Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Anonim

Zavjese ukrašena draperijom izgledaju neusporedivo atraktivnije od slobodno vješajući ravne zavjese, oni su pravi umjetničko djelo i omogućuju vam da transformirate bilo koji, čak i u početku neupadljiv interijer.

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Zavjese za draperiju

Od ovog članka, naučit ćete koje opcije za zavjesu postoje i kakav učinak imaju na dizajn sobe. Također će se osigurati uputa o zastori za zavjesu, objašnjavajući sve aspekte ukrašavanja zavjese vlastitim rukama.

Uloga draperije u unutrašnjosti

Draperija zavjese je koncept koji znači sve vrste načina za ukrašavanje prozorskih zavjesa s naborima kako bi im dao elegantan, luksuzni izgled.

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Drope zavjese na dva načina:

  • Fiksne uzdužne zavjese na panelima (ili poprečni, kao u slučaju horizontalno sklopivih proizvoda - rimskih i austrijskih zavjesa) nabora, koji su položeni u fazi šivanja tkanina;
  • Stvorite nabore na zavjesama uz pomoć neobičnih opcija za njihovu lokaciju na prozorima, u kojoj se tkanina ne slabi, a sastavljen je u bizarnim oblicima s pickupima ili uređajima s nosačima. Za to se često koriste posebni pribor za zavjese i magnete.

Oba su zavjese koriste za dobivanje jednog krajnjeg rezultata - čine dizajn prozora koji otvori izražajne i svečane. Takvo uređenje omogućuje vam da u potpunosti otkrijete potencijal plemenitog tkiva, kao što je Jacquard, svile, saten.

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Često draperija postaje odlučujući čimbenik unaprijed određuje vizualne razlike jednog modela za zavjese od drugih prozora od drugih. Na primjer, austrijske i rimske zavjese su u biti slični jedni drugima pravokutnim segmentima tkanina, koji se razlikuju samo u tome što postoje sažeto glatki horizontalni nabori u rimskim proizvodima, dok su u austrijskoj verziji nalaze se u cijeloj cijeloj zavjesi.

Članak na temu: Kako odabrati pravi električni odvijač?

Osim panela, draperija je također podložna lembreknu, koja je ukrašena arkripskim ili konusnim uštedom (swags), hladnoće, veza ili zabo.

Overclocking zavjese

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Korištenje magneta

Za početak, razmislite o tome kako povući zavjese koristeći neobično vješanje oblaka na prozoru - to je brz i jednostavan za izvršni način koji se može ukrasiti čak i glatke zavjese, bez dekorativnih nabora oblikovanih na fazi šivanja.

Da biste to učinili, trebat će vam pickup tkiva ili posebne magnete zavjese, s kojima ćemo dati panelima u traženom obliku. Posljednja opcija je poželjna jer je kuka-pričvršćena u zid potreban za pričvršćivanje podizača, dok su magneti fiksirani izravno na tkivo zavjese. Oni su, u stvari, osebujni "ukosnici" za draperiju, dopuštajući prikupiti šupljinu zavjesa na bilo koji način poput vas.

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Postoje mnoge opcije za zavjese na zavjesama koristeći magnete, razmotriti glavno od njih:

  1. Klasični val - Prikupiti ruke unutarnji rub zavjese i formirati provintno područje tkanine (definirajte vrijednost štednje vizualno, trebala bi gledati skladno), zgrabite magnet uštedu tkiva i popraviti ga tako da je val na zavjesi. Najljepša, takvo rješenje izgleda u sredini visine zavjese;
  2. Dvostruki val se radi na sličan način, međutim, broj valova se povećava na dva - niža veličina štednje je formirana, više voluminoznih;
  3. Donji Drapeti - pogodni za svjetlosne zavjese od tila ili organske. U sredini donje konture, tkanina je prekrivena magnetom i diže se na razinu koju želite, magnet je fiksiran, formirajući neobičan W-oblika na tkanini.

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Slični načini za zavjese za zavjese ogroman, pokazati fantaziju i učinit ćete jedinstvenu osobu koja nije slična vrsta zavjesa koji će postati pravi ukras vašeg interijera.

Draperija to radi

Drope zavjesa s vlastitim rukama, izvodi se polaganjem nabori na pozornici njihovog krojenja, provodi se pomoću zavjese pletenice. To je poseban pribor s unutarnjim podešavanjem žice, ušiveno u unutrašnjost gornjeg rezanja tkiva, koji obavlja ulogu osebujnog okvira koji omogućuje nabore bilo kojeg oblika i gustoće na panelima.

Članak o temi: Detektor skrivenog ožičenja ispunjava MS-158m

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Polaganje nabora na fazi šivanja

U tekstilnim trgovinama naći ćete zavjesu pletenice različitih vrsta, od kojih je svaki osmišljen kako bi stvorio određenu vrstu draperije - od jednostavnih uzdužnih do trostrukih cilindričnih nabora.

Svaka vrsta draperije ima vlastiti koeficijent montaže, što ukazuje na širinu tkanine, koja će biti potrebna za stvaranje zavjese.

Na primjer, ako je koeficijent 2.0, onda za šivanje zavjese s konačnom širinom od 3 metra trebat će vam tkanina širinom od 6 m.

Koeficijenti montaže različitih vrsta draperija:

  • Jednostavni vertikalni nabori - 1,5;
  • Ryushi, puferi i preklopni vafli - 2.0;
  • Učitavanje nabora i preklopnih lukova - 2,5;
  • Cilindrični nabori - 3.0.

Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

Postoje kazete u kojima su već ušiveni dekorativni prstenovi za zavjese, oni su dizajnirani da dramatično za zavjese na zapisima. Njihov koeficijent montaže je 1.6.

Metode za zavjese za šivanje s Draperion razlikuju se ovisno o vrsti trake koja se koristi - neke kazete su pričvršćene, drugi su zalijepljeni pomoću čičak. To je pouzdanije koristiti traku za šivanje, to je pouzdanije i sposobnije zadržati čak i zavjese teških tkiva.

Da biste napravili Drope na zavjesama slijedite sljedeće upute:

  1. Izmjerite širinu otvaranja prozora i uzimajući u obzir koeficijent montaže sklopivih nabora, odredite koja širina tkanine koju trebate koristiti;
  2. Nakon kupnje potrebnih materijala, prelazimo na šivanje. Tretirajte bočne dijelove tkanine - okrenite rubove na 2-3 centimetra na pogrešnoj i pojačajte, gornji rez mora biti savijanje na širini korištene trake;

    Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

  3. Tester s dva uzdužna šavova do odijela tkanine na udaljenosti od 1 cm. S bočnih rubova i 3 cm. Od gornje konture platna;
  4. Dvostruko savijati bočni šav tkanine i postavite ga u rub, a ne zaboravite osloboditi niti podešavanja trake;

    Metode i opcije za lijepe zavjese za draperiju čine to sami

  5. Stavite tkaninu i nastavite na njegov draper - na jedan rub zavjesa, spojite niti niti, ista rub kuka iza ručka ili vješalice tako da se pouzdano fiksira. Uzmite konopac pletenice s slobodne strane zavjese i pokrenite okvir za pomicanje tkanine do centra, oslobađajući konac za podešavanje.

Članak na temu: Slikarstvo pločica u kupaonici - kako i kako to učiniti

Pogledajte video dizajn

Zatezanje zavjese nastavlja se sve dok ne dobije potrebnu širinu (u procesu montaže, provjerite veličinu mjerenja ili metra za traku), nakon čega su nabori ravnomjerno ispravljeni duž cijele dužine panela i podešavajuće navoje se međusobno vežu tako da Tkanina se ne ispravlja tijekom rada.

Čitaj više