Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Anonim

Mnogi od nas još uvijek koriste klasične zavjese pri dizajniranju sustava Windows. I s tim ne postoji ništa loše, jer su dobri i udoban, a osim toga, oni su odvojeni od vanjskog svijeta, dajući mirno i osjećaju neku vrstu sigurnosti. Ali nemojmo ne zaboraviti na činjenicu da danas imamo druge opcije s kojima možete stvoriti lijepu, a istovremeno praktični dizajn otvora prozora. Dakle, što može zamijeniti zavjese na prozorima?

Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Horizontalne rolete za dnevni boravak

Mogućnosti zamjene zavjesa

Soba s golim prozorima na jednoj strani izgleda prostranije i svjetla, a na drugoj - kutno i nedovršeno. Ukrasni dizajn u isto vrijeme rješava nekoliko zadataka: štiti stan na donjem katu s pogledom na znatiželjni Zooak, ukrasi interijera i omogućuje vam da prilagodite intenzitet dnevnog svjetla. Stoga je još uvijek potrebno "nositi" Windows, dok je dizajn dizajna mora odgovarati stilistici prostora i praktičnim potrebama vlasnika. U ovom članku ćemo vam reći da objesiti na prozore umjesto zavjesa, tako da izgleda lijepo i moderno. A vi već na temelju predloženih opcija može ostvariti vaše ideje.

Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Jalousie

To su lagani zaštitni uređaji iz horizontalnih i vertikalnih ploča - lamele proizvedene iz različitih materijala. Njihova glavna prednost je jednostavnost reguliranja intenziteta prodiranja svjetla. Na principu konstruktivnih značajki razlikuju:

  • Horizontalne rolete - sastoje se od vrha s operatorom kontrole, nižim strehom i platno od horizontalnih traka. Potem ima širinu od 16, 25 ili 50 mm. Ploče se okreću na različitom kutu i kada se gore pomakne prema gore, to je kompaktno. Moderne rolete su tkivo, drvena, plastika i metala. Eko-materijali su poželjni za stambena područja, tj. Rolete na prozorima drva ili tkanine. Industrijski materijali su prikladniji za poslovni prostor. Iako plastične rolete za kuhinju umjesto zavjesa - također prikladna opcija, od vodootporne. Modeli tkanine su idealni za spavaće sobe i dnevne sobe i drvene rolete na prozorima - za ured. Horizontalno smješteni sjenila su okrivljeni i unutarnji.

    Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

  • Vertikalno - ovdje se lamele nalaze okomito od stropa do poda, razvijaju se pod kutom i odlaze u središte, od središta i na stranu. Širina pojasa je 89 i 127 mm. Ploče su najčešće izrađene od platna tekstila, tako da je njihov dizajn mnogo zanimljiviji. Montirali su takve rolete na put, na strop ili u otvoru prozora - ne bi se trebalo pričvrstiti na krilu, budući da skretanje široke ploče uključuje prisutnost slobodnog prostora.
  • Pleases-Plear također vise na prozore umjesto zavjesa. Ovaj uređaj je izrađen od čvrstog tkanine od valovitog materijala, koji je, ako se želi vlasnik, prikuplja u preklopu. Takve rolete su instalirane izravno na prozor i zatvore se svaki otvor. Podešena posebnom vrpcom i težinom GAG-a iz donjeg dijela uređaja. Nabrane rolete dobro su zaštićene od sunčeve svjetlosti. Razne nijanse i teksture omogućuje unos takvih "zavjesa" u bilo kojem unutarnjem dizajnu.

    Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

  • Zaštitne rolete - Moderna alternativa rešetki i kapcima. Proizveden od izdržljivog aluminija, koji se koristi za zaštitu stanova od ilegalne penetracije, plus zimi smanjuju prijenos topline. Zaštitne rolete se proizvode u različitim bojama, što vam omogućuje da odaberete Rolet na bilo koju fasadu zgrade.

Ova značajka vrijedi razmotriti i pri odabiru duljine: ploče tkanine, smještene ispred uređaja za grijanje, pa čak i uz njih, brzo ne uspijevaju.

Zavjese

Ova verzija zamjene može se uspješno okupljati i osobno manifestirati fantazijom. "Teme" se mogu dobiti iz perli, bambusa, drvenih vrpca s rupama itd.

Članak o temi: tuš particije i Shirma - što odabrati

Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Takve zavjese mogu se objesiti umjesto zavjesa preko otvora ili u otvoru prozora. Moguća dužina i oblika: do prozora (kuhinjska verzija), na pod, plaveni i polukrug. Navojne zavjese mogu se objesiti na prozore zajedno s klasičnim, oni izgledaju dobro u duetu i negativno ukrašavaju sobu.

Paneli iz tkanine

U proizvodnji tkivnih ploča, kao u zavjesama za šivanje, koristi se isti materijal, samo u prvom slučaju izložen je posebnoj obradi. U isto vrijeme, način za otvaranje i područje korištenja je drugačije.

Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Tkanina

  1. Valjane zavjese su sustav koji se sastoji od materijala koji se "skriva" u kasetu i instaliran je na vrhu prozorskog krila. Osim kasete na prozirnom dizajnu, ugrađena je kutija vodiča, koja se čvrsto pritisne krpom na staklo. Takve reflektirajuće zavjese na prozorima postavljene su odvojeno na svakoj krilu, čime se stvara jedan sustav. Ne skriva prostor prozorskog praga, ne ometa otvaranje krila, ne dopušta da materijal niže i omogućuje vam da koristite takve panele ne samo odvojeno, već iu kombinaciji s klasičnim zavjesama. Ovisno o tkanini, valjane rolete se koriste i za potpuno zamračenje soba i raspršivanje zraka. Zanimljivo je gledati valjke s pozadinskim pločicama na prozoru umjesto zavjesa.

    Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

  2. Japanski paneli su glatke panele koje su pričvršćene na višeslojne strehe. Od gore i dolje postoje posebni umetci (okviri), oni prijavljuju ploče potrebnu rigidnost na koju je materijal zavjese rastegnut. Okrenite ploče ovdje nisu osigurane. Razina osvjetljenja sobe po danu se podešava preklapajućim prozorima i ovisi o transparentnosti tkiva. Japanski paneli vise umjesto zavjesa na prozorima u sobama s opterećenim stilom, koji prevladava s rigorom i konciznom.
  3. Rimske rolete su čak i tkanina od tkanine, koja se okupila u skupne nabore kroz mehanizam rotirajućeg lanca. U proizvodnji obrte koriste se različite boje, tonove, slike i stupanj transparentnosti tkanine. Holistički crteži o vrsti krajolika ili fotoportače ovdje su neprikladni, jer ih Drapery iskrivljuje. Ali gledaju se pozitivne tkanine na nabore i stvaraju atmosferu lakoće i romantike.

Članak na temu: uređaj za kamin na loggiji i balkon

Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Druge opcije

Osim onih opcija koje smo pregledali, manje su atraktivne metode koje se također mogu koristiti umjesto zavjesa.

Pogledajte video dizajn

  • Dekorativne naljepnice za prozore umjesto zavjesa: tamna ili boja naljepnica-silueta, mat traka, vitraž, trodimenzionalni ili sjajni uzorak.
  • Film na prozorima umjesto zavjesa - moderan materijal koji štiti sobu od znatiželjnih očiju, a ne iskrivljuju vidljivost iznutra. Osim toga, pomaže u izbjegavanju raspršenih fragmenata tijekom oštećenja stakla. Film se može primijeniti i zasebno iu kombinaciji s zavjesama i roletima.

Čitaj više