Kako ukrasiti stolice vlastitim rukama za odmor ili kada ažurirate unutrašnjost

Anonim

Stolice su najčešće korišteni objekti namještaja. Zato se brzo rastu i nabavite lijep izgled. Mnogi vlasnici odmah šalju istrošene stolice u jamu, ali ako želite, možete ih vratiti na bivšu privlačnost. Uređenje stolica s vlastitim rukama pomoći će u disanju novog života u njima. Osim toga, možete ukrasiti unutrašnjost na odmor - vjenčanje, novu godinu ili rođendan.

Kako ukrasiti stolice vlastitim rukama za odmor ili kada ažurirate unutrašnjost

Ukrasite stolice, ne treba mnogo rada i materijala. Postoji nekoliko traka iz tkanine i malo fantazije.

Kako bi se estetski izgled vratio stare stolice, postoji nekoliko jednostavnih načina, svaki od njih se može uspješno koristiti kod kuće. Sve što će biti potrebno za dekoraciju može se kupiti u svakom trgovačkom centru.

Stolice dekor s tkaninom

Često postoji situacija u kojoj tijekom popravka vlasnika potpuno mijenjaju boje zidnih dekoracija, a namještaj prestaje odgovarati novom interijeru. Što učiniti? Udobne i kvalitetne stolice su žao odbaciti. Ovdje će biti usput do ukrašavanja stolica tkaninom.

Glavna stvar o načinu ažuriranja stolica je odabrati trajan i pouzdan materijal koji odgovara boji ukrasa. To može biti mikrofiber, Jacquard ili Namještaj svila, ali većina majstora i dalje preporučuje korištenje tapiserije. Ova tkanina karakterizira visoka otpornost na habanje i trajnost zbog uključivanja u njegov sastav umjetnih vlakana.

Kako ukrasiti stolice vlastitim rukama za odmor ili kada ažurirate unutrašnjost

Shema stolice i draperije pokrova.

Ako trebate ukrasiti stolice za odmor, možete odabrati elegantan, koji ima tematske crteže tkanina, ne obraćajući pozornost na njegovu izvedbu, jer kada praznik prolazi, dekor s stolica će biti uklonjen. Ako govorimo o crtežu namještaja pod zahtjevima novog interijera, materijal bi trebao biti vrlo izdržljiv, lako se pogoršati i ne izlagati zagađenju.

Osim tkanine, morat ćete pripremiti sljedeće alate i materijale:

  • komad pjene
  • tanak šišmiš;
  • Namještaj pletenica ili traka;
  • građevinski stapler;
  • ljepilo za namještaj;
  • šmirgl papir;
  • škare;
  • kliješta;
  • nož.

Prije svega, potrebno je obratiti pozornost na pouzdanost dizajna stolice. Ako je dovoljno stara, uvukla se i zamahne, sve pojedinosti trebaju biti rastavljeni, provjerite na snagu mjesta pričvršćivača, očistite sporedni papir, uklanjajući nepravilnosti, a zatim skupite dizajn natrag, zalijepite dijelove s ljepilom namještaja.

Članak o temi: Kako napraviti otvor u podu sa svojim vlastitim rukama?

Ako je stolica jaka i pouzdana, odmah možete početi ukrasiti. Da biste to učinili, na bazi treba staviti komad pjene koja odgovara veličini sjedala. Tada je pjenasta guma prekrivena listom udaranja, koja ima dodatak sa svakom strani od 5 cm više od veličine sjedala. Treći sloj bit će komad tkiva isto s veličinom veličine. Vatin i tkanina obloženi su ispod baze sjedala i fiksirani s dna uz pomoć građevinskog trapa. Višak materijala su obrubljen škarama.

Kako ukrasiti stolice vlastitim rukama za odmor ili kada ažurirate unutrašnjost

Sheme za uređenje stolica s tkaninom.

Prilikom rezanja materijala za uređenje stolica, blizu pozornost treba posvetiti mjestu uzorka ili uzorka. Bolje ako se nalazi u središtu sjedala. Kako bi se pravilno organizirao uzorak, poželjno je unaprijed označiti tkaninu s olovkom ili plitkom tkaninom, a zatim izrezati predmete.

Završetak sjedala stolice je sličan ukrašavanju sjedala: gumena pjena se nadovezuje na elementu, zatim udaranje i tkanina. Rubovi watetina i tkanine su obloženi i pričvršćeni na stolicu s klamericom. Kako bi se sakrili kopče, šavovi su ukrašeni gustom pletenicom ili vrpcom. Za pričvršćivanje se koristi transparentna stolarija.

Uređenje stolica s tehnikom decoupage

Danas je decoupage jedan od najpopularnijih načina za ukrašavanje. Ovo je sjajan način da ne ukrasite ne samo takve dodatke, poput chasketa, boca, vaza i mnogih drugih, ali i namještaja. Završavanje u tehnici decoupagea pogodna je za potpuno drvena ili izrađena od stolica od šperploča koje nemaju meke leđa ili sjedala.

Da biste ukrasili stolice, morat ćete se pripremiti:

  • čista suha krpa;
  • spremnik za vodu;
  • šmirgl papir;
  • Kit za drvo;
  • kit nož;
  • bilo koju boju za namještaj (bolja od bijele);
  • četkica za boju;
  • PVA ljepilo;
  • Salvete za decoupage ili slike;
  • Transparentni lak namještaja.

Kako ukrasiti stolice vlastitim rukama za odmor ili kada ažurirate unutrašnjost

Prije uređenja stolica potrebno je provjeriti sve spojeve za čvrstoću.

Prije svega, potrebno je temeljito očistiti ukrašenu površinu od prašine i zagađenja. Tada bi se trebalo liječiti brusnim papirom i ogrebotina. Kada se suha, površina se ponovno obrađuje brusnim papirom prije glatkoće. Poželjno je primjenjivati ​​najmanje dva sloja kita, što ih čini što je moguće tankim.

Članak o toj temi: Zagrijani linoleum: na osnovi, toplo i pjena, s debelom hrpom hladnog poda, recenzije

Nakon toga stolica može obojiti boju bilo koje željene boje, ali stručnjaci preporučuju korištenje boje na bazi vode, jer je na bijeloj pozadini a decoupage izgleda najpovoljnije. Kada se slika treba pamtiti da je potrebno koristiti svježu boju, jer stari sastav nakon sušenja može kupiti žućkastu boju ili miješanje.

Tada se crtež s posebne salvete ili slike mora prenijeti na sjedište stolice. To se može učiniti na sljedeći način:

  1. Od posebnih salveta ili slika su izrezani svi potrebni elementi. Osim toga, svaka bi brojka trebala imati udubljenje od ruba oko 3 mm.
  2. Sloj PVA ljepilo, malo razrijeđena vodom nanosi se na obradivu površinu.
  3. Urezbareni uzorci slike se spuštaju u spremnik s vodom, zatim isprati čistom suhom krpom ili ručnikom. Također se primjenjuju s slojem ljepila.
  4. Bljesak se primjenjuje na tretiranu površinu i izglađena. Višak ljepila se čisti. Tako je zalijepio sve dijelove ukrasa.

Kada se elementi osuše, potrebno je napraviti završnu boju objekta namještaja. Za to se smjesa koristi od jednakih proporcija PVA, bijele boje i vode. Bojanje treba započeti s ukrasom elementima, malom četkom, slikanjem obloga uzorka, onda morate uzeti veliku četku i rukovati cijelom sjedalom. Kada se boja suši, tretirana površina mora biti obložena s nekoliko slojeva prozirnog akrilnog laka. Svaki sloj će se osušiti oko 24 sata, tako da 3-4 dana može uzeti lakiranje.

Slično tome, možete ukrasiti ne samo stolice, već i stolicu. Bez sumnje će postati subjekt, čiji će izgled biti iznenađen ne samo rodom, već i gostima.

Dekoracija s jute užetom

Dekor izrađen od prirodne jute stvorit će atmosferu udobnosti i topline u apartmanu. Osim toga, može postati lijep naglasak zbog naglašavanja stila interijera. Za ukrašavanje stolica, Juto je dužan pripremiti:

Kako ukrasiti stolice vlastitim rukama za odmor ili kada ažurirate unutrašnjost

Gledajte potrebu stolice koje je moguće bliže, lijepljenje konopca gdje se ne može pričvrstiti.

  • komad tkanine prikladne boje;
  • uže od jute ili sisala s debljinom od najmanje 3,5 mm;
  • Stajalica;
  • ljepilo;
  • linija i olovka;
  • škare;
  • čekić;
  • Hodanje.

Članak na temu: dizajnerski savjeti za tille-velove za Windows

U početku, potrebno je ukloniti stare presvlake sa sjedala. Tada je cijeli dizajn umotan s užetom. Tehnika rada je sljedeća: rub konopca je fiksiran na unutrašnjosti nogu, leđa ili drugi dio strukture pomoću nosača ili karanfil. Nakon toga je cijeli dizajn čvrsto ranjen s užetom. Drugi kraj užeta je fiksiran na isti način.

Na tim mjestima gdje je uže je nemoguće pričvrstiti ili noktirati, mora biti zalijepljen na bazu uz pomoć ljepila stolarije, krajeva. Da bi ukras izgledao skladnijim, možete ukloniti sredinu sa stražnje strane stolice, ostavljajući samo osnovu dizajna, i učiniti tkanje s užetom, zatvarajući središnji prazan dio leđa. Tkanje treba napraviti u obliku mreže s velikim ili malih stanica.

Umjesto stare presvlake, sjedalo je prekriveno novom tkaninom. Za to je komad izrezan iz materijala, čiji su dimenzije na svakoj strani sjedala više od 5 cm. Rubovi tkanine su testirani ispod sjedala i fiksiraju se s konstrukcijskim klamericom. Na strani vanjskog dijela sjedala možete voziti dekorativne posude za pozadinu, osiguravajući draperiju tkanine.

Ostale metode dekoratora stolice

Ako interijer zahtijeva tematsko uređenje, ovdje se može koristiti nekoliko drugih metoda dekoriranja. Nakon proslave, dekor se uklanja.

Dakle, možete ukrasiti stolice za dan vjenčanja uz pomoć lukova, trake tkanine, vijenaca, živih ili umjetnih boja i lišća.

Na primjer, vijenac krpa zastava u obliku trokuta će neuobičajeno izgledati. Na svakoj zastavi možete pisati pisma koja, kada se prikupljaju u vijenac, bit će mladenci. Stolice s otvorenim sjeckošću mogu se ukrasiti velikim lukovima širokih bendova tkanine ili čipke, u čvoru od kojih su buketi iz divljih cvijeća i drugih biljnih materijala tkani. U te svrhe, grane gipsophile ili pijance su savršene.

Ukrasite stolice za odmor ili ih ažuriranje pod zahtjevima novog interijera uopće nije teško. Dovoljno je samo pokazati malu fantaziju, a kuća će se nadopuniti s izvornim predmetom namještaja, koji će izazvati divljenje prijateljima i poznanicima.

Čitaj više