Rolling na prozorima: Kako pokupiti i instalirati vlastitim rukama?

Anonim

Rolling na prozorima je posebna vrsta valjanih roleta koje se mogu instalirati na unutarnjoj ili vanjskoj strani prozora kako bi se zaštitila soba od sunčeve svjetlosti, nepovoljnih vremenskih uvjeta, neželjenu pozornost stranih. Dizajn se može sastojati od gustih plastičnih i aluminijskih ploča, perforiranog čelika ili tkiva. Osim izraženih praktičnih svojstava sustava igraju važnu dekorativnu ulogu.

Rolling na prozorima: Kako pokupiti i instalirati vlastitim rukama?

Značajke vrste dizajna i osnovnih funkcija valjaka

Bez obzira na vrstu korištenog materijala, dizajn se sastoji od zaštitne kutije, platna, vodiča i specifičnih uređaja upozorenja u vertikalnom smjeru. Načelo djelovanja takvih sjenila se svede na namotavanje platna na vratilu ili njegovim terenama. Jedinstvenost sustava je da je upravljanje proizvodom moguće samo sa strane prostorije, izvan njih se može podići samo uz uporabu značajne fizičke snage.

Uloge na Windows obavite sljedeće funkcije.

  1. Zaštitni. Dodatna barijera je stvorena u području otvaranja prozora. Ovisno o vrsti korištenog materijala, proizvod može zaštititi od sunčeve svjetlosti, buke, nepovoljnih vremenskih uvjeta, pa čak i ozbiljne fizičke štete (na primjer, od napuštenog kamena).
  2. Dekorativan. Dizajn tkanine ili guste role na plastičnim prozorima mogu postati elegantni dodatak u unutrašnjosti sobe. Razne boje i teksture omogućuje vam da odaberete optimalnu verziju dekoratora za ukrašavanje bilo koje prostorije.
  3. Toplinska izolacija. Većina sustava, uključujući tkanine Roleti, mogu se formirati između weba i staklenog zračnog jastuka, koji ne dopušta temperaturu u sobi oštro povećanje ili smanjenje zajedno s promjenama vremenskih uvjeta.

Vijeće

Tip materijala koji se koristi na dobit od navedenih funkcija je pod utjecajem, pa kada odaberete sustav, morate odrediti koja bi nekretnina trebala biti dizajn na prvom mjestu.

Rolling na prozorima: Kako pokupiti i instalirati vlastitim rukama?

Električni pogon

Članak o toj temi: izolacija buke u zidovima ispod pozadine

Vrste modernih sustava za sunčanje

Osim razdvajanja struktura na unutarnjem i vanjskom, postoji još nekoliko čimbenika za koje se uloga klasificiraju na prozore.

Po pogonu tipa

  • Sustavi na ručnoj kontroli. Pranje tkanine javlja se ručno pomoću kabela. Poseban držač ne dopušta lamele da se opuste u suprotnom smjeru. Takav sustav obično se instalira na prevelike sjenila za kremu za sunčanje i rolete tkanine.
  • Rolete s električnim pogonom. Web kontrola se pojavljuje jednim klikom na gumb i može se provesti čak i na udaljenoj udaljenosti. Možete programirati sustav za pokretanje u određeno vrijeme. U slučaju prekida struje, moguće je ručno kontrolirati lamele ili webu. Ovo je savršena opcija za masivne strukture koje su teško podići ručno.

Po vrsti brave

  • Valjci s bočnim ventilima.
  • Dizajni s gornjom bravom u području kutije.
  • Mjesto zaključavanja na donjoj dasci.
  • Zaštitne sustave s kontrolom zaključavanja koji se mogu aktivirati pomoću posebnog ključa.

Rolling na prozorima: Kako pokupiti i instalirati vlastitim rukama?

Valjci tkanine na plastičnom prozoru

Materijalom i odredištem platna

  • Tkanina roleti. Izvrsna opcija za uređenje interijera. Tkanine se tretiraju s posebnim impregnacijama koje štite od sunca i ne blijede.
  • Zaštitne rolete. Sam ime označava da je glavna svrha sustava zaštite od vanjskog utjecaja. Osim ovog dizajna, ispunite sve zahtjeve za izvorni i atraktivan dizajn.

Prema vrsti web površine, sljedeće vrste struktura razlikuju:

  1. Krutina. Aluminij, čelični lameli ili tkanine od super tkanine. Osigurati maksimalnu zaštitu.
  2. Perforiran. Rolete pocinčanog čelika s otvorima odgovarajuće veličine, koji vam omogućuju prodrijeti u sobu na suncu, štiteći staklo.

Svi navedeni sustavi imaju vlastite karakteristike, prednosti i nedostatke. Za stambene prostorije, tkanina ili perforirani proizvodi se najčešće koriste.

Članak o toj temi: Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i da li gipsanu površinu u kuhinji

Rolling na prozorima: Kako pokupiti i instalirati vlastitim rukama?

Rolu - jedinstveni proizvodi od tkanine

Valjci tkanine su valjane zavjese koje su pričvršćene na prozoru i, ovisno o korištenom tkivu, mogu pružiti raspršivanje ili potpunu zamračenje. Glavni i dekorativni elementi u ovom slučaju izrađeni su od lakih praktičnih materijala.

Blinds poput valjkastog izgleda vrlo impresivno sa svjetlosnim zavjesama, dizajni ne ometaju jedni druge i dobar su dodatak. Prašina tako da uloga nisu strašna, materijal se tretira s odbojnim impregnacijama. Jednostavnost sustava omogućuje vam da ih montirate na plastične, drvene i aluminijske prozore.

Ako želite, možete napraviti tkivno rolete vlastitim rukama. Proces je prilično dugotrajan i uključuje nekoliko faza.

    1. Odabir materijala i alata.

Vijeće

Strukture fisura obično se pripravljaju iz materijala od dvije boje. Jedna strana će biti vidljiva s ulice, a drugi - sa strane sobe.

  1. Priprema tkanine, stvaranje uzoraka za obje strane platna. Potrebno je uzeti u obzir sve naknade za šavove i kanale za pričvršćivanje igle.
  2. Osnovanje i naknadno krojenje platna.
  3. Montaža konstrukcija koja se sastoji od tkanina, igala, mehanizma za kontrolu, pričvršćivanje igle.

Čak i kod kuće, možete stvoriti valjke iz tkanine, koji ne samo rashladnog sredstva na vratilu, već i sastaviti s mekim lijepim naborima. Proces je dugotrajan i zahtijeva određene vještine.

Rolling na prozorima: Kako pokupiti i instalirati vlastitim rukama?

Izlaz

Uloga primjene u dizajnu Windows omogućit će istovremeno ukrasiti i zaštititi svoj dom. Razne varijacije dizajna omogućit će odabrati savršen proizvod za sobu bilo koje veličine i praktične svrhe.

Potrebno je pristupiti odabiru i ugradnji roleta s umom i odgovornošću. Bolje je potpuno sve temeljito izmjeriti, razmišljati i usporediti nego ukloniti masivni dizajn i ponovno napraviti sve radove.

Čitaj više