Kako vratiti stolić za kavu vlastitim rukama?

Anonim

Do danas kupite novi stol za kavu. Pogotovo ako se tiče stola za kavu, koji bi trebao biti ne samo funkcionalan, već i izvrstan i lijep. Stoga stručnjaci razvijaju sve više načina za stvaranje obnove tablice vlastitim rukama.

Kako vratiti stolić za kavu vlastitim rukama?

Prije obnove tablice potrebno je očistiti svoju površinu od stare boje i zatvoriti sve pukotine i čips.

Metode Postoji mnogo. Oni su uvjetno prihvaćeni kako bi podijelili tablice za različite vrste zaključaka. No, s istim uspjehom, možete primijeniti metode za stolić za kavu kojom kuhinjski ili toaletni stolovi obično ukrašavaju. Kao praksa pokazuje, izgleda vrlo originalno.

Priprema površine

Prije nastavka s obzirom na pojedine metode dekoriranja, preporučljivo je naučiti kako pripremiti površinu. Uostalom, ovaj korak je isti za sve stolove, bez obzira na to kakvu metodu obnove kasnije ćete odabrati.

Najprije morate ukloniti stari premaz. Otapala za uporabu rizika, jer mogu pokvariti vlakna stabla. To se posebno odnosi na vrijedne stare namještaj. U ovom slučaju, to će biti najbolje koristiti brusni zrno i brusilica.

Što se tiče nogu, ako su uklesani, moraju temeljito šivati ​​posebne kriške brusnog papira za teško dostupne mjesta. Strogo je zabranjeno preskočiti stari premaz s odvijačima, dlijetom i noževima. Ovi alati mogu pokvariti premazivanje.

Kako vratiti stolić za kavu vlastitim rukama?

Poravnati površinu tablice potrebno je pokriti slojem prajmera.

Ako noge još uvijek čiste su prilično problematično zbog svog malog reljefa, onda možete koristiti tanku rutanu od žice. A ako ne pomogne, možete primijeniti malo otapala. Potrebno je samo raditi s njim vrlo pažljivo, namotati na utakmicu zavoj i uranjanjem u otapalo.

Članak o temi: Odabir roleta na balkonu: Što bolje

Kada se ukloni sve stare prevlake, morate napraviti sve pukotine i nedostatke. Da biste to učinili, koristite Webyty. Ali prvo, cijeli stol je prekriven temeljem, koji će zaštititi stablo od oštećenja, i dat će bolju adheziju s kitom i završnim materijalom. Kada se primer apsorbira, možete raditi s kitom.

Za rad se koristi mala lopatica. Kult se može koristiti i uobičajena bijela i posebna boja - sve će ovisiti o tome kako namjeravate dalje vratiti stol. Nakon sušenja, kit opet sve je brušenje sa slabim brusnim papirom i ponovno pokrijte tanki sloj prajmera.

Spreman stol.

Razmotrite dvije glavne opcije za obnovu stola za kavu vlastitim rukama.

Oni se smatraju najjednostavnijim za početnike, a ne skupo u planu novca, što je posebno važno u uvjetima ograničenih resursa.

Obnova tablice boje i laka

Prva opcija je površinski premaz s bojom ili lakom. Dakle, boja se najprije mora dobro miješati. Zatim uzmite mekanu četku i polako stavite boju duž vlakana stabla. Imajte na umu da prvo okreće gornji dio, nakon čega se postupno spuštate. Vrlo je važno promatrati, jer inače se jednostavno neće izbjeći bez dekorativnog ILK-a.

Kako vratiti stolić za kavu vlastitim rukama?

Dijagram tablica.

Boja treba nanositi u dva tanka sloja tako da kit ne daje skupljanje i nije vidjela boju. Kada donesete boju, pričekajte sušenje, nakon čega je tablica postavljena na način iznad, ali samo transparentni lak. Ako želite vidjeti pjenušavo sjajno, tada se laka primjenjuje na dva ili čak u tri sloja. Ako želite prirodniju mat površinu - to će biti dovoljno i jedan sloj.

Članak o toj temi: Kako napraviti decoupage stola za kavu vlastitim rukama?

Obnova stola s vlastitim rukama moguće je ne samo u boji, već i laka, kao i posebna rješenja koja daju srebro, zlatnu ili brončanu nijansu. I izgleda vrlo izuzetno, osobito na drevnim stolovima.

Obnova mozaika

Druga mogućnost je pokrivanje poklopca tablice s mozaikom. Mozaik se sada proizvodi različite vrste. Za stolić za kavu, koji će se nalaziti u klasičnom stilu dnevnog boravka, možete odabrati mozaik s nekim starim ili urbanim krajolikom. Ako želite dogovoriti stol u spavaćoj sobi, možete odabrati više mirni romantičnih obrazaca vrste boja, srca, anđela ili slatkih ptica i životinja.

Dakle, prvo tablica je pokrivena osnovom, koja će djelovati kao boja odabranu boju. Važno je odabrati kontrast s budućim mozaičkim hladom - ili vrlo tamnim ili vrlo laganim. Zbog toga će uzorak biti svjetliji i prirodniji.

Nakon sušenja boje (a to je najmanje 2 dana) potrebno je miješati PVA ljepilo ili poseban ljepilo za mozaik. Nakon toga, odmah trebate pritisnuti mozaik strogo u skladu s uputama tako da je izvukao crtež točan. Za veću odanost, moguće je propustiti mozaik s suprotne strane, samo sloj ljepila u ovom slučaju treba biti vrlo tanak.

O svakim drugim danom nakon postavljanja mozaika, potrebno je napraviti fugiranje. Da biste to učinili, koristite posebna sredstva u obliku praha ili paste, koja je pogodna za uzorak tona. Također možete koristiti kontrastni fluut, koji u nekim slučajevima izgleda dobro.

Prije mrlja, stručnjaci preporučuju slikanje viski traka vezati rubove pločica tako da ne postanu čvrsto. Sama žbuka je napravljena ili s malom lopaticom ili spužvom. Sve ovisi o vrsti alata koji ste odabrali. Nakon završetka posla, pričekajte sušenje na žljebotinu, izvadite vrpcu iz mozaika i uklonite ostatke mozaičke krpe.

Članak o temi: Wallpapers Foto 2019 Moderno: pozadina dizajn, foto pozadina u unutrašnjosti male kuhinje, foto galerija, video

Noge u takvom stolu mogu se jednostavno slikati bojom ili lakom, jer će mozaik ovdje biti neprikladan. Boja nogu odabrana je prema vašem ukusu. Ali najbolje, ako je profitabilno razlikovati od glavnog crteža. Možete jednostavno pokriti lakom nijansima koji će dodijeliti prirodnost stabla.

Dakle, razmatraju se dva načina obnove stola za kavu. Naravno, još uvijek postoji mnogo opcija: to je tehnika decoupage i zalijevanje s pozadinom i uređenje uz pomoć Alek. Ali gore opisane metode su osnovne. Nakon što sam naučio obaviti ih, učiniti sve ostalo će biti lakše.

Čitaj više