Drveni ležaj radi sami: korak po korak upute

Anonim

Moderne trgovine predstavljaju veliki izbor raznolikog namještaja za svaki ukus. Međutim, postoji sličan namještaj, u pravilu, vrlo skupo, pogotovo ako je to značilo dobar bračni krevet od visokokvalitetnog stabla.

Drveni ležaj radi sami: korak po korak upute

Krevet od drva, izrađeni vlastitim rukama, mnogo je ekonomičniji od kupnje.

Ali ne morate trošiti novac na kupnju novog namještaja. Izvrsno rješenje ovog problema bit će bračni krevet, s vlastitim rukama.

Priprema za rad

Prije svega, morat ćete izraditi crtež, kao i pripremiti materijale i alate koji će vam pomoći prikupiti krevet vlastitim rukama. Broj materijala potrebnih za izgradnju kreveta izravno ovisi o njegovim dimenzijama. Međutim, prije određivanja veličine kreveta i nacrtajte crtež, morate znati točne dimenzije madraca.

Drveni ležaj radi sami: korak po korak upute

Veličina veličina madraca.

Ready Shopping proizvodi, u pravilu imaju standardne veličine. Ako iz nekog razloga ne uklapaju, možete napraviti madrac vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam 2 komada pjene u debljini od 125 mm. Moraju imati različitu gustoću. Vrh mora biti gusti (od 45 kg / m³), ​​a materijal s gustoćom od 35 kg / m³ pogodan je za donji sloj. Širina i duljina madraca odabrani su u skladu s individualnim preferencijama. Najčešća opcija je 200h150 cm. Relevantne veličine se stavljaju na punilo. Kao rezultat toga, dobit ćete izvrstan domaći madrac širinom od 150 cm, 200 cm duga i 25 cm visoke.

Da biste napravili bračni krevet, morat ćete kupiti sljedeće materijale:

  1. Odbori s dimenzijama 200x30x2 cm u količini od 3 komada. Koristit će se za proizvodnju uzglavlja, stražnjih i prednjih zidova.
  2. Odbori s dimenzijama 250x30x2 cm u količini od 2 komada - za bočne stijenke kreveta.
  3. Bar 200 cm duga i poprečni presjek od 4x4 cm u količini od 5 komada - za potporu, ležaj i noge.
  4. Rake 150x4x2 cm - s njim, bit će pričvršćen na glavne ploče, također će se koristiti za robustan premaz. Umjesto rake, možete koristiti debeli feel.
  5. Moril.
  6. Teško ljepilo.
  7. Lak.
  8. Pile.

Članak o temi: Punjenje poda u apartmanu: Kako sipati vlastite ruke

Sigurno ćete trebati crtež kreveta.

Drveni ležaj radi sami: korak po korak upute

Crtež kreveta.

Da biste sami sastavili drveni krevet, trebat će vam sljedeće alate:

  1. Bušilica.
  2. Pila za metal.
  3. Electrolzik.
  4. Odvijač.
  5. Rezač.
  6. Šmirgl papir
  7. Metalni vladar.
  8. Avion.
  9. Rulet.
  10. Korolnić
  11. Olovka.

Pripremite sve potrebne materijale i alate, nastavite do rasporeda rezanog drveta i njihovo daljnje piljenje. Stick u isto vrijeme nekoliko glavnih preporuka:

  1. Prvo pripremite crtež budućeg kreveta s točnim dimenzijama svakog dijela.
  2. Napravite popis stavki kreveta i označite količinu materijala potrebnog za njihovo stvaranje.
  3. Linije za označavanje za daljnje rezanje nanesite olovku ili rezač na liniji.
  4. Da biste olakšali rad, u proizvodnji nekoliko identičnih detalja, možete izrezati samo 1 i koristiti ga kao predložak.
  5. Površina spavanja nužno se čisti uz pomoć brusnog papira.

Uputa korak po korak za sastavljanje okvira

Izmjerite madrac koji ćete koristiti s ravnim krevetom.

Međutim, treba slobodno biti smješten u okviru okvira, međutim, i ne bi trebalo biti velikih praznina.

Drveni ležaj radi sami: korak po korak upute

Krug drvenog okvira.

U skladu s uklonjenim mjerenjima, izrežite 2 krajnja ploča i 2 duge ploče za bočne stijenke. Prikupiti ih u pravokutnik. Koristite trepavice i drveni šiljci za povezivanje ploča. Spojevi moraju biti u obliku oblika. Utičnice pod takvim spojevima izrezati slagalicu ili se proširiti uz pomoć dlijeta.

Dubina žljebova trebala bi biti oko 50 mm, a širina je 20-30 mm. Podmažite ukosnice spojenim ljepilom i spojite. Poravnajte ih po kutovima od 90 stupnjeva i osigurajte stezaljke prije sušenja.

Drveni ležaj na takvom okviru - to je pouzdan i učinkovit proizvod. Takav dizajn je primjer tradicionalne stolarije. Ako ne možete napraviti srednjovjekovni spojke, možete koristiti vrh za šiljak kako biste pričvrstili bočne strane drvenog okvira.

Da biste to učinili, morat ćete uzeti ploče i pripremiti se na njihove krajnje strane rupa za parenje, čiji se promjer mora odgovarati promjeru drveni šiljak. Podmažite šiljke i rupe stolarskim ljepilom i sastavite se.

Članak o temi: kutija za posteljinu s vlastitim rukama

Najlakši način za okupljanje baze drvenog sloja je spoj sa samostalnom sklopom s dodatnim pričvršćivanjem s metalnim kutom.

Ruke za instaliranje nogu

Drveni ležaj radi sami: korak po korak upute

Pričvrstite noge u krevet do kreveta.

Drveni sloj koji se razmatra bit će instaliran na pouzdanim i izdržljivim nogama. Za početak, morat ćete odrezati šipke iste duljine, od kojih će se noge napraviti. Noge su montirane u kutove kreveta. Mogu se instalirati iznutra, izvana ili umetnuti u okvir.

Ako se odlučite za umetanje nogu u okvir, preporučuje se da koristite učvršćivanje za spašavanje. To je pouzdaniji za slične dizajne, tako da noge neće biti opustošene jako dugo.

Ako je vaš drveni ležaj širi od 200-220 cm, preporuča se instalirati dodatnu petu nogu. Instaliran je u sredini okvira. U tom slučaju, morat ćete osigurati dodatnu longitudinalnu ploču i pričvrstiti nogu na njega.

Postupak sastavljanja lamelarnog okvira

On je roštilj ili rešetka. Glavna funkcija ovog dizajna je podržati madrac. Zbog lamela okvira, neće se gurati unutra, deformirati i pasti u pod.

Drveni ležaj radi sami: korak po korak upute

Shema sklop lamelarni okvir.

Prije svega, morat ćete uzeti tračnicu za zaustavljanje pričvršćivanja i ispunite ga na unutrašnjosti kostura od kreveta, na krajnjim pločama i bočnim zidištima. Napravite oznaku na visini od najmanje 100 mm od gornjeg ruba. Na perimeru, tračnicu se može pričvrstiti na isprekidanu i čvrstu liniju. Umjesto toga, odgovara metalni kutak.

Uzmite bar (to će biti dovoljno za prelazak 30x30 mm) i napravite okvir za lamele. Fiksira se na unutarnjoj veličini okvira bračnog ležaja. Na Rame Rake s dimenzijama 150x4x2 cm. Vezano je duljine. Korak mora biti 5-7 cm.

Članak o toj temi: Zajednički problemi s kućnim grijanjem: Razlozi i eliminacija

Ako radite u skladu s prethodno prikazanim crtežima, nećete imati nikakvih problema s okupljanjem proizvoda, a gotov drveni ležaj će vam održavati dugi niz godina bez najmanjih pritužbi. Na kraju, ostat će za rukovanje okvirom brusnog papira i otvoriti ga s lakom.

Završite obrezivanje kreveta

Tako da je gotovi drveni krevet lijepo i dobro uklapa u unutrašnjost, morate odabrati premaz ove boje koja bi bila u redu s postojećom situacijom. Temeljito vještinu i očistite okvir, namočite ga uljem i pokriti pentafthal ili uljnu boju.

Prije pokrivanja drva s lakom, površina se mora dati potreban ton uz pomoć vela. Ravnomjerno se primjenjuje s četkom. Pričekajte da se materijal osuši i primijenite lak s tampon pjene, tassole ili valjci. Preporuča se primjenjivati ​​lak najmanje 2 sloja. Osušena površina polira osjetila ili osjetila spužvu.

Kupite ukrasnu viper ploču za čučnje i uzglavlje. Urezana drvena ploča željenog dizajna može se naručiti u radionici stolarije. Za ukrašavanje bočnih horizontalnih ploča prikladne su gotove rezbarene trake. Takve dekoracije ne stvaraju opipljivo opterećenje i lako se pričvršćuju uz pomoć samozakažnih vijaka, malih karanfacija ili ljepila. Kada je sve spremno, ostavit će samo madrac, a drveni ležaj može se koristiti za namjeravanu svrhu. Dobar posao!

Čitaj više