Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Anonim

Svi volimo udovoljiti našim rođacima i voljenima, povremeno predstavljajući darove. U isto vrijeme, pokušavamo lijepo izdati prednost da je nezaboravan i poseban. Međutim, nije uvijek pri ruci pakiranje željene veličine, ili prikladna šarena kutija. Ipak, pronalaženje - nije teško. Dovoljno je pronaći kutiju, možete iz cipela i organizirati ga pozadinom. Kako probiti kutiju s vlastitim rukama? Zadatak naizgled na prvi pogled je vrlo jednostavan. Međutim, ako ne znate značajke rada, nije lako se nositi s njom.

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Danas ćemo govoriti o tome kako lijepiti poklon kutiju ispravno, ne samo da je postigao radost rezultata, već i štedi nešto novca. Što je zanimljivo, osim pozadine, možete koristiti papir, tkaninu, film i druge materijale. Ipak, idemo sve u red.

Što trebaš

Dakle, počnimo našu majstorsku klasu i naučiti lijepo ukrasiti kartonsku kutiju za darove, i izvana i iznutra. Koje će materijale i alate biti potrebni pri radu? Ovdje je kratak popis svega što vam je potrebno da vam je potrebno prilikom uređenja okvira s pozadinom:

Naravno, potrebno je odabrati kutiju koji će postati osnova za stvaranje prekrasnog krajolika. Jedan od glavnih uvjeta je snaga materijala. Poželjno je da su zidovi kutije debeli, a uglovi i priključci su spojeni armaturnim elementima. To je prilično paket od malih uređaja, na primjer, od električnih kuhalo za vodu, cipele itd.

Pažnja! Unatoč činjenici da su značajan dio kutija za pakiranje iz moderne opreme izrađeni od valovitog kartona, ovaj materijal je vrlo prikladan. Jedini uvjet za njegovu uporabu je da se prije lijepljenja preporuča dodatno pušiti rubove kutije tako da nisu oštećeni u budućnosti.

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Odabiremo materijale

Naravno, nakon toga trebate pronaći pozadine. Međutim, oni će se u potpunosti podići ostatke, obratiti pozornost na činjenicu da su dovoljni. Što se tiče materijala iz kojeg su proizvedeni (papir, vinil, fligin ili tekstil), nije važno mnogo. Mnogo važnije - crtanje, stil i stanje površine.

Članak o toj temi: Kako skinuti zavjese s trakom: upute za početnike

Nakon toga morate odabrati pravo ljepilo. U ovom slučaju, gotovo svaki sastav za ljepilo za mrežu. Ipak, u ovom konkretnom slučaju, optimalno rješenje je da se koristi dokazano ljepilo PVA. To košta vrlo jeftino i savršeno glumi papir s kartonom.

Pa, konačno, ako govorimo o potrebnim materijalima, nemoguće je da ne spominjemo poseban zaštitni lak, čiji je glavni zadatak pouzdana zaštita gotovog proizvoda od oštećenja i vlage.

Odabir alata

U pravilu, bit ćete dovoljno običnih škara ili nož za tiskanicu. Međutim, za veće sadržaje, možete koristiti cijeli skup alata koji će učiniti rad brže i udobnije. Dakle, uz nož i škare koje vam mogu biti: stezaljka za privremeni pričvršćivač, tassols, kao i vladar. Ponekad se može primijeniti kružno. Pa, sada ćemo razgovarati o samom procesu detaljnije.

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Shema rada

Unatoč činjenici da postoji nekoliko načina za lijepljenje spremnika na kutije odjednom, usredotočit ćemo se na najjednostavnije, jer će početnici biti lakše za odmor bez problema. Ovdje je kratka instrukcija:
  1. Ostatak pozadine uzimamo, odrezani komad (mora se obaviti s rezervom) i ispraviti ga na radnu površinu. Može se prekriti novinama ili potom ili stolom.
  2. Stavili smo našu kutiju s cipela ili kućanskih aparata na oznaku i primijenimo oznaku. Može se izvesti i s nožem i koristeći običnu olovku.
  3. Nakon toga, morate omotati bočne dijelove kutije s pozadinom, savijanjem rubova na unutarnjoj strani. Klik.
  4. Zatim uklonite pozadinu iz kutije i nježno uklonite nepotrebni nož ili škare.
  5. Zatim idite na lijepljenje. Prije svega, primjenjujemo ljepilo na dno kutije, stavljamo ga na unaprijed navedeno mjesto i pritisnite pozadinu na kutiju.
  6. Nakon toga primjenjujemo ljepilo na bočne stijenke okvira, pritisnite. I na kraju, posljednji okret zalijepite one dijelove pozadine koji se nalaze unutra.
  7. Da bi takva dar pakiranje izgledala dobro iznutra, mora biti dodatno uređena. Da bismo to učinili, moramo ga odvojiti s prekrasnim papirom (po mogućnosti gustim), po mogućnosti jednu boju. Alternativno je prikladna i plemenita elegantna tkanina. Optimalne opcije mogu biti materijale kao što su Velor, atlas, covered tartan, itd. Pakiranje paste je gotova, sada možete ići na ukrašavanje.

Članak na temu: Stavili smo pod od porculanskog kamena u dnevnom boravku

Svakako potražite koristan video, master klase na kutije za uređenje:

Ukrašavanje ambalaže

Prvo ćemo razmotriti takvu zanimljivu tehniku ​​za zanimljivost kao decoupage. Da biste ukrali ovu metodu, morat ćete pokupiti neki atraktivan crtež, ne možete ni sami. Sabkins se može koristiti kao vrsta dekoracije, s uzorom koji je već rezan na njih. I općenito, bilo koji tanki papir je prikladan, na primjer, cigareta.

Zanimljivo znati! U slučajevima kada ukrasite s dvoslojnim papirnatim pozadinama, poželjno je smanjiti slike na jednom od dva sloja, unaprijed brinuti o njihovom odvajanju.

Sada malo o tome kako se decoupage radi ispravno. Gotovo svi smo dobro poznati da u smislu učenja u bilo kojoj vještinama, bolje je vidjeti 1 puta od 100 puta da čujete. Zato vam savjetujemo da se upoznate s tematskim video uputama, gdje u maksimalnim detaljima o značajkama ove tehnike ukrašavanja. Dakle, pogledajte:

Bilo kako to može, ne postoji apsolutno nikakva potreba da se ograničava isključivo uporabom decoupage. Da biste riješili takve probleme, postoje posebno dizajnirani i testirani alternativni načini za ukrašavanje kutija za pakiranje, s ciljem njihovih promjena pod poklonom. Dakle, mi ćemo navesti neke od prednosti i značajke korištenja drugih metoda ukrašavanja kutija s pozadinom:

  • Ako odlučite primijeniti krpe od stakloplastike ili na temelju Flizelina, onda zapamtite da se takve pozadine mogu naslikati. Da biste izvršili pravo i lijepo slikanje naočala, potrebno je koristiti posebne vrste boja. Prije svega govorimo o bojilama na alkoholu, kao i na temelju vode. Također treba uzeti u obzir da u svom sastavu moraju biti akrilni.
  • Osim toga, možete koristiti dodatni sloj posebnog dekorativnog laka, koji ne samo da će pomoći i držati površinu i u nepovoljnom položaju, nego i kutiju zanimljivijim. Osim toga, ovaj transparentan sastav je apsolutno siguran za zdravlje ljudi.
  • Osim toga, možete napraviti lijep dekor za poklopac. U pravilu, to koristi posebnu traku za pakiranje svijetlih boja, simulirajući pleteni luk ili male čipke elemente.

Članak o temi: Kakva su vrata ogledala s uzorom pjeskarenja

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Kako pričvrstiti pozadinu okvira

Pažnja! Ako nemate dovoljno vremena ili fantazije da biste stvorili neke zanimljive dekorativne ideje, to možete učiniti vrlo jednostavno. Koristite obične vinilne naljepnice za ukrašavanje zidova. Srećom, možete ih kupiti ne samo u specijaliziranim pozadinama i online trgovinama, ali često u konvencionalnim supermarketima, u odjelima proizvoda za kućnu i popravak.

Rezimirati

Dakle, kao što vidimo, to nije tako teško vidjeti pozadinu ispod cipela ili aparata kućanskih aparata, kao što se može činiti na prvi pogled. S jedne strane, to će vam pomoći da stvorite jedinstveni i jedan od vašeg ljubaznog dara, au drugom ćete uštedjeti znatan novac, budući da je cijena takvih obrta blizu nule. Ukrasite rešetke starog pakiranja, dajući joj drugi život!

Čitaj više