Kako su u prilogu valjanih zavjesa: Pravila vrste i instalacije

Anonim

Zavjese i sjenila valjanog tipa koriste se u dizajnu dizajna stambenih prostora i ureda sve više. Postoje razne nijanse koji utječu na mogućnost pričvršćivanja valjanih zavjesa. Određene vrste fiksacije struktura mogu napraviti atmosferu u sobi ugodnije ili svečane, dodati neki slobodan prostor, stvoriti pouzdanu zaštitu od vremenskih uvjeta i sunčeve svjetlosti. Vi samo trebate shvatiti koji je sustav prikladniji za određenu vrstu prozora.

Kako su u prilogu valjanih zavjesa: Pravila vrste i instalacije

Open Roll dizajn

Prednosti i značajke otvorene vrste valjanih struktura

Ova vrsta fiksacije omogućuje montiranje zavjesa i iznad otvaranja prozora i u njemu. Sustav se obično instalira na plastičnim prozorima, ali postoje i višenamjenski mehanizmi.

O otvorenim zatvaračima za valjane zavjese morate znati nekoliko činjenica.

  • Oni su nekoliko vrsta. Montaža "Mini" idealan je za krilo ili okvir. "Standard" je najbolje za montiranje kroz otvor prozora. "Mansard" je pogodan za prozore složenog oblika.
  • Unatoč tipu, načelo strukture i djelo mehanizma je isto svugdje. Zavjese na ranu na posebnoj osovini, koja je fiksirana između dva držača. Zavjese kotrljaju se kontroliraju lancem ili proljetnim mehanizmom. U drugom slučaju, držač je instaliran na donjoj dasci. Brzina treba samo spustiti i popraviti na razini koja pruža potrebnu zatamnjenje prostorije. Kako bi se podigla valjane zavjese, njihovo platno se mora spustiti za otključavanje sustava i oslobađanje.
  • Često za fiksiranje dizajna paralelno s prozorom koristi vodiče s kukom.
  • Postoji nekoliko mogućnosti za popravljanje sustava na plastičnim i drvenim prozorima. Može biti bilateralni viski. Njezin nepovoljan položaj - taljenje ljepljivog sloja tijekom vrućine. Možete koristiti pričvršćuje vješalice, ali nisu prikladni za sve vrste okvira. Najlakša je mogućnost pričvršćivanja struktura pomoću vijaka ili vijaka za samostaranje.
  • Promjer osovine ovisi o širini weba. Ukupne valjane zavjese trebaju čvrstu šipku. U suprotnom, sustav može deformirati ili prekinuti.

Članak na temu: Kako je slika stropa s vlastitim rukama?

Kako su u prilogu valjanih zavjesa: Pravila vrste i instalacije

Dizajn rola zatvorenog tipa

Pravila za montažu valjane zavjese za zatvoreni tip

Prije nekoliko godina, postojalo je da se zatvorene strukture mogu montirati samo na plastične prozore. Zapravo, mogu se pričvrstiti na drvo, pa čak i na aluminij. Sustavi mogu biti različitih veličina, što ne utječe na njihovu funkcionalnost i privlačnost.

  • Glavna razlika ovog tipa iz prethodne - prisutnost kutije. Ovaj dio s bočnim čepovima daje funkcionalni kompleks točnost, eleganciju i završetak dizajna.
  • Važnu ulogu igra veličinu kasete (kutija). Instaliranje valjanih zavjesa s mini-sustavom na plastičnim ili drvenim prozorima ne otežava otvaranje i zatvaranje krila.
  • Kada koristite ukupne valjane strukture, potrebno je koristiti veliku kutiju i trajnu osovinu. Takvi mehanizmi nisu uvijek moguće staviti preko otvora, osobito s visokim mjestom prozora. U tim slučajevima sustavi su pričvršćeni na strop prostorije ili otvaranja, ali vodiči će morati napustiti.
  • Ako možete instalirati vodiče, preporučuju se. To će spriječiti deformaciju valjanih zavjesa, izbjegavati njihov offset, pružiti sustav ispravan pokret.

Kako su u prilogu valjanih zavjesa: Pravila vrste i instalacije

Ugradnja zavjesa na prozorskom krilu

Značajke i pravila za sustave za pričvršćivanje

Postoje određene točke na koje je potrebno obratiti pozornost pri odabiru i odabiru sustava.

  1. Ne samo da je promjer osovine važan, već i duljina nosača na koje je pričvršćena. Što je duži element, to će biti veći volumen navikavanja. Stoga, pri odabiru platna od labavog ili vrlo gustog materijala, morate uzeti maksimalne nosače duljine.
  2. Jedna od pozitivnih strana valjanih mehanizama instaliranih na plastičnim prozorima je tihi rad. Stoga, ako se provjeravaju sustav, čuje se najmanji šum, on ukazuje na nedostatke dizajna ili njegovog nepravilnog sklopa.
  3. Nedavno je bilo mnogo egzotičnih varijanti sustava na plastičnim okvirima. Na primjer, postoje kutije koje su vezane na takav način koji se kreću zajedno s zavjesom. To vam omogućuje upravljanje dizajnom u dva smjera.
  4. Još jedna egzotična opcija je privremeni sustavi na posebnim planetima koji su pričvršćeni na traku i omogućuju vam da transport sustava ako je potrebno. To se često koristi za ukrašavanje vikendica i izmjenjivih prostora.

Članak na temu: Značajke klinove ventila

U različitim sustavima, iskusni profesionalci će pomoći. Bolje se unaprijed konzultirati s profesionalnim nego tada ne ponoviti težak posao.

Kako su u prilogu valjanih zavjesa: Pravila vrste i instalacije

Valjane strukture u kombinaciji s tradicionalnim nosačima

Što bi trebala vrsta vrste fiksacije za zavjese?

Prilikom odabira optimalne izvedbe zavjesa potrebno je biti utemeljeno ne samo na vlastitom smislu stila, već i na značajkama funkcionalnog opterećenja na otvaranju prozora.

  • Široki i duboki otvori prozora preporuča se ukrašavanje zatvorenim sustavima koji su pričvršćeni na okvir. To će maksimizirati korištenje prozorskog praga u dekorativnim ciljevima, a veliki roll neće omesti pozornost.
  • U nedostatku prozora i manjih veličina prozora, bolje je preferirati mogućnost pričvršćivanja preko otvora. To će vam omogućiti da uzmete duži vijenac koji vizualno će se protezati otvor. Odabir vrste sustava u ovom slučaju ovisi o osobnim preferencijama.
  • Prostor male sobe može se vizualno povećati ako pokupite valjane zavjese u boji zidova i osigurajte ih preko otvora prozora. Svijetle i kontrastne panele bolje su fiksirane na krilu, ostavit će više slobodnog prostora.

Takvu razne mogućnosti pričvršćivanja i nevjerojatne boje valjanih zavjesa omogućuju vam ukrašavanje prostora po vašem ukusu i ne žrtvujte slobodan prostor. Uz jednostavne mogućnosti fiksacije, možete se nositi sa sobom. Vi samo trebate jasno izvršiti upute koje su pričvršćene na sustave za sunčanje.

Čitaj više