Izrađujemo stol s mozaika vlastitim rukama

Anonim

Svake godine povećava se troškovi izgradnje i završnih materijala, što znači da ne mogu svatko priuštiti da promijeni interijer kada ga želi osvježiti. Isto vrijedi i za namještaj. Nije tajna da je kuhinjski namještaj podvrgnut mehaničkim oštećenjem nekoliko puta više nego u drugim destinacijama. Ali koliko mi je žao odbacivanje omiljenog kuhinjskog stola samo zato što je njegova pulta proširena i razmažena!

Izrađujemo stol s mozaika vlastitim rukama

Ako vaš stol ima crampter, možete ga ukrasiti mozaikom da udišete novi život.

Ne morate očajavati, postoji izlaz. Dovoljno je ukrasiti tablicu s mozaikom, a ona će zasjati s novim bojama, dajući unutrašnjost svježeg i izvornog izgleda. Kako bi se stvorio mozaik, bit će potrebno napraviti dovoljno napora, ali oni se isplati. Reprerentnost rada u potpunosti će isplatiti stvaranjem ekskluzivne stvari uz minimalnu potrošnju obiteljskog proračuna.

Što čini mozaik?

Izrađujemo stol s mozaika vlastitim rukama

Za mozaik možete koristiti i gotove pločice i komade koji ostaju nakon popravka.

Savršene sirovine za stvaranje mozaika - komada keramičkih pločica ostaju nakon popravka. Često, vlasnici posebno stječu nešto više pločica, jer u postupku za lijepljenje može se slomiti ili užasnuti. Neke trgovine prodaju bitku keramičkih pločica po cijeni recikliranja ili se daju za sniženu cijenu ostataka prikupljanja neplaćenih zbirki. Sva ta pločica je pogodna za izradu mozaika.

Prije početka rada materijal mora biti usitnjen vlastitim rukama. Najlakši način je smanjiti elemente na male komadiće s jednostavnim rezačem stakla. U tom slučaju, komadi mogu imati različite oblike i veličine. Da biste stvorili iste veličine, obično se koriste pločice. Prilikom rezanja pločice, crtež treba uzeti u obzir: ako je u jednom slučaju geometrijska ispravnost elemenata je važna, tada u drugom slučaju slika će izgledati ljepše od kaotičnih komada.

Članak o temi: dvostruki umivaonici u kupaonici

Priprema temelja i materijala za primjenu ukrasa

Kada se sve pločice režu, a rezultirajući elementi su razvrstani u veličini i boji, možete pokrenuti mozaik naljepnicu na radnoj površini. Trebat će se sljedeći materijali i pribor za rad:

Izrađujemo stol s mozaika vlastitim rukama

Za mozaike će vam trebati: ljepilo, otapalo, štićenice, brusni papir i četka.

  • Ljepilo na bazi lateksa;
  • lopaticu za primjenu ljepljive tvari;
  • krpa;
  • otapalo za boje;
  • rukavice;
  • sastav za fugiranje šavova;
  • Meka spatula za uklanjanje mrlja;
  • brusni papir s različitim žitaricama;
  • Vosak namještaja;
  • Komad platna.

Prije nanošenja ukrasa na stol, morate dobro razmisliti o crtežom. Možete nacrtati skicu buduće slike na listu papira, od kojih će skala biti jednaka obrađenoj radnoj površini. Stvorite složenu sliku iz prvog puta je vrlo problematična, tako da stručnjaci preporučuju počevši od apstrakcije, koji se može izvesti iz kaotičnih rasutih komada pločica.

Izrađujemo stol s mozaika vlastitim rukama

Prije primjene mozaika morate odlučiti o uzorku i nacrtati na površinu tablice.

Onda morate obraditi radnu ploču. Prije svega, oslobađa se iz laka ili boje s otapalom. Drvena površina je dovoljna za pokrivanje otapalom i ostaviti neko vrijeme. Sastav laka, koji će ostati samo izbrisan suhom krpom.

Nakon uklanjanja laka, tablica se obrađuje brusnim papirom. Prvo, koristi se veliki abrazivni br. 2, 3, a zatim manji - №№ 1, 0. Obrada brusnog papira napravit će površinu približno, što će značajno povećati kvalitetu adhezije elemenata mozaika i drva ili plastiku. Uz nedovoljnu privrženost, komadi se lako mogu otpasti, što će pokvariti cijeli rezultat rada.

Algoritam za stvaranje mozaika

Kada su pripremne aktivnosti završene, proces stvaranja mozaika počinje vlastitim rukama. Ovdje ćete morati koristiti pripremljenu skicu. Uz to, crtež s olovkom se prenosi na radnu ploču.

Ako ne postoji povjerenja u svoje sposobnosti, možete koristiti jednostavan kružni uzorak, koji će se savršeno gledati u tabletop okruglog oblika.

Izrađujemo stol s mozaika vlastitim rukama

Nanesite mozaik na stolu se preporučuje od rubova.

Članak o temi: Kako podijeliti sobu s zavjesom: dnevni boravak, spavaća soba, dječji

Da biste je stvorili, morate privući diverges iz središta krugova. Svaka serija krugova je postavljena s pločicama različitih boja. Nije važno koji će geometrijski oblik imati mozaik elemente. Potrebno je uzeti u obzir samo jedno pravilo: veći i glatki komadi trebaju biti smješteni na rubovima, a malo bliže centru.

Tada možete nastaviti s lijepim pločicama. Stručnjaci preporučuju početak rada ne iz središta panela, prema potrebi pri preradu zidova, ali iz rubova stolnog računala. Svaki element mora biti maksimalno primijenjen na drugo, lijepljenje na ljepilo od lateksa. Za razliku od zidova zidova, gdje je ljepilo prekriveno bazom, prilikom obrade tablice, pločice se razmazuju. Svaka čestica je prekrivena ljepilom pomoću lopatice i čvrsto pritisnuta u bazu. Višak ljepila se odmah uklanja uz suho meku tkaninu.

Kao rezultat toga, treba dobiti glatku i glatku površinu s gotovo neprimjetnim šavovima. Nakon toga, countertop je ostavljen da dovrši sušenje. Ne preporučuje se korištenje sušila za kosu i drugih aparata za grijanje. Obično se osuši oko 24 sata.

Coull i poliranje pultovima

Izrađujemo stol s mozaika vlastitim rukama

Nakon primjene mozaika, mora biti pokrivena posebnom fugibom.

Tada rezultirajuća dekoracija tablice mora biti pokrivena posebnom fugiju, koja mu dala snagu i trajnost. Flout se nanosi s mekom lopaticom točno na šavovima između elemenata i dobro je utrljava u njih. U isto vrijeme, preporučljivo je staviti rukavice koje mogu zaštititi kožu od učinaka pripravka.

Nakon nanošenja talog, stol ponovno mora otići do potpunog sušenja. Ne preporučuje se da koristite sušilo za kosu ili druge metode grijanja. Što će se čežnji zaklopiti, jača je slika. U vrućem vremenu, stolni vrh može biti prekriven velikim vlažnim webom, tako da se sušenje ne događa prebrzo. Navedena kompozicija se uklanja iz pločice s suhom mekom krpom. U nekim slučajevima, ako je sastav jako zamrznut, možete koristiti brusni papir s najmanjim žitaricama.

Članak o toj temi: Boja komoda u unutrašnjosti (34 fotografije)

Posljednja faza rada je polirana countertops. To će dati mozaičnu svjetlinu i ljepotu, dopustiti tužiti i probuditi boju. Za poliranje se koristi vosak namještaja, koji se primjenjuje na meku krpu bez hrpe i temeljito se trlja u elemente pločice.

Rad je dovršen - stari razmaženi stol za posuđe je stekao drugi život. Takav komad namještaja može ukrasiti čak i najjednostavniju kuhinju. Da bi se stol na vrhu izgledaju skladnije, sličan se uzorak može stvoriti na zidu u kuhinji. Ovdje, kao mozaik, ne samo keramičke pločice, već i porculan i komadi zrcala, a šljunak može se koristiti.

Čitaj više