Kako popraviti stare stolice vlastitim rukama

Anonim

Popravak stolica vlastitim rukama ne samo da dopuštaju uštedjeti novac, već i dati staru stvar drugom životu. Uz minimalne troškove, možete drastično promijeniti izgled namještaja, sve će ovisiti samo o mašti i odabranim materijalima.

Kako popraviti stare stolice vlastitim rukama

Zahvaljujući restauraciji, bilo koja "stara" stolica izgledat će kao novo.

Prije popravka stolice morate se upoznati s detaljnom tehnologijom, omogućit će vam da spriječite ozbiljne pogreške i učinite sve ispravno.

Presvlake stare stolice

Trebat će:

  • nositelj noktiju;
  • kliješta;
  • Mali nokti i čekić (Stajalica za namještaj);
  • tkanina presvlake;
  • tallcloth;
  • gusta široka vrpca;
  • gusta tkanina (platno, cerata);
  • udaranje ili sinteta;
  • Kokosova vlakna.

Popravite stolicu, ako to nije stvarno patilo tijekom vremena i ima potpuno pristojan izgled, možete, zamjenjujući presvlake. Prije svega, potrebno je ukloniti sjedalo, a zatim uz pomoć nokta za uklanjanje starih noktiju, pažljivo uklonite tkaninu, uklonite ostatak sadržaja i izvora.

Kako popraviti stare stolice vlastitim rukama

Alati za stolice: Stapler, odvijač, kliješta, vježba, slagalica, odvijač.

Važno je zapamtiti slijed rastavljanja - onda će biti lakše ponovno sastaviti sjedalo. Procijenite snagu materijala presvlake, one koje se još uvijek u dobrom stanju mogu ostaviti, a oni koji su već služili, bolje je zamijeniti nove. Ni u kojem slučaju ne ostavljajte stare nokte - to će vrlo komplicirati naknadni rad, pogotovo kada koristite klamericu namještaja.

Popravak počinje pričvršćivanjem čvrsto vrpce na okvir sjedala, najbolje je to učiniti s klamericom namještaja. Ali takav je alat daleko od svake obitelji, ali kupiti ga kako bi se popravio nekoliko stolica, to je nepraktično, tako da možete koristiti kratke namještaja čavli i konvencionalni čekić. Traka je gola u obliku rešetke, vezujuće okomito i horizontalno među sobom, treba biti određeni privid pletenice. Udaljenost između pruga ne smije prelaziti 5 cm, savršenu opciju - 3-4 trake okomito i horizontalno. Kako bi dobro povukao vrpcu, njegov kraj je namotan na drvenu šipku.

Članak o temi: Bright Maki zavjese u unutrašnjosti soba

Na vrhu rešetke vrpce, burlap se zanemaruje, a onda su opruge raspoređeni, zašijte ih s dna uz pomoć ciganskih igala i izdržljivih konopca, uobičajenih navoja šivanja nisu prikladne u ovom slučaju. Glavni zadatak je pričvrstiti opruge na takav način da postanu fiksirani. Nakon toga počinju se pariti, nasuprot svakog proljeća začepljuju nokat (ne do kraja), vezati čvrsto uže na nju (možete poslan ili poslan šifriti), voziti nokat dok se ne zaustavi. Zatim izvedite ljepljenje svakog proljeća odozgo, u ovom slučaju je lakše koristiti čvor koji se koristi za umrežavanje mreže. Parenje se izvodi okomito, horizontalno i dijagonalno, na kraju svakog reda, uže je vezan na opljačkani nokat. Vrlo je važno odabrati usku šipku, koji je teško razbiti, jer je od toga da će se vijek trajanja novog presvlaka ovisiti o tome.

Kako popraviti stare stolice vlastitim rukama

Shema montaže i stolica krede.

Na vrhu opruga, gusta tkanina (platno ili cerata) su fiksirani, nakon čega slijedi sloj kokosovog vlakana, koji je prekriven vatinom ili sintetom (može se zamijeniti pjenom namještaja), sve to je fiksirano drugim slojem tkivo. Nadalje odbacuje materijal presvlake kako bi napravio uzorak, dovoljno je zamotati sjedalo novinama. Prvo, hranite presvlake u središtu jedne od strana, a zatim s suprotnog ruba. U isto vrijeme, niti tkanine ne mijenjaju. Kutovi su fiksirani na posljednjem mjestu, ako je potrebno, tkivo se sakuplja u malim naborima. Rub presvlake može se razdvojiti kabelom ili pletenicom, dekor je zalijepljen s pištoljem za ljepilo. Ostaje samo vratiti mjesto na mjestu. Na ovoj presvlaci, stolice se mogu smatrati završenim.

Uklanjanje starog premaza

Trebat će:
  • šmirgl papir;
  • ciklus;
  • Drvo kit;
  • kit nož.

U većini slučajeva, popravak stolica počinje s uklanjanjem starog laka. U tu svrhu, najlakše koristiti brusni papir (mljevenje spužve) s prosječnom zrnom navlažiti u vodi. Pod utjecajem vlage, lak će biti uvrnut i idi postupno. U isto vrijeme, potrebno je s vremena na vrijeme oprati brusni papir u vodi.

Važno je obratiti pozornost na kvalitetu abrazivnog materijala, ako tijekom vlaženja ostavlja crnu trag, takav je takav brusni papir neprikladan za uporabu.

Ako ćete koristiti stroj za brušenje za uklanjanje starog premaza, stavite ga na najnižu brzinu, inače možete oštetiti drvo. Posebno otapalo za uklanjanje lakiranja može se koristiti samo u slučaju kada se lakovi ne ukloni na druge načine. Važno je ne prelaziti dopuštenu dozu (čitati priloženu uputu), inače se sredstva apsorbira u stablo, što će komplicirati naknadnu obradu.

Članak o toj temi: Kako popraviti kuhinjski slavina?

Možete ukloniti stari čekić s pomoći ciklusa ili slomljenog stakla, čistim pokretima, jednostavno se ogreba od površine. Nakon toga stolica je brušenje fino zrnatog papira, a zatim uklonjena prašinom s krpom. Ako postoje mjesta na površini namještaja, pretučeni jaknom, raznim čipovima i ogrebotinama, onda je potrebno vratiti ih. Popravak počinje s posebnim alatom od insekata, a zatim stavite kit na drvo (to se događa bijelo i ispod boje drva). Nakon što je kit osuši, mljevenje fino zrnate emery papir. Kakvu metodu uklanjanja starog premaza odabire je riješiti samo vi, sve ovisi o stupnju oštećenja laka i prisutnosti alata.

Toniranje, slikanje, hodanje

Trebat će:

  • Vosak namještaja;
  • vunena krpa;
  • Stope (široko četka);
  • Moridna ili akrilna boja.

Popravak namještaja nije tako teška stvar, ako znate neke nijanse. Tako se premazivanje nijansiranja i laka mogu zamijeniti spojem. Samo trebamo odabrati obojeni vosak koji će naglasiti teksturu drva, dati joj lijepu nijansu i istovremeno osigurati rezultat. Na malu površinu, vosak se primjenjuje tankim slojem s vunenom krpom. U isto vrijeme, neželjeno je vratiti na isto mjesto nekoliko puta, inače tamne mrlje mogu se formirati, što će biti teško ukloniti. Da bi pokrili veliko područje, vosak je poželjno otopiti na vodenoj kupelji. U ovom slučaju, to je prikladnije primijeniti široku četku.

Moguće je naglasiti šumsku fakturu uz pomoć vela, najbolje je koristiti alkohol, jer je lakše raditi s njom, osim toga, daje bogatiju boju od vode. Četka se nanosi četkom, možete miješati boje da biste dobili željenu nijansu. Nakon što stavite veo alkohola, morate ukloniti višak (napraviti pranje). Uz pomoć četke umočen u otapalu, proći kroz površinu stolice. Nakon grabbing, možete otkriti rastuće vlakna drva, moraju se izvući s brusnim papirom. Kada se radi o vodenom furniru, postoji važno pravilo: nemoguće je vratiti se na izgrebeno mjesto, inače će se pojaviti tamne mrlje. Rad je fiksiran ili bez bezbojni vosak namještaja ili prekriven lakom.

Članak o toj temi: Kako izgraditi WC za davanje

Ako je drvo na stolici izgubilo bivšu privlačnost, bolje je slikati. Prvo, namještaj je tlo, zatim obojite akrilnu boju. Važno je primjenjivati ​​boju s tankim slojevima s obveznim srednjim mljevenjem plitkih emery papira. Možete koristiti visokokvalitetne aerosolne boje, raspršivanje boje na udaljenosti od 40 cm u vrlo tankom sloju, dopušteno da se osuši, a zatim se ponovno nanosi. Nakon svake uporabe, raspršivač se uklanja i ispire u terpentin. Nakon ovih neprihvatljivih savjeta, možete jednostavno popraviti stolicu vlastitim rukama.

Čitaj više