje.
  • Uklonite detalje pomoću gotovih uzoraka ili bez njih ako su ušivene tradicionalne ravne zavjese.
  • Kupite željenu količinu tkanine s marginom na skupljanju i simetriji uzorka. Pripremite ga na jasnoću: vlaženje, pomladite ili obrađuju parom.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

tkanina

  • Ovisno o metodi pričvršćivanja platna na strehe. Vrh:
  1. Postavite montažnu traku s petlji koje se stavljaju na kuke;
  2. Savijanje i bod - ako je nosač na štitovima koji se kreću na strehe;
  3. šivati ​​petlju ili napraviti scenu - ako ih treba staviti na bar;
  4. Napravite zavoj vrtu, umetnite ljepljivu traku, leteći, napravite rupe za prstenje - ako će se zavjese staviti na vijenac uz pomoć krede.
  • Šivati ​​lambrekin na uzorku (ako je osiguran u modelu). Najudobniji privitak za to je čičak traka.
  • Objesite proizvod na vijence, ukrašeni: napravite izvorni podizač, ukrašavajući cvijeće, leptiri, lukovi, mekane igračke.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Kako promijeniti zavjese u vrtiću - izvorne ideje

Nove zavjese u vlastitim rukama ne mogu se samo šivati, već i napraviti, viđenje starog. Nekoliko ideja za ažuriranje zavjesa koje mogu gurnuti na originalna rješenja.

Gornji rub zavjesa je najistaknutije mjesto. Sekreviranje uz njega izvorna pletenica ili traku s uzorom 10-20 cm širine, možete biti neprepoznat da preobrazite zavjesu.

Drugi način ukrašavanja vrha ravnomjerno postavljen na rub velikih lukova - monofoniranih, raznobojan ili naizmjenično u boji. Umjesto lukova, možete koristiti ukrasne konopce, žice, svijetle veze, a umjesto krpelja, držanje zavjesa - kopča za suspentere.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Osim toga, šivati ​​lambrekin ili malu zavjesu, pričvrstite ih uz pomoć čičak trake ili na dekorativnim nizovima, što se može ukloniti.

Split sve s kuglicama s perlicama, perli, šljokicama, ili ih staviti na ribolovnu liniju, čineći "Visulki", ukrasite ih grafikonom ili dodaju tila.

Od monofonskih zavjesa, svijetle zavjese bit će dobivene u rasadniku, ako ih podijelimo i preko raznobojnog pletenice. Stvoren je jedinstveni apstraktni crtež.

Napravite cvijeće, leptire, lukove, bukete, igračke, a zatim ih stavite na zavjese. Tematski detalji Organski izgledaju: nevjerojatni likovi, kuglice, automobili. Oceanski stanovnici i brodovi sastavljeni su zavjese u morskom stilu.

Članak o toj temi: Kako izgraditi kuću od SIP-panela učiniti sami

Ukrasite cijelu tkaninu pomoću aplikacije iz tkanine, gadan odozgo ili lijepljenje do phinelizana. Detalji mogu biti mali i veliki - u rastu djeteta. Ne traže standardne, pogotovo ako stavite fotografije.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Zavjese u vrtiću za djevojčice ukrašene su pukotinama i labudovima. Možete obrezati donji rub izblijedjele zavjese, šivati ​​svijetle ruffles, jedan ton ili kontrast, prugasti, kavez ili polka dot - u svakom slučaju, proizvod "guta".

Kratke zavjese u djece - valjani ili rimski - prikladni dječaci. Oni također mogu biti ukrašeni aplikacijom, igračke, ali druge teme - automobilski, brod, sport.

Popularna vrsta dekor je zavjesa sa zvjezdicama. Rupe u gusto tkivo plave boje kada osvijetljene s obrnute strane stvaraju učinak "zvjezdanog neba".

Pogledajte video dizajn

"Star Sky"

Imitacija noćnog neba je izrađen ne samo zavjese u vrtiću - prijem se naširoko koristi prilikom instaliranja stropova, u spavaćim sobama, čak i za krajolik kafića. Šive zavjese s efektom "Star Sky" su vrlo jednostavni - LED dizajne se ne koriste.

Potrebna je gusta tkanina, poželjno tamnoplava, u veličini koju zatvara sve prozor. Idealan model je valjana zavjesa, visi na okviru prozora, ostavljajući lumen između tkanine i krila. Možete napraviti zavjesu na glavi.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Na površini zavjesa za rasadničke rupe, možete u obliku zvjezdica i srp mjeseca za veći umjetnički učinak. Da biste to učinili, morate napraviti predloške s kartona, obris na lokaciji mjesta tkanine, izrezati. Dakle, da se vlakna ne pojavljuju, sintetičke tkanine su rezane grijanim škarama, a prirodno se obrađuje duž rubova s ​​prozirnim ljepilom (postoji poseban za te svrhe, ali možete koristiti super ljepilo).

Kada se zavjesa spusti, draga gusta tkanina ne propušta svjetlo, a zrake sunca ili otkrića fenjera prolaze kroz rupe, oponašajući zvijezde na noćnom nebu.

Takav učinak je stvoren ne samo na plavom platnu. Možete koristiti smeđe, tamno zeleno, ljubičasto tkivo.

Kako sami šivati ​​tkaninu u dječjoj sobi - najbrži način

Kupite gotove zavjese u vrtiću i ukrasite ih na svoj način - izlaz za one koji nemaju šivaće vještine i želju da ih stječu, ali postoji veliki kreativni potencijal.

Šivi zavjese u vrtiću i izvorno ukrašavaju u skladu s preferencijama djeteta - sredstva za isporuku radosti ne samo dijete, već i mama koja ostvaruje svoje sposobnosti i vještinu.

Čitaj više