Krevet na kat da to sami: crteži i sheme

Anonim

Krevet krevet štedi radni prostor dječje sobe, pruža kvalitetan noćni odmor, neovisni je element dizajna. Postoje izmjene s dvije spavaće sobe, gornje mjesto za spavanje s radnom stolom postavljenim na dnu. Prva opcija zahtijeva manju vremensku potrošnju i vještine dizajna. Drugi ima povećanu funkcionalnost, ali se može koristiti samo za jedno dijete. Donje ladice, police u stepenicama stepenicama, sklopivi konstrukcije su prilično sile do domaćeg majstora.

Krevet na kat da to sami: crteži i sheme

Slika 1. Crtanje kreveta na kat s dimenzijama.

Proizvodnja konstrukcije s dvije razine

Za najjednostavnije modele trebat će vam minimum alata:

  • pila za metal;
  • rulet;
  • Corolninic;
  • odvijač.

Krevet na kat da to sami: crteži i sheme

Slika 2. Dijagram ljestvice s naznakom kreveta na kat.

Prilikom odabira projekta s leđima složene konfiguracije, dodaje se elektrolovka, planer, mlinski mlin, brusilice. Industrija proizvodnje gotovih proizvoda za razne dizajne koje zahtijevaju priključci na mjestu instalacije koje se mogu koristiti kao strukturni materijali za dijelove kreveta:

  • Kosomeri, tekovi unutarnjih stepenica - idealni su za strukturu vlasti;
  • prozorske klupe - imaju jednu obrađenu površinu, može se rezati za proizvodnju leđa, čučnjavanje, uzglavlje;
  • Štitovi namještaja su sastavljeni iz kratkih barova bez strukturnih defekata, tekstura od drva, zbog velikog formata, širok raspon je prikladan za bilo koji detalji dizajna.

Krevet na kat tradicionalno koristi crteže pojedinačnih struktura:

  • Krevet (sl. 1) - prikupljanje iz bara, šperploča, ploča;
  • Stubište (sl. 2) je pričvršćena u posljednjoj fazi, lako je demontirati ako je potrebno.

Prilikom odabira materijala, trebala bi biti svjesna da je dizajn ploča koje sadrže drva jeftinije jeftinije od polovice. U početku, niže, gornji jebači su sastavljeni:

  • Četiri brosa su montirana samo-crtanjem u okviru;
  • Unutar njega dodaje rebra krutosti iz istog materijala;
  • Vanjski dio je obrubljen dekorativnim stranama, leteći, uzglavlje;
  • Okvir je rafiniran dnom gornje platforme iz šperploča.

Slika 3. Stubište može biti originalan ako je svaka faza višestruka ladica.

Crtanje pokazuje da je unutarnji bar zatvoren sa svih strana s drugim elementima kreveta. Stoga se neobrazovano drvo drvo koristi za smanjenje dugotrajne strukture. Letenje, strana, uzglavlje imaju jednu dekorativnu površinu i završava. Stoga se za ovim dijelovima kreveta, prozornici, štitnici namještaja ili pojačala iz stubišta racionalno koriste. Kako bi se olakšalo dizajn Plywoodovog kreveta može se perforirati s rupama koje su ravnomjerno postavljene na površinu. Duljina samo-uzoraka bira se za 5 mm manje od ukupne debljine slojeva u krevetu.

Članak o temi: Kako koristiti ogledala u unutrašnjosti dnevnog boravka

Krevet na kat je obavezan za opskrbu ograda:

  • Niža razina ima ih samo u uzglavlju, squirting;
  • Vrh je zaštićen oko perimetra, uz iznimku gledišta stepenica.

Krevet s donjim ladicama omogućuje vam da pohranite najpotrebnije za bebu (igračke, posteljinu).

Dizajn kutija je sličan topchains, ali nema ukočenost rebra, gornji dio šperploča. Za prikladan rad, na dnu kutija opremljeno je kotačima na kojima su produženi ispod donjeg Topchaka. Fasade kutija nadopunjuju ručke.

Kreveti u prostranim sobama mogu imati kompleksne strukture s originalnim stepenicama, od kojih je svaka faza je rasuti ladica (slika 3). U ovom slučaju, krevet zamjenjuje cijeli ormar. Ako se želi, dizajn s dvije razine se lako pretvara u viteški dvorac (sl. 4). Krevet se lako pobijediti u bilo kojem žanru crtića, knjige, ležistel, na primjer, napraviti šator, špilju, ugrađeni kamion, parna lokomotiva.

Savjeti za montažu Namještaj

Krevet na kat da to sami: crteži i sheme

Slika 4. Kat za krevet u vrtiću može se napraviti u obliku viteškog dvorca.

Krevet ima povećani resurs pri pričvršćivanju dijelova u utoru, šiljate, dupliciranih sustava. Na primjer, okvir topchana u prethodnoj shemi, sastavljen iz bara koji se nanosi jedan na drugi, čuva samo samo-crtežu. Kada koristite umetke u drapes, duplicirani ugla namještaja povećava se sigurnosna margina.

Krevet je potreban za integraciju visoke kvalitete u unutrašnjosti dječje sobe:

  • S kutnim plasmanom stubišta u gornjoj razini kreće se na sredinu ili rub strane;
  • U strukturama s fazama - ladicama, stubište se pomiče na kraj kreveta;
  • Ako se mazivo na daljinu okupi na nekoj udaljenosti od kuta, racionalno će pomaknuti stubište s otupljavanjem u populaciji.

Prikupljanje kreveta s vlastitim rukama prema ovoj shemi (sl. 5), možete značajno povećati njihovu snagu, lagano povećanje građevinskog proračuna:

  • Bočne ploče tonglica u ovom slučaju pouzdano počivaju na donjoj traci;
  • Fiksiran na vrhu vrha;
  • Cress sa samostalnim do vertikalnih regala.

Članak o temi: kvarovi crpnih stanica i njihovo eliminacija

Krevet na kat da to sami: crteži i sheme

Slika 5. Dijagram sklopa kreveta za longline to učiniti sami.

Drveni dijelovi imaju originalnu teksturu, tako da obično nisu obojeni, ali otvoreni s lakom nakon preliminarne impregnacije uljem ili uljem. Ako je potrebno, se koriste višebojni simulatori, elementi dizajna mogu umjetno postati bulji (bracked) s metalnim četkima.

Za uzdužnu raspuštanje gotovih proizvoda (namještaj štitnici, prozorske pragke, lijepljenje, uzgoj) ne koriste Electrolovka bez posebnih uređaja - rezana linija se dobiva valovitom. Optimalno pogodan za ovu kružnu pilu (stacionarni ili ručni). Čak je i ručni hacksaw u ovom slučaju poželjniji. Ali s kovrčavom rezanjem ne postoji jednak.

Yarny krevet je vaše vlastite ruke - to je mogućnost minimiziranja troškova, odabira veličina u potpunosti usklađenosti s djetetovim kompleksom, uzimajući u obzir konfiguraciju sobe. Postoji prilika za korištenje "mrtvih" zona, obično se ne koristi.

Krevet s dva na razini radnog stola

Krevet na kat da to sami: crteži i sheme

Slika 6. Kako bi se smanjila visina drugog stupa, donja polica mora biti napravljena na valjcima.

Dizajn ove vrste nisu nužno graditi za dvoje djece - možete sastaviti krevet vlastitim rukama jedino dijete, racionalno provoditi prostor sobe:

  • Topchak se prenosi na vrh;
  • Na dnu se nalazi računalo ili uvlačiv stol za lekcije.

Izgradnja kreveta vlastitim rukama malo se razlikuje od prethodne verzije:

  • Stalci ostaju, stepenice;
  • U uzglavlju donje razine, tabletop se dodaje na jednu stranu na police, drugi odlazi na noge;
  • Kako bi se povećala funkcionalna preko tablice, nekoliko polica se montira za udžbenike, računalnu opremu.

Sheme koje koriste domaće majstore mogu se razlikovati u dizajnu tablice. Preporuča se prikupiti krevet vlastitim rukama, u ovom slučaju je lakše izbjeći pogreške u integraciji dizajna u dizajnu sobe.

Krevet na kat je izgrađen vlastitim rukama, uzimajući u obzir anatomiju djece: dijete koje sjedi na donjem madracu ne smije dirati gornju razinu. U slučaju uporabe na dnu dizajna tablice, ovaj zahtjev je opcionalan, tonovi se mogu značajno smanjiti. Shema je potpuno slična mezaninskim poda u dnevnom boravku, studio, ali ima mnogo manji format. Ako je dodatna funkcionalnost ugrađena u krevet vlastitim rukama, to je obvezno dodatne stavke koje se ne mogu izvršiti kod kuće. Stoga se troškovi neznatno povećavaju, ali kompenziraju visokom originalnošću, kvalitetom, proširenom funkcionalnošću.

Članak o temi: Dekor iz pozadinskih ostataka - kako to učiniti? 100 primjera fotografija!

Izvorne odluke s dva sloja kreveta

Krevet na kat da to sami: crteži i sheme

Slika 7. Jednosložni sloj kreveta slobodan prostor u sobi, ali su dovoljno teški za dijete.

Ovisno o operativnim uvjetima, dizajn može podvrgnuti značajnim promjenama. Na primjer, umjesto kutnih regala, prekrivene bočnim pločama topchala, koriste se ploče koje sadrže drvene, između koje gornji savjet ostaje. Donji ležaj se produži na valjcima za kugle za noćni odmor djeteta. To će smanjiti visinu drugog stupa, povećavajući sigurnost rada (sl. 6).

Vodiči su vezani u bočnim regalima, fiksatori će dodatno morati osigurati siguran rad. Visina gornje razine izračunava se uzimajući u obzir anatomiju djeteta koje će spavati na gornjem krevetu. Trebalo bi se sigurno uspeti od donjeg produženog točlica, vratiti se na njega.

Sklopivi jezični kreveti (sl. 7) imaju složen dizajn:

  • Ostavio je dva bočna police, koja se širi na debljinu tominala, uzimajući u obzir visinu madraca;
  • Ovi regali su čvrsto pričvršćeni na zid, imaju tip kutije u presavijenom stanju;
  • Prednji regali iz OSB listova su spojeni na topharts, osiguravajući transformaciju zida / kreveta;
  • Kroz vrhove su osi na kojima se rotiraju u dugometražnim regalima.

Yarus RED ove sheme ima značajan nedostatak: Dizajn je dovoljno težak za dijete koje je potrebno svakodnevno širiti, čistiti. Ovaj nedostatak se kompenzira posebnim priključcima - bliskim, čepovima koji olakšavaju rad.

Ovih 2 rublja za rukama zauzima minimalni broj radnog prostora dječje sobe. Međutim, kroz stjecanje izvornih priključaka, njihov je trošak veći od prethodnih opcija.

Kreveti su dizajnirani od strane stručnjaka, uzimajući u obzir anatomiju djetinjstva, siguran rad. Međutim, kada se neovisna proizvodnja mogu izvršiti promjene u skladu s određenim uvjetima. Troškovi namještaja jeftiniji od tvorničkih analoga, može se rastaviti ako je potrebno. Mogućnost ovisi o korištenim dizajnu, materijali. Detalji stepenica, countertops, štitovi namještaja ponekad su mnogo pouzdaniji od sirove trake od najbližeg tržišta građevinskog tržišta.

Čitaj više