Valjane zavjese na plastičnim prozorima bez bušenja - nježni sustavi

Anonim

Popularnost plastičnih prozora dovela je do pojave raznih opcija dizajna prozora s otvorenim okvirima. Jedan od najjednostavnijih i pristupačnijih načina za dizajniranje otvora prozora valjane zavjese na plastičnim prozorima bez bušenja. Načelo rada mehanizma za otvaranje i zatvaranje je vrlo jednostavno - platna tkanina se pretvara u valjanje na bubnju, čija se rotacija kontrolira kabelom.

Valjane zavjese na plastičnim prozorima bez bušenja - nježni sustavi

Prednosti

Standardne valjne zavjese pričvršćene su na zid, na stropu, u otvoru prozora ili izravno na prozoru. Valjani modeli za plastične prozore nesporne prednosti u odnosu na druge vrste zavjesa:

  • Imaju standardnu ​​veličinu identičnu veličini staklene jedinice;
  • Jednostavna instalacija koja vam omogućuje da instalirate čak i neiskusni majstor;
  • 100% zaštita prostorije od sunčeve svjetlosti, zbog guste stane platna na staklo u perimeru;
  • Dopusti bez smetnji za otvaranje i preklopite prozoru, budući da oni čine jednu cjelinu s dvostrukim glaziranim prozorom;
  • Mehanizam za uspon popravlja nagib na bilo kojoj visini, osiguravajući potreban stupanj osvjetljenja;
  • Probiteljski prozor ostaje slobodan za smještaj bilo koje stavke (cvijeće, vaze);
  • pristupačna cijena.

Unatoč praktičnoj, ergonomiji i modernom izgledu, valjani modeli za plastične prozore imaju neke nedostatke. Jednostavnost dizajna nije uvijek pogodna za elegantne i luksuzne interijere u sobi. Često, sumnja uzrokuje pouzdanost pričvršćivanja i mehanizma podizanja s intenzivnim radom sustava, ali ovaj pokazatelj u potpunosti ovisi o proizvođaču strukturnih elemenata.

Uz pomoć valjanih zavjesa, teško je podesiti smjer svjetlećeg toka, osobito na jednom Windows prozorima s jednim skupom zavjesa.

Valjane zavjese na plastičnim prozorima bez bušenja - nježni sustavi

Vrste dizajna na plastičnim prozorima

Ovisno o metodi pričvršćivanja i projektiranja mehanizma za podizanje tkanine, valjani sustavi su odvojeni u nekoliko vrsta za praktičnost proizvođača, prodavača i kupaca.

  • "Mini" (mini) - jeftini valjani sustavi jednostavnog dizajna, dizajnirani su posebno za plastične prozore u kojima je otvoren bubanj s webom. Može se montirati na standardni način na vijak za samo-tapkanje na profil ili bez bušenja na ljepljivo dvostrano prianjanje. Lagani dizajn ima jedini nedostatak - prilikom pisanja nizvoda na ventilaciji zavjese, raspršuje se pod vlastitom težinom okomito ili otkucaja kada se prozor otvori pod djelovanjem zraka. Ovaj problem se lako rješava uz pomoć magneta da je donji rub zavjesa je fiksiran na okvir, istezanje platna.
  • Kaseta "Uni" je sustav u kojem se zavjesa nalazi unutar okvira i kreće se kad se bočni vodič podiže. Kutija je sigurno instalirana na profilu i omogućuje zatvaranje svih praznina i lumena između okvira i zavjese, pružajući apsolutnu zaštitu od solarne ili dnevne svjetlosti. Kutija se može laminirati u bilo kojoj shemi boja ili ispod prirodnog stabla do tona staklenih paketa. Kada otvaraju prozor, zavjesa se pretvara u kompaktnu kasetu. Lanac koji kontrolira mehanizam za podizanje se kreće unutar spremnika montiranih na okvir tijekom ugradnje zavjesa. Sustav Uni kasete može se pričvrstiti na okvir i na glavu vijka za samostažujući ili bez bušenja.
  • Dvostruke zavjese "UN2" (UN2) - valjani sustavi s proljetnim mehanizmom ugrađeni su u gornji i donji dio staklenog paketa, omogućujući vam da otvorite vrh (odozdo prema gore) ili dnu (odozgo prema dolje) do padine. Za UNI2 koriste se dvije vrste tkanina s različitim uzorcima ili različitim stupnjem propusnosti svjetlosti. Ovaj pristup omogućuje osiguranje željenog stupnja osvjetljenja u prostoriji.
  • Zebra - valjani sustavi, gdje, na dvostrukoj bljeska, trake gustog tkiva (crne) i prozirne (dimite) alternativa. Kada se krećete, trake se pomaknu, mijenjajući intenzitet svjetlosti. Instaliranjem Zebra uopće nije potrebno u potpunosti podići grafikon, dovoljno je prebaciti pruge, poravnavanje guste jedan po jedan.

Usko stajanje platna na prozor sigurno štiti zavjese, zavjese, zavjese i presvlake namještaja iz izgaranja.

Valjane zavjese na plastičnim prozorima bez bušenja - nježni sustavi

Koristite valjane zavjese na plastičnim prozorima

Teško je reći, u kojem su prostoru valjane zavjese više potražnje - koriste se gotovo svugdje: u rezidencijalnim sobama, na balkonima i lođe, u uredima, javnim institucijama, dječjim i zdravstvenim ustanovama. Prilikom odabira web, uzmite u obzir vrstu prostorije, potreban stupanj osvjetljenja i stil ukupnog interijera.

  • Za stambene sobe proizvođači nude brojne teksture i boje tkanina koje su odabrane u skladu s unutrašnjosti sobe. Najčešće u dnevnom boravku, spavaća soba ili dječji valjani sustavi koriste se kada morate čvrsto zatvoriti prozor od sunca, a kombiniraju se s drugim vrstama zavjesa, zavjesa i portera. Za spavaću sobu, čvrsto ili prozirni pastelni svjetlosni tonovi odabrani su u boji s dizajnom sobe. Za djecu, postoje mnoge šarene mreže koje ne samo da obavljaju funkcije krema za sunčanje, već su i neovisni ukras sobe. Posebno mjesto u dizajnu rezidencijalnih soba zauzima sustav univerzalnog Zebra, koji ne zahtijeva potpuno otvaranje prozora. Takav sustav je idealan za spavaću sobu ili djecu.
  • Jednostavniji dizajni pogodni su za kuhinju s pričvršćivanjem na plastičnom prozoru bez bušenja, što vam omogućuje da uklonite moždani udar u bilo kojem trenutku. Za privatne kuće i apartmane na donjim katovima, UNI2 dvostruke zavjese su racionalno, što zasebno štite donji i gornji dio prozora.

U kuhinji je poželjno koristiti kasete valjane zavjese instalirane na profilu prozora. Kondenzat na prozoru može tijekom vremena oštetiti samog tkiva, donju dasku i kontrolni mehanizam.

  • U uredskom prostoru, prozirne tkanine za zavjese često se koriste za zaštitu prostorije od sunčeve svjetlosti i ističe na zaslonima monitora. Odsutnost dodatnih dizajna, nadstrešnice, mehanizmi za podizanje je prednost u odnosu na sjenila ili standardne valjane modele. U konferencijskim dvoranama, čvrsto (blackwood) tkanine u dizajnu kasete prilikom gledanja videozapisa i okvira na zaslonu.

Članak o toj temi: Kako odabrati zanimljivu interijeru za sobu

Valjane zavjese na plastičnim prozorima bez bušenja - nježni sustavi

Montaža na prozore

Postoji nekoliko načina za pričvršćivanje valjanih zavjesa na plastičnim prozorima, koji svaki potrošač odabire na vlastitom nahođenju, na temelju određenih uvjeta.

  • Instalacija na vijku za samo-tapkanje - profil prozora je bušenje s samoizvlačenjima tijekom instalacije. Češće na vijcima su instalirani kaseta valjani sustavi na profilu, a bočni vodiči su zalijepljeni na dvostranu adheziju.
  • Instalacija na nosaču izvodi se hvatanjem bez bušenja. Staples su pričvršćeni na bubanj na obje strane i nositi na prozorima za sjećanje odozgo. Ova se metoda koristi za pričvršćivanje "mini" modela.
  • Instalacija na ljepljivu traku - osigurava proizvođač, koji u proizvodnom procesu drži ljepljivu dvostranu vrpcu na bubanj ili kasetu. Potrošač ostaje samo otkinuti zaštitni film s vrpce i zalijepiti kasetu na profil. Prije montaže na viski, plastična površina profila se preporučuje za čišćenje s posebnim otopinom odmašćivanja kako bi se povećala pouzdanost kvačila.

Prilikom instaliranja valjanih sustava na vratima balkona, potrebno je uzeti u obzir veličinu kasete, koja će otežati otvaranje vrata, jer kaseta počiva na padini.

Prije instaliranja bilo kakvih valjanih zavjesa potrebno je pažljivo mjeriti sva mjesta za pojedinosti sustava. Instalacija se može izvršiti na udaru - unutar prozora lumena ili na plastičnom profilu, dok je tkanina čvrsto skriva udarac.

Čitaj više