Kako napraviti krevet učiniti sami iz drva: fazni učinak

Anonim

Krevet od drva vlastitim rukama je jeftinija alternativa skupim krevetu, koji se može kupiti u trgovini namještaja.

Kako napraviti krevet učiniti sami iz drva: fazni učinak

Prije nego što počnete raditi, morate ukloniti veličine iz madraca, guranjem iz tih brojeva možete izrezati ploče.

Takav krevet je jednostavan za dizajn i proizvodnju, osim toga, može se učiniti na okusu, kako bi odgovarao veličinama.

Potrebni alati i materijali

Uvjetne veličine kreveta moraju biti jednake madrac, tako da se baza uzima kao krevet s veličinom od 2 × 1,5 m. Kao materijal koji je potreban za izgradnju okvira ovog namještaja, možete uzeti bukvu, ariš ili bor.

Za izgradnju će biti potrebni sljedeći alati i materijali:

Kako napraviti krevet učiniti sami iz drva: fazni učinak

Alati za proizvodnju drvenog namještaja.

  1. Electrolzik.
  2. Odvijač i bušilica. Bit će potrebno obaviti rad različitih stupnjeva složenosti i odredišta, tako da biste trebali biti zalihe dodatnih vježbi različitih veličina.
  3. Čekić i dlijeto.
  4. Drveni hacksaw.
  5. Da bi se uklonila gruba hrapavost, planovi su potrebni i brusni papir.
  6. Da bi se označilo pojedinosti kreveta, bit će potrebna olovka, ruleta i kutak.
  7. Metalni zatvarači i vijci drva.
  8. Alkohol ili akril furnir, stolarija i lak.
  9. Sideboards u količini od 2 komada s dimenzijama 250x30x2 cm.
  10. Odbori u količini od 3 komada, koji će biti potrebni za stvaranje uzglavlje i krajnju stranu kreveta. Dimenzije ploča jednake su 200x30x2 cm.
  11. Za nosače i potporne noge, potrebne su ploče u količini od 5 komada (4 će ići na prijevoznika, 1 ploča će biti potporna noga). Veličine barova - 200x4x4 cm.
  12. Skladišta su potrebne za pokrivanje i osiguravanje ploča iz glave kreveta. Stoga će biti potrebne 27 tračnica, veličine 150x4x2 cm. 2 ploče će ići na pričvršćivanje glave glave glave, ostatak će se koristiti za preklapajuće ploče.
  13. Četkom i valjkom.

Članak na temu: Izgradite balkon na prvom katu: kako to učiniti ispravnim

Sastavljanje okvira namještaja

Sklop okvira uključivat će fased performanse. Početak rada, potrebno je napraviti zamrznuti madrac koji će se koristiti , Potrebno je da je madrac slobodan, ali u krevetu ne bi trebalo biti praznine između madraca i zidova namještaja.

Kako napraviti krevet učiniti sami iz drva: fazni učinak

Crtanje kreveta s veličinama.

Zatim morate odrezati ploče u broj dva dijela odgovarajuće veličine. Oni će ići na izgradnju lateralnih strana. Slični rad treba obaviti kako bi se izrezala dvije snimanja. Iz primljenih ploča dodajte pravi pravokutnik, to jest, s ravnim kutovima. Da ne bi još uvijek fiksirali okvir, treba ga popraviti uz pomoć lica i šiljaka.

Trebali biste napraviti utore za veze koje su 5 cm u dubini i od 2 do 3 širine. Timovi trebaju biti podmazani s ljepilom stolarije, nakon čega je osigurati njihovu povezanost. Nakon poravnanja, oni su fiksirani pomoću stezaljki, nakon čega biste trebali čekati dok se ne osuše.

Navedeni dizajn je primjer konvencionalne veze koja se koristi u stolarijskom plovilu. Ako je takva opcija veza je teška, tada se strane na strani krevetnog okvira mogu se konsolidirati sa zadebljanim elementima. U tu svrhu, na kraju svake ploče, uključujući i na rubovima, trebali biste izbušiti rupe, čiji je promjer jednak promjeru šiljaka. Šiljci i rupe trebaju biti omotani spojenim ljepilom, zatim se okvir uzima na.

Osim trupa, krevet od drva, poput bilo koje druge, treba imati noge. Sjećanje na crtež određenog ranije, trebali biste uzeti prikladne trake ili ih izrezati. Noge su fiksirane vani ili iz unutrašnjosti okvira i nalaze se u svakom kutu. Osim toga, noge se mogu zalijepiti izravno u okvir.

Postaviti noge u okvir da biste koristili učvršćivanje. To je prikladnije za konsolidaciju takvog namještaja, štoviše, ovaj spoj neće dovesti do otpuštanja dizajna kreveta. Za široke ležaljke s kapacitetom od dvije osobe, trebala bi biti sigurnosna noga na koju dio tereta će odlaziti. Osim toga, krevet radi sami zahvaljujući petom nogu neće uspjeti, jer će opterećenje biti distribuiran ravnomjerno. Za pete noge, uzdužnu ploču je pričvršćena u sredini budućeg kreveta, noga je instalirana na ovoj ploči.

Članak na temu: Kako lijepiti Phlizelin Wallpaper sa svojim vlastitim rukama: Tehnologija (fotografija i video)

Posljednja faza rada

Za izgradnju kreveta vlastitim rukama i dovršite rad na njemu, trebali biste stvoriti rešetku nazvanu lamelu. Njezin glavni zadatak je zadržati madrac, ne dopustiti da padne u krevet. U tu svrhu, na unutarnjoj strani kreveta na krajnjim pločama i bočnim zidištima, montirana je ograda za zatvarače. Obilježavanje visine vrši se najmanje 10 cm od gornjeg ruba kreveta. Umjesto ove tračnice, možete instalirati metalni kut.

Kako napraviti krevet učiniti sami iz drva: fazni učinak

Shema sklopa drvena kreveta.

Nakon toga, drvo se uzima za proizvodnju lamela, koji je montiran u unutarnjem krevetu. Rake koje imaju 150x4x2 cm veličine su montirane na rezultirajućem okviru. Rakes se montiraju okomito na duljinu ovog namještaja, udaljenost između tračnica je 5 cm.

Nakon prikupljanja kreveta potrebno je obaviti kostur okvira, nakon čega je prekriven lakom. Boja namještaja mora biti unaprijed izabran, mora biti ugodno za oči i uklopiti u okolnu unutrašnjost. Za spavaće sobe poželjno je odabrati meke i delikatne boje.

Nakon što se kostur izvodi, površina se mora liječiti velom, nakon čega je prekriven uljem, a zatim nanesite ulje ili pentaftalnu boju. Nakon sušenja, boja ide na primjenu laka, ali prije nego se ta površina treba tretirati četkom s četkom. Kada se veo osuši, se primjenjuje lanac. Da biste to učinili, osim četkom, možete koristiti valjak. Lak se primjenjuje ravnomjerno, preporuča se primjenjivati ​​dva sloja laka. Nakon završetka tih radova, površina treba polirati pomoću osjetljive ili osjetljive spužve.

Dakle, da je krevet stekao prekrasan pogled, za squatting i uzglavlje, možete kupiti ploču u posebnim trgovinama. Osim toga, takva ploča se može naručiti u radionicama za stolarije, pružajući majstorima potrebne dimenzije.

Dakle, krevet s vlastitim rukama je lako dizajnirati i graditi. Njegova konstrukcija će koštati niže troškove nego kada kupujete isti krevet u trgovini namještaja, a pravilno izvršavanje svih radova će osigurati takav namještaj za dugo vremena.

Članak na temu: strop od plastičnih ploča to učiniti sami - upute (fotografija i video)

Čitaj više