Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

Anonim

Proizvodi izrađeni vlastitim rukama čine modernim interijerima pojedinca. Jedinstvenost ne uzrokuje sumnje: obrt nose česticu i toplinu vlasnika stanovanja. Danas su originalni hangulsi ponovno u modi. Uređeni objekti odmah stječu novi okus. Odvojene komponente keksa igraju na suncu. Svojom svjetlinom nalikuju istočnom dragocjenom kamenju.

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

Izvorne zavjese iz perli

Zavjese iz perli u unutrašnjosti

Korištenje zavjesa dobio je široko rasprostranjeno:

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

  1. Zavjese iz perli - prekrasan ukras vrata. Ako vrata između soba nije potrebna, onda je to način da odvoje prostoriju;
  2. Zavjesa kuglica je isključivo na prozoru;
  3. Ovo je ručno izrađena Shirma, koja dijeli unutarnji prostor na zoni;
  4. Takva zračna zavjesa koristi se kao dodatak svjetlosnim zavjesama;
  5. Ručno izrađeni obrti će ukrasiti lustere i druge predmete.

Zavjese iz perla to učiniti sami homess će učiniti ako znate što je potrebno za to. Postoje različite vrste zavjesa. Neka kristalna kiša s čvrstim zavjesom padaju na pod. Drugi se razlikuju u oblicima: lučni, raspoređeni polukružni. Treći su ploča s crtežima.

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

Zavjesa perli mogu se koristiti u sobama, bez obzira na svrhu. Ukrasite kuhinju, dječji, dnevni boravak, kupaonicu, hodnik. Za ljubitelje orijentalnog stila, more otvara mogućnosti za eksperimente. Ukrasne zavjese iz perli savršeno se uklapaju u dizajn bilo koje sobe. Odabrano rješenje pomoći će da se udaljite od polu-u dekor. Nećete naći ništa slično susjedima ili poznanicima. Opcije zavjese za kuhinju mogu biti kratke. U dužini, ne stižu do prozora.

Proizvodnja zavjesa iz perli (stupanj korak po korak)

  1. Pripremite potrebne stavke;
  2. Izvesti skicu kojoj ćete navigirati;
  3. Odlučiti s dimenzijama buduće zavjese. Trebat će vam mjerenja širine i visine;

    Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

  4. Pripremite bazu zavjesa. Izrežite konac za zatvaranje ili ribolov duljinom koja je 5 ili 7 cm veća od visine otvora. U tom slučaju ostaje dionica za čvorove, što omogućuje popravak dijelova;
  5. U metalnom prstenu, kraj ribolovne linije ili niti;
  6. Istaknuti odvojene dijelove na liniji ili niti;
  7. Napraviti potreban broj suspenzija;
  8. Gornji prstenovi pridaju zajedničkom planu;
  9. Objesite zavjesu s mjehurićima na viječuru.

Članak na temu: niša ispod TV iz gipsane ploče, kako napraviti zid vlastitim rukama

Odabir materijala

Da biste stvorili prekrasne elemente dekor, morate pripremiti sljedeće materijale:

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

  • kuglice;
  • Leske ili cjevovod za bazu. Pričvršćivanje na ribolovnoj liniji je izdržljiviji. U isto vrijeme, ima prednosti u usporedbi s KaPronom niti. Transparentna ribarska linija izgleda estetski. Ona daje prozračnost. A nit je vidljiva kroz lumene između elemenata Hilleone. Osim toga, veliki dijelovi s velikim promjerom mogu se valjati na šarene vrpce ili dekorativni kabel;
  • oštre škare;
  • vijenac;
  • Metalni prstenovi.

Odaberite prikladne perle - važno zanimanje. Sve ovisi o tome što vam je potrebno. Odaberite one nijanse koje vole. Možete stvoriti zanimljive obrasce. Za kreativne ljude, takvo zanimanje će morati učiniti: za rad uzimaju kuglice od drva, kristala, kamena, stakla, polimera gline, pa čak i obojenog papira.

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

Svijetle perle

Bez obzira na kombinaciju koju niste dali svoje preferencije, uvijek će ostati povoljna. To mogu biti male predmete zaobljenog oblika, "kapljice", cilindri i druga geometrija. Ukrštena sofisticiranost je lako pronaći u Swarovskim kristalima. Velike perle pomoći će razrijediti kuglice. Staklo, vedro slikani mesari i akrilni detalji - prilika da se kuću pretvori u bajke Padyshah palaču.

Odabir uzorka

Da bi zavjese iz perle s pravim remek-djelima, preuzimate gotove sheme s križom, za budući dizajn, trebali biste uzeti isto u veličini i oblikovanoj lopti.

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

Pronalaženje gotovih skica za zavjesu nije teško. Glavna stvar je ispravno ispuniti vaš izbor, koji će vam omogućiti da izdrži dizajn sobe u jednom stilu. Dostupne su sljedeća rješenja:

  1. Zavjese od drvenih perli omogućuju vam da stvorite ugodnu atmosferu, staru zemlju stilu ili prirodni ekoost. Bez obzira na ornament, oni su idealno usklađeni s namještajem i završnim objektima;
  2. Cvjetni uzorak omogućuje stvaranje prekrasne zavjese umjesto vrata. Floristički motivi su pogodni za panoramske francuske prozore.

Članak o toj temi: Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija

Montaža zavjesa

Da bi se pokrenula kuglica vlastitim rukama, obavite sve potrebne pripreme:

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

  1. Povećati shemu vezenja tako da je to prikladno;
  2. Brojati željeni broj stavki;
  3. Pokriti škarema što više segmenata ribolovne linije ili niti kako to zahtijeva shema koju ste odabrali;
  4. Voziti dekorativne elemente na liniji ili niti;
  5. Koristite teške perle s dna, a zatim zavjesa visi s glatkom mrežom.

Ako je potrebno razmak između perla, upotrijebite posebne metalne crimps umjesto nodula: ne mogu se pomaknuti nakon stila.

Zavjese za pričvršćivanje

Zavjese iz perli to čine sami: korak po korak upute

  1. U rake pripremljeni unaprijed, bušotine rupe. Trebamo robustan okvir okvira da izdrži zavjese s perlicama. Korak između izbušenih rupa ne smije biti manji od širine perli. Osigurati slobodnu zavjesu objesiti, napraviti dodatnu alineju za 2 mm;
  2. Pouzdano pričvršćivanje pruža petlju koja popravlja mjesto elementa. Da biste to učinili, morat ćete posuditi nit ili ribolov liniju kroz kuglicu dvaput.

Pogledajte video dizajn

Dakle, zavjese iz perli rade s vlastitim rukama, lijepe, kreatori remek-djela morat će pokazati strpljenje. Za izradu ploče s uzorom morat će potrošiti mnogo vremena. Ali rezultat je vrijedan toga. Zavjesa kuglica s vlastitim rukama bit će vrsta posjetnice kod kuće. Glazba uključuje provedbu nevjerojatnih fantazija i intimnih želja. U vašoj moći dodajte atraktivan vrhunac u dizajnu svoje omiljene kuće.

Čitaj više