Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Anonim

Često se bavimo takvom potrebom kao što je razlika između stambenog prostora na funkcionalnim mjestima. U provedbi ove ideje, zoniranje sobe uz pomoć pozadine pomoći će nam. Da biste to učinili, morat ćete koristiti dvije ili više vrsta tkanina, i, u pravilu, ne samo različite boje, već s različitim teksturama. Međutim, idemo sve u redu.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zašto je potrebno

Nije uvijek da se ispostavi da je unutrašnjost sobe ili drugog funkcionalan kao što smo to želimo. Ponekad morate tražiti neke načine rješavanja. Osim toga, često mora kombinirati različite boje u unutrašnjosti sobe. Radi se o dnevnoj sobi, spavaćoj sobi, vrtiću i tako dalje.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zapamtiti! Ovaj pristup karakterizira visoka razina praktičnosti, jer ne morate pribjeći radikalnim promjenama u unutrašnjosti i skupim popravcima.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Naravno, korištenje tvrtke TATESON pozadinu zahtijeva određene vještine za kombiniranje boja i površine. S druge strane, za to nije potrebno biti specijalist na visokoj razini u dizajnu interijera. Dovoljno je asimilirati temeljna načela i pogledati fotografiju s primjerima, kako su implementirani u praksi određene odluke. U pravilu, bez obzira na stil u kojem se stan završi, u kojem se u njemu koriste namještaj i pribor, načela zoniranja ostaju univerzalni.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Dakle, razmotrimo glavne argumente u korist razdvajanja prostora na funkcionalnim zonama:

  1. Kada bi se mala soba trebala podijeliti, ali ne idete koristiti glomazne i debele ormare i police kako biste izbjegli još više smanjenog područja unutarnje.
  2. Svaki odvojeno dio prostorije mora biti označen, barem pojedinačna boja. To će naglasiti njezinu svrhu.
  3. Ako nekoliko ljudi živi u sobi (na primjer, djeca različitih etaža), a zatim s zoniranjem, možete stvoriti prostor za igranje za svako dijete. Isto vrijedi i za djecu različite dobi.
  4. Možete izdvojiti glavni dio sobe, vizualno ga odvojiti od sekundarnih kutova. To se može učiniti pomoću različitih nijansi pozadine.
  5. Često se takvi načini ukrašavanja prostora koriste u slučaju jednosobnih apartmana s kombiniranim dnevnim boravkom i kuhinjom, ili za studije.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

U pravilu, uz sve to, poželjno je koristiti nenovno jednobojnu, ali kontrastnu količinu boja. Također pogodan za kombinaciju pozadine s crtežima / ukrasima i monofonskim pratiocima bez ikakvog uzorka. Usput, pod uvjetom kompetentnog pristupa, možete donekle "prilagoditi" one ili druge nedostatke u sobi. Naravno, govorimo isključivo o vizualnoj korekciji nedostataka, na primjer, premali veličine sobe ili ne dosta dobre konfiguracije.

Vrste razdvajanja na zonama

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Prije svega, treba pamtiti da je glavni kriterij, s kojim se razdvajanje prostorije proizvodi u dvije ili više parcela je boja. Kakvu se nijansu koristi u jednom mjestu određuje njegovu funkcionalnu svrhu. U isto vrijeme, nužno je potrebno uzeti u obzir ono što je u određenom dijelu rasvjete sobe. To se odnosi na sunčevu svjetlost i umjetne (svjetiljke, svjetiljke itd.).

Članak o temi: Infracrveni električni topli postolja: Instalacija

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Pogledajmo glavne značajke i varijante kombinacija koje mogu dati prostoriju više atraktivnosti i praktičnosti:

  1. Različne boje u dizajnu zidova sobe obično se koriste u slučajevima u kojima ćete ići: a) dodijeliti glavnu pozadinu i određene naglaske; b) U početku ćete učiniti unutrašnjost svijetao i pomalo eklektično.
  2. Zanimljiva alternativa je kombinirati područja s ukrasom i monofonskim zidovima. U gotovo svakom slučaju, to će biti zakrpano mjesto u ime. Dakle, zaustavljanje na odgovarajućoj verziji (svjetliji i neobični, ili obrnuto, mirno), možete dati određeno mjesto u sobi posebnu, jedinstvenu atmosferu.
  3. Pozadine koje se koriste za označavanje zone mogu imati drugu teksturu: glatko ili teksturirano, s izraženim vertikalnim elementima, "visina" od kojih može biti 1-2 mm. U isto vrijeme, potrebno je sačuvati homogenost ili kombinaciju boje tvrtke Tortons Wallpaper. Spojevi između njih moraju biti dogovoreni tako da je tranzicija bila lijepa i atraktivna. Dopuštena je koristiti kalupljenje ili posebne prijelaze i druge dekorativne elemente.
  4. Konačno, možete primijeniti takav dizajnerski prijem kao kombinacija pozadina s crtežima napravljenim u različitim smjerovima. Dakle, prvo se može zalijepiti horizontalnim uzorcima ili prugama, zatim s kosom (dijagonalno) ili okomitom. Usput, kao opcija, možete koristiti iste pozadine, na različite načine "slanje" ih na jednom ili drugom mjestu zidova soba.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Mogućnosti kombinacija u različitim sobama

Da vidimo koje su opcije za prostor za zoniranje dostupne za takve objekte kao što su spavaća soba, dnevni boravak i kuhinja (vi svibanj biti zanimljiv članak "Wallpaper za malu i uzu kuhinju u Hruščov".

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Što se može učiniti u spavaćoj sobi

U većini slučajeva teško je govoriti o velikom broju opcija za zoniranje pozadine spavaće sobe. U pravilu, najčešći objekt za odabir je krevet, kao i zona spavaće sobe, koja je u neposrednoj blizini. U isto vrijeme, ne samo pozadine ne mogu sudjelovati u unutrašnjosti kompozicije (oni, usput, mogu biti vinil, phlizelin papir i tako dalje), ali i drugi završni materijali.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Primjeri mogu poslužiti:

  • Drvo.
  • Metal.
  • Ukrasne stavke.
  • Slike i fotografije unutar.
  • Zidni mural s raznim parcelama.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Pažnja! Više o značajkama foto pozadina možete pročitati u članku "Wallpaper za apartmane".

Treba podrazumijevati da izbor nijansi prilikom stvaranja kombinacije treba biti dovoljno ponderiran i razborit, jer se spavaća soba odnosi na one prostore u kojima se čimbenici neugodno i uznemiruju. Ova soba je namijenjena prvenstveno za rekreaciju i opuštanje, tako da obilje svijetlih i "vrištanja" nijansi ne mogu biti prikladne.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Ako odete postići uspješnu kombinaciju u zoni kreveta, onda koristite, prije svega, iste boje koje su već prisutne u unutrašnjosti. Entourage sobe ne bi smjela uključivati ​​vanzemaljske boje ili slabo ugrađuju rješenja na dekor unutarnjeg prostora. Jedinstvo nijansi vezanih uz crno-bijele boje može u određenoj mjeri diversificirati, pomoću pozadina-pratioca s različitim ukrasima za to ili kombinaciju "s uzorkom i bez uzorka".

Članak na temu: Kako povezati četku za zavjesu: prekrasni čvorovi

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Što se tiče spavaće sobe za djecu i dječjim sobama, općenito, onda su također inherentne zoniranje. To vam omogućuje da podijelite unutarnji prostor na mjesta namijenjene za spavanje, igre, studij (za stariju djecu) i tako dalje. Osim toga, korištenje različitih boja omogućit će vam da riješite problem dječje sobe za djecu s potpunim izborom. Osim toga, pozadine za djecu različitog stoljeća mogu se međusobno razlikovati, a vi ćete morati razmisliti o tome kako stvoriti skladnu kombinaciju iu ovom slučaju.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Mogućnosti dnevnog boravka

Ovaj prostor je možda najstrašniji u smislu tih zadataka koji su mu dodijeljeni. Osim odmaranja cijele obitelji, često uzimamo goste u njemu, organiziramo svečane sastanke s raznim razlozima, i općenito, koristimo ga za razne sastanke. Zbog toga je potrebno pokušati odražavati višenamjenost dnevnog boravka u dizajnu zidova, naglašavajući i naglašavajući one ili druge dijelove njegovih zidova uz pomoć pozadine.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Strop se također može istaknuti pozadinom

Naravno, rješenje za ovaj zadatak je u velikoj mjeri pojednostavljeno u slučajevima kada je područje dnevnog boravka dovoljno velik, jer se arsenal unutarnjih tehnika u takvim slučajevima značajno širi. Ako vaša soba nije velika, može dostaviti određene probleme. U isto vrijeme, bez obzira na veliku veličinu je vaša dnevna soba, ne preporučuje se da se mnoge zone. 2, maksimalno 3: Ovo će biti dovoljno. S više "zona", soba počinje izgledati previše "preopterećena", budući da su takva Motley i brojne kombinacije slične Loskutka, a ne dobro odabranom i kvalitativno implementiranom projektu.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Treba uzeti u obzir da je u malom ili uskom dnevnom boravku, posebno u slučajevima u kojima se nalazi u apartmanu-horuščov, korištenje tamnih, glatko, kao što je nepotrebno svijetlo tonovi iznimno nepoželjni. Točka je ne samo da tamna shema boja ima sposobnost da napravi unutrašnjost takve male dvorane previše sumorna. Što je gore, činjenica da se poznato da tamne i tamne nijanse mogu stvoriti vizualni dojam još ograničenog prostora, što je jednostavno neprihvatljivo u već malom dnevnom boravku.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zato je vrlo poželjno koristiti pastelne boje i općenito, svjetliju paletu boja. To, usput, uopće ne znači da tamne ili previše svijetle nijanse uopće ne mogu koristiti. Naravno, ljepilo je takve pozadine. Međutim, treba pamtiti da ne bi smjeli zauzeti glavnu lokaciju na zidovima i dominiraju unutrašnjosti sobe.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Dakle, koje značajke treba napraviti naglasak ako želite vaš dnevni boravak, prema rezultatu, ispostavilo se i privlačna i funkcionalna:

  1. Ako ste odlučili još uvijek koristiti svijetle boje, poželjno je da se koriste ili fragmentarni ili u prostoru za igranje za djecu ako je osigurana. Ako govorimo o izboru boja, onda možete spomenuti različite nijanse takvih tonova kao crvene, smeđe, žute, narančaste i breskve.
  2. Osim toga, zaplet koji se nalazi u blizini televizora može se uzeti relativno svijetle pozadine. Zelena, ljubičasta, plava ili tamnija plava - ovdje je mali popis boja.
  3. Ako imate malo radno područje, što je do neke mjere, analog kabineta, također se može dodijeliti. Najbolje je zaustaviti se na mirnijim i neutralnim nijansama. Primjer može poslužiti bež, tamno sivu, zelenu ili smeđe.
  4. Što se tiče rekreacijskog područja, uobičajeno je izvršiti u više "toplih" boja, kao što je breskva, ružičasta, bež. U nekim interijerima možete koristiti bijelu boju.

Članak o temi: Kako očistiti svjetiljku za uštedu energije

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Kuhinjska rješenja

Osim dodjele zone u kojoj je kuhanje kuhanje, zoniranje tog područja najčešće se prakticira pored tablice. U isto vrijeme, potrebno je shvatiti da takva mjesta, a cijela kuhinja u cjelini je zona povećanog i vrlo česta zagađenja. Zato pokušajte koristiti posebnu posudu za periju na takvim mjestima. Što se tiče prostora u kojem dolazi do kuhanja, ne preporuča se koristiti pozadine tamo: bolje je napraviti izbor u korist pregača iz keramičkih pločica ili drugih završnih materijala, ali ne i pozadinu.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Drugim riječima, kuhinja često mora kombinirati pozadine i druge završne materijale. Ova značajka se odnosi na dizajn prostora koji se nalazi u blizini bar brojača, ako postoji takva u kuhinji ili u blagovaonici (ako je riječ o studiju ili apartmanu sa kombiniranim sobama). Usput, to je u slučaju studio apartmana, zoniranje i ispada da je jedan od najčešće korištenih tehnika dizajna interijera. Odsutnost zidova i unutarnjih pregrada čini ga na ovaj ili onaj način kako bi se istaknuo određeni prostor, razlikovao veliku opću sobu na veće "uglove".

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

U studio apartman

U pravilu, u slučaju studio apartmana, uobičajeno je izvršiti podjelu prostorije u nekoliko zona, od kojih svaki ima apsolutno točnu svrhu (kuhinja - blagovaonica, spavaća soba, dnevni boravak, hodnik / koridor). U isto vrijeme, poželjno je da se boje dobro kombiniraju jedna s drugom, jer će se zapravo koristiti u istom prostoru. Spremi homogenost raspona boja, ili barem uspješna kombinacija nije tako jednostavna, jer svaka od "zona" ima apsolutno različite svrhe.

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Ipak, sve je moguće, pogotovo ako ste vođeni općim načelima dizajna prostora i kombinacija različitih nijansi. Usput, stručnjaci za dizajn interijera savjetuju prilikom podjele prostorije na zoni da posvetite veliku pozornost ne samo na pozadine-drugove, već i druge elemente završne obrade i dizajna, uključujući prozore, vrata, podove, strop, namještaj, rasvjetu i dekorativni pribor. Prostor za zoniranje s pozadinom, FOTO:

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Zoniranje jednosobnog stana po tapetu

Čitaj više