Krevet s ladicama vlastitim rukama: instalacija

Anonim

Krevet je jedan od najvažnijih spavaćih soba. Krevet ne bi trebao biti ne samo atraktivan, već i praktičan. Danas za male apartmane koriste različite opcije koje imaju skup mnogih korisnih funkcija. Na primjer, jedan krevet može uključivati ​​prikladne kutije za uvlačenje dizajnirane za skladištenje posteljine ili odjeće. U dječjoj sobi mogu se lako prilagoditi igračkama, raznim proizvodima za njegu, jastucima i tako dalje. Učinite takav krevet s ladicama vlastitim rukama nije tako teško ako pre-crtež crtež odaberite materijal za sastavljanje dizajna.

Krevet s ladicama vlastitim rukama: instalacija

Uvlačive kutije su vrlo višenamjenski: mogu pohraniti posteljinu ili dječje igračke.

Modeli spavaće sobe

Kako napraviti krevet s ladicama, koji model pokupiti? Mogućnosti za pojedinačne ležajeve, odabir ovisi o cjelokupnom dizajnu prostorije, odredište, dostupnost slobodnog područja nije samo samo za samu krevet, već i za kutije koje će biti napredne. Slobodan prostor je potreban jednak duljini kutije.

Optimalna opcija je upotreba konstrukta s podij, koji će sve ladice biti smještene dolje, tj. na podu. Ali ako mjesto dopušta, kutije se mogu montirati i na strani kreveta. Ova opcija je prikladnija za dječju sobu.

Ponekad se tablop konstruira preko kutija, na kojima možete staviti malu svjetiljku, knjige.

Krevet s ladicama vlastitim rukama: instalacija

Crtanje kreveta s ladicama.

Da biste napravili krevet s ladicama, morate pripremiti takve materijale i alate:

  • Drvene ploče za okvir okvira i ladice;
  • DSP ploče za podove ispod madraca;
  • Faner za prženje okvira, za dnu budućih kutija;
  • drveni bar;
  • grede i drvene police za okvir kreveta;
  • Bušilica i odvijač za montažu;
  • elektrolik;
  • Metalni vladar, jednostavna olovka;
  • čekić;
  • Čavli namještaja, vijci, automatske trake;
  • rulet;
  • crosshead odvijač;
  • građevinski stapler;
  • Posebna tkanina za presvlake;
  • ručke za ladice;
  • Vodiči, valjci za ladice.

Članak o temi: Kako popraviti dvorac plastičnih vrata

Sklop za jednokrevetne krevete

Krevet s ladicama vlastitim rukama: instalacija

Shema sklopljive ladice.

Prije nego što počnete sastavljati krevet, morate napraviti shemu. Prvo, mjesto se određuje pod ugradnjom kreveta, odabrane su dimenzije. Nakon toga se izrađuje skica, koja će pokazati mjesto ladica.

Ako će krevet s kutijama imati podij, onda je potrebno predvidjeti tako da se najviše odgovara na pod, nije bilo poluge, pukotina. Dio postolje iza kreveta mora se ukloniti ako se dizajn čvrsto uklopi na zid. Krevet se ne smije ometati ostatak situacije, to bi trebao biti prikladan za korištenje. Sljedeće na površini poda, izvodi se oznaka, drveni bar se ojača oko perimetra, koji je pričvršćen samoizvladi. Vertikalni regali se bilježe na okviru, koji su približno 50 mm niži od budućeg vrha kreveta. Takve police trebaju biti fiksirani tako da je korak između njih do 40 cm. To će cijeloj strukturi dati potrebnu rigidnost.

U policama su montirane poprečne grede. Ako je krevet uz zid, a zatim se grede dodatno fiksiraju s tiplelima. Oni su sami montirani na takav način da su kutije tečno izložene. Zatim je krevet s ladicama ušiveno šperploča, listovi se reproduciraju s električnim biciklom. Nakon rezanja ruba potrebno je liječiti stroj za mljevenje tako da ostaju burrs i nepravilnosti. Nakon što je okvir spreman, potrebno je provjeriti njegovu snagu. Budući krevet s jednim krevetom mora izdržati potrebna opterećenja, ne miješati, biti stabilni.

Montaža krevetnih kutija

Krevet s ladicama vlastitim rukama: instalacija

Crtanje kreveta za bebe.

Najprije morate instalirati drvenu šipku na perimeru podij. Za montažu odozgo, daske se koriste, debljina njih je 22 mm. Takve ploče strše kao vanjske ploče, poprečni sloj za krevet. Za unutarnje dijelove, bolje je ne koristiti ploču, ali iverobne ploče.

Sklop okvira koji se koristi za ugradnju madraca izvodi se prvo iz ugradnje šipki 47 * 27 mm. Montirani su u horizontalnom položaju. Vrh na njima već stavljaju posebne potporne trake. Kada instalirate, potrebno je uzeti u obzir da bi opterećenje trebalo biti ravnomjerno raspoređeno. 2 brosa se mora staviti na rubove i 1 - u sredini, potrebno je popraviti ih sa samostalnim.

Članak na temu: Kako napraviti instalacijsku instalaciju u kanalizaciju?

Za zidove za izvlačenje ladica, potrebno je koristiti ploče, debljina njih je 16 mm. Za dnu se koristi šperploča, čija je debljina 10 mm. Izrada kutija su potrebna na takav način da u potpunosti zauzimaju sve prostora pod podij, bez ostalog nedostataka i praznine.

Skupština ladica za proširenje je učinjeno na ovaj način:

    1. Prvo, potrebno je prikupiti bočne i stražnje zidove, za koje se koriste ljepilo, drvene tiple i vijci. Donji unutarnji rub treba napraviti posebne žljebove debljinom dna debljine šperploča. Dužnosti ne rade u potpunosti, ali tako da se dno ne ispadne kada se koristi. Ako ne postoji mogućnost odabira takvih žljebova, tada se dno može jednostavno nokati na zidove i straga uz pomoć noktiju namještaja, dodatno ojačati vijke.
    2. Nakon toga, fasade su pričvršćene na koje su ručke za otvaranje kutije pričvršćene izvana.
    3. Ako se naviknute na pomicanje, potrebno je odmah ojačati jedan dio njih na bočnim zidovima kutija, a drugi - na unutarnjoj okviru podij.
    4. Nakon montaže morate provjeriti pouzdanost svih pričvršćivanja.

Sustav uvlačenja

Dvostruki sklop sklop s ladicama.

Uvlačive ladice za budući krevet zahtijevaju stvaranje posebnog sustava. Da biste to učinili, možete koristiti vodilice i valjke namještaja. Vodiči su pričvršćeni na unutarnje strane podij kreveta, omogućit će kutijama da se pomaknu glatko i ne pomaknu okolo. Valjci moraju odabrati ovu vrstu tako da ne izgreba podne obloge. Postoji niz takvih struktura, najčešće imaju gumenu premaz, ali možete pronaći posebnu plastiku, koja će se razlikovati u trajnosti i visokim razinama snage. Potrebno je osigurati prisutnost takvog sustava u fazi planiranja, to će omogućiti da je krevet prikladniji.

Članak na temu: Predivne vlažne pozadine: fotografije i 8 prednosti

Kada se radi na izgradnji dizajna kreveta, možete ga ukrasiti izvana s posebnim tkaninom za presvlake namještaja. To je učinjeno vrlo jednostavno. Sama tkanina je pričvršćena na površinu uz pomoć nosača, treba skriveno, nakon što je prethodno tretirao overlock tako da se ne pojave. Tijekom rastezanja, nabori i mjehurići ne ostaju na površini, takav rad je najbolji za obavljanje zajedno.

Krevet koji ima kutije za uvlačenje razlikuje se ne samo na atraktivnost, nego i funkcionalnost. Kutije su ugrađene pri dolje, oni su doslovno ugrađeni u podij, izvana su potpuno nevidljive. Ako je potrebno, oni su izneseni, posteljina se može presaviti u njima, jastuci i tako dalje, a zatim gurnite na mjesto. Učinite vlastite ruke jednim krevetom nije tako težak, samo trebate napraviti skicu, jer će izgledati i crtati s shemom montaže.

Čitaj više