Rupa ispod miksera u sudoperu

Anonim

Proizvodne rupe za ugradnju miksera

Trenutno je bilo mnogo modela milja s simetričnim oblikom. Takvi umivaonici su iznimno udobni, jer se mogu instalirati i na lijevoj strani i na desnoj strani.

Rupa ispod miksera u sudoperu

Neki modeli modernih mješalica: a - slavina za sudoper; B - Slavina za sudoper s tušem na fleksibilnom crijevu.

Da bi se sudoper instaliran na bilo kojoj strani, ne izlazi iz miješalice u njemu.

Pretpostavlja se da će se rupa za miješalicu traženog promjera obaviti neposredno prije ugradnje vodovoda. S jedne strane, vrlo je zgodno, jer nije uvijek moguće odabrati pranje gotovim izlazom zbog odstupanja u parametrima.

Rupa ispod miksera u sudoperu

Slavina za kuhinjski sudoper na jednoj rupi: crtež.

Za najprikladnije sudopere za kuhinju, tvornički utičnica je 32 mm, dok promjer miješalice može biti više od 34 mm. Trenutno se milje opcije proizvode bez gotovog izlaza od nehrđajućeg čelika i keramike. Za mnoge, može se činiti samo nepraktičnom zadaću za mnoge potrebne promjera, ali u ovom slučaju postoji niz mjera koje se mogu poduzeti.

U nekim mjestima prodaje takvih mola, sasvim je moguće koristiti usluge stručnjaka: oni će odabrati izlaz ispod miješalice željenog promjera, učinit će sve uz pomoć posebnih alata. No, takve usluge ne pružaju svugdje, a vlasnici milja bez gotovog izlaza prema mikseru morat će to učiniti samostalno.

Odmah je vrijedno reći da je moguće napraviti urednu rupu samo u nehrđajućem čeliku, dok je na kuhinji umivaonik iz granita ili keramike, pokusi su prepućeni, jer materijal može ispucati.

Članak o temi: Bež boja u unutrašnjosti: Odaberite prikladnu nijansu i naučite kombinirati s drugim bojama (40 fotografija)

Rad na proizvodnji izlaza za komunikacije u keramičkom umivaoniku mora se provesti što je moguće urednije kako ne pokvari pojavu sudopera. Ako je moguće, trebate kupiti alate: posebni rezači za proizvodnju rupa se prodaju za nehrđajućeg čelika, najbolje je koristiti bušilice s dijamantnim raspršivanjem za keramiku. Bušilica keramička vodovod ne može biti redovna vježba, jer će keramika samo ispucati. Međutim, sasvim je moguće učiniti s nekim prenesenim sredstvima, ali morate djelovati iznimno nježno.

Rupa miksera od nehrđajućeg čelika

Rupa ispod miksera u sudoperu

Shema uzornih veličina sudopera.

Postoji nekoliko dokazanih načina kako izbušiti glatku rupu u nehrđajućem čeliku. Odmah je vrijedno napomenuti da je nemoguće napraviti izlaz ispod miksera u već instaliranom vodovodu, jer zbog potpore na stolu vrh postoji mogućnost da će vodovod razbiti. Prije obavljanja posla, autopraonica se mora okrenuti na dno tako da se svi njegovi rubovi oslonili na površinu stola, a tek tada nastavite s radom.

Ako možete kupiti ili iznajmiti poseban rezač za obavljanje rupa, rad neće raditi. Prije svega, morate napraviti početnu rupu vježbom i vježbom od 10 mm. Zatim je umetnut vijak za rezanje i uz pomoć 2 ključeva je odgođena, takav način na koji se ispada da je metal stisnut s 2 strane i pritisne se metodom za prešanje. Promjer može biti različit ovisno o korištenoj vrsti rezača. Ako ne postoji mogućnost kupnje posebnog uređaja, možete pribjeći drugim metodama.

Dakle, kako bi se napravio izlaz za komunikaciju željenog promjera u sudoperu od nehrđajućeg čelika bez uporabe posebnih sredstava, bit će potrebni sljedeći alati i materijali:

Rupa ispod miksera u sudoperu

Dijagram uređaja za kuhinjski mješalica.

  • marker;
  • vrpca za montažu;
  • čekić;
  • Okrugla datoteka;
  • Kerner.

Dakle, da promjer odgovara normi, prije svega je potrebno napraviti krug željene veličine i obliku iz sklopne trake. Urezan krug mora biti priključen na odabrano mjesto ispod miješalice i pokriti marker za izrezivanje glatke rupe u budućnosti. Osim toga, morate zabilježiti centar za početno otvaranje Kernera. Kernerov rub mora biti poslan u središte kruga s vrpce za montažu i tapkanje svjetla za razbijanje početnog otvora. Ako postoji vježba, možete je izbušiti. Zatim se početno otvaranje mora proširiti s kružnom datotekom do prethodno označenih granica.

Članak o temi: Karakteristike i zaptivac za nanošenje za drveni pod

Samo izbušite izlaz ispod miješalice u sudoperu od nehrđajućeg čelika nije dovoljno, jer se rubovi mogu pokazati krivulje i da ih kasnije poravnaju, bit će vrlo problematično. Nakon što je izlaz pod mikserom željenog promjera, potrebno je pažljivo pijetati rubove šiljaka, a zatim možete pokrenuti instalaciju. Kako bi se spriječila metalna oksidacija u budućnosti, rubovi svježeg pića treba liječiti brtvilom. Nakon što je zamrznuta, možete početi podesiti sudoper.

Čitaj više