Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Anonim

U svakodnevnom životu, mali stol u potpunosti zadovoljava potrebe obitelji od 3-4 osobe. Takav stol se uspješno koristi i kao kuhinja i kao objedovanje. Situacija se dramatično mijenja kada se gosti pojavljuju. Mnogi ljudi imaju želju da naprave klizni stol vlastitim rukama.

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Klizni krug tablice.

Svaka tablica nije vrlo jednostavan dizajn, koji bi trebao izdržati značajno opterećenje i česte pokrete oko apartmana. Unatoč određenim poteškoćama, napravite klizni stol vlastitim rukama pod snagom svakoga tko je upoznat s stolarije. Konstrukcije kliznih i sklopivih tablica. Potrebno je samo cijeniti koje možete učiniti.

Upute korak po korak: Osnove dizajna

Svaki stol se sastoji od stola, noga i zatvarača. Klizne (sklopive) strukture dodatno sadrže izmjenjive ili pokretne umetke putničkih ploča i kliznog mehanizma. U obliku tableta može biti okrugli (u udjelu državnog - ovalnog) ili kvadratnog (pravokutnog).

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Shema privrženosti vodilice klizne tablice.

Osnovni zahtjevi koji su prikazani na dizajnu su snaga stolnog vrha i pouzdanost stopala nogu, koji bi vam trebali omogućiti da izdrže opterećenja (uključujući bubnjeve) i biti otporni kada se koristi tijekom kuhanja ili večere. Osim toga, površina mora biti udobna i praktična.

Veličina tablice određuje se uglavnom dimenzijama soba i brojem gostiju koji mogu sjediti u isto vrijeme. Visina stola za blagovanje je obično 73 cm. Dimenzije u omjeru mogu se izračunati na temelju uvjeta da je optimalna udaljenost po osobi na tablici 60-70 cm.

Odabir osnovnih materijala

Ako se odluči napraviti stol vlastitim rukama, odlučite se o materijalu za glavne elemente. Estetski dojam dizajna tablice uglavnom pruža radnu ploču. Osim toga, tijekom kuhanja primjenjuju vlagu, masnoće i druge aktivne tvari; Povećana temperatura od vrućih jela; Mogu se primijeniti značajna mehanička opterećenja. Drvene countertops su prilično pouzdani, ekološki prihvatljivi, praktični i estetski, ali u isto vrijeme ceste i kompleks u proizvodnji.

Najveća uporaba kao countertops pronašla je drveni bor, hrast i orah. Kada koristite drvo, treba biti dobro osušeno i tretirano s pripravcima otporne na vlagu. Ako se na površinu primijeni prirodno drvo, onda se mora povremeno polirati, kao i list ili vosak.

Članak o temi: Lijevanje toplog katu: Upute korak po korak

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Karakteristike materijala za proizvodnju tablice.

Jednostavno, jeftino, ali prilično pouzdano countertop dobiva se od laminiranog drvenog čip ploče s debljinom od najmanje 20 mm. Krajevi ploča su zaobljeni i obloženi zaštitnim materijalom, na primjer, silikon ili polivinil klorid. Takve ploče mogu se dodatno prekriti plastikom. Potonji nedostatak takvog materijala je oticanje kada vlaga u debljini materijala. Za druge pokazatelje, ovaj materijal je vrlo sposoban natjecati se s drvom.

Noge stola mogu se izraditi neovisno, a možete kupiti spremni. Najčešća opcija je noge drvene šipke. Minimalne dimenzije trake su 40x40 mm. Za velike tablice treba koristiti veća traka. Dakle, da se duljina tablice (u suspendiranoj državi) preporučuje oko 2 m za vrijeme od 85x85 mm. Noge mogu biti kvadratne, okrugle ili urezane ovisno o želji i sposobnosti proizvođača.

Osim drvenih nogu, koristi se metal. Na primjer, možete kupiti gotove metalne noge u obliku cijevi s promjerom od 70-90 mm. Možete napraviti čelik ili aluminijske noge iz cijevi i raznih profila.

Klizna dizajn tablice

Jedan od najjednostavnijih dizajna klizne tablice temelji se na povećanju veličine zbog vrste površine i polaganje dodatnih elemenata. Glavni countertop sastoji se od dva dijela koji nisu pričvršćeni nogama i imaju mogućnost uzdužnog pokreta na suprotnim stranama.

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Crtanje kuhinjske klizne tablice.

Klizna struktura se sastoji od sljedećih glavnih dijelova: bazu; Glavna kontra koja se sastoji od dva identična dijela; Vodiči za cijele točke; Dodatne ploče. Baza se izrađuje u obliku okvira koji povezuje noge jedna s drugom uz pomoć skakača (colangu) i gornju ploču, nalik na stolni stol, ali fiksiran na noge.

Svaki od dijelova glavne countertop sastoji se od izravnog površine i fiksiranja na tri bočne stijenke. Preporuča se da se mehanizam za proširenje bude izrađen od standardnih vodiča za uvlačenje za uvlačenje kutije. Potrebno je kupiti dva seta duljine vodiča najmanje 30 cm. Dodatni elementi tablice vrhom su na sličan način na glavnoj površini i imaju duljinu jednaku širini stolnog vrha, a njihova širina se određuje pomoću duljina proširenja. Broj elemenata može biti od 1 do 3 po nahođenju proizvođača.

Načelo izgradnje dizajna je vrlo jednostavno: oba dijela glavnih tablica se miješaju u vodilicama koje su fiksirane na temelju tablice, dok se ne zaustavi. U isto vrijeme, tablice gornje klizanja na površini baze. U nastalom prostor između dva dijela su instalirani dodatni elementi, koji zajedno s glavnim dijelovima stvaraju oblik solidnog stola.

Članak o toj temi: Koristite na loggiji i balkon panoramskim prozorima

Proizvodnja baze

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Dijagram za postavljanje tablica.

Glavna funkcija baze tablice je pouzdana veza na stolnim nogama međusobno i osiguravanje podrške za ugradnju tablice. Vezanje drvenih nogu u jedan okvir izrađen je uz pomoć drvenih skakača - Cang. CANGGI je izrađen od šperploča ili ploča 10-12 cm širine i debljine 18-20 mm. Duljina conang određena je odabranom veličinom tablice u naseljenom stanju.

Da biste osigurali colang, u gornjem dijelu nogu na dvije susjedne strane, utori su izrađeni od veličine koja odgovara poprečnom presjeku Collet, dubine od 20 mm. U utorima su fiksirani do kraja colang. Mjesto povezivanja je bolesna i ojačana vijcima. Da bi se ojačala veza nogu u teškim tablicama, preporuča se instalirati drvene letvice na lokacije veza.

Od iznad okvira je fiksiran listom šperploče debljinom od 10-12 mm. Veličina lista određena je dimenzijama okvira. List je fiksiran vijcima. U završnom obliku, baza je tablica s nacrt countertop. Gornji šperpločić nije obvezan element, jer će dizajn biti operativan i bez njega.

Izrada glavne tablice

Prvo, izvodi rezanje i rezanje dva dijela tablice na vrhu odabranih veličina. Ako je potrebno, izrađuju se površina i brtvljenje krajeva. Na unutarnjem kraju (koji se kombinira s krajem drugog dijela) svakog dijela tablice gornje dvije rupe su izbušene da biste ih unijeli uklonjivi elementi u njima. Promjer otvora je 8-10 mm.

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Montaža i rastavljanje klizne tablice.

Napravljena je p-u obliku bočne stijenke, koja je traka iverice ili širine 100-120 mm i debljinu od 18-20 mm. Duljina bočne stijenke odgovara veličini baze tablice, mjereno nogama. Kutovi kutije ojačaju aluminijskim kutkom iznutra.

Na unutarnjoj strani bočnih dijelova kućišta, uski (obrnuti) dijelovi vodiča su fiksirani tako da se kutija može kretati na nadmorskoj visini od oko 2 mm iznad šperploče lista od baze tablice (ili površine Cang u odsutnosti lista).

U kutiji je instaliran tablop tako da se obloge prikupljaju poklopci s slobodnim krajevima kutije. Uz pomoć aluminijskih kutova, tabletop i kutija su spojeni zajedno.

Proizvodnja dodatnih elemenata

U središtu na površini šperploče lista od baze (ili gornji kraj CANG), aluminijski kut je instaliran s okomitom stranom od najmanje 40 mm. Duljina ugla je najmanje 50 cm. Na uglu su osigurani širokim (bazičnim) dijelovima vodilica, dva za svaku stranu. Oba dijela vodiča (na kutiji na vrhu stola i na uglu baze) su usidreni i pupped.

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Shema rezanja countertops.

Članak o temi: Cross-vez mačke: mačke britanske, krovne setove, crvenokose i crne slike, fotografija lunarne lijene mačke

Dijelovi glavnog countertop su maksimalno i dimenzije izmjenjivih dodatnih elemenata za countertop su navedeni. Rezanje i piljenje dodatnih elemenata, kao i pripremu njihove površine analogijom s glavnim vrhom stola.

Na unutarnjim krajevima izmjenjivih elemenata, rupe su izbušene, a ključevi su instalirani promjerom od 8-10 mm. Ključevi su fiksirani ljepilom. Umjenjivi elementi su instalirani između glavnih dijelova vrha tablice i fiksiraju se ključevima.

Nakon potpunog montaže provjerava rad svih elemenata. Ako je potrebno, izrađuje se slikanje ili dodatna obloga.

Tablica dizajna dizajna

Dizajn kliznog tablice omogućuje vam da primijenite bilo koji oblik tablice. Vrlo moderna će izgledati okrugli oblik. U proširenju, takav tablica ima oblik ovalnog. Cijeli proizvodni proces je sličan proizvodnji pravokutnog opcije. Razlika se sastoji samo od otvorenih countertopa.

Preporučljivo je početi raditi na odgovarajući način s vrstom polukruga željene veličine na Watmanu i naknadnom prijenosu skice na proizvodni materijal.

Uklonjivi elementi ostaju pravokutni.

Dizajn klizne tablice može se obogatiti promjenom broja nogu. Dakle, za ne baš velike stolove, možete zamisliti samo jednu masivnu nogu s platformom ili prijelazom dna. Možete koristiti dvije široke bočne noge.

Obvezni element će ostati proizvodnja pravokutnog okvira baze tablice za ugradnju vrha tablice.

Ostali dizajni tablica

Više jednostavnih dizajna imaju sklopive tablice. Na primjer, možete napraviti dizajn, koji u sastavljenom stanju ima pogled na kauč. Takva tablica ima glavnu stacionarnu stolnu širinu 40-50 cm. Ista širina obavlja se bojnim stijenama, koje istovremeno služe kao glavne masivne noge. Visina bočne stijenke je standard - 730 mm. Pokretna do 700 mm dugo je pričvršćena na fiksnu radnu ploču kroz šarku. Takvi countertops su fiksirani na obje strane stacionarnog. Dodatne noge se izrađuju u obliku okvira i kroz zglob su pričvršćene na bočne stijenke. Dakle, instalirane su četiri noge koje imaju priliku očistiti unutra. Širenje se izvodi u sljedećem redoslijedu: pokretne dijelove tablice; Uključivanjem zgloba, noge se pomiču. Kao rezultat toga, radna duljina će biti oko 2 m.

Obavezni alati

Da bi se napravio klizni stol vlastitim rukama, potrebni su sljedeći alati i oprema:

Kako napraviti klizni stol vlastitim rukama

Alati za proizvodnju kliznog stola.

  • bušilica;
  • odvijač;
  • Bugarski;
  • pila za metal;
  • odvijač;
  • čekić;
  • sječivo;
  • avion;
  • kožu emery;
  • datoteka;
  • četka za slikanje;
  • crta;
  • rulet;
  • čeljusti;
  • škare;
  • elektrolik;
  • brusilice.

Klizna tablica je vrlo zgodan i praktičan element namještaja. To će pomoći u rješavanju nekih problema povezanih s područjem nedostatka.

Ova tablica može biti izrađena vlastitim rukama, ako napravite malu fantaziju i upoznajte se s osnovnim načelima procesa.

Čitaj više