Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Anonim

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Deterdženti koje svakodnevno jedemo tijekom pranja konvencionalno se podijeli u dvije velike skupine: namijenjene za uporabu u modernoj opremi za pranje (ovdje postoje takozvani automatski prašci) i dizajnirani za čišćenje u starom čovjeku - s rukama (nazvat ćemo ih "običnim "). Distribucija cijena ovih deterdženata uzrokuje zbunjenost: nije li jednaka slikanju u spremniku automobila? Još jedna novost percipira dobre polovice kupaca kao još jedan lukav prijem marketingu ...

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Ali postoji razlika, a to je bitno. U ovom članku otkrit ćemo razloge za koje bi hostese trebaju biti pažljivi za odabir izbora praška za pranje za njihov automobil.

Zahtjevi za prah za perilicu rublja

Prah namijenjen za uporabu u strojnim strojevima mora ispunjavati sljedeće zahtjeve:

Manje pjene

U sredstvima koja su predviđena za automatsko pranje, dodaje se stabilizator formiranja pjene. Inače će ispuniti kućište, a mjehurići sapuna će se penjati od svih praznina uređaja.

Prekomjerna količina pjene može biti zabludu automatizaciju. Zbog toga je automobil nepravilno odrediti razinu poplavljene vode. To će podrazumijevati ozbiljne probleme povezane s neuspjehom motora, upravljački modul ili grijaći element, koji umjesto topline vode, zagrijati pjenu.

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Prašak s smanjenom pjenom pogodan je za ručno pranje. Istina, to je redoslijed veličine skuplji od "uobičajenog" sredstva.

Poseban sastav

Surfaktanti (jednostavno - surfaktanti) očistiti donje rublje iz prljavštine i prašine. Oni čine osnovu bilo kojeg sredstva za pranje. Učinak tih tvari raste u mekoj vodi, tako da proizvođači redovito koriste aditive za smanjenje krutosti. Su uključeni u sastav i posebne tvari koje štite tkivo od ponovljenog taloženja blata tijekom procesa pranja; Oni su izazovno ime - "Antarembent".

Članak o temi: Što je bolje obojiti sluznicu

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Mjesta - borba!

Danas, tajanstvena riječ "enzimi" zvuči u svakom drugom oglašavanju praha za pranje. Ona označava enzime koji mogu ukloniti različite vrste organskog onečišćenja. Još jedna zasluga njihova zasluga je sposobnost isporuke odjeće od kvarenja stajališta na šipke. U ime praška za prisutnost tih tvari, u pravilu, bio prefiks nagovještaja.

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

"Radite" enzime samo na temperaturi četrdeset portusa. U vrućoj vodi, oni će očekivati ​​neizbježnu smrt. Ako domaćica preferira čistiti donje rublje kipućom, stvari s mrljama trebaju biti natopljene unaprijed tako da biografski dodaci mogu uništiti kontaminaciju.

Uzimajući u obzir drugu nijansu: enzimi gube silu kada se kombiniraju s kemijskim izbjeljivanjem. Upotreba enzima je kontraindicirana s pranjem prirodnog tkiva, kao što je vuna ili svila.

Izbjeljivanje

Moderno znači izbjeljivati ​​tkaninu na dva načina.

  • Kemijsko izbjeljivanje se češće provodi pomoću aktivnog kisika. Važno je zapamtiti da radi na temperaturi od preko 60 stupnjeva. Postoji još jedan tip kemijskog izbjeljivača označen s latinskim kombinacijom taed. Odnosi se na nisku temperaturu i može postići željeni rezultat čak iu hladnoj vodi.
  • Optičko izbjeljivanje ne uklanja mrlje u uobičajenom smislu riječi, ali samo poboljšava refleksivnost površine. Optički izbjeljivač, smješten na tkanini, nemojte ga pokvariti. Imajte na umu, nije moguće puzati ovu izbjeljivač bez ostatka, tako da je uporaba takvih sredstava nepoželjna prilikom pranja dječje odjeće.

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Razlika praha za ručno pranje i stroj stroj

Kao što je već zabilježeno, sredstva namijenjena za pranje u automatskim strojevima za pranje gotovo ne tvore pjene. A to nije jedina razlika od prašaka namijenjenih za pranje rukama:

  • Potrošnja. Budući da se automatizacija intenzivno otapa sredstva koja su unijela u nju, troškovi praha su mnogo niže nego s ručnim pranjem. Također, prašci automati imaju veliku koncentraciju, pa ako ste bili prekriveni strojem "obični" lijek, njegova će potrošnja biti veća, a rezultat pranja je lošiji. Dakle, korištenje "automatskog" s strojem za pranje s strojem za označavanje nije samo učinkovitije, već i profitabilnije.
  • Struktura. U prašcima namijenjenim za pranje na stari način, sadrže komponente sposobne štetiti nekim dijelovima stroja. Za razliku od njih, tvari koje omekšaju vodu se dodaju u praške za automatsko pranje i sprječavaju sedimentaciju plaka na unutarnjim elementima uređaja, što značajno proširuje svoj životni vijek. Osim toga, prašci ne koriste tvari koje mogu oštetiti gumene dijelove stroja (kao što su klor i otapala).
  • Kvaliteta pranja. Kao što su njihovi proizvodi proizvođači redovito testiraju kako bi odredili najučinkovitiji sastav i optimalnu dozu deterdženata. Učitavanje strogo definirane količine praha, koji je obično označen na paketu, provodi preduvjet za visokokvalitetno pranje. Zato je alat savršeno dokazano da se ručno prati, neće dati pristojan rezultat ako ga učitate u perilicu rublja.

Članak o temi: Parquet Board ili laminat: Bolje laminirani takav spol, kako odabrati prirodno drvo, fotografiju i usporedbu

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Prilikom odabira objekta za pranje, zapamtite da je univerzalni prah, koji bi se uspješno nosio s bilo kakvim problemima - nažalo! - ne postoji. Iskusni hostese kupuju nekoliko vrsta deterdženata odjednom tako da, bez obzira na složenost onečišćenja, postići savršenu čistoću, a istovremeno ne štete najugroženijem elementima stroja.

Je li moguće izbrisati prah za ručno pranje u strojnom stroju?

Čitaj više