Zavjese dan-noć: Kriteriji za pravi izbor

Anonim

Stinds - zavjese iz krutih poprečnih ploča - vrlo popularan u stambenim i uredskim prostorijama. Jedan od modernih modela sjenila su zavjese "dan-noć". Imaju mnogo prednosti, tako da zaslužuju posebnu pozornost.

Zavjese dan-noć: Kriteriji za pravi izbor

Što oni zamišljaju?

Model "dan i noć" (drugo ime - zebra) - to su dvostruke zavjese, čije se trake sastoje od neprozirne i prozirne tkanine i alternativne. Prilikom penjanja i spuštanja ploče, ploča se pomaknula u odnosu na drugu, koja mijenja osvjetljenje sobe. Kada se transparentne pruge na jednom da se mogu potpuno podudarati s istim trakama s druge, maksimalna količina svjetla ulazi u sobu. Ako se prozirne ploče preklapaju s pejzažima iz neprozirnog tkiva, u sumrak rezervi.

Mehanizam rada zavjese omogućuje vam da osvijetlite sobu prirodno, preskačući zrake sunca, dok skriva sobu iz vanjskog oka. Sve manipulacije s zavjesama izvan ostaju nevidljive. Na prvi pogled se čini da je vrlo teško upravljati takvim mehanizmom. Zapravo, razina osvjetljenja i podizanja platna podešava jednostavnim lancem. Ovaj model omogućuje kontrolu svakog sloja tkanina odvojeno, zbog čega se kreću u odnosu na drugo.

Zavjese dan-noć: Kriteriji za pravi izbor

Prednosti ovog tipa

Zavjese "Dan-noć" kombiniraju sve pozitivne aspekte drugih modela zavjesa. Oni isključivo i elegantno dizajniraju prozore u stambenoj sobi iu uredu. Koristeći kombinaciju bendova različitih nijansi, željeni stil je podržan u unutrašnjosti. ZEBRA model pogodan je za otvore prozora bilo koje konfiguracije i omogućuje vam da individualno podesite rasvjetu prostorije u svakom slučaju. Pravilno odabrane zavjese vizualno proširuju sobu.

Model zavjese "Dan i noć" savršeno se popisuju sa svojim funkcijama, tako eliminira potrebu dodatno objesiti til i guste zavjese. Različite zavjese mogu se koristiti kao pomoćni element dekor: "Dan i noć" dobro su u kombinaciji s bilo kakvim zavjesama, dok stvaraju atmosferu udobnosti. Imaju osnovnu kontrolu u obliku mehanizma s lancem koji podešava podizanje i spuštanje weba, kao i svjetlosni tok. Platno se može automatski popraviti u željenom položaju, jednostavno oslobađajući upravljački krug.

Članak o toj temi: Kako se osušiti podrum: riješite se vlage, kondenzata, kalupa

Model zavjesa Zebra ne zahtijeva složenu skrb, ne treba pranje i glačanje. Materijali iz kojih su takve zavjese, imaju svojstva antistatične i prašine. Dovoljno je koristiti suhu četku za čišćenje. Posebno kontaminirana tkanina može biti bez uklanjanja, ručice s vlažnom spužvom bez dodatnih sredstava. Da se briga za panele i zatvarače, četke s krutim čekinjama i agresivne kemikalije kućanstva ne mogu se primijeniti.

Zavjese dan-noć: Kriteriji za pravi izbor

Savjeti za odabir

Blindovi i valjanje važni su ne samo da štite sobu od jake sunčeve svjetlosti i znatiželjnog izgleda, već i za unutarnji dodatak. Desna zavjesa utječu na cijelu atmosferu sobe, kombinirajući elemente dizajna. Za koji kriteriji trebaju odabrati zavjese Zebra?

Na veličinu. Razlikuje se nekoliko vrsta zavjesa:

  1. Mini. Ovo je mali model koji ima minimalni paket. Izgledat će kompaktno u najmanjim sobama. Takve zavjese su pričvršćene na prozorsku krilu pomoću plastičnih elemenata. To je najmanje skupo od svih vrsta zebre zavjesa.
  2. Univerzalni. Jednostavan praktičan model s aluminijskim kutijama i vodičima. Raspon veličine tih zavjesa je širok, tako da su prikladni za uporabu u širokom rasponu soba. Pomiješana na listu plastičnog prozora s ljepljivom trakom ili dvostranom trakom.
  3. Standard. Pojačani model koji je pričvršćen na strop ili zid na vijku za samozaštimanje. Ovo je vrlo pouzdan dizajn, pa se platno može izraditi od najtežih tkiva. Takve zavjese su prikladne za pričvršćivanje u nerezidencijalnim prostorijama i velikim sobama.

Prema vrsti tkanine. Stripes zavjese "dan i noć" mogu biti izrađene od prirodnih materijala, kao što su lanac ili svila. Dodatna snaga i trajnost platno daju sintetička vlakna (na primjer, poliester). Transparentne pruge se šivaju iz običnog tila. Materijal je pokriven posebnim antistatičkim pripravkom.

Članak o temi: zavjese u spavaćoj sobi na stropnom vijezu - koji biraju?

Shade. Odabir boje zavjesa Zebra, usredotočite se na vlastiti okus i dizajn interijera. Zavjese treba kombinirati s pozadinskim i namještajem objekata. Njihove trake mogu biti monofoni, imaju crtež ili premaz koji imitira različite materijale, na primjer, metal. Bolje je pokupiti zavjese u boji unutrašnjosti (za male sobe) ili, naprotiv, u kontrastnim bojama (za veliku sobu ili dati dizajn originalnosti). Neutralni tonovi koji su prikladni za bilo koji stil su bijele, kremaste, svjetlo bež. Zapamtite: manji prostor, svjetliji bi trebao biti sjena zavjesa. Kako odabrati boju zavjese ovisno o funkciji sobe?

  • Kuhinja je prikladna platna juicy cvijeća vapna, igala, jesenskog lišća, ruža, morske vode.
  • U spavaćoj sobi, zavjese od metvice, lavande, pješčane, bež nijanse ili dublje tonove izgledat će harmonično: trešnja, vino, kava, kesten, ljubičasta.
  • Odaberite zavjese plemićkih boja u dnevnom boravku: Silver, Platinum, vanilija, bronca, čokolada.

Putem pričvršćivanja. Zavjese "Day-noć" mogu se montirati na zid iznad prozora, izravno na okvir ili na strop. Prilikom odabira metode privitka uzeti u obzir veličinu otvora prozora. Zavjese ne smiju dodirivati ​​zid i baterije. Potrebno je da se u zatvorenom obliku iu otvorenom obliku zavjesa ne ometaju ventilacijsku sobu. Ako niste sigurni da možete samostalno objesiti zavjese, kontaktirajte specijaliziranu tvrtku.

Zavjese za kotrljanje "Zebra" su praktične, estetske i funkcionalne. Oni su lako upravljati, udobne u skrbi. Raznolikost boja omogućuje vam da ih koristite u bilo kojoj sobi stambene zgrade, trgovine ili ureda. Tijekom njihove kupnje, pozornost treba platiti ne samo teksturi i boji tkanine, već i na veličinu platna u skladu s otvaranjem prozora i dijelom prostorije, kao i na metodu njegovog privrženosti ,

Glavni minus takve modele je prilično visoka cijena. Trošak zavjese ovisi o kvaliteti tkanine, vrsti i veličine platna. Međutim, ne štedite novac potrošen: funkcionalnost i dizajn modela "Dan i Night" zadovoljit će sve, čak i najprikladnije, zahtjeve.

Članak na temu: Putcloth na stablu: Odaberite najprikladniji materijal

Čitaj više