Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Anonim

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Perilica se obično kupuje s izračunom da će trajati barem desetak godina, ali se ne događa uvijek. Vijek trajanja stroja za pranje rublja ovisi o mnogim čimbenicima: savjesnost proizvođača, učestalost uporabe i usklađenosti s pravilima o radu.

Pažljiva njega uključuje ne samo izbor visokokvalitetne opreme za pranje, pravovremeno čišćenje i prevenciju razmjera ljestvice, već i kontrolu nad stanjem unutarnjih elemenata perilice rublja.

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Jedan od tih elemenata je žlijezda. O onome što je i kako ga održavati u radnom stanju, možete saznati čitanjem ovog članka.

Što je žlijezda i zašto ga namirisati

Žlijezda (ili, kao što je točnije poziva, uređaj žlijezda) je detalj mehanizma koji služi brtveni element između dva dijela, od kojih je jedan mobilni, a drugi nije. Žlijezda je obično izrađena od gume, tako da ne samo kompaktna, već i zapečaćuje priključak.

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

U perilici rublja, žlijezde su potrebne kako bi se zaštitili ležajevi iz vode iz ulaska u vodu. Nalaze se preko brončanog rukava, koji je, zauzvrat, fiksiran za polu-os. Žlijezde se moraju mijenjati zajedno sa ležajevima tako da spoj uvijek ostaje gust i zapečaćen.

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Polu-os je rotirajuće osovine na kojoj su spremni i bubanj perilice fiksirani. Rotiranje, osovina dolazi u kontakt s unutarnjom površinom žlijezde. Stalno izložen trenjem, ovaj detalj brzo treperi. Usporavanje ovog procesa koristi se posebna masnoća za pečati, koja osigurava klizanje, čime se smanjuje trenje. Ako ne ažurira mazivo na vrijeme, uljna brtva će se spajati i počinje proći vodu, što će dovesti do loma ležaja i do kvarova u radu perilice rublja.

Članak na temu: Kupaonica dizajn u Hruščov: kompetentni pristup i značajke

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Zahtjevi za podmazivanje

Postoji kategorija vlasnika strojeva za pranje rublja, koji se, umjesto specijaliziranih smještajnih proizvođača, preferira koristiti narodne lijekove, kao što je biljno ulje ili masti. Takva odluka je definitivno ekonomičnija, ali u stanju mehanizma utječe na najbolji način.

Stoga vam čvrsto savjetujemo da koristite samo ona sredstva koja ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • Jesu li otporni na vlagu, to jest, ne gube svojstva dok su u stalnom kontaktu s vodom;
  • nemaju agresivni kemijski sastav, koji ne uništava površinu žlijezde i metalne osovine;
  • Otporan na temperaturu pad, ne raspadanje i ne gube svoje kvalitete, izložene grijanju;
  • Imaju dovoljnu gustoću i viskoznost, tako da se dugo vremena ne ispere s vodom.

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Što bolje koristiti: Savjeti o odabiru

Podmazivanje za brtve se obično prodaje u trgovinama specijaliziranim za trgovanje strojevima za pranje rublja ili rezervnih dijelova za različite vrste kućanskih aparata. Cijena ovog potrošnog materijala može biti neugodna za iznenađenje: to je zbog činjenice da je to dobar proizvod koji je na prodaju je vrlo težak.

Često proizvođači kućanskih aparata se bave oslobađanjem maziva za brtve, koji su namijenjeni izravno za ovaj brand strojeva za pranje, ali u stvarnosti su prikladni za sve modele. Većina maziva je zamjenjiva, samo trebate obratiti pozornost na glavnu komponentu kompozicije. Silikonski i titan maziva su popularni s popularnosti, koji su dobro odbili vodu i mogu izdržati temperature do 200 stupnjeva.

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Upute za korištenje

Da biste zamijenili žlijezdu ili ažurirali mazivo, prvo ćete morati gotovo potpuno rastaviti perilicu rublja, izvući spremnik i ukloniti bubanj iz njega. O tome kako to učiniti, u članku smo rekli u članku "Kako ukloniti ležaj s bubnjem rublja?"

Promijenili su habanje ležajeve i žlijezde na novo, morate se pobrinuti da će služiti što je više moguće. Da biste to učinili, moramo pravilno primijeniti podmazivanje na žlijezdu. Isprva se maziva nanosi na vanjsku površinu žlijezde s glatkim, tankim slojem. Zatim nastavite na obradu unutarnje površine. Ovdje sloj bi trebao biti malo deblji. Nakon toga, žlijezda se može ugraditi na mjesto.

Članak o toj temi: Kako napraviti septičar bez crpke za davanje

Vizualno i detaljnije, ovaj cijeli proces pogledajte sljedeći video.

Kako mogu zamijeniti mazivo?

Ponekad nije moguće pronaći poseban lubrikant za žlijezde. U tom slučaju, obrtnici ga zamjenjuju proizvod na bazi ulja, na primjer, solidol ili litol. Stručnjaci upozoravaju na korištenje podataka iz podataka, jer doprinose brzom trošenju žlijezda. Takva maziva se koriste u automobilskom poslovanju, ali njihovi kućanski aparati uzrokuju više štete nego dobro. Stoga je bolje provesti vrijeme i novac za kupnju specijaliziranih sredstava koja imaju otporan učinak i potpuno su sigurni za perilice rublja.

Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Čitaj više