Faze obnove stolica to čine sami

Anonim

U gotovo svakoj kući možete pronaći nekoliko starih stolica, čiji izgled ostavlja mnogo toga. Nemojte žuriti da ih izbacite. Info u drugom životu u starom, ali omiljeni objekt namještaja pomoći će restauraciji.

Faze obnove stolica to čine sami

Restauracija daje stolicu na drugi život i stvara jedinstveni namještaj.

To je vrlo pomalo napor, a stare stolice ili stolice pretvorit će se u stvarnim umjetničkim djelima i dugi niz godina oduševit će svoje vlasnike.

Dati drugi život

Obnova stolica vlastitim rukama - proces nije toliko složen kao slikarstvo.

Prije nastavka s slučajem potrebno je pažljivo pregledati proizvod. Prema rezultatima inspekcije, postaje jasno što učiniti: samo povucite sjedište stolice, ažurirajte boju ili da biste izvršili ozbiljnije popravke.

Ako je stolica olabavljena, tada se razlog treba tražiti u zadebljanju veza. Tijekom vremena, drva kihne, vezni elementi počinju se družiti u svojim gnijezdima. Da biste to uklonili i ojačali dizajn, morate povećati veličinu šiljaka, kompaktovati kraljeve i zamijeniti skakače energije.

Faze obnove stolica to čine sami

Shema montaže i stolica krede.

Manji napori zahtijevat će obnovu boje. Stara boja morat će ukloniti, zagađivati ​​površinu dijelova i pokriti ih bojom ili lakom. Za visokokvalitetne performanse, stolica mora biti rastavljena: uklonite sjedalo, odvrnite leđa i noge. Ako je dizajn proizvoda složen i ima mnogo malih dijelova, onda tijekom demontaže, mora se kompilirati shema lokacije svakog dijela. To će olakšati montažu stolice nakon završetka obnove.

Najlakši način ažuriranja stare stolice je zamijeniti presvlake. Zamjena stare i nagrizne tkanine može promijeniti izgled namještaja izvan prepoznavanja. Ako je potrebno, ažurirati stolice s vlastitim rukama mogu se izvesti na bilo koji način ili uključiti sve vrste posla.

Priprema za oporavak

Prije nego što nastavite s radom, morate pripremiti alate i materijale. Ako stolica treba ozbiljno popraviti, onda ćete trebati:

Članak o toj temi: Titanium pozadina brand, opće informacije

Faze obnove stolica to čine sami

Prije obnove, stara stolica mora biti rastavljena.

  1. Odvijač.
  2. Odvijači.
  3. Čekić.
  4. Kiyanka.
  5. Stezaljke.
  6. Metalne stezaljke.
  7. Papirnate emery varirajuće zrno.
  8. Izgradnja klamalica i nosača.
  9. Akrilna boja i četke.
  10. Lak.
  11. Škare, olovka ili olovkom za osjetljivu, karton, krojenje centimetra.
  12. Porolon.
  13. Gusta tkanina za presvlake.
  14. Kanta, krpa i tekućina za pranje posuđa.

Prvi korak prema obnovi stolice je očistiti ga od prašine i prljavštine. Dobro ga operite, trebat će vam toplu vodu, meku tkaninu i malu tekućinu za pranje posuđa. Ovo rješenje pomoći će brzo čišćenje stolice ne samo od prljavštine, već i od dijela starog laka. Postupak pranja treba provesti odmah da drvo neće u dodiru s vodom i nakon što je potrebno sve osušiti.

Sljedeća faza restauracije rastavlja. Prvo morate zamijeniti leđa i stražnje noge. Ovdje je glavna stvar pridržavati se pravilo: Skupština stolice treba provesti u obrnutom poretku. Samo će sve rupe se podudarati jedni s drugima. Osim toga, svi detalji i zatvarači moraju biti označeni. To će također olakšati skupštinu.

Faze obnove stolica to čine sami

Alati za obnovu stolica: udaranje, tapacijska tkanina, klamerica, zagrade, montažnu ljepila-pjenu, karton, odvijač, škare.

Ako vijci su vijci koji pričvršćuju dijelove, skriveni u utičnicama i drveni čepovi su zatvoreni, mogu se ukloniti pomoću dlijeta. Ako ne radi, onda morate koristiti bušilicu, čiji je promjer jednak promjeru utikača i bušite ga. Otvoreni vijak je okrenut odvijač. Kapljica tehničkog ulja, primijenjena na vijak, olakšat će rad.

Ako je stolica pričvršćena s epoksidnom smolom, vruća voda će vam pomoći ukloniti. Voda ili ubrus mokri i stavite na ljepljenje mjesto. Ponovite postupak dok se ljepilo potpuno omekšava. Tada je potrebno zamijeniti nožem i osušiti predmete. Omekšajte ljepilo u gustim zglobovima pomoći će vrućim parovima. Da biste to učinili, gumeno crijevo se stavlja na žtlačni izljev, parni mlaz se šalje na priključak.

Članak o toj temi: Prisilni ventilacijski podrum u garaži

Obrada i montaža dijelova

Da biste obnovili stolicu na visokoj kvaliteti, mora biti pažljivo ispitana. Sve stavke moraju se obraditi brusnim papirom. Otkrili su velike pukotine ljepila i traka pomoću stezaljki. Najmanji dim i siguran s papirom. Ektune rupe i čips na detalje treba ispuniti blagajnom od ljepila i male piljevine. Možete nastaviti tek nakon što je ljepilo potpuno suh.

Kako bi se olakšalo rad s brusnim papirom, mora se izrezati u uskim trakama i držati ih na drvene širine traka od 20-40 mm i duljinu od 300-350 mm. Papir treba koristiti različitu zrnatost. Površina nakon obrade trebala bi se pokazati glatkom i glatkom. Jednostavan rad i značajno smanjiti vrijeme obrade pomoći će stroj za mljevenje.

Svakako provjerite sve lokacije veza. Ako stolica ima noge umetnute u sjedalo i na kraju počeo sjesti u gnijezda, onda ih ojačati dovoljno. Na krajevima gornjih pojedinačno, noge su propil, a klin je ušao u nju. Zbog ovog prijema, krajnji promjer će postati više i to će biti gušće u gnijezdo, koje se mora prenositi ljepilom.

Bit će teže napustiti obnovu stolica s križanjem između nogu i kraljeva ispod sjedala. U takvim strukturama za pričvršćivanje dijelova se koristi spoj utor i dimenzioniranje. Kada šav slabi, morate izbušiti otvor s malim promjerom i štrcaljkom da ispustimo nekoliko kapi ljepila. S slabljenjem šiljaka, mora se poboljšati tankim zišima. U tu svrhu prikladne su utakmice ili drvenim grijesima, koji su umočeni u ljepilo. Rezultat u gnijezdu moraju biti zajedno s šiljkom.

Ako je stolica vrlo jaka, osim spojeva veličine, potrebno je ojačati dizajn s drvenim šipkama. Trebali bi biti pričvršćeni vijcima na udaljenosti, koji se koriste za povezivanje unutarnjih kutova okvira. Bruksi i kraljevi trebali bi biti savršeno prilagođeni jedni drugima. Čak i najmanji jaz između njih uzrokovat će iskrivljenje cijelog dizajna.

Članak o temi: Kako samostalno mijenjati crijevo za tuširanje?

Sada možete početi prikupljati okvir kapele. Sve stavke moraju biti instalirane na mjestu. Dakle, da je ljepilo zgrabilo, potrebno je osigurati dovoljan pritisak. Elementi Bled za povlačenje sa stezaljkama ili kabelima. Na sjedalu se može isporučiti s kantom vode. To će pružiti potreban pritisak. S takvim teretom stolica bi trebala stajati najmanje 24 sata. Višak ljepila odmah treba ukloniti mokru krpu.

Zamjena meka mjesta

Prije poništavanja stolice, potrebno je čekati potpuno sušenje ljepila. Tada se proizvod može obojiti, pokrivati ​​lakom, napraviti decoupage ili ukrasite slikanje. Sve će ovisiti o želji i fantaziji vlasnika.

Ako stolica ima meko sjedalo koje zahtijeva zamjenu, vrijeme je da nastavite s njom. U početku, potrebno je ukloniti staru tkaninu i pakiranje. Ako postoje nedostaci na drvenoj površini, moraju biti eliminirani.

Na novu pjenu treba označiti. Staro sjedalo se primjenjuje na pjenu gumu i bit će spaljena oznakom. Točno odrezati, morate uzeti oštro nož. Zatim napravite uzorak na tkanini, uzimajući u obzir naknade za podgib i pjenastu gumu. Zatim, razgradite uzorak na ravnoj površini prema dolje. Vrh stavlja pjenu od pjene, a zatim sjedalo. Stavke moraju biti omotane na pogrešnu stranu, rastegnuti i poravnajte prednju stranu. U kutovima poravnajte nabore, podesite rubove i pričvrstite materijal pomoću klamerica. Ako nije pri ruci, možete koristiti male karanfile, koje imaju široke šešire. Ažurirano sjedalo je fiksno na okviru metalnih kutova i samo-crteža. Ako stolica ima meki leđa, onda je obnovljena u istom redoslijedu kao sjedalo.

Potpuno obnovljena i transfigurirana stolica će dugi niz godina služiti svojim vlasnicima.

Čitaj više