Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Anonim

Postoji mnogo načina da podijelite sobu u dvije zone - za to možete koristiti lažne zidove iz suhozida ili zrcalne particije, ali najvažniji varijanta razdvajanja prostora je korištenje zavjesa. U tom slučaju, dobivate estetski atraktivan rezultat, ne troši mnogo novca i vremena za zoniranje sobe.

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Odvajanje sobe s zavjesama

U ovom članku ćemo razmotriti značajke razdvajanja prostora zavjesa. Uči ćete u kojim slučajevima trebate učiniti i kako odabrati zavjese za zoniranje, uzimajući u obzir njihov dizajn, teksture, boje i materijal.

U kojim slučajevima treba zonatiti prostor

Glavni razlog, zbog kojih kuće odlučuju podijeliti sobu u zone - nedostatak slobodnog prostora u zatvorenom prostoru. Živeći u studijskom stanu, ljudi se često susreću s nedostatkom teritorija, budući da glavna soba istovremeno služi kao spavaća soba i radni ured, svlačionica ili vrtić.

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Odvajanje prostorije na zoni neće ga dodati, ali ova soba će se činiti prostranijim i udobnim, što pozitivno utječe na ukupne stambene uvjete. Odvajanje prostora s zavjesama također može voljeti vlasnike studijskih stanova, u kojima nema zidova između soba uopće.

Zoniranje prostora prostora s zavjesama daje sljedeće značajke:

  • Podijelite prostranu sobu na teritorij namijenjen za odmor i dnevni dio;
  • Stvoriti odvojeno odijelo u spavaćoj sobi ili boudoiru;
  • Organizirati zasebno radno mjesto u bilo kojoj sobi;
  • Podijelite dječju sobu u prostor za djevojčicu i dječaka;
  • Obrazac u kuhinji dva teritorija: blagovaonica - za jelo hrane i domaćeg dijela;

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Formiranje dvije zone u kuhinji

  • U apartmanskom studiju koji odvoji kuhinju i zahod iz stambenog prostora.

Članak na temu: Sušilica za posteljinu vlastitim rukama

Odjel sobe na zoni, ovisno o vašim zahtjevima, može biti potpuno dekorativan i izveden s funkcionalnim ciljevima.

Zoniranje s zavjesama

U usporedbi s ostatkom razdvajanja slobodnog prostora, zoniranje sobe s zavjesom ima brojne prednosti:

  1. Tkanina koju će vam trebati koštat će mnogo jeftinije od drvenih panela, suhozida ili staklenih particija potrebnih za isti radni volumen;
  2. Zastor je instaliran iznimno jednostavan, dok je ugradnja tvrdih particija zahtijeva ugradnju vodilica struktura - to je naporan proces, nakon čega će biti potrebna kozmetička popravka zidova;

    Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

  3. Gardin iz bilo kojeg, čak i najveći materijal, ne zauzima više prostora kao gipsane ploče ili plastične particije instalirane na metalnim okvirima;
  4. Mijenjate dizajn sobe - širok raspon tkiva s različitim bojama, uzorcima i teksturama, omogućuje vam da odaberete optimalnu verziju zavjese za bilo koji interijer;
  5. Možete privremeno podijeliti sobu s zavjesama - ako je potrebno, zavjese se brzo uklanjaju, ostavljajući prostor sobe otvoren.

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Da biste podijelili sobu u dvije zone, samo ćete morati instalirati vijenac ispod stropa i pričvrstiti tekstilnu tkaninu na njemu. Međutim, razumno je distribuirati teritorij prostorija, s obzirom na praktičnost rada različitih zona:

  • Radno mjesto je bolje prenijeti na prozor tako da je osvijetljena suncem;
  • Ne preporučuje se nacrtati prostor za spavanje u blizini vrata prostorije;
  • Stolice i stolić za kavu naprotiv je da je bolje mjesto u blizini ulaza, potrebno je slobodan pristup njima biti potreban za primanje gostiju.

Također smatrate da je odvajanje zona u sobi s gustim tkivom koje ne prenosi svjetlo zahtijeva raspored dodatne točke osvjetljenja.

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Preporuke za izbor zavjesa

Pri odabiru zavjesa za odvajanje prostorije za zonu za odbijanje prvenstveno potrebno od ukupne unutrašnjosti sobe. Mi donosimo preporuke koje će vam pomoći da kupite najbolju verziju tekstila za zoniranje.

Članak o temi: Koji materijali vidjeti strop

Stil

Odvajanje prostora u jednosobnom stanu najbolje je izvršiti zavjese u japanskom stilu. Sastoje se od vertikalnih traka tkanine široko od 5 do 20 centimetara, koji u zatvorenom obliku tvore čvrsto platno, i kada se otvaraju uredno prikupljeni u blizini zidova, zauzimaju barem slobodan prostor.

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Japanske zavjese

Također, obične zavjese izgledaju dobro. To je univerzalna opcija prikladna za sve interijere. Ovisno o gustoći tkiva, može biti i čisto dekorativna platna i funkcionalna zavjesa koja ne prenosi svjetlo, što je važno kada zoniranje prostorije za zabavu i spavanje.

Ako ne trebate vizualnu izolaciju, možete koristiti til ili zavjese-niti - oni vam omogućuju da stvorite lagano odvajanje, nacrtajte funkcionalna područja prostorije, u kojoj nema osjećaja prisutnosti dvije odvojene sobe.

Boja

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Dizajn sobe u dvije zone može se postaviti pomoću nijanse korištenih zavjesa:

  • Sa svijetlim pozadinama s uzorcima, dajte prednost jedno-foto tkivima mekih nijansi, tako da unutrašnjost sobe neće biti preopterećen prekomjernim detaljima, s mirnim pozadinama - naprotiv, možete oživjeti dizajn svijetlih zavjesa u kontrastu s boja zidova;
  • Odvajanje prostorije u dvije zone se ne preporučuje za obavljanje zavjesa s uzrokovanjem uzoraka, jedno-fotografsko platno ili tkivo sa svjetlom, nenametljiv uzorak se najbolje pregledava;
  • Svjetliji nijansa tkanine - čini se da je prostora koja se čini, isto vrijedi i za hladne nijanse, dok tamne boje i tople nijanse vizualno smanjuju prostor prostorije.

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Materijal

Odabir materijala iz kojeg će zavjese biti napravljene ovise o zahtjevima vaše zavjese - ako želite ograničiti svjetlo iz zone iz zone, dati preferencije na gustu tekstil - Zharda, viskoz ili crno-tkiva.

Pogledajte video dizajn

U svim drugim slučajevima, uobičajene pamučne tkanine su idealne, oni nisu skupi, imaju atraktivan izgled i lako se očišćeni od bilo kakve kontaminacije, ali imaju jedan ozbiljan nedostatak - brzo izgorjeti, ali ga se naplaćuje, ali se naplaćuje niska cijena pamučne zavjese.

Članak o temi: Ugradnja ispusni ljestvice u tuš

Pogledajte kako je lako podijeliti sobu na zoni

Ideje odvajanja prostorije u dvije zone mogu se utjeloviti pomoću bilo kojeg materijala, međutim, ne preporučujemo da se uključite u zavjese - takve zavjese zauzimaju puno slobodnog prostora i preopterećenje unutrašnjosti.

Čitaj više