Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Anonim

Sigurno ste se već upoznali s popularnim opcijama za projektiranje sustava Windows - koji samo ne smiju s osobom da dobije savršenu unutarnju situaciju u svom domu. Važnu ulogu u kojoj se igra unutrašnjost sobe, vrsta prozora, i naravno odabiru zavjesa.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Kombinacija rimskih zavjesa i tila u unutrašnjosti

Postoje razne kombinacije elemenata dizajna prozora, od najjednostavnijih opcija od Tulle i Classic Gardin, do iznimno ekstravagantnih kombinacija. Mi ćemo vas posvetiti umjetnosti ujedinjenja gotovih zavjesa s til. Mi plaćamo blisku pozornost na to kako možete koristiti kombinaciju rimskih zavjesa i tila, kao i razmotriti značajke korištenja njihovih valjanih kolega.

Moderni načini dizajna sustava Windows

Dizajneri su kreirali i implementirali veliki broj odluka o dizajnu otvorenih prozora. U svakom od njih, zavjese je glavni element koji prozor daje ugodan izgled, koji skriva neugodne detalje od znatiželjnih očiju i nadopunjuje unutarnji sastav sobe.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Nemojmo zaboraviti na korisnost zavjese kao reflektirajuće površine. Stanovnici prvih katova uopće nisu bez njih - svatko treba privatnost.

Kombinacija zavjesa s til tradicionalno se koristi kao glavna verzija sustava Windows. Ovo rješenje je opravdano, jer u rijetkim slučajevima samo zavjese mogu učiniti sastav.

Kako bi se stvorio neobičan dizajn potreban oko i fantazija - često nesposobna uporaba zavjese ne donosi željeno voće. Zato se Tulle koristi kao dodatni okvir, omogućujući izgladiti nedostatke dizajna.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Tul je izrađen od svjetlom, prozirnog materijala - se najčešće koristi organza. Tkanina ovog tipa slabo štiti prozore od svjetla i obavlja samo dekorativne funkcije. Međutim, više od toga nije potrebno.

Klasične zavjese s uključenim til - osnovna opcija dizajna, koristi se svugdje i nitko neće iznenaditi nikoga. Ali kombinacija zavjesa i tila ne-standardnog tipa već će vjerojatno privući pozornost vaših gostiju. Govorimo o zavjesama, koje se razlikuju u njihovoj konfiguraciji i oblikuju iz standardnih rješenja tkiva.

Članak o temi: make-up: o elegantnoj onome što je to, sourling i popravak, poravnanje i oblaganje uređaja, zaostaje i fotografije

Mi znači modeli:

  • Rimski;
  • Valjani.

Dva gore navedena opcija su iznimno uobičajene, ali ne samo da su na tržištu predstavljeni među alternativama klasičnim nosačima. Tu su i rolete iz neobičnih materijala, zavjese-niti, japanske zavjese ploče (oni se izvode u obliku osebujnih particija, koje se pomaknu u horizontalnoj ravnini), itd.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Gotovo sve vrste zavjesa mogu se uspješno kombinirati s transparentnim tekstilom iz organske. Bit ćete iznenađeni kada saznate da ne samo rimske zavjese s til, ali čak i rolete s til mogu se kombinirati s okusom, dajući prostor potpuni, elegantni izgled.

Vrste zavjesa: Što odabrati?

Kako odabrati najbolje zavjese za svoju sobu, pa čak i uzeti u obzir činjenicu da će se u budućnosti u kombinaciji s Tullom? Često je pražnom izborom kardinal i bit ćemo iskreni, a ne najuspješniji način utječe na konačni dizajn prozora.

Ako ćete kupiti klasične proizvode, onda ovdje ne bi trebalo biti problema. Obični lanci tkiva dobro se uklapaju u bilo koji interijer, glavna stvar za zadržavanje harmonije osnovnih i sekundarnih boja u zatvorenom prostoru i ne pretjerujte s pretjerano zasićenim uzorcima.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Naravno, najbolje opcije dizajna zavjesa odlikuje se sveprisutno korištenje ukrasnih elemenata - lambrequina, hvataljke, drapery. Ali ako postoji ukus i fantazija, ukras zavjese je vrlo jednostavno.

Ali gdje je vrijedno ozbiljno razmišljati, pa je to kada koristite rimske ili valjane modele. Rimske zavjese često se nazivaju zavjese nove generacije. Kombiniraju se s modernističkim interijerima. Što je moderniji dizajn vaše sobe, ljepše izgledaju.

Rimske zavjese se jako razlikuju od običnih - imaju izrazito navedenu web, uglovi i rubovi su rezani, zavjesa pokriva samo prozor i okvir, au rijetkim slučajevima je ograničen na stakleni prostor. Mehanizam koagulacije tkanine radi na načelu podizanja tkiva u nekoliko faza, kao rezultat toga, zavjesa se preklapa, formirajući prekrasne horizontalne nabore

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Provedite jedan - dobar izbor, ali pravilno odabrana zavjesa kombinacija i Tul će definitivno postati uspješniji rješenje. Zahvaljujući poprečnim naborima na platnu, rimska zavjesa i til zajedno izgledaju jako organski i nadopunjuju jedni druge. Ugledni dizajneri na takve opcije dizajna se redovito tretiraju. Da biste odabrali rimske modele u slučaju da stvorite zanimljivu kombinaciju modernizma i klasika.

VAŽNO: Pogledajte tkaninu iz kojeg šali zavjesu. Poželjno je da su to bili prirodni tekstilni materijali. Nema poliestera, papira, bambusa ili tako nešto. Ove opcije su odabrane samo ako se zavjesa primjenjuje odvojeno od tune.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

S valjanim uzorcima se ponavlja situacija. Oni u velikoj mjeri nalikuju svojim rimskim kolegama, u smislu da također zauzimaju minimalno prostorno, volumen i vrlo kompaktno preklop. Razlike između njih podižu mehanizam za podizanje. Ako su rimski uzorci postupno presaviti, valjane zavjese su presavijeni na vratilu s fiksiranom u gornjem dijelu okvira prozora.

Članak o temi: Pričvršćivanje vijenca za rimsku zavjesu: Uputa korak po korak

Valjane zavjese su praktičnije, lakše ih očistiti. Mehanizam za podizanje radi na najjednostavnijoj tehnologiji i gotovo nikada ne pali (s Rimljanima se ponekad pojavljuju u nevolji). Ovaj dizajn izgleda iznimno utilitarno, s obzirom na to što je potrebno kombinirati valjane zavjese i til za kombiniranje - s pravim pristupom, doći ćete do oživljavanja zavjese, dati mu sofisticiranost i eleganciju.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Lijepe valjane zavjese

Valjane zavjese uspješno se kombiniraju s til samo ako su izrađene od prirodnih tkiva srednje gustoće. S sintetskim tekstilom prema vrsti dim-out i crno-out, s valovitom strukturom, to je složenije, dobro je dobro s mat tila pastelnih nijansi. Iznimka je kuhinja u kojoj se često koriste kombinacije slobodnog stila.

Ako govorimo o kombinaciji u kojoj su uključeni til i sjenila, onda ima i pravo na život. Rolete su praktične, oni su jeftiniji od standardnih zavjesa. Problem je u tome što je takav stil suženi, pogodan je za uredski prostor, ormare i druge radne prostore.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Preporučit ćemo vam da pribjegne sličnoj kombinaciji samo kada su gore navedene sobe izbrisane, jer u spavaćoj sobi, dnevni boravak ili dječja djeca ne izgledaju u potpunosti prikladno. Što se tiče tila, ovdje postoji nekoliko opcija. Najjednostavniji je koristiti Matte modele iz Organe, koji će biti uokvireni rubovima sjenila, izglađujući ukupni dojam njezine kutu.

Razne kombinacije s til

Već smo se djelomično dotakli ova tema gore, ali mi ćemo se usredotočiti na to detaljnije. Za uspješnu kombinaciju rimskih i valjanih zavjesa s til, koristite sljedeće tehnike dizajna:

  1. Uokvirivanje zavjese na rubovima svjetlosti til;
  2. Preklapanje prozora s mat tulipanima s punim punjenjem otvora prozora;
  3. Korištenje lampichena (u kombinaciji s til ili čak i bez njega);
  4. Koristite duge zavjese ravne tornja.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Nazvali smo samo glavne smjerove. Možete ih uzeti kao osnova, kombinirati i izmisliti svoje. Treba jasno razumjeti da ako valjane ili rimske zavjese i til objesiti na prozor, onda je zadatak Tuli je sveden na dekorativno zaglađivanje kutova, ne obavlja nikakvu funkcionalnu ulogu.

Članak o toj temi: Kako staviti voće, listopadne i crnogorični stabla na zemlju

Instaliranjem zavjesa za valjka na prozoru odmah uklonite da je ugačanje kutni dizajn zavjese i njegove relativno male veličine. Dizajn prozora s valjanim zavjesama i Tullom vam omogućuje da se riješite tih nedostataka. Til se visje oko rubova prozora, tavno stavljajući platno. Kao rezultat toga, dobiva se završeni sastav. U takvim slučajevima, prihvatljivo je koristiti svjetlo prozirno til. Ne morate ga objesiti ravno, napraviti lagano dripe s zavjesnom pletenicom ili prikupiti til nizove.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Upotreba mat tune opravdana je tijekom zasićenih boja glavne zavjese. Na primjer, uzmite kombinaciju tamno smeđih zavjesa s til - teške smeđe boje kroz prozirni til iz organske, i izgledat će ružno. No, mat til od tamnocrvenih boja izglađuje obrise zavjesa i stvara skladnu sliku dizajna prozora. Uz matirane tkanine, Tusle valjane zavjese i rimske zavjese od tila savršeno su kombinirane.

Kreativni dekor: Rimske zavjese u kombiniranom til

Valjane zavjese s tilama u kuhinji, kao što smo primijetili gore, dati vam slobodu djelovanja. Ovdje može biti kombinacija umjetnih materijala. Na primjer, rimske zavjese s til za kuhinju često se izrađuju od bambusove slame, a til se proizvode u obliku mreže s velikim stanicama. Za drugu sobu, takav dizajner pronalazi čudesno, ali ne i za kuhinju.

Pogledajte video dizajn

Kombinacija valjanih zavjesa i konvencionalnih zavjesa rijetko se koristi, ali se može primijeniti. Idealna opcija je kombinirati valjane proizvode i zavjese za spuštanje.

Čitaj više