Pronađena pozadina: zidovi za kuhanje za lijepljenje

Anonim

Počevši od popravaka apartmana, svatko od nas (u svakom slučaju, na samom početku), nastoji učiniti sve što je bolje i bolje. Ne žalimoći na silama na različitim sitnica, osmišljenim da poboljšaju i dovode do savršenstva rezultat naših napora.

Pronađena pozadina: zidovi za kuhanje za lijepljenje

Lijepo je stvoriti udobnost vlastitim rukama

Zidni pokrivač posebnim osnovi za pozadinu je jedna od ovih tehnika: bez njega je često moguće učiniti, ali ponekad ovaj bar pomaže u postizanju najdražih rezultata.

Kakva je osnova za pozadinu?

Osnova za pozadinu može biti potrebna u sljedećim slučajevima:

  • Ako zidovi imaju male nedostatke - to jest, ne tako značajno, tako da to košta zasebno njihovu likvidaciju, ali ne tako malu tako da se mogu prikrivati ​​samo pozadinom.
  • Ako različiti dijelovi zida imaju različitu boju, ili postoje mrlje na zidu, a odabrani webu nije dovoljno čvrsto da ga sakrije.
  • Ako soba treba zvuk ili toplinu izolacije.

Osim toga, baza može izvesti druge funkcije:

  • Pruža bolju raspodjelu ljepila na površini, jer premaz u svim područjima ista apsorpcija apsorpcije.
  • Olakšava kombinaciju zglobova pozadine.
  • Promiče ravnomjernu napetost pozadine tijekom sušenja.

Korištenje temelja za pozadinu nije nova riječ u završnom radu. U Sovjetskom Savezu se ponekad koristile stare novine, za to - ne najviše, naravno, uspješan materijal, jer fonta može zasjati kroz webu i može ostaviti mjesta na njima. Zatim se počeo pojavljivati ​​poseban papir ispod pozadine. Sada takav supstrat je posebna vrsta završnog materijala i proizvodi različite vrste, ovisno o odredištu.

Članak o toj temi: Instaliranje drugog ulaznih vrata u apartman: fotografija, video

Pronađena pozadina: zidovi za kuhanje za lijepljenje

Supstrat čini zid pokrivanjem savršenim

Najčešći izgled je baza za papir. Također se naziva oblogom papira, obloge pozadine, papirnatom podlogom. Prodaje se, kao i uobičajena pozadina, u rolama. Papir ispod pozadine je zalijepljen na zidove s ljepilom namijenjenim za papirne pozadine. Fliselin supstrat je također predstavljen na našem tržištu. To je kvalitetan materijal, bez manje inferiornog papira o funkcionalnim i ekološkim kvalitetama, te snagom superiornom.

Osim dekorativnih svrha, koristi se temelj za pozadinu, kao što je već spomenuto, za zvučnu i toplinsku izolaciju. Za to postoje različite vrste osnova. Prilično popularna višeslojna podloga su vrlo popularna.

Zvučna izolacija za pozadinu od tržišnih vođa

Najpoznatiji brandovi na ruskom tržištu - polife, polizol, ehocyt, pjena, globex. Ove podloge iz različitih proizvođača izrađene su od pjenaste polietilena prekrivene na obje strane s slojem posebno obrađenog papira. Njihova debljina je obično 5 mm. Jedni od drugih, oni se odlikuju gustoćom i stupnjem homogenosti polietilenskog sloja, boje papira sloja. Dostupno u rolama s širinom od 50 cm različitih duljina.

Pronađena pozadina: zidovi za kuhanje za lijepljenje

Podloge jedan od glavnih proizvođača

Mogu se izolirati iz unutarnjih hladnih zidova prostora - krajnji zidovi apartmana, zidova seoskih kuća, betonskih zidova komunalnih i nestambenih prostora, uključujući zamrzavanje i "plakanje". Osim toga, mogu se koristiti gdje, iz nekog razloga, kompleksne strukture zvučne izolacije nisu primjenjive, zahtijevajući posebnu instalaciju. Zahvaljujući troslojnoj strukturi, oni su vidljivi (iako, naravno, ne u potpunosti) smanjuju razinu zvuka koji prolazi u sobu i prikladne su za zvučnu izolaciju unutarnjih zidova, zidova između apartmana i ulaza.

Sve ove izolacijske baze su zalijepljene na zid pomoću trajnih ljepila dizajniranih za teške pozadine. Za potpuno sušenje može biti potrebno najmanje 72 sata.

Zbog znatne debljine, takve podloge maskiraju značajniji zidni nedostaci od baza papira ili phliselina.

Članak na temu: Zatvorite padine ulaznih vrata

Pronađena pozadina: zidovi za kuhanje za lijepljenje

Supstrat je dodatna topla i glatka zidovi.

Neki majstori koji imaju iskustva s višeslojnim podlogama preporučuju se dovoljno guste tapete s njima; Postoji rizik da će kroz tanku pozadinu zasvijetliti zglobove kavenata podloge.

Osim toga, mogu postojati problemi s lijepljenjem vinilne pozadine. Oni ne puštaju zrak, a time i sušenje nastaju kroz zglobove. Kao rezultat toga, pozadina se može raspršiti. Da bi se riješio ovaj problem, još više osnova može se kazniti na troslojnu podlogu, - na primjer, phliselinic ili da napreduje površinu prije lijepljenja. To, naravno, komplicira proces, ali ako postoji potreba za toplinskom izolacijom, bolje je ići na dodatne troškove i napore.

Prednost ovih osnovnih supstrata: Pozadina se može ukloniti i zalijepiti novim. Nedostatak: Neki od njih su prilično mekani, a kada pritisnete ili utječu na pozadinu, dents mogu ostati.

Korp baza

Druga vrsta izolacije ispod pozadine je čep. Ovaj lijepi materijal koristi se kao dekorativni premaz, ali zbog niske toplinske vodljivosti i sposobnosti da apsorbira buku, može se koristiti i za zvučnu izolaciju i izolaciju soba. Vrlo je ekološki prihvatljiv, dok prolazi zrak i omogućuje zidovima da "diše". Za veći izolacijski učinak bolje je ne koristiti jedan, iako čak i debeli, sloj pluta premaz, i pomalo tanki.

Pronađena pozadina: zidovi za kuhanje za lijepljenje

Cork supstrat dobro izolira zidove

Kao osnova za pozadinu, nije dekorativna, već tehnički pluta. Za nju su potrebni poseban ljepilo, a prije naljepnice mora biti primljena.

Prije početka rada svakako pročitajte upute - različite osnove mogu imati različite značajke i pravila za uporabu. Neki materijali, na primjer, treba vidjeti u raspoređenom obliku. Drugi zahtijevaju prajmer zida ili nanošenje ljepila na zid, a ne na platnu. Izbor ljepila također ovisi o vrsti supstrata.

Međutim, postoje osnovna pravila koja su zajednička svim radu ove prirode:

  1. Površina se temeljito priprema. Čak i ako se materijal može zalijepiti na površinu s nedostacima, namijenjeni su samo manji pukotine i hrapavost. Zidovi moraju biti čisti.
  2. Temperatura sobne temperature u kojoj je rad napravljen ne smije biti ispod 10 stupnjeva Celzija. Vlažnost ne smije prelaziti 70%.
  3. U sobi ne bi trebalo biti nacrta.
  4. Nemoguće je lijepiti podlogu za zamrzavanje ili vlažnog zida. Takvi su zidovi prekriveni u toplom sezoni.
  5. Svi podloge su zalijepljeni na Jack. Velika se može zalijepiti tankim papirom, a zatim ako postoji uvjerenje da ispod pozadina šipki prianjanja neće biti vidljivo.
  6. Prije pozadine ljepila potrebno je čekati punim sušenjem baze.
  7. Pozadine moraju biti zalijepljene tako da se zglobovi baze i tapete ne podudaraju.

Članak o toj temi: Kako napraviti lemljenje željeza vlastitim rukama

Korisni video, kako ispravno držati podlogu:

Čitaj više