Učvršćenje za izoštravanje vježbi vlastitim rukama

Anonim

Učvršćenje za izoštravanje vježbi vlastitim rukama

Učvršćenje za oštrenje vježbi vlastitim rukama omogućuje izoštravanje različitih vježbi bez kupnje skupe opreme.

Unatoč činjenici da danas ima dovoljno sličnih mehanizama na tržištu, stjecanje jednog od njih nije uvijek moguće. Ako ste malo upoznati s tehničkim radovima, možete sastaviti elementarnog mehanizma na izoštravanje bušilica.

U gospodarstvu, dobar čarobnjak će uvijek pronaći nekoliko vježbi dizajniranih za razne građevinske radove. Ovo i bušilice za drvene površine i metalne bušilice - različiti radovi zahtijevaju njihove uređaje.

Oštrenje vježbi imaju vlastite karakteristike. Dakle, pri odabiru vježbe za rad, vrijedi razmotriti površinsku tvrdoću gdje je potrebno napraviti rupu. Teže tu površinu, tupast treba biti kut bušilice.

Usredotočite se na izoštravanje samo na početno navedenom kutu rezača za vježbu. Tako da imate manje prilika da pogriješite i pokvarite vježbu.

Oštrenje se također može učiniti ručno. Za to se koriste abrazivni krugovi i kamenje. Međutim, ova metoda nikada neće dati takav rezultat kao mehanički izoštravanje, napravljeno na stroju.

Vratimo se u proces izrade učvršćenja za oštrenje vježbi koje možete napraviti vlastitim rukama. Reći ćemo kako napraviti takav automobil i kako ga koristiti ispravno.

Izrađujemo stroj za oštrenje vježbi

Da biste dobili automatsko učvršćenje za oštrenje vježbi, trebat će vam minimalni broj komponenti:

  • krug brušenja;
  • prekidač prekidača;
  • motor;
  • utikač;
  • žice;
  • stajati;
  • os.

Kao rezultat montaže, dobit ćete lagano prijenosni stroj koji radi iz mreže, a prilično snažan za izoštravanje vježbi bilo kojeg promjera.

Bolje ako se pobrinete za vlastitu sigurnost i napravite mehanizam u slučaju. Tako će biti manje vjerojatno da ćete biti pijani tijekom rada motora, jer ozljede mogu biti vrlo ozbiljne.

Članak o toj temi: Što prvo lijepiti, stropni postolje ili pozadinu: 4 materijal

Učvršćenje za izoštravanje vježbi vlastitim rukama

Još bolje ako ponosite stacionarno mjesto za stroj. To može biti tablica s metalnom površinom gdje trebate izbušiti četiri rupe za instaliranje motora i pouzdanog pričvršćivanja.

Električni motor koji koristimo u vašem radu obdarena je osovina. Na njega se stavlja zrnasti disk, uz pomoć kojih ćemo izoštriti bušilice.

Disk koji uzimamo univerzal, koji je pogodan za izoštravanje vježbi bilo koje vrste. Disk mora biti učvršćen na vratilu pomoću dva matice.

Pa, ako rupa na disku omogućuje zaključavanje na stacionarnoj osovini. Ako ne, koristite dvije matice na obje strane diska, koji će biti zadržani.

Električni motor ne mora nužno kupiti u trgovini. U sovjetskim vremenima bilo je vrlo popularno koristiti prilikom izrade stroja za izoštravanje bušilice iz starih strojeva za pranje rublja.

Oni su prilično moćni da se nose s takvim zadatkom, a prilično izdržljivi - služe desecima godina, bez potrebe za popravka.

Do početka pridružimo se žici. Poželjno je da je imao tri otvorene kontakte. Na jednom ćemo instalirati gumb za napajanje, na drugom, gumb za isključivanje. Ovdje bez znanja o elektroniki, čak i elementarna, ne može učiniti.

Nakon što pričvrstite žice, možete razmotriti naš pripravan ustroj. Ostaje da preuzme zaštitnu ili dekorativnu završnu obradu.

Samo po sebi motor koji se koristi u ovom radu je siguran. Međutim, proces oštrenja vježbi povezan je s rizikom ulaska u kožu, lice, u očima iskri ili metalne piljevine.

Pomoću metalne kutije možete koristiti za zaštitu izravno na motoru, ostavljajući slobodan disk, kao i stakleni ili plastični zaslon ili gumenu kućište. Za što su oni potrebni?

  • Zaštitna kutija se koristi za zaštitu vašeg uređaja od prašine i prljavštine. Tako da će nesumnjivo služiti duže.
  • Staklo će vam omogućiti da radite bez straha da će viwdes pasti u oči.
  • Za iste svrhe poslužuju se zaštitni poklopac koji se može izrezati iz stare gume. Osim toga, kućište će zaštititi vaše ruke ako se krug brušenja iznenada prekine.

Članak o toj temi: Ručke za klizne sortneor vrata - informirani u punom programu

Iskusni majstori rade s strojevima ove vrste, koristeći sigurnosne naočale i rukavice. Zaštitite respiratorni trakt od prašine iz ulaska u krug također može koristiti masku ili zaštitne zaslone.

Posebno nadareni obrtnici mogu izoštriti domaće strojeve ove vrste ne samo bušilice, već i drugih metalnih kućanskih predmeta: lopate, motike, osi, lanci za motorne pile i druge predmete. To nesumnjivo zahtijeva određenu vještinu i iskustvo. Ako nema, ne savjetujemo vam da pokušate svladati takav rad.

Ako imate bilo kakvih pitanja, možete ih pitati na našem građevinskom forumu. Naši stručnjaci će vam odgovoriti na sva pitanja koja se tiču ​​gradnje ili popravka.

Čitaj više