Kako odabrati grijač protoka?

Anonim

Problem podnošenja topline vode je danas relevantan ne samo za urbane stanove u ljetnim mjesecima, već i za seoske kuće. Na tržištu možete pronaći razne vrste uređaja koje nude proizvođači, među kojima se razlikuju grijači. Ali kako odabrati pravu opremu za grijanje, koji uređaj daje preferencije?

Kako odabrati grijač protoka?

Grijači tekućih voda su kompaktni i ne zauzimaju mnogo prostora.

Razmislite o tome što se tekući grijači razlikuju od običnih akumulativnih, saznati koje su njihove prednosti i mane. Zasebno ćemo se usredotočiti na to kako odabrati električne grijače tipa protoka, na koje trebate obratiti pozornost na kupnju.

Značajke grijača protočne vode: radna načela

Tele vodeni grijači rade prema jednostavnom načelu: voda iz vodoopskrbe se unosi u uređaj, nakon čega prolazi kroz posebnu kameru u kojoj je instaliran deset. Tamo se tekućina zagrijava do potrebne temperature, nakon čega se šalje posebnom dizalicom. U isto vrijeme, njegova akumulacija se ne događa, to jest, nema zasebnog spremnika za vodu. To vam omogućuje da date takve grijače kompaktne dimenzije koje ne zauzimaju puno korisnog prostora u kuhinji ili u kupaonici.

Kako odabrati grijač protoka?

Dijagram veze od bojlera protoka.

Od značajki uređaja potrebno je napomenuti da se takvi grijači vode omogućuju trenutno grijanje na potrebnu temperaturu, a njegova je akumulacija potrebna, kao i za kumulativno. U ovom slučaju, tok bojler omogućuje vam da u potpunosti zaboravite na ovisnost broja tople vode iz kapaciteta opreme, to jest, bez razlike, koliko ljudi živi u kući.

Važno je napomenuti da tekući bojler troši energiju samo kad prođe kroz sebe vodu. Nema potrebe čekati dok voda ne bude topla, uređaj radi samo kad se otvori dizalica, dok je hrana precizno vruća voda.

Električni tok Električni bojler može se klasificirati na ne-varijabilni i tlak. Prvi tip je izvrstan za tuš, za kuće. Takav bojler razlikuje se u potrošnji niske snage, njezina je moć mala. Tlak su prikladni za uporabu u svim uvjetima, ali imaju samo ulaznu ili vodu izlaz. Danas se, osim električnih grijača za plin često koriste, ali njihova je uporaba specifičnije, ima mnoge njegove značajke.

Svi ovi uređaji su vrlo zgodan, njihovo korištenje je u velikoj mjeri prikladniji za urbane apartmane i male seoske kuće. Oni su vrlo lako povezani, za električnu potrebu za dodatnim mrežnim uređajem, često su u potpunosti zamijenjeni mješalicama, jer je moguće pokazati potrebnu razinu temperature, što uvelike pojednostavljuje rad s grijačem.

Članak o temi: Kako zatvoriti praznine u drvenom katu - učinkovite načine za uklanjanje pukotina i nedostataka

Kao i svaka oprema, grijači mogu imati svoje prednosti i mane. Zbog toga, kada je kupio, vrijedi sve temeljito odmjeriti, jasno odrediti koje će uređaje biti poželjno uspostaviti u određenim uvjetima.

Vrste grijača vode: prednosti i mane

Kako odabrati grijač protoka?

Kumulativni bojler: spremnik, termometar, nosač itd.

Danas tržište predstavlja najrazličitije grijače vode. To ne samo teče, već i više poznatih kotlova, to jest, akumulativni spremnici u kojima se voda zagrijava. Razmotrite prednosti i mane različitih modela grijača, od kojih često ovisi, u korist koji će se napraviti uređaj.

Grijači plina tipa plina su uređaji u kojima se grijanje vode javlja s plinskim plamenik. Od prednosti takve opreme treba napomenuti:

  • Dimenzije kompaktnih plamenika;
  • nedostatak potrebe za instalacijom akumulacije vode;
  • Instalacija je moguća izravno u kupaonici ili u kuhinji u blizini miksera.

Nedostaci ovog grijača:

  • Niska snaga uređaja, koja ne dopušta da odmah dobije vrlo visoku temperaturu vode;
  • Ograničena izvedba.

Zaključak: Grijači protoka plina mogu se kupiti za stan, ali za privatnu kuću takva oprema očito nije dovoljno.

Ako je svejedno, ovaj uređaj će se staviti u zemlju, treba osigurati dva, pa čak i tri uređaja. Prilikom instaliranja plinske opreme zahtijeva instalaciju dimnjaka kako bi se osigurala sigurnost pri radu s plinom.

Tekući grijač vode

Takvi uređaji su najpoželjniji za instalaciju ne samo u stanovima, već iu običnim rezidencijalnim zemljama. Odlikuju se sljedećim prednostima:

Kako odabrati grijač protoka?

Električni tekući bojler ima mogućnost postavljanja potrebne temperature.

  • Kompaktne dimenzije koje vam omogućuju da stavite bojler u gotovo bilo kojem mjestu;
  • Grijanje vode se događa gotovo odmah, moguće je pokazati traženu razinu temperature;
  • sposobnost odabira snagu TAN-a, od kojih će ovisiti razina potrošnje energije;
  • Kada instalirate, dimnjak nije potreban, kao i za grijač plina.

Ali postoje i njezine kontra, među kojima treba napomenuti sljedeće:

  • Takvi grijači vode mogu biti vrlo energetski intenzivni, jer deset mora vrlo brzo zagrijavati veliku količinu vode;
  • Za uređaje s malim kapacitetom, to nije tako važno, ali ako se instaliraju tekući grijači vode s tan, čija je snaga od 10-12 kW, potrošnja električne energije može biti značajna.

Zaključak: Električni bojler na velikoj snazi ​​troši značajnu količinu električne energije. To se treba uzeti u obzir pri kupnji. Za privatne kuće često postoji određena granica, stoga je ugradnja snažnih grijača protoka koji djeluju iz električne mreže nije uvijek moguće. Električni uređaji s malom snagom mogu se staviti u urbane apartmane, gdje je njihova uporaba optimalna.

Članak o temi: Kako objesiti luster s daskama ako postoji kuka?

Grijači za skladištenje plina

Plinski kotlovi, to jest, akumulativni grijači vode karakteriziraju dobri pokazatelji, među svojim prednostima treba napomenuti:

Kako odabrati grijač protoka?

Gas akumulativni bojler: plinski blok, dimnik, itd.

  • velika snaga, jer ova oprema ima učinkovite izmjenjivače topline, moćne plamenice na plinskom gorivu;
  • Kapacitet. Danas možete odabrati grijače plina, kapacitet spremnika za koji je od 50 do 500 litara, što je sasvim dovoljno za stan, a za veliku seosku kuću.

Minusi su velike veličine uređaja. Spremnici za grijač mogu se instalirati u posebno opremljenoj sobi. U privatnoj kući, to može biti podrum ili poseban kotao. Samo ga stavite u kuhinju ili u kupaonicu neće raditi.

Zaključak: Grijači vode ovog tipa zahtijevaju određeni prostor, zauzimaju mnogo korisno mjesto. Plinski uređaji zahtijevaju dimnjak.

Električni pogoni

Takvi električni kotlovi su vrlo prikladni u instalaciji, oni pružaju grijanje vode na potrebnu temperaturu. Prednosti treba napomenuti:

  • Potrošnja ekonomske energije koja sadrži od 2 kW do 10;
  • Relativno lako spojiti opremu.

Od minusa uporabe, postoje, kao što su:

  • velike veličine akumulativnog spremnika, za koje je potrebno istaknuti posebno mjesto za instalaciju;
  • Velika težina instalacija.

Kako odabrati grijač protoka?

Električni bojler - dijagram veze.

Zaključak: Električni kumulativni grijač može se postaviti samo na određeno mjesto. Često kupci radije biraju grijač električnog protoka, koji je vrlo kompaktan, ne zauzima koristan prostor, koji je važan za male kuće i apartmane.

Na temelju svega, može se zaključiti da su protočni električni grijači vode izvrsni za mala privatna kuća u kojoj ne postoji mogućnost povezivanja na opskrbu plinom. Ako je kuća velika ili broj živih značajnih, to jest, potrošnja vode će biti impresivna, onda je bolje preferirati akumulativne kontejnere za grijanje.

Kako odabrati tijek električni bojler?

Kako odabrati lijep protočni bojler za ugradnju u kuću? Najoptimalnije rješenje za apartman ili za privatnu kuću nije plin, naime električni bojler koji teče, koji se odlikuju brojnim prednostima. To nije samo najviše kompaktnije, to jest, praktički ne zauzima koristan prostor, već i vrlo snažan, to je sposoban za potpuno zamjenjujući mješalicu, zbog mogućnosti instaliranja potrebne, udobne temperature protoka vode.

Članak o temi: Instalacija prozora u drvenoj kući s vlastitim rukama: Uputa

Prilikom odabira bojlera, morate obratiti pozornost na snagu tan. Činjenica je da takvi uređaji, unatoč njihovim malim veličinama, trebaju odmah zagrijati masu vode, na primjer, do 35 stupnjeva. Na minutu, oko dva ili tri litre vode prolazi kroz bojler, a to zahtijeva grijaći element, čiji je snagu najmanje 3 kW. Ali to je minimalna vrijednost, a za kućanstvo se obično preporučuje da se protočne grijače vode s kapacitetom od 7-10 kW.

Da biste odabrali protočni grijač električnog tipa, potrebno je obratiti pozornost na materijal s kojeg se nalazi kućište. Vodeni grijač se obično instalira na površini zida, dok je pod utjecajem visokih temperatura, raznih agresivnih tvari. Najbolja opcija je oprema čiji je spremnik emajliran. Takav uređaj savršeno se opire temperaturne razlike, razne agresivne tvari, koje se nalaze u konvencionalnoj vodi iz slavine.

NAKIPI ZAŠTITA: Magnetski aktivator, magnetski filtar.

Protočni grijači vode, koji su izrađeni od bakra ili polipropilena imaju dobru kvalitetu. Najskuplji modeli imaju posebnu zaštitu opreme za grijanje iz razmjera. Ovo je anoda koja može raditi 6-7 godina u tvrdi vodi. Signaliziranje o njegovom uništenju i potrebno zamijeniti novo je pozvan na posebnu svjetiljku koja u ovom slučaju svijetli.

Ako tekući grijači vode izgledaju preskupo, možete odabrati rasutiću, gdje voda u posebnom spremniku za grijanje pada u rasutom stanju, a ne teče metoda. Deset ima malu moć u takvim uređajima, ali je sasvim dovoljno za zagrijavanje. Od minusa treba napomenuti da ne samo vruće, ali i hladna voda pada u tišinu. Da bi se takva jeftina i vrlo jednostavna instalirana opcija često stvarna pronalaska.

Što ako nema tople vode?

S dolaskom ljeta, takav se problem pojavljuje kao isključivanje centraliziranog dovoda tople vode. Za vikendica, gdje se voda poslužuje iz bunara, zagrijavanje se mora osigurati tijekom cijele godine.

Ali ako se može instalirati veliki kotao za grijanje za privatnu kuću, zatim za stan, otopina za hranjenje tople vode je mnogo složenije. Problem je u tome što je akumulativni kotao, iako je lakše instalirati, traje mnogo prostora, što nije uvijek moguće, ali točan bojler je vrlo kompaktan i prikladan, uključuje se samo kada se voda počne, to Je li mnogo štednje i profitabilnije.

Čitaj više