Prave stolice s vlastitim rukama

Anonim

Bilo koji namještaj, služio nekoliko godina, nosi. I bez obzira koliko je teško pokušao pažljivo upravljati, takav trenutak će doći kad će njezina presvlaka zadržati i izdržati. Tada će biti pomisli da se riješim stare stvari.

Prave stolice s vlastitim rukama

Shema mjerenja predsjedatelja i njezin drape.

Ali nemojte žuriti da izbacite stari namještaj, pogotovo ako je ušla u baštinu i obiteljski relikvija. Možete pokušati obnoviti voljenu stvar. Potrebno je razmotriti staze s vlastitim rukama.

Demontaža stare draperije

Glavni uvjet za obnovu je: okvir vašeg stolice trebao bi biti jak i dobro očuvan. Sve ostalo je u potpunosti u moć vaše mašte i marljivosti. Ako je drveni okvir značajno oštećen ili za vrijeme rada, bilo je pogođeno drvenim bubama, gotovo je nemoguće vratiti takvu stolicu.

Morate početi s pažljivim pregledom stolice da biste bili obnovljeni. Prije početka restauratorskog rada morate ukloniti stare presvlake. Ako su neke detalje oštećene, postoje rascjep ili čips, onda morate popraviti te elemente. Ljuljanje i pukotine ljepilo pomoću PVA ljepila ili stolarije ljepilo, i stegnuti stezaljcima (alat za pričvršćivanje dijelova pri lijepljenju). Za mali rascjep estriha možete koristiti traku papira. Prekomjerne rupe i nepravilnosti ispunjene su mješavinom male piljevine i ljepila.

Prave stolice s vlastitim rukama

Alati za stolice: Stapler, odvijač, kliješta, vježba, slagalica, odvijač.

Ovdje je primjer popisa alata koji mogu biti korisni ako odlučite povući stolicu vlastitim rukama:

  • Set odvijača;
  • nositelj noktiju;
  • kliješta;
  • bit;
  • Stolarija Drveni čekić (Cynicha);
  • škare.

Zbog činjenice da je planirana samo zamjena Draperion stolice, svi radovi na njegovo demontažu moraju se obaviti s velikom točnosti za sprečavanje kvara drvenih strukturnih elemenata.

Da biste uklonili stare presvlake sjedenja, prvo biste trebali izvući sve nokte koji ga popravljaju. Potrebno je sve snage učiniti pažljivo. Suočavanje treba ostati cjelina, jer se može koristiti u budućnosti kao uzorak za novu draperiju.

Članak o temi: Kako napraviti ukrasne masovne podove to učiniti sami

Potpuno uklanjanje suočavanja tvari, škare trebaju smanjiti cvinu, zalijepiti burlap i punilo unutar granica dizajna. Da biste uklonili izvore, morate izrezati konopac koji ih jača, a zatim izvucite sve dodatne nokte.

Rasno ometanje tkanine sa stražnje strane stolice izrađuje se na isti način koristeći iste alate. Štoviše, tkivo presvlake se prvo uklanja, a zatim burlap i punilo, koji čine osnovu talenske draperije. Nakon uklanjanja svih materijala presvlake s stolice, njegov unutarnji dio će biti dostupan - drveni okvir. Svi drveni elementi stolice pažljivo se ispituju i, ako je potrebno, njihova se restauracija proizvodi. Obično se sastoji u jačanju sanduka, zamjenjujući neke drvene elemente svojim daljnjim slikarstvom.

Stolice

Prave stolice s vlastitim rukama

Shema montaže i stolica krede.

Prije nego što počnete popraviti popravak, morate uzeti u obzir sljedeće. Budući da se stolice privlačuju vlastitim rukama, uglavnom kako bi uštedjeli novac, onda tijekom njegove provedbe, zamijenjeni su samo snažno identificirani materijali. Pripremite se za restauratorski rad, morate uzeti u obzir neki ne-standard takvog rada.

Za popravak drvene stolice i sušenja presvlake, može se zahtijevati određeni alat za tapecirane radove. To je obično:

  • Stajalica za namještaj;
  • rezač;
  • čekić.
  • Nosači za namještaj.

Osim toga, potrebno je kupiti robusno i gusto tkivo za obnovu (tapiserija, shenill, Jacquard) u količini od 1 metra. Uz širinu tkanine u 1,4 m od ovog tkiva, ima dovoljno za 4 stolice, neki materijali također mogu biti potrebni, na primjer, pjenaste gume, udaranje ili sintetike.

Tijekom dugotrajne operacije, dijelovi stolice koji imaju meku bazu su većina nose i zagađenih. Ako je tkanina koja pokriva sjedalo, a leđa je potpuno istrošena, morate ga ažurirati.

Slijedite sve prijave potrebne za ovaj rad. U početku se uklanja tkanina za draperiju i smeće koja se okupila ispod njega dugi niz godina je eliminirana. Kada je stanje izvora normalno, ne možete rastavljati i ne zamijeniti. U tom slučaju, baza strukture može se jednostavno ojačati primjenom preko novih zaštitnih traka iz materije. Priloženi su posebnim klamericom na stražnji dio sjedala.

Članak o temi: Značajke vinilne pozadine na phlizelin

Bijelo tkivo je pričvršćeno na sjedalo, omogućujući skrivanje malih defekata i davanje proizvoda konačno dovršen pogled. Tada se nova tkivo okrenuto testira oko perimetra, a klamerica je vezan na drvenu osnovu tako da je fiksacija jaka i izdržljiva.

Sorte površinskog popravka

To se događa, struktura stolice je u tome što u njemu nema izvora, a baza stolice ima potpuno pristojno stanje, a onda je dovoljno da ga kompaktira od iznad jednostavne burlap. Uz pomoć klamerica, pričvršćena je na drvenu bazu, savijanjem burlapa oko perimetra. Nakon pričvršćivanja materijala, sjedalo se pregledava, sve viška koje se pojavljuju izvan rubova baze sjedala su odsječeni škarama.

Ako postoje izvori koji pripadaju mekim detaljima završavanja, potrebno je imati na umu da se gotovo ne nose i mogu se koristiti za daljnje. Da biste dali sjedalo ažurirani izgled, samo trebate pričvrstiti i odbaciti postojeće opruge na nov način, dok ih pokušavate smjestiti na površinu baze.

To se događa da umjesto izvora stražnji dio stolice i njegovo sjedalo ispuniti posebnim mekim punilama: pjenaste gume, lateks, morska trava. U takvim slučajevima, burlap na poleđini sjedala i doda se unutar sinteta, pjenaste gume, biljna vlakna. Tada je burlap ušivena.

Sada znate kako povući stolicu, dati mu drugi život. Prije toga, stolice su puštene s vrlo snažnim okvirom, dakle, nakon što je bacio novu presvlaka, možete produžiti život stolica još nekoliko godina.

Čitaj više