Kako popraviti stolice s vlastitim rukama?

Anonim

Svaka stolica tijekom vremena počinje se pogoršavati, presvlake se probijaju kroz, a ako postoji križ s kotačima, onda je možda potrebno zamijeniti ih. Popravak stolice nije tako kompliciran, može se smatrati na primjeru male stolice na kotačima, koji zahtijeva izvlačenje, zamjenjujući pakiranje.

Kako popraviti stolice s vlastitim rukama?

Dijagram uređaja za stolice.

Kako popraviti staru stolicu?

Prije popravka stolice morate odmah pripremiti sve materijale i alate koji će biti potrebni za obavljanje takvog rada. Popis sljedećih:
  • Tkanina za uska sjedala (može biti velura, antilop, prirodna ili umjetna koža i druge vrste presvlake namještaja);
  • komad prirodne ili umjetne kože za ruke i za križ;
  • FOMBONE za zamjenu pakiranja (za sjedalo možete uzeti pjenasti polietilen). Debljina pakiranja je obično 20-40 mm;
  • Za oblogu možete koristiti trening singryja;
  • Teme i iglice;
  • škare;
  • Gumbi koje se mogu prekriti tkaninom;
  • Stajalica za namještaj;
  • bušilica;
  • Rezervni križevi s kotačima, ako je potrebno za zamjenu.

Prije popravka stolice s vlastitim rukama potrebno je rastaviti. Namještaj se obično radi na temelju metalnih okvira vezanih vijcima, tako da ne bi trebalo biti poteškoća. Potrebno je točno zapamtiti točno i na kojima su pričvršćeni pojedini strukturni elementi. Moramo ukloniti leđa i rastaviti ga, ukloniti sjedalo, ukloniti križ s kotačima.

Spavaća sjedala

Kako popraviti stolice s vlastitim rukama?

Slika 1. Da bi se stolica pretvorila, ponovno povucite svoje sjedalo i natrag.

Sjedalo bi trebalo zamijeniti ne samo tkaninu, već i pakiranje. Izbor materijala u ovom slučaju ovisi o modelu stolice. Ako je potrebno mekano sjedalo, onda možete uzeti pjenastu gumu, ali u nekim slučajevima komad pjene polietilena treba potrebnu debljinu (potrebno je kretati se debljinom starog pakiranja). Materijal je uredno rezan, nakon čega je zalijepljen na bazu. Najbolje je smanjiti paket tako da je malo od rubova, s pogrešne strane materijal je pričvršćen s klamericom namještaja.

Članak na temu: Dekoracija sobe s loptima

Sljedeći korak je uzorak komada tkanine za presvlake. To je učinjeno u obliku poklopca, svi šavovi su bolji učinjeni s twist, ako je tkanina prilično gusta, a njegovi rubovi ne zahtijevaju dodatnu obradu. Ova opcija je izvrsna za kožu, antilop, neke vunene gusto tkivo. Za ostatak, običan slučaj je ušiven, koji se zatim okreće i zatezne na sjedalu. Tkanina treba ispraviti, šivati ​​lijevi dio. Ako se jastučić koristi za stolicu, moguće je osigurati prilično originalni, ali prikladan sustav montaže. Traka-čičak se zašije na sjedalu tijekom šivanja. Drugi dio Velcro je pričvršćen na poklopac jastuka.

Radite s leđima

Kako bi bili prikladno raditi s leđima, treba ga rastaviti. Male stolice danas često čine metalni okvir, od kojih se leđa ukloni kao sjedalo. Leđa mogu biti čvrste ili od 2 dijela. Popravak u drugom slučaju je jednostavniji. Nije potrebno šivati ​​bilo što, izvodit će se samo zamjena pakiranja, vukući novu tkaninu uz dodatak gumba. Kao rezultat toga, vaša omiljena stolica doslovno se pretvara ispred njezinih očiju. Primjer restauratorskih radova prikazan je na slici 1.

Kako popraviti stolice s vlastitim rukama?

Slika 2. Tkanina presvlake je poželjno odabrati iste tonove kao i drugi namještaj u kući.

Što je bolje pokrenuti restauratorski rad? Prvo morate pripremiti drvenu bazu naslona za sušenje. Linija i jednostavna olovka na leđima izrađena su od rombova. Mjesto raskrižja bit će točka vezanja gumba. U tim točkama se izbušene rupe. Zatim je potrebno lijepiti komad pjene gume na leđima. Ako postoji potreba, dual sloj pjene gume se vrši na dnu leđa. U pjenastoj gumi, morate pažljivo napraviti rupe za buduće gumbe.

Nakon završetka glavnog dijela rada, potrebno je nastaviti s presvlačenjem oba dijela leđa (prednje i stražnje). Tkanina je unaprijed izložena, obrezivanje je ostalo, jer će se koristiti za puzanje s gumba. Možete koristiti kočiju estrih u tkivo tkivo, ali možete popraviti tkaninu za klamericu namještaja. Dok se tajice trebaju promatrati tako da ne postoje naboji. Na prednjem dijelu platna dodatno se proteže s dekorativnim gumbima.

Možete uzeti različite tkanine za pokrivanje stolice, ali bi trebali biti izdržljivi.

Osim toga, tkanina bi trebala lako očistiti, dobru ili umjetnu kožu, Velor pogodan za rad. Boja je najbolje uzeti isto kao i ostatak stolica i sofa u prostoriji tako da se presvlake u kombinaciji s njima ili je izveden u jednom tonu. Drugi primjer obnovljenog naslonjača može se promatrati na Sl. 2.

Članak na temu: Kako pravilno šivati ​​lambrequins: značajke, kako položiti nabore

Popravak križanja

Ako su križarske na stolici slomili ili stekli potpuno neugledan izgled, onda se može zamijeniti. To će koštati mnogo jeftinije od zamjene pojedinačnih elemenata koji će morati kupiti negdje. Kako bi troškovi bili minimalni, možete kupiti plastični suveren (kao što se obično primjenjuje za uredske stolice). Ali budući da njezin izgled za kućnu stolicu nije sasvim prikladna, plastika se može prekriti prirodnom ili lijepom umjetnom kožom. Nije tako teško to učiniti, kriška kože da se smanji tako da čvrsto zategne dijelove križa na kotače i vertikalni dio. Potrebno je šivati ​​s posebnim nizom za depiliranje, boja se može odabrati ispod boje kože ili koristiti kontrast.

Slično tome, možete odvojiti naslone za ruke tako da je stolica izgledala lijepo i skladno. Sam, koža je potrebna za ojačati dekorativne klinče. Ako postoji iskustvo, površina kože može biti ukrašena posebnom bojom. Nakon što su svi pojedinačni elementi za stolicu spremni, možete nastaviti sa skupštinom. Gumbi se izrađuju od tkanine, pričvršćeni su pomoću klamerica ili izdržljive kromove navoj s polege. Zatim je ojačana stražnja strana stolice. Križ je na mjestu. Na ovom naslonjaču je popravak vlastitim rukama dovršeno.

Ako su presvlake ili nasloni za ruke razbijene na voljenoj stolici, postali su ružni i izgrebani u velikoj mjeri, nije potrebno baciti ga ili pokriti ga. Svojim rukama namještaj se može lako popraviti, potpuno mijenjajući izgled ili jednostavno zamjenjujući presvlake. Ovaj rad je jednostavan, samo trebate jasno odlučiti što želite učiniti i pripremite materijale.

Čitaj više