Visoka kvaliteta kauč popravak učiniti sami

Anonim

Bez obzira na kvalitetu namještaj je u sobi, prije ili kasnije dolazi u zapuštenosti. Onda morate izvršiti, na primjer, popravak kauča vlastitim rukama. Da biste izvršili takav posao, morate zaliha atributa za montažu, osobnu želju i sposobnost interakcije s različitim materijalima.

Visoka kvaliteta kauč popravak učiniti sami

Glavne pojedinosti kauča.

Uspjeh u obavljanju popratnih aktivnosti izravno ovisi o stanju u kojem se nalazi baza okvira. Štoviše, kauč od starog uzorka, napravljen od iverice, ispravan je mnogo kompliciraniji nego što se može učiniti s modernijim analogama na drvu.

Nakon što detaljno ispituje dizajn značajke ovog objekta namještaja, možete uzeti posao.

Dizajn značajke kauča

Moguće je vratiti stari kauč popravak ili zamjenu glavnih elemenata u obliku nogu, nosača, brave i tegljača sloja presvlake. Svi navedeni tipovi posla zahtijevaju posebnu pozornost.

Postoji mnogo sofa modela, ali svaka od sorti karakterizira samo inherentne detaljima:

Visoka kvaliteta kauč popravak učiniti sami

Sivanet iz Broze.

  • Nasloni za ruke su izrađeni od drva, metala, MDF ili iverice, pružajući mekoću ili rigidnost;
  • nepromijenjenost tkiva presvlake predstavljenih kožom ili dermatitinom;
  • unutarnji sloj sinteze, gume za stopala udaranja ili namještaja;
  • upotreba poliuretanske pjene za poboljšanje kvalitete amortizacije;
  • ugradnja proljetnog bloka;
  • primjena burlapa za sprečavanje škripa tijekom rada;
  • Okvir je izrađen od prirodnog drva ili iverice.

Pažnja! Kvaliteta i trajanje razdoblja korištenja kauča ovisi o korištenju krutih materijala za izgradnju strukture okvira i ispravnosti instalacije. Bitna vrijednost je pričvršćena na unutarnji punilo, što utječe na udobnost i sigurnost.

Zapamtiti! Morate rastaviti kauč s bočnim dijelovima, a zatim se uklanjaju leđa i sjedala.

Članak o toj temi: Je li moguće oprati vinilnu pozadinu i kako to učiniti ispravno

Sorte mehanizama:

  • Knjiga kauča najčešće se koristi;
  • Eurobook se transformira pomicanje sjedala s preklapanjem;
  • Eurobook "Tik-pa" poteze, zauzimaju kružni položaj;
  • "Harmonika" je 3 dijela koji se popravljaju u rijetkim slučajevima;
  • Uređaj "Klick-Klyak" predstavljen je takvim pozicijama: prikupljeni, razgrađeni pola i potpuno;
  • Dizajn "dupin" može se vidjeti u mehanizmima kutnog tipa.

Preporuke za proslavu

Visoka kvaliteta kauč popravak učiniti sami

Dijagram sofa.

Da biste razumjeli kako popraviti kauč, trebate se nositi s značajkama sloma. Ako je dizajn transformiranja nije uspjelo, potrebno ga je zamijeniti s modelom koji se razmatra sa sličnim detaljima.

Najbolji kauč uzorci će biti mehanizmi na proljetnom okviru s podložnim ili obloženim udaranjem. Međutim, takve će strukture koštati skupo. Često za smanjenje cijene, proizvođači uzimaju grubu i pjenastu gumu. U jeftinijim verzijama sofa, blokova na izvorima ne stavljaju. Za početak kauča iznutra, ekspandirana poliuretanska pjena i naslagana debelim slojem.

Popravak starog kauča treba provesti samo uz visokokvalitetne materijale, što će značajno proširiti vijek trajanja. Dakle, debljina poliuretanske pjene ne smije biti manja od 40 cm. Upotrijebljeni hollofiber vam omogućuje pranje dizajna, sintetska ploča je u stanju naglasiti reljefni uzorak kauča, ne apsorbira vlagu. Periothek karakterizira visoka tvrđava baze i ne boji se visokih temperatura. Za opruge sorte najbolje je koristiti 5-cm charter s slojem krute tvari.

Moguće je zamijeniti vanjske presvlake. Za to se uzimaju tkanine: koža, velur, jato, tapiserija, Jacquard, Šenill. Skupina kože obavljaju stručnjaci zbog poteškoća u obavljanju takvog rada. Preostale vrste materije omogućuju vam da održavate vlastite.

Što bi moglo raditi

Visoka kvaliteta kauč popravak učiniti sami

Osnovni alati za rekombozu kauč.

Nakon proučavanja dizajna značajke kauča i odabirom prikladne tkanine, možete početi raditi kako biste vratili svoj bivši izgled. Da biste to učinili, morate pripremiti brojni atribute:

  • odvijač;
  • kliješta;
  • Stajalica;
  • stolarno ljepilo;
  • čekić, škare;
  • Odvijač i vijci.

Članak o toj temi: Razglednice 8. ožujka učiniti sami: ideje i 6 majstorskih razreda

Postupak zamjene tkanine presvlake

Prije obavljanja glavnih djela, kauč bi trebao biti rastavljen. Dakle, da u budućnosti nema poteškoća s montažom, važno je zapamtiti redoslijed pojedinosti. Da biste to učinili, numerirani su ili utisnuti na fotoaparatu. Nakon rastavljanja, mehanizmi se pregledavaju. Jako trošenje govori o potrebi da ih zamijeni.

Visoka kvaliteta kauč popravak učiniti sami

Opcije presvlake kauč.

  1. U početku se uklanjaju bočni dijelovi, sjedalo se uzdiže i vijci se odvrnu. Zatim se glavni uređaj preuzet za transformaciju modela. Sjedalo, leđa i okvir trebaju biti odvrnuti. Ostali kauč elementi su također očišćeni, samo kostur ostaje.
  2. Stare presvlake bi trebale biti vrlo točne kako bi se izbjegla njezina oštećenja. Ovo platno koristit će se kao uzorak na novi premaz. Za demontiranje jastuka, oni su isključeni iz sklopivog uređaja. Stari vijci su odvrnuti sa svake strane.
  3. Da biste uklonili bivše tkanine presvlake, možete koristiti ravan odvijač. Podiže se nosač, dio se postupno ljulja i konačno se uklanja kliješta. Nakon uklanjanja kućišta, provjerava se kvaliteta materijala za oblaganje. Uz dobro stanje, može ostati na istom mjestu, nakon toga se novo obloge proteže odozgo.
  4. Sljedeća šiva slučaj. Da biste to učinili, morate imati vještine za rad na šivaćem stroju. Završeni premaz je fiksiran s nosačima. U vrijeme određivanja tkiva na površini, važno je pratiti njegovu ravnost, nabore i bore na njemu ne bi trebalo biti. Ručna zamjena tapecira uključuje aspekt prednje strane, na mjestu popravljanja tkanina 2 puta. Tada možete otići na drugu stranu i nakon toga do uglova.

Na isti način možete popraviti preostale elemente uređaja. Prije početka rada pod tkaninom možete staviti dodatnu brtvu, što doprinosi povećanju života kauča. Montažne točke mogu se tretirati s posebnim ljepilom, što će dati tkaninu potrebnu tvrdoću, a pričvršćivači će biti sigurni.

Članak o toj temi: Bijele zavjese u unutrašnjosti: Za koje su sobe prikladne i kako se kombinirati

Favero Promjena: Značajke

Popravak kauča povezan s zamjenom pjene gume provodi se prema prethodno razmatran shemu, često kombinirajući ove vrste posla. Prema istoj shemi, provodi se dizajn, bivši punjenje se uklanja, odmah se zamjenjuje novom. Debljina ovog premaza odgovara 35-40 mm.

Visoka kvaliteta kauč popravak učiniti sami

Shema uređaja proljetnog bloka.

Da biste popravili gumu od pjene, koristi se zgrada klamerica ili ljepljiva tvar, omogućuju vam da ga popravite na okviru. Slagao se od strane sintetske ploče, koja je prekrivena vatom.

Popravak kauča često je povezan s zamjenom izvora i mehanizmom transformacije. Takve rudarske aktivnosti provode se kada ovi elementi ne podliježu oporavku. Zamijenjeni su sličnim novim detaljima.

Obnova proljetnog bloka

Sofe su instalirane izvore starog ili novog uzorka, koji se odlikuju dimenzijama.

Fataling, ovi se elementi lako zamjenjuju. Da biste to učinili, stari detalj je snacking s dojmovima i vijče novi. Tada je čvrsto uže povezano sa svim komponentama. Tražene opruge mogu se zamijeniti uzimanjem ovih dijelova iz ispuštenog kauča. Mali bljeskovi elementi lako se ručno ispravljaju, bez uklanjanja bloka. Inače, morate u potpunosti zamijeniti sustav koji uključuje sloj wattin, onda će biti moguće izbjeći zaslon sjedala.

Moguće je proširiti vrijeme korištenja kauča na ovaj način: Volumetrijska pjena je izrezana pomoću tiskanog noža, ispunjeni su proljetnim blokom. Tada je prekriven gustom krpom, potrebno je gustu deku koja se kreće s karanfilima na bazu okvira.

Vrh je ispunjen pjenom gumom, njegova visina odgovara 4 cm. Također se može popraviti s noktima ili nosačima s udaljenosti od 3-4 cm. Nepotrebni ciljevi ovog materijala su odsječeni.

Takav jednostavan savjet pomoći će se nositi s zadatkom kako odrediti kauč bez pribjegavanja pomoći stručnjaka.

Čitaj više