Perilica rublja

Anonim

Perilica rublja

Čak i uz pažljivu cirkulaciju i poštivanje svih pravila rada, složeni kućanski aparati periodično predstavlja iznenađenja svojim vlasnicima u obliku neočekivanih kvarova, nevolja u radu i čudno ponašanje. Perilica rublja nije iznimka. Nakon nekoliko godina stabilnog rada, ponekad se pojave problemi, razlozi za koje se ne može instalirati od prvog puta.

Perilica rublja

U ovom članku ćemo vam reći o prilično rijetkom slomu - automatski set vode koja se pokreće kada je perilica rublja isključena. Pročitajte razloge za to neispravnost i rješavanje problema u nastavku.

Razlozi

Razlog zbog kojeg uređaj počinje steći vodu, biti u stanju izvan države, može biti samo slom solenoidnog ventila, koji je odgovoran za vodoopskrbu (ovaj ventil se također naziva osigurač ili ulaz). To je mali plastični dio s metalnom pločom koja djeluje na principu vodene slavine.

Perilica rublja

Kada se pokrene program pranja, signal za ventil za punjenje je primljen od upravljačke jedinice. Pod utjecajem napona oko ventila formira se elektromagnetsko polje, kao rezultat kojim se otvori ventil i set vode. Kada potrebna količina vode uđe u spremnik, ventil se automatski zatvara.

Filler ventil je ispod gornjeg poklopca (ako perilicu rublja s prednjem opterećenjem) ili za bočnu traku (ako je utovar uređaja je okomito), pa ako je potrebno, pronađite dovoljno.

Perilica rublja

Kao i svaki drugi element složenog mehanizma, ova stavka se može razbiti na najnepopunite se. Ako je ventil zatvoren u zatvorenom položaju, set vode će biti nemoguć, ali ako usisni ventil puca u otvorenom stanju, stroj će sve više dobiti vodu, čak i ako ga odspojite.

Što učiniti?

Nakon što ste pronašli kvar odvodnog ventila, odmah biste trebali zaustaviti dovod vode. Odvojite stroj za pranje rublja iz električne mreže ovdje neće pomoći - potrebno je blokirati vodene cijevi, inače se poplava ne može izbjeći.

Perilica rublja

Raskid usisnog ventila nije slučaj kada sigurno kontaktirate profesionalni Master Repaerman, možete se nositi s imenovanim problemom i sami.

Članak o temi: ulazna vrata: vrste i karakteristike

Perilica rublja

Dakle, zamijenjena je slomljena voda ventila, ali prvo treba ukloniti. Da biste došli do ovog detalja, morate ukloniti ploču ispod kojeg se nalazi (gornji ili bočni, ovisno o vrsti učitavanja). Pronalaženje ventila, odspojite sva crijeva i žice za njega. Zatim odvrnite vijke pričvršćivanje ventila (ili uklonite zasun) i uklonite neispravan dio. Da biste pažljivo izvukli ventil, morate ga malo okrenuti.

Umjesto slomljenog uređaja, ugradite novi rezervni dio na njegovo mjesto. Zatim učinite sve korake obrnutim redoslijedom. Da biste olakšali zadatak, počeli raditi, fotografirati svaku pozornicu, onda možete lako prikupiti sve kao što je bilo.

Više o tome pročitajte u sljedećim videozapisima.

Prevencija i savjeti

  • Kako ne bi poplaviti kupaonicu, a s njom i stanom susjeda možete instalirati dodatnu dizalicu na "ulaz" na perilicu rublja, s kojima možete preklapati dovod vode. Čim jedinica završi proces pranja, zatvorite dizalicu. Dakle, čak iu slučaju kvarova ventila za punjenje, voda neće ući u spremnik.
  • Ako sumnjate da je dummy ventil stvarno neispravan, možete se pobrinuti da ga provjerite s posebnom opremom. Uklonite ventil i priključite crijevo za dovod vode. Provjerite da ventil ne prolazi vodu. Zatim poslužite napon svakom od dijelova ventila. Od dijela koji je pod naponom treba teći vodu. Ako se to ne dogodi, to znači da je predmet neispravan.
  • Drugi način provjere rada elektromagnetskog ventila je korištenje multimetra (uređaj, s kojim se dijagnosticira električna oprema). Spojite instrument za kontakt dokazuje se metalnim pločama na ventilu i pomaknite uređaj na način mjerenja otpora. Ako je ova brojka od 2 do 4 kΩ, to znači da je ventil točan.

Članak o temi: mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

Perilica rublja

Dodatne preporuke za spajanje perilice na vodoopskrbu mogu se dobiti gledanjem sljedećeg videozapisa.

Čitaj više