Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Anonim

Zavjese različitih vrsta, instaliranih na prozor hotela ili unutar iste prostorije, mogu pretvoriti unutrašnjost sobe - oživjeti ga, dati nove boje i naglasak. Takva dizajnerska rješenja, zbog složenosti njihove ispravne provedbe, rijetke su, ali oni daju zapanjujući konačni rezultat, stojeći po svim provedenim naporima.

Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Izvorne različite zavjese na jednom prozoru

Iz ovog članka ćete naučiti koje vrste zavjesa mogu se koristiti za kombiniranje i kako kombinirati njihove boje i uzorke. Pogledat ćemo najbolje načine za ukrašavanje prozora s zavjesama i upoznajte se s prednostima i nedostacima svakog od njih.

Različite zavjese u jednoj sobi

Prije nego započnete dizajn prozora, potrebno je proučiti različite vrste zavjesa i odlučiti koja je kombinacija prikladna za interijere stanova, a kuće je najbolje.

Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Sve vrste zavjesa na prozorima mogu se podijeliti u dvije skupine: proizvodi od čvrstih i mekih materijala. Meke klasične zavjese, zavjese, rimske, francuske i austrijske zavjese. Kruti premazi uključuju plastične valjane zavjese, aluminijske i drvne rolete, rimski proizvodi od bambusa i zavjese-Pls.

Kada kombinira zavjese na jednom prozoru, potrebno je kombinirati proizvode iz različitih materijala. Upotreba dvije vrste tekstilnih zavjesa, čak i ako se razlikuju u faktoru obrasca, neće stvoriti izražajnu sliku. Međutim, prilikom postavljanja nekoliko prozora koji se nalazi u istoj sobi, prostor za manevar je mnogo širi.

Prije svega, odbijte iz funkcionalnosti zavjesa - na prozoru s pogledom na sunčanu stranu, ima smisla objesiti zavjese ili zavjese iz gustog tkiva - Jacquard ili Flax. Zavjese od burlapa u unutrašnjosti izgledaju dobro u unutrašnjosti, njegova neutralna sivo-bež boja se kombinira s oba svijetana dizajna prostorije, umirujuće i donosi bilješke harmonije i osnovnih tonova pastelnih nijansi.

Članak na temu: Flout za šavova pločica u kupaonici: Što bolje

Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Ako je potrebno dovršiti zatamnjenje prostorije, preporuča se koristiti zavjese iz crne tkanine, to je višeslojni tekstil, zaustavljanje 100% penetralne boje.

Dizajn prozora s zavjesama na zidu s pogledom na zasjenjenu stranu može se izvesti pomoću rimskih zavjesa ili valjanih proizvoda od laganog, prozirnog tkiva. Važno je zadržati ravnotežu između prefabrikanosti i jednostavnosti - dvije luksuzne, obilno ukrašene zavjese, mogu pretjerano preopteretiti unutrašnjost sobe.

Različite zavjese na jednom prozoru

Različite zavjese unutar jednog prozora najbolje se kombiniraju materijalima i oblikom. Takav pristup omogućuje postizanje bolje kontrole rasvjete prostorije i omogućuje stvaranje koncizne kombinacije, gledajući na koji se dojam dizajnerskog rješenja nikada neće ustati.

Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Na primjer, uzmite kombinaciju klasičnih zavjesa tkiva i valjane bambus zavjese:

  • Kada su obje zavjese raspoređene, dobivate potpunu zamračenje sobe i potrebnu privatnost;
  • S otvorenim zavjesama i spuštenim valjanim zavjesom, sva dolazna sunčeva svjetlost se raspršuje, stvarajući ugodnu atmosferu, dok je soba ostaje skrivena od vanjskih pogleda;

    Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

  • Potpuno otvorene zavjese daju osvjetljenje sobe i besplatan pregled onoga što se događa izvan kuće.

Takve kombinacije su izuzetno raznovrsne: glavni naglasak stavljen je na kombinaciju kompaktnih zavjesa role ili rimskog tipa koji zatvara samo okvir prozora i okomite zavjese - zavjese i porter, koji se nalazi izvan otvora prozora.

Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Prava kombinacija rimskih zavjesa i zavjesa

Tako možete kombinirati šifon za kuhinjske zavjese i valjane zavjese. Uz desnu paletu boja - kontrast ili tonska kombinacija nijansi, dobit ćete izuzetan i lijep, ali funkcionalni dekor otvaranja prozora.

Koje opcije danas nude dizajnerima?

Prema dizajnerima unutarnjih poslova, glavna pogreška pri kombiniranju zavjesa je pretjerano trenje dizajna otvora prozora, s višestrukim, često neprikladnim, dekor. Isti lambrecini i krastavci, kada koriste dvije vrste zavjesa, jednostavno suvišnim - oni kompliciraju cjelokupnu sliku i dodaju ugasite komponente IT elemenata.

Članak o toj temi: Unutrašnjost spavaće sobe s dvije vrste pozadine: 5 sjedećih mjesta za odabir nijansi

Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Provjerite najpovoljnije kombinacije zavjesa za različite prostorije:

  1. U radnom uredu, gdje na čelu dizajnerske ideje postoji lakoničnost, kombinirajte rolete iz stabla i rimske zavjese - na izlazu, ispada strogo, poslovni dizajn;
  2. U spavaćim sobama kombinirajte zavjese tkanine i valjane proizvode od prirodnih materijala - bambus, burlap. Posljednja opcija zaslužuje posebnu pozornost - krojenje zavjesa iz Burlapa je jeftina, takvi paneli su peni, ali u isto vrijeme izgledaju sjajno u bilo kojem unutrašnjosti;
  3. Dnevni boravak je prostor za implementaciju velikih ideja. Za dizajn prozora moguće je koristiti trostruke zavjese - zavjese koji se sastoje od tri sloja tkanina koje se spoje u međusobno, kombinirane i bojom i tekstura tekstila.
  4. Dječje sobe zahtijevaju praktična rješenja - kombiniraju plastičnu valjanu zavjesu, koja se lako očisti kontaminantima i rimskim limunskim zavjesama ili sličnim zavjesama u 3D formatu (prikazuje filmski junak ili nevjerojatan krajolik) i dobit ćete svijetli dizajn prozora koji će moraju učiniti bilo što dijete.

Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

Zavjese iz tkiva različitih boja: kako se kombinirati ispravno?

Ako razmislite o kombinaciji od različitih vrsta zavjesa, niste praktični ili pretjerano uplašeni, ali nešto svježe u unutrašnjosti i dalje želi prestati s kombinacijom tkiva različitih boja unutar dizajna jednog prozora.

Zavjese različitih boja na jednom prozoru kombinirane su prema sljedećim načelima:

Pogledajte video dizajn

  • Polutonski metoda je glavno platno za zavjese treba biti monofon, poželjno bež, žuta ili narančasta sjena, zavjesa nadopunjuje til za nekoliko tonova s ​​svjetlijom baznom bojom;
  • Kombinacije crteža i uzoraka - pokupite zavjese i til jednog raspona boja, ali s različitim uzorcima, (umjesto tila, možete koristiti kompaktne valjane proizvode), najbolje je koristiti obrasce jedne teme - različiti geometrijski oblici , tema mora ili prostora;

    Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

  • Dodavanje jednobojnog web uzorka - dvostruke zavjese su tako kombinirane: prvi sloj tkiva uzima svijetle, zasićene boje, odaberite mrežu s uzorka ili uzorka na njega, u dizajnu koji postoji osnovna nijansa;
  • Kombinacija na temelju palete sobe - s ovim pristupom, boja platna nije usmjerena na dodavanje jedni drugima, odabrana je nijansa tkanine, ovisno o glavnim unutrašnjim bojama - jedan platna harmonija , drugi - s namještajem ili malim dekorskim elementima;

    Profesionalci Savjeti: Kombinirajte različite zavjese na jednom prozoru

  • Zasićeni kontrast - platno bi trebalo imati istu teksturu, ali se sastoji od različitih obrazaca dijelova (horizontalne ili vertikalne trake, geometrijske oblike). Impresivno pogledajte zavjese od dvije boje na jednom prozoru prozirne organske.

Članak o temi: Kako ukloniti trim iz vrata automobila

Čitaj više