Soba s garderobom i njegov aranžman? [Projekti projekti i ideje]?

Anonim

Soba garderobe u stanu ili kući u svom potpunom razumijevanju nedostupnog sna. Za punopravni aranžman, potrebno je odabrati sobu koja nije mala površina. No, nemojte biti uzrujani, jer mini-svlačionice koje nose sličnu funkcionalnost alternativa velikim sobama. Na različitim vrstama svlačionicama i metodama njihovog uređaja i bit će govor u ovom članku.

Svlačionica ili garderoba?

S obzirom na činjenicu da su dimenzije stanova ograničene, dilema se stalno nastaje prije stanara. Nalazi se u pitanju: opremiti garderobu duž jednog od zidova ili soba garderobe u kojoj ne možete samo staviti stvari, već se i promijeniti sebe?

Odlučujući faktor je prisutnost slobodnog područja. Ako je kabinet dovoljan za odabir prostora od 1,2 m, i dubine od 0,7 m, tada je širina za širinu mora biti najmanje 1,2 m, a duljina od najmanje 1,5 m. Ovi parametri utječu na volumen ormara.

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)
U svlačionici ne možete samo zadržati stvari, to bi trebalo biti dovoljno prostora kako bi se promijenila odjeća

Garderoba za

Sobe garderobe imaju veliku sortu u smislu dizajna rješenja. Zamislite nekoliko ideja koje će odgovarati ženi, čovjeku i djetetu.

žene

Za žene, svlačionice imaju tešku vrijednost. U ovoj sobi spremni su provesti većinu vremena. Osnovni zahtjevi: funkcionalnost, udobnost i vizualna percepcija.

Soba za garderobu za žene

Ženska garderoba se odlikuje prisutnošću ogromne količine polica za cipele, visinu niša, namijenjene haljinama. Čak i ramena za odjeću prolaze najteži izbor u svom dizajnu. Budite sigurni da imate veliki broj kutija, pletenih košara, regala s kutijama. Posebni organizatori se kupuju za male stavke.

Ormar

U garderobi za ženu, potrebno je imati veliko ogledalo i bolje ako postoji mjesto za toaletni stol.

Svlačionica s ogledalom u svlačionici

Muškarci

Za muške svlačionice, vizualna percepcija ne igra posebnu ulogu. Ovdje je glavna stvar da je sve pri ruci za praktičnu uporabu. Za čovjeka, korištenje različitih zamršenih mehanizama donosi dodatnu gnjavažu. Otvorene police prerogativnih sustava skladištenja u svlačionici za čovjeka.

Muška svlačionica

Prema ergonomiji, garderoba za muškarce trebao bi se sastojati od tri dijela: donji dio za spremanje cipela, srednji i donji štap je bolje podijeljen u ormare u kombinaciji s police. Mora se razmotriti nekoliko dijelova za vješalice: jedan za odijela i jakne, au drugom se nalaze košulje, hlače, prsluci.

Stilistika također podrazumijeva strogost linija i nijansi. Drvo ili metal se bira između materijala, a boje su poželjne sa sivim, bijelim, smeđim različitim bojama.

Muška svlačionica

Djeca

Glavno načelo koje se pridržava svlačionice za djecu je sigurnost. I treba ga pratiti u svim smjerovima, kako na mjestu police iu izboru materijala. Potpuno eliminira korištenje materijala čak i uz najniži sadržaj toksičnosti. Izbjegavajte oštre kutove i za pričvršćivanje police koriste pouzdan pribor.

Dobro rješenje za dječje sobe s malim prostorom: krevet se nalazi u gornjem dijelu, a torba se nalazi ispod njega. To se također promatra još jedna korist - pušten je prostor za igre.

Krevet - potkrovlje s svlačionici ispod za djecu

U slučaju dizajna vrata s vratima, oni misle preko instalacije stezaljki. To će spriječiti vjerojatnost ozljede djeteta tijekom zatvaranja vrata. Sama vrata mogu biti izrađena ne iz imirodne ploče ili stakla, već iz materijala koji služi kao ploča za crtanje za dijete.

U dječjoj svlačionici treba pohranjivati ​​ne samo odjeću, nego i igračke. Za ovo poslužiti posebne plastične posude. Oni su prilično lako za njih.

Mini ormar za djevojku

Garderoba

Planiranje svlačionice, razmislite o jednom od glavnih aspekata je optimalno mjesto za smještaj prostorije. Prilikom određivanja željenog mjesta, nastaju problemi povezani s dimenzijama i rasporedom stambenog prostora. U nastavku ćemo pogledati moguće opcije.

U apartmanu

Čudno je dovoljno, soba svlačionice u stanu nije tako težak zadatak. Jedina nijanca ostaje veličina spremišta koja ovisi o mjestu lokacije i slobodnog trga u apartmanu.

Soba garderobe u jednosobnom apartmanu

Jedna soba

U jednosobnom stanu se ne boji ukrasti četvornih metara od stambenih prostora. U većini slučajeva, prostor se oslobađa. Ako postoji garderoba, nema potrebe za drugom vrstom namještaja za skladištenje stvari. Zbog toga možete osloboditi područje stambene sobe.

Soba garderobe u hodniku

Ako dobro razmislite o projektu, skladištenje se može učiniti višenamjenskim. Na primjer, organizirajte nišu za glačanje, usisivač i druge kućanske aparate. Završite i dekor dizajn u svijetlim bojama, omogućit će vam vizualno proširiti prostor.

Soba garderobe u jednosobnom apartmanu

Jedna spavaća soba

U dvosobni apartman za svlačionici možete istaknuti gotovo polovicu spavaće sobe. Može se planirati ne samo za skladištenje stvari, već i organizirati mali boudoir. Najčešće, svlačionica je opremljena na strani kreveta.

Soba s garderobom u spavaćoj sobi

Trosobni

Za trosobni stan nalazi se opcija varijante redevelopment. Pogotovo ako je dnevna soba u susjedstvu kuhinje i završava lođom. Tada ga možete povezati s ovim prostorima, a gluhi kut je opremljen prostranom svlačionici.

Članak o toj temi: Unutrašnjost duge hodnika - planiranje uskog prostora

Ormar

U privatnoj kući

Ako govorimo o seoskoj kući, u ovom slučaju možete dodijeliti sobu za garderobu. Ova opcija ima mnoge prednosti:

  • Oslobođenje stambenih soba od viška namještaja i stvari;
  • Mjesto sobe pored spavaće sobe pružit će dodatnu udobnost i udobnost;
  • Osiguravanje ulaza u garderobu iz generalnog koridora pružit će priliku da ga koristi bilo kojim članom obitelji bez ometanja drugih.

Velika svlačionica

Procjena u različitim prostorijama

Odaberite svlačionice je jednostavno. Najbolje od svega, takva soba odgovara mjesta s ograničenim prostorom, na primjer, u nišama, skladišnim prostorima, hodniku, kao iu uskim prijelazima i tako dalje.

U dnevnom boravku

Najlakši način za provedbu ideje u velikim i prostranim dnevnim sobama. Uključuje instalaciju elitnih modela. U ovom slučaju, potrebno je osloniti se na vlastitu viziju i ne ograničavati na ništa.

Dnevni boravak dizajn s garderobom

Mnogo je teže stvoriti projekt za male dnevne sobe. Nakon što je istaknuo mjesto garderobe, prostor dnevne sobe je izrezan, s rezultatom da je soba će izgubiti odredište. U tom slučaju potrebno je pažljivo razmotriti ergonomiju, zbog čega je moguće smanjiti količinu svlačionice.

Kuper svlačionica u dnevnom boravku

U spavaćoj sobi

Uspješan primjer svlačionice je mali i zgodan garderob. Pruža donju podnu bazu, opremljena u obliku koraka. Koraci su šuplji, a u njima su ladice. Oni se uzdižu u srednji dio svlačionice koji se sastoji od odjela za omatanje. Police se pružaju oko njega. U ovom slučaju, sve će biti pri ruci.

Moguće je napraviti zasebnu mini-sobu s vratima ili osloboditi prostora i ugasiti sa svojom particijom od gipsane ploče.

Garderoba u spavaćoj sobi

Na balkonu i loggiji

Odličan izbor prostora za svlačionici je balkoni ili loggias. Postoji dovoljno prostora za distribuciju niša pod odjećom ili cipelama. No, potrebno je uzeti u obzir neke nijanse:

  • Soba mora biti izolirana tako da se u hladnoj sezoni održava potrebna mikroklima;
  • Veliki fancy namještaj s namještajem dizajni će smanjiti pristup svjetlosti u sobu, pogotovo ako nema dodatnog prozora;
  • Mi mislimo na težinu struktura, budući da je opterećenje takve prostore ograničeno.

Garderoba na loggiji

Na Mansardu

Organizacija svlačionice na katu u potkrovlju donosi neke poteškoće u njegovom izgledu, koji su strop beseer. Nagnut stropni avion čini njegove direktive. Počnite s činjenicom da razmišljaju o pravoj organizaciji namještaja u cijelom području. Najbolje je koristiti ugrađene ormare, a temelj će biti MESSH sustavi za garderobu.

Garderoba na Mansardu

Umjesto toaleta

Za one koji se ne boje eksperimentirati, možete otići u avanturu i napraviti skladištenje unutarnju kupaonicu. Da biste to učinili, morate prenijeti WC u kupaonicu, osim ako to ne dopušta njegovo područje. Dalje, možete izvršiti popravke i završne radove i početi planirati ispune u smislu ergonomije. Kao rezultat toga, dobivaju dobru vrstu prostora za proračunsku garderobu.

Savjet! U tom slučaju potrebno je ostvariti izolaciju ustaja i drugih komunikacija kako bi se izbjeglo ometanje optimalne mikroklime.

Ormar umjesto toaleta

Planiranje soba Planiranje

U modernom interijeru kućišta, uređaj s garderobom je dobivanjem popularnost. Zbog činjenice da prostorije imaju različite dimenzije i rasporede, profesionalci vrlo ozbiljno rade na projektu svlačionice. Predviđeno je da pohrani ne samo odjeću, već i različitih vrsta kućanskih predmeta. Razmotrite nekoliko ideja o ergonomiji garderobe prema vrsti uređaja.

Mini ormar

Za standardne vrste svlačionice, odaberite projekt nije težak. Njihovo zlostavljanje može se uočiti na internetskim stranicama. Potrebno je samo odabrati opciju koju želite. Mnogo je teže planirati mini-svlačionice, jer ovdje morate povezati dva osnovna zahtjeva: male veličine i maksimalnu funkcionalnost.

Mala svlačionica

Kako kompetentno napraviti malu garderobu

Za kompetentni uređaj, mini-svlačionica se u početku određuje mjestom. U tom slučaju potrebno je pažljivo procijeniti raspored stambenog prostora. Optimalna opcija je promjena bilo koje postojeće niše ili spremište. U nedostatku onih, odabrano je prikladno mjesto koje je usitnjeno od strane gipsanih particija.

Mini ormar

Zatim se ergonomija temeljito pomisli. Za male skladišta, mora biti kompaktna. Ovo nije problem, jer na modernom tržištu možete pokupiti šipke, uvlačive vješalice, police, košare i druge udobne uređaje. Primjeri malih svlačionice su prikazani na fotografiji.

Opcije mini ormar

Suziti

Uska svladala je u sobama koje imaju izduženi oblik i malu širinu. Najoptimalnija opcija pod ovim uvjetima je postavljanje struktura namještaja duž jednog zida koji ima velike dimenzije. Konfiguriranje struktura se izvode prema općim pravilima, ali je, s obzirom na raspored, dodaju se police u stilu "potkrovlja". Ovaj potez pomoći će značajno spremiti korisno područje.

Otvoreni sustav garderobe

P-oblika

Ime kaže sjeme za sebe. Svi elementi namještaja nalaze se uz tri zida, a četvrti je rezerviran za ulaz. Za dizajn takve svlačionice možete koristiti različite poteze i strukture. Ovisno o području, ormari se mogu napraviti i pravokutni i kutni. Mogu biti ugrađeni, kabinet, okvir i drugi.

Soba ormarobe u obliku slova p

Najviše od svega za p-oblikovane svlačionice su pogodne za postavljanje pravokutnog oblika ili s velikim područjem. Pa, ako je vrata ukrašena kliznim vratima.

Soba ormarobe u obliku slova p

Kut

Ormar kutnog oblika opremljen je u slučaju da postoji neugodan slobodan kutak u stanu. Nadogradite ga i uređeni ispod ormara, možete dodati udobnost u zatvorenom prostoru i udobnost. Ova opcija ima prilično prostranu strukturu. Ergonomski prostor u njemu je zadovoljan slovom "G", koji je sposoban za vizualno povećati volumen.

Kut garderoba coupe

S takvim rasporedom otvaranje vrata, pregled se odmah pojavljuje potpuna slika kabineta.

Svlačionica

Velika svlačionica

Repozitorij velike veličine uključuje podjelu u nekoliko zona. U takvoj svlačionici možete istaknuti Odjel za svakog člana obitelji. Upravo ovdje možete organizirati čvorišta za glačanje i druge ne-prateće stvari. U ovom slučaju, kao iu drugima, preporučljivo je napraviti dobru ventilaciju i rasvjetu.

Članak o temi: Ideje dekorativne zidne dekoracije u hodniku (+50 fotografija)

Velika svlačionica za cijelu obitelj

Prisutnost velikog skladištenja smanjit će prisutnost namještaja koji ima sličnu funkcionalnost. To će značajno povećati slobodan prostor u dnevnim sobama.

Prostrana soba s garderobom

No, unatoč neospornim prednostima, zabilježene su neke i neugodnosti. Prije svega, za takvu garderobu potrebno je istaknuti sobu s znatnim područjem, u drugom, ako će se u njoj naći sve potrebne stvari članova obitelji, tada ćete morati napraviti raspored uporabe. Inače, ujutro će biti red.

Pretjecanje

Dobra ideja je organizirati šetnju. Njegov organski i ispravan raspored omogućuju vam da riješite mnoge probleme. Ova opcija, opet, namijenjena je apartmanima s malim kvadratom.

Soba strasti garderobe

Razmišljajući o ergonomiji, treba uzeti u obzir dvije nijanse:

  • Bolje je napustiti uređaj velikog broja ormara, preferencije se daju na otvorene police, tako da možete osloboditi više prostora za pohranu.
  • Vrata trebaju biti samo klizna, inače će ometati kretanje.

Ljuljačka vrata s kliznim vratima

U niši

Ako u stanu postoji mali prostor, koji je ograničen s tri zida, strop i pod, to jest, niša je savršena mogućnost za svlačionice. Ostaje samo instalirati vrata i ispuniti nišu konstrukcija namještaja. Za male niše, zidni sustavi za skladištenje s mrežom su odabrani za više prostranijih okvira garderobe.

Mala ormar u niši

Ugrađen

Za ugrađene svlačionice, dano je mjesto, što je također ograničeno na tri zida, a četvrta strana je lemljena kliznim vratima. Sav prostor je podijeljen u različite dijelove, police i ladice su opremljeni.

Ugrađena svlačionica

Ispod stubišta

Jedna od uspješnih opcija za organiziranje svlačionice u privatnoj dvoetažnoj kući je prostor ispod stubišta. Prednosti su eksplicitni:

  • Značajna ušteda prostora, kao što je područje ispod stepenica i veliki je malo pogodno za druge svrhe;
  • Ormar je dostupan svim stanovnicima, jer to nije u stambenoj sobi;
  • Neki obrtnici čak i koraci su opremljeni pod izvlačenjem kutije, u kojima možete slobodno staviti cipele.

Garderob pod stubištem

Svlačionica

Za skladištenje, deke, plaid, jastuci su uspješno prilagodili unutarnji prostor kreveta, pogotovo ako imaju mehanizam za podizanje. Osim posteljine u unutrašnjosti kreveta, sezonske stvari se mogu pohraniti. U mnogim modelima za spavanje nalaze se ladica u kojima imaju manje stvari.

Svlačionica

Na videozapisu: Dizajn i dizajn sobe garderobe.

Garderoba u različitim stilovima

Osim vrste svlačionice, potrebno je razmotriti njezin stil, jer se mora uspješno uklopiti u unutrašnjost. Dizajn ormara soba može se napraviti u različitim stilom, vrijedi se oslanjati na okolni prostor.

Potkrovlje

Potkrovljeni stil je svojstveno obilje metalnih konstrukcija. Ormar prevladava police i police na metalnim police, koji su instalirani na samom podu na strop. U otvorima između regala nalaze se vješalice, kutije za pohranu. Glavni uvjet je uskladiti s osjećajem prostora. Nestandardne prostorije su savršeno prikladne za njih.

Garderoba u stilu potkrovlja

Klasičan

Gorgrabe u klasičnom stilu pogodna je za potrošače koji imaju puno prosperiteta. Opravdana je činjenicom da se svi materijali koriste za klasike prirodnog podrijetla. Uglavnom ovo drvo. Izgleda takva svlačionica skupo, a materijali su visokokvalitetni i izdržljivi.

Svlačionica u klasičnom stilu

Provincija

Provence je francuski interijer, idealno kombiniranje jednostavnosti i luksuz. Prisutnost južnog francuskog šarma pridonosi stvaranju udobnosti i udobnosti. U biti, to je stil pod drevnim u toplim pastelnim bojama.

Garderoba u stilu Provanse

Moderan

Garderoba u modernom stilu - baština garderobe. Za to je izolirana zasebna soba u kojoj je gotovo cijelo područje ispunjeno namještajem ormara. Možete organizirati garderobu iu stambenoj sobi, za to je potrebno razdvojiti svoje granice gipsane particije. U pojednostavljenoj verziji particije može poslužiti kao ekrani od stakla ili tkanine, drveni okviri. Prednost modernog stila je opuštena kombinacija s mnogim drugim unutarnjim stilovima.

Garderoba u modernom stilu

Umjetnost deco

Art Deco je prekrasan smjer koji kombinira lakoću i luksuz. Za dizajn pohrane umjetnosti deco, odaberite završetak u pastelnim bojama. Ako postoji prozor u svlačionici, onda ga možete dobiti do rimske zavjese. Dobro je jer trg ne krade, a luksuz drevnih vremena će dati izgled. Dizajn namještaja ne smije sadržavati plovila. Najbolje je spasiti klasične oblike. Ne-standard u dizajnu u obliku ukrasa bolje je dati dodatke, ogledala i vrata.

Svlačionica u umjetnosti deco

Uređaj u sobi za garderobu

Kao što je već spomenuto, sve mora biti započeto s pažljivim planiranjem. To se odnosi na raspored svlačionica. Dajemo nekoliko savjeta:
  • U odjeljku za spremanje vanjske odjeće, udaljenost između šipke i gornje police mora biti najmanje 5 cm.
  • Za kratke stvari pohranjene na ramenima, dvije šipke su opremljene. Oni se međusobno postavljaju na udaljenosti od 0,8-1 m.
  • Udaljenost između običnih polica trebala bi biti unutar 35-45 cm, a dubina je 40 cm.
  • Prema stručnjacima, optimalna vrijednost širine polica i stalak struktura je 50-60 cm. To je s takvim parametrima koji se mogu postaviti dvije hrpe stvari.
  • Širina kutija prema standardu je 40-70 cm, a visina je oko 40 cm. To je s takvim parametrima koje možete osigurati kvalitetan rad uvlačenog mehanizma.

Na videu: 4 koraka do organizacije savršene garderobe.

Članak o temi: Kako napraviti svlačionice sa svojim vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Punjenje za svlačionice: Namještaj i pribor

Nemoguće je predstaviti modernu garderobu bez uređaja i pribora posljednje generacije. Skladištenje za stvari mora biti prikladno za korištenje, stoga, osim standardnih elemenata dodano je više modernih modularnih dizajna.

Police

Kao što je gore spomenuto, police se nalaze na određenoj udaljenosti jedna od druge. No, oni su također podijeljeni u vrstu uređaja: nepokretne i uvlačenje. Potonji pružaju praktičnost korištenja. Često izvlačenje police su označene pomoću LED trake.

Uvlačive police u svlačionici
Police s mehanizmom uvlačenja su prikladniji za korištenje

Vješalice

Vješalice se također razlikuju prema vrsti: uvlačivim, kružnim, suspendiranim. Kružni vješalice su prikladno smješteni u kutu, suspendirani - na šipkama. Za skladištenje pojaseva, veza, kišobrani mogu koristiti konvencionalne zidne kuke. Izvrsna opcija je barijere za ormar s ormarima koje vam omogućuju da stavite više stvari na njih.

Pribor za garderobu

Ogledalo

U sobama garderobe s značajnim veličinama, prostor ne samo da pohranjuje stvari, već i za obavljanje oblačenja i uklapanja. A za ove procese, ogledalo je potrebno, po mogućnosti u punom rastu. Kako bi se mogli gledati sa svih strana, još jedna mala veličina stječe. U tom slučaju treba dogovoriti dobru rasvjetu, idealno suspendirani luster.

Veliki zrcalo u garderobi

Moduli za pohranu cipela

Cipele su različitih oblika i modela. Da biste ga postavili na optimalan način, morate razmisliti o svim nijansama. Skladištenje se može odrediti na sezoni. Little Trenutno korištene cipele se stavljaju u kutije i poslane u mezanin. Preostale cipele se pohranjuju na otvorenim policama ili posebnim štandovima.

Modul za spremanje cipela u svlačionici

Osoblje i pantografi

To je temelj sobe s garderobom. Organiziran je u odjelu u kojem se planira plasman dugih stvari kao što je kaput. To zahtijeva bar, koji se stavlja na nadmorsku visinu od 1,65 m ili više. Košulje, jakne, bluze, to jest, stvari su kraće od kratkog dina, morate spustiti do 1 m.

Stacionarni štap u svlačionici

Bole napredne šipke s posebnim mehanizmom za snižavanje udobne visine naziva se pantograf.

Roda pantograf u garderobi

Daska za peglanje

Ako veličina spremišta omogućuje da u njemu predvidite odjeljak za pohranu. U tom slučaju morate znati dimenzije samog odbora. Stručnjaci preporučuju raspoređivanje širine odjeljka najmanje 0,2 m u širini. U garderobu su ugrađene željezne ploče koje se lako presavijaju.

Ugrađena ploča za glačanje u svlačionici

Možete razmotriti i mjesto za spremanje usisivača i drugih kućanskih aparata. To mogu biti posebni blokovi koji su lako sakriti takve stavke.

Sustav za pohranu za kućanske aparate

Kutije i košare

Vrlo zgodan uređaj za pohranjivanje malih stvari je kartonska kutija. Mogu se postaviti ne samo odjeća, već i druge male stvari. Izrađujemo različite veličine i različite kvalitete. Jednostavnost skladištenja također daje oblik kutija. Pravokutni pribor može ispuniti maksimalni prostor.

Kutije za skladištenje stvari u svlačionici

Još jedan novi koji se pojavio relativno nedavno je uvlačenje stanične košare. Pogodni su za posteljinu i male stvari.

Uvlačive mreže košare za ormare

Stubište za garderobu

S obzirom na činjenicu da je dizajn namještaja svlačionice opremljen pod poda do stropa, potrebno je dobiti stepladder ili montirano stubište za ugodan rad. U oba slučaja, koraci na njima moraju biti prikladni za sigurnu uporabu.

Stubište u garderobu

Vrata u svlačionici

Nakon što je unutarnji dio skladištenja potpuno opremljen, obratite pozornost na vrata. Sorte suvremenih uzoraka vrata su dosta. Primijećeno je da ljuljačka vrata nisu prikladna za sobe s malim prostorom, kliznim modelima mogu biti savršene opcije.

Harmonika

Harmonica vrata instalirana su prvenstveno kako bi se uštedio prostor. U ovom trenutku, takvi modeli se proizvode od visokokvalitetnih materijala i imaju vrlo zanimljiva rješenja dizajna.

Road Harmonik u svlačionici

Rahtaj

Stvaranje vrata za garderobu mogu pružiti udobnost i mir. Izrađeni su od visokokvalitetnog drva, daju toplu i udobnost u unutrašnjosti bilo koje sobe. U svom dizajnu, takva vrata su trenirana, a zaklopci se boduju od odvojenih drvenih ploča, postavljenih vodoravno.

Racist vrata u svlačionici

Radius

Moderni dizajn vrata u svlačionici obogaćen je još jednom modernoj opcijom - radijalnim ili radijusnim vratima. Oni su različiti tipovi: konveksni, konkavni, ovalni, kombinirani, okrugli. Radijalna vrata imaju tešku strukturu i komponente, prikupiti što nije lako. Za njihov uređaj je bolje privući majstore.

Radio vrata u svlačionici

Slijep

Takva vrata se vrednuju za konstruktivno rješenje. Osim originalnosti izgleda, u mogućnosti su priljev svježeg zraka u svlačionici, što će poboljšati ventilacijski sustav. Dizajn njih može biti različit, oba otvaranja i harmonika. Od drva ili MDF-a. Rakes se nalaze paralelno s obzirom na međusobno, ali u nekom kutu do okvira vrata.

Louvrugska vrata u svlačionici

Rolete umjesto vrata

Vrata svlačionice nije panacea. Od njih, mnogi odbijaju favorizirati tekstil, to jest, zavjese koji će razdvojiti prostor. Ako odaberete dragi tekstil, zavjese mogu pogledati unutrašnjost sobe više pobjednije od vrata.

Garderoba po zavjese

Tajna vrata u sobi garderobe

Ponekad vlasnici pokušavaju sakriti svlačionice od stranaca. U tim slučajevima potrebno je montirati tajni vrata. Jednostavno je maskiran pod elementom interijera, moguće je organizirati i ispod zidnog ogledala i ispod police.

Tajna vrata u sobi garderobe

Kao što možete vidjeti, soba svlačionice može se izvesti u svakoj sobi, s različitim dizajnom i različitim veličinama. Savjeti dizajnera predstavljeni u članku pomoći će ispravno odlučiti o izboru i učiniti funkcioniranje garderobe što je moguće prikladno. Gotovi ekskluzivni modeli svlačionice mogu se kupiti u poznatom trgovini namještajem IKEA.

10 najbolji dizajn interijera s garderobom (1 video)

Ideje uređenja garderobe (160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Što garderoba odabrati: vrste i dizajnerske značajke

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Što garderoba odabrati: vrste i dizajnerske značajke

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako odrediti garderobu

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako odrediti garderobu

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako odrediti garderobu

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Što garderoba odabrati: vrste i dizajnerske značajke

Što garderoba odabrati: vrste i dizajnerske značajke

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako odrediti garderobu

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako odrediti garderobu

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako odrediti garderobu

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Što garderoba odabrati: vrste i dizajnerske značajke

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako odrediti garderobu

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Što garderoba odabrati: vrste i dizajnerske značajke

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako odrediti garderobu

Kako odrediti garderobu

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako odrediti garderobu

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako odrediti garderobu

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako odrediti garderobu

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako odrediti garderobu

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako odrediti garderobu

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Kako napraviti svlačionice s vlastitim rukama: vrste struktura, instalacije i završne obrade

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako planirati sobu za garderobu: odabir konfiguracije, mjesta i neobičnih ideja (+160 fotografija)

Čitaj više