Kako stilizirati namještaj ispod antike to učiniti sami

Anonim

Antikviteti u svakom trenutku su cijenjeni profesionalci i ljubavnici. Namještaj, impregniran s duhom prošlosti, kao da očuva emocije i osjećaje generacija, ispunjava kuću neopisivim šarmom. Ali što ako je stjecanje skupe stvari pokušava prekinuti u obiteljskom proračunu? Možete napraviti namještaj pod antikrom vlastitim rukama.

Kako stilizirati namještaj ispod antike to učiniti sami

"Moderni antikviteti" - Takav namještaj postat će pravi unutarnji ukras i naglasiti okus vlasnika.

Postoji mnogo načina za stvaranje "modernih antikviteta". Neki od njih su složeni i njihova je upotreba samo profesionalac, dijete pod osjetljivom vodstvom roditelja će se nositi s drugima. Glavna stvar je odabrati svoj način stvaranja unutarnjeg objekta i slijedite preporuke. I, naravno, odlučiti koja će se antička nova odjeća uklopiti u unutrašnjost.

Poznanik s tehnikama brisanja

Najčešće umjetno konstituirani drveni namještaj. Zahvaljujući modernim tehnikama i materijalima, može se postići nevjerojatna sličnost. Nakon relativno kratkih manipulacija, ormar ili stol će izgledati kao da ne služi ni jednoj generaciji obitelji.

Kako stilizirati namještaj ispod antike to učiniti sami

Slika 1. Drvo tretirano u tehnici Brash, idealno pogodno za projektiranje unutrašnjosti u stilu Provance i zemlje.

Slično tome, ne možete obraditi ne samo namještaj. Podovi, stropne grede, zidni paneli - ovi ukrasni elementi pomoći će savršeno stvoriti stilizirani interijer. Sastavljeno, neprerađeno stablo savršeno nadopunjuje prostorije uređene u stilu Provanse, zemlje. Usklađena je elementima kovanog željeza, biljkama u grubim masivnim ljepilima. Stablo, u dobi u tehnici zaprave, može se koristiti za dekoraciju dnevnog boravka, spavaće sobe, terase. To će naglasiti status i okus vlasnika kuće.

Braching (od eng. Četka - "četka") - način obrade drva. To je ukloniti meka vlakna s metalnom četkom i bojenje u tamnoj boji (izborno). U pravilu, površina je prekrivena lakom, što značajno produžuje život površine. U ovoj tehnici možete obraditi male i velike namještajem (sl. 1).

Drvo pogodno za pasmine kao što su bor, hrast, ariš, pepeo, orah. Ne obrađuju se nizovima kruške, trešnje i egzotična stabla.

Članak na temu: Spojite fotoner vlastitim rukama

Površina ploče ili namještaja tretira se metalnom četkom. U ovom trenutku dolazi do omekšavanja i uklanjanja mekih slojeva. Niz se pojavljuje karakteristične utore. Nakon uklanjanja prašine i ostataka vlakana, površina stola ili ormarića je pokrivena zaštitnom sastava tamne nijanse i gotovo ga odmah izbriše iz izbočenih dijelova. Tako se učinak prirodnog zatamnjivanja udubljenja i "starca" pojavljuje doslovno ispred očiju. U budućnosti je puštena u rad vara i izvorni namještaj pod drevnim.

Od starijih do antikviteta

Kako stilizirati namještaj ispod antike to učiniti sami

U procesu narušavanja s gornjeg sloja drva, uklanjaju se sva meka vlakna.

Dakle, recimo, postoji stol, prilično zastario, ali prilično pouzdan. Ne želi ga koristiti u isto vrijeme, ali njegov oblik ili sjećanja djetinjstva ne dopuštaju ga da se dio. Uz pomoć četke, može se pretvoriti u stvarno djelo umjetnosti.

Za posao će vam trebati:

  • šmirgl papir;
  • Metalna četka;
  • izrada tamne nijanse;
  • Lak namještaja.

U prvoj fazi namještaj je poželjno rastavljen. Možete, naravno, obraditi i sastaviti, ali postoji opasnost da će teško dostupna mjesta dati da su stvorili ovaj stari.

Tablica se rastavlja, mora se pažljivo obraditi pomoću emery papira kako bi se u potpunosti uklonio stari lak ili boju. Ako je pultop prekriven furnirom, mora se ukloniti i osigurati da je niz pogodan za tehnologiju za brish.

Dalje, možete uzeti metalnu četku i početi obraditi površinu. Pomak slijedi vlakna, prateći značajan napor. Mekana vlakna treba štipati i razdvojiti. To je zgodno za obradu namještaja, držeći suhu čistu krpu za uklanjanje čipova, vlakana i prašine s njim. Nakon postizanja željene dubine žljebova, možete se preseliti na sljedeći korak.

Kako stilizirati namještaj ispod antike to učiniti sami

Slika 2. Nova tablica tretirana u tehnici Brash izgleda kao predmet s uglednom dobi.

Prethodno kimne kimne i rukavice, morate pokriti površinu slojem tamne nijanse, a doslovno ukloniti višak uz pomoć spužve. Važno je ne previše pritiskati spužvu na stolnjak tako da se čelo iz brazdi ne apsorbira. Možete pokriti nekoliko puta dok se ne dobije željeni stupanj "antike".

Članak o toj temi: Vez križa za početnike gotovim crtežom: U smislu stanica sheme, Matrina Posad, prijavom za djecu

Nakon upijanja i sušenja simulatorija, gotova tablica pod drevnim može biti prekriven lakom. Ako se sjaji ne sviđa, sasvim je moguće ostaviti namještaj u ovom obliku.

Važno je pažljivo riješiti sve elemente tablice, noge, artikulacije, pa čak i dno vrha stola. Ništa ne bi trebalo proizvesti pravu dob izvorne unutarnje stavke. Nakon sušenja, tablica se može prikupiti (sl. 2).

Ova se tehnologija može koristiti za umjetnost ne samo gotovih stavki namještaja.

Iz ploča tretiranih na ovaj način možete napraviti jedinstveni stol.

Bojenje ispod drevnog

Kako stilizirati namještaj ispod antike to učiniti sami

Slika 3. Namještaj ukrašen kontrastnim zamrljanim bojama idealan je za interijer u stilu Shubbby Chic.

Ako dragi nameštaj za srce nije prikladan za obradu u tehnici zaprave, možete koristiti drugu tehniku. Kontrast labavo bojenje doslovno će udisati novi život u omiljenu temu interijera.

U ovoj tehnici možete nositi tablice, trgovine, ormare. Ali najzanimljivije i organski oslikane škrinje, police i razne komode.

Za posao će vam trebati:

  • šmirgl papir;
  • prajmer;
  • četka;
  • Mat boja;
  • valjak

Za takvu transformaciju, možete koristiti gotovo bilo koju boju s mat završnim obradom. Glavna stvar je da je neuropija, kao da se ne zamagljuje. Ali najprikladnija boja za zidove i stropove stambenih prostora.

Prije svega, morate pripremiti namještaj. Uklonite sve dodatke iz njega. Ako je površina polirana, izvadite premaz pomoću posebnog alata iz gradnje. Ako se niz ne obrađuje, mora se pažljivo očistiti od prašine i prljavštine, akumuliranog tijekom godina rada. To možete učiniti uz pomoć brusnog papira i sapuna. Nakon obrade morate dati namještaj za sušenje.

Kako stilizirati namještaj ispod antike to učiniti sami

Pozvanja će napraviti bilo koji namještaj vrijedan najluksuznijeg interijera.

Nakon toga, pažljivo stenjeli valjak u boji i počnite pokrivati ​​površinu stola ili ormarića. Bolje je početi s nevidljivom mjestu, to će omogućiti rješavanje zamršenosti procesa. Primijeni boju treba biti široko glatke mrlje, izbjegavajući formiranje tokova. Posebnu pozornost posvetiti uglove. Nakon sušenja prvog sloja manipulacije, ponovite. Osnova je spremna, možete odabrati potrebnu vrstu kompozicije i početi raditi.

  1. Gubljenje. Uz pomoć brusne frakcije brusaka, potrebno je obraditi mjesta koja su najosjetljivija na abraziju tijekom rada: kutovi, zona u blizini priključaka, izbočeni dijelovi. Stupanj abrazije može odabrati bilo koji, od svjetla na "golo stablo". Također, uz pomoć brusnog papira, vrijedi lagano mamiti glavnu površinu (sl. 3).
  2. Igranje na kontrastima. S bojama kontrastne nijanse možete stvoriti zanimljiv učinak. Da biste to učinili, četkica treba umočiti u boju i pažljivo obrisati na rubu spremnika, četka bi trebala biti gotovo suha. Nakon toga, nanesite kaotične poteze. Učinak bi trebao biti stvoren, kao da kroz sloj relativno nove boje, stari premaz sliči pogledima.

Članak o temi: Upute za kuhinju

Namještaj je ukrašen na taj način savršeno uklopljen u sebbi-chic unutrašnjost.

Izvorne i jednostavne ideje

Ako nitko od predloženih načina prerade nije odgovarao duši, ima smisla gledati dalje ili pokušati ujediniti tehnike, a zatim će se možda pojaviti još jedna metoda, kako kvalitativno ukrasiti namještaj pod drevnim.

Na primjer, niz se može tretirati metalnom četkom, kao u tehnici za brish. Nakon toga, da umočite četku u bijelu sjajnu boju i, obrisali su ga gotovo do suhog, prijeći grebene, ostavljajući brazde tamnim. Osim toga, rezultat se može popraviti s lakom namještaja.

I možete napraviti stol pod drevnim i na drugi način. Za to, ne zastarjeli predmet mora biti obojen u tamnoj boji u predloženoj tehnici. I nakon potpunog sušenja nanesite zlatni kaput na njega. Lako je provesti dovoljno meka spužva u zlatnu boju i lagano ga leprša na radnu ploču. Nakon sušenja, površina je prekrivena lakom.

Postoji mnogo načina za održavanje dragog namještaja i dati joj priliku za novi život. Samo želim dovoljno. U takvom sklopu ne postoji ništa komplicirano, ali postoji veliki prostor za kreativnost. I zastarjeli namještaj će se pretvoriti u nevjerojatan ormar ili veličanstvenu tablicu pod drevnim. Ali glavna stvar - uspomene i financije će biti spašene.

Čitaj više