Zavjese na kamionima u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Anonim

Dizajn interijera je nemoguće bez zavjesa na prozorima. Zavjese daju dvoranu udobnosti, cjelovitosti i ljepote. Dnevni boravak je soba u kojoj ne samo cijela obitelj ne ide u večeri, ali i gdje gosti dolaze. Cijela atmosfera dnevnog boravka i dojam gostiju iz osjećaja okusa domaćice kod kuće ovisi o pravilnom izboru zavjese.

Naravno, bilo koji domaćica želi pratiti vrijeme, stvarajući interijer prema najnovijim trendovima i trendovima modernih dizajnera. Odabir zavjesa nije prelazio. Početna svrha zavjese je zaštititi od nacrta i održavati toplinu. Pa, ako želite napraviti estetiku, a ne zaboravljajući na praktičnost i modu, zavjese na chaliver su prikladne jer je nemoguće. Unatoč činjenici da je ova vrsta namotavanja prozora u dnevnoj sobi jedinstvena, također je vrlo jednostavno.

Opcije za projektiranje prozora u dnevnom boravku s zavjesom na zapisima neće potrajati mnogo vremena, a novčani troškovi bit će minimalni. Stoga ne morate trčati u trgovinu za gotove proizvode, ali bolje je šivati ​​takve zavjese sami. Tada će biti moguće ostvariti svoju kreativnu ideju, dobro, a gosti i rodbini će biti ponosni na vas i diviti se. No, kako bi započeli proizvodni proces, potrebno je nositi se s činjenicom da se zapisi postavljaju, pažljivo pripremite za šivanje i tek tada početi raditi. Dakle, počnimo!

Zavjese na kamionima u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Reverzija: Što je to i koje su vrste?

Chammetes su posebni prstenovi ili brojke koje su izrađene od plastike ili metala. Koristeći posebne mehanizme ili pritisnite, ovi prstenovi su učvršćeni u tkivo na gornjoj polovici platna, a zatim ih isperite. Spojevi ostaju nevidljivi, ali zahvaljujući izazovima komore, ona tvori homogene, izražajne, glatke nabore pravog oblika. Ovaj faktor daje vlastite karakteristike. Tkanina zavjese ne nosi, oni su lako kontrolirati (otvoriti i zatvoriti), tako da zavjese na kamionima će dugo vremena služiti.

Govoreći s jednostavnim riječima, šampini su jedan od vrsta pričvršćivanja zavjese, koji se sastoji od prstena i bloka. Odabirom krede, bolje je dati prednost plastici. Oni su pouzdaniji jer:

  • Za montažu, posebni uređaji nisu potrebni;
  • Nemojte davati zvuk kada se krećete na strehe;
  • trošak jeftiniji od metala;
  • Nemojte pokvariti vijence i tkaninu, jer kada ispiranje nije oksidirana.

Članak o temi: pozadina na zidu

Zanimljiva je činjenica da u povijesti, hammeni poduzimaju svoje podrijetlo u pomorskoj. Nema šivanja! Ljubavnik se zove rupa jedro, koja se može pojačati metalnim prstenom kroz koji je kabel produžen, pričvršćivanje jedro.

Raznolikost izazova postoji mnogo. Razlikuju se u takvim znakovima kao:

  1. Materijal. Kao što je već gore opisano, mogu biti metalik i plastični.
  2. Promjer. Može biti od 1 do 5 cm, ali ovisi o promjeru vijenca. Važno je uzeti u obzir da unutar promjera ljubavnika mora premašiti promjer vijenca od 1,5 cm, inače se neće moći slobodno kretati.
  3. Oblik. Najčešći je krug. No, mnogi su otišli iz standarda i izabrali druge: trokut, kvadrat, pravokutnik. Također odaberite dekorativne zapise za dnevni boravak u obliku cvijeta, zvijezda, srca itd.
  4. Tekstura. Može biti mat ili sjajna, napravljena ispod kože ili stabla. Dopušteni su remini. Glavna stvar je da oni ne miješaju tada sa svjetlom kretanje zavjese.
  5. Boja. Shema boja je drugačija, ali dizajneri savjetuju za dnevni boravak na izazovima da se ne usredotočuju i drže se tendencije da odaberete boju s tonom s vijencem ili s drugom prostorom za kontrast.

Zavjese na kamionima u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Odaberite stil i tkaninu za šivanje

Sve je vrlo jednostavno ako je stil dnevne sobe već poznat, onda će postati stil naših zavjesa. A što ako ne? Tada vrijedi slušati iskusne dizajnere. Oni savjetuju da koristite u zavjesama salona na krede u sljedećim stilovima:

  • minimalizam;
  • visoka tehnologija;
  • Skandinavski;
  • Madder;
  • potkrovlje.

Takvo svjetlo i skladni nabori na zavjesama nalikuju morskim valovima, i imaju mnogo ljudi s ugodnim asocijacijama, pa se ne brinite ako se predloženi stilovi ne odgovaraju vašoj sobi. Glavna stvar je da zavjese koncizno uklapaju u cjelokupno okruženje.

Što se tiče vrsta zavjesa, japanski, rimski i obični najprikladniji su za pričvršćivanje Chaversa.

Tkanina za šivanje može se odabrati. Kao jednostavan i težak. Možete eksperimentirati i napraviti neobične kombinacije. Na primjer, da daju zavjese za zračnost čine dvoslojni. Prvi sloj je ušiven iz prozirnog tankog tkiva, a drugi je od glavne, teže.

Zavjese na kamionima u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Izračun tkanine i šampila

Na temelju činjenice da zavjese na ljubavniku za dnevni boravak sugeriraju veliki broj nabora, tada će tkiva trebati puno. Za prekrasnu skupštinu potrebno je usredotočiti se na omjer širine tkanine do duljine strehe od približno 1: 2. U tom slučaju, širina Gardena mora se pomnožiti s 1.5. Sve ovisi o broju nabora. Ako ne volite nabore i želite objesiti zavjese, bavite ih na cijeli prozor, onda se tkanine moraju uzeti manje.

Članak o temi: septička topa: opis, pozitivne i negativne recenzije

Zapamtite da je u dnevnoj sobi, osobito prostrana i velika, spektakularna i lijepa izgleda duboko i skupno nabori na zavjesama, tako da se širina Gardina odmah pomnožite s 2-2,5. U tom slučaju, zapisi moraju biti blizu jedni drugima tako da se nabori ne čine kaotičnim. Te tehnike koriste profesionalce u svom radu, pa sada ova tajna zna i vi.

Tkanina za bočne savijene i dalje je potrebna na strani od 7-8 cm na svakoj strani, kao i savijanja zavjesa će se smanjiti za 5 cm. Prstenovi i nadstrešnice će biti na istoj razini, stoga, još 2,5-3 cm platna će nastupiti iznad njih. To je tzv. "Scallop" gotove zavjese.

Nakon što je shvatio s količinom tkiva, nastavite s izračunom krede. Odmah moram reći da ih treba poduzeti nužno u čak i količinama, budući da su rubovi platna strogo usmjereni na zidove. Ako uzmete neparnu glatku, onda će se jedan rub zavjese pretvoriti u sobu i postaje veliki nedostatak. Nemoguće je to popraviti u gotovom proizvodu.

Između centara prstenova ostavlja udaljenost od 15 do 22 cm. Što je duže udaljenost od izazova do ljubavnika, veće nabore na zavjese. Od ruba do prvog prstena, povucite se negdje 7 cm. Koincidencija sa bočnom savijom nema prsten, inače se neće sakriti.

Da biste izračunali potrebnu količinu krede, koristi se formula: X = (L - 2b) / C + 1, gdje:

  • X - broj kreda;
  • L - širina gotovih zavjesa;
  • B - udaljenost od središta prvog prstena na bočni rub platna;
  • C je udaljenost između ljubavnika.

Zavjese na kamionima u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Priprema za rad na zavjesama

Tako smo se približili vremenu kada je odabir stila, tkanina i champs već implementiran. Izračunali smo željeni broj glavnih materijala i kupio ih, a sada je potrebno izravno početi raditi.

Materijali i alati za šivanje zavjesa za dnevni boravak:

  • tkanina platna;
  • ljubavnik;
  • Traka za mazivu (može se zamijeniti problemom ili philizelin);
  • mašina za šivanje;
  • niti;
  • škare;
  • željezo;
  • olovka;
  • papir za uzorak;
  • Pritisnite perforator za metalne šampilice;
  • traka vijenca;
  • igle;
  • kuke;
  • Obloge tkanine (ako je potrebno).

Članak o temi: Paul iz šperploča: na momci s vlastitim rukama, debljina polaganja u stanu, udaljenost između LAG-ova, koja se koristi

Da biste osigurali gotove zavjese na krede, trebat će vam sljedeće:

  • Zavjese na izazovima (spremni);
  • vijenac;
  • niti s iglom;
  • škare;
  • čekić.

Zavjese na kamionima u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Krojenje vlastitim rukama

Prvo trošite tkivo tkivo na skupljanje. Ovo je vrlo važna točka. Ako to ne smatrate, onda sve učinjeno radom može otići na Nammark. Mokra krta, malo suha i izdržati željezo. Ako je sve u redu s webom, onda djelujte dalje.

Širiti tkaninu i mjeriti 3 cm na savijanje odozgo, 5 cm - od dna i širine, označite strane od 7 cm. Ako se čini da 7 cm nije dovoljno, onda se povećava na 10-12 cm. Sada Imajte platno sa svih strana, tretirajući naizmjence dna, strane i vrha.

Uz gornji rub morate raditi dalje. Očistite vrpcu svog ljubavnika. Zahvaljujući joj, zavjese na krede neće povući tkaninu prema dolje. Širina trake bit će 10 cm, ostavite 1,5 cm od ruba vrpce. Zatim prođite kroz to željezo.

Kada je tkanina obrađena sa svih strana, morate ga razgraditi na stolu i postaviti položaj prvaka. Položaj u sredini budućih prstenova. Pokušajte zaokružiti luben unutra, tako da će naljepnice biti točnije. Sada, ostavljajući 2 mm vani na rezervatu kako bi sakrili chalome, uzmite škare i izrezali rupe. Rupe se mogu obaviti pomoću trake. Da biste to učinili, stavite ga na tkaninu i pogodite čekić.

Zatim, staviti zavjese na pogrešan prsten, as druge strane, vrh. I samo ih pomaknite. Takav rad i s ostatkom izazova.

Sve je! To je tako jednostavno i bez mnogo truda, izvrsne zavjese se dobivaju na krede u dnevnom boravku. Ostaje samo nekoliko radnji: objesiti ih i distribuirati lijepo nabore.

Opcije za pričvršćivanje gotovih zavjesa nekoliko:

  1. Učvršćivanje platna na poprečnoj traci vijenca koji se nada za prstenove.
  2. Montaža zavjese javlja se uz pomoć pomoćnih materijala: kuke ili uže. Bora se na krede i popravljaju se strehe.

Imajte na umu da je prvi način prikladniji.

Vješanje zavjesa na grčevima na viječuru, oblikuju naše nabore. Da biste to učinili, okupite "harmonika" zvuk, a zatim povucite ruku da biste pomaknuli šampilice oko cornisa. Ostaje samo da ih ravnomjerno ispravlja.

Čitaj više