Značajke odabira sifona za kupaonicu

Anonim

Za odvođenje vode iz kupelji koristi se sifon, njegov se uređaj sastoji od metalne ili plastične zakrivljene cijevi, koja povezuje odvod kupelji i kanalizaciju. Moderni dizajneri su napravili određene promjene u dizajnu prelijevanja zemljišta, nakon čega su postali prikladniji. Možete odabrati stroj ili poluautomatski.

Značajke odabira sifona za kupaonicu

SHEMA UREĐAJA PLUM: 1-mreža, 2-vijak, 3-brtve, 4-tee, 5 sifon, 6-rally, 7-tap, 8 - izvan preljeva, 9-cijevi, 10-orah.

Konstruktivna šljivica za kupanje

Navedeni uređaj uključuje sljedeće pojedinosti:
  • sifon;
  • primanje rešetke o izdanju;
  • Preljevni prijemnik;
  • rešetka na preljevni prijemnik;
  • cijev za ispuštanje;
  • Iscjedak koji se povezuje s kanalizacijom.

Ovaj uređaj ima jednostavan princip operacije. Omogućuje vam odvod vode iz kupelji, a prisutnost duplikata otpuštanja na vrhu kupaonice ne dopušta da voda iz njega teče u pod. Unatoč tako jednostavnom uređaju, sustav odvodnje-prelijevanja gotovo je zajamčen kako bi se zaštitila kupka od preljeva, što može dovesti do nevolja.

Nemojte svi znati da se ponekad ne prelijevanje šljiva za kupku zove riječ "letak", i mora se uzeti u obzir kada kupite ovaj uređaj sami.

Ako prije nego što su svi plug-overblow sustavi za kupku napravljeni od plastike, a zatim moderni modeli mogu se izvesti iz mjedi, brončanog, bakra ili kromiranog čelika.

Značajke automatskog sustava

Značajke odabira sifona za kupaonicu

Dijagram veze sudopera sifona do kanalizacije.

Jedan od prvih takvih sustava počeo je proizvoditi Kaiser. Uređaj ovog sustava se ne razlikuje od tradicionalnih i sve poznate. Ovdje se vrše samo promjene na Cork Design, koji zatvara otvor za otpuštanje.

Utikač ima proljeće s držačem. Pritiskom na utikač, ili otvorite ili zatvorite rupu odvoda. To je zgodno koristiti takav uređaj, čak možete pritisnuti gumb čak i nogu, nakon čega će se voda početi spajati, ponovljeno prešanje će zaustaviti odvod.

Članak o temi: plastični roleti u zahodu

Kada kupujete takav sustav, potrebno je obratiti pozornost na kvalitetu svog proizvođača i proizvođača, jer ima složeniji uređaj od uobičajenog utikača, tako da će proizvodnji proizvod često propasti. Popravak takvih sustava praktički se ne radi, jer kada ga razbije, morat ćete promijeniti cijeli sustav cijelog sustava, zbog čega je potrebno pažljivo odabrati koji odvod-prelijevanje za kupnju.

Ako govorimo o vrijednosti, plastični proizvodi imaju niže troškove, ali su manje pouzdani od sustava brončanog, bakra, mjedi ili kromiranog čelika.

Značajke poluautomatskog sustava

Ovi sustavi imaju dizajn sličan automatskim sustavima. Ovo je prijemnik koji uključuje kontrolnu jedinicu, kabel, utikač, sifon, cijev za ispuštanje.

Kao kontrolni element može se koristiti prsten, ručka, gumb ili ventil. Bez obzira na tog tipa, rupa preljeva je na dnu bloka. Pritiskom na upravljački element pomoću kabela prenosi radnju na donjem čepu ventilu.

Ovaj dizajn omogućuje vam da kontrolirate proces ispuštanja vode, kako u kupaonici i izvan nje, dok ne postoji potreba za savijanjem i spuštanju ruku u vodu koja može biti vrlo vruća ili hladna.

Kabel može biti unutar i izvan crijeva preljeva. Bolje je odabrati model u kojem će kabel biti unutar crijeva. Takav sustav izgleda više estetski, ali u slučaju prekida kabela, morat ćete promijeniti cijeli sustav. U tim modelima gdje je kabel vani, njegov popravak ne uzrokuje nikakve poteškoće.

Ako odlučite odabrati metalni model, njegova instalacija mora se provesti više pažljivije od plastičnih analoga, budući da je metal gori i može se rasprsnuti.

Ako planirate zatvoriti kutiju za kupanje vani, budite sigurni da ostavite otvor kroz koji će se održavati sustav kanalizacije i vodoopskrbe. Iako su navedeni sustavi vrlo pouzdan, ponekad se slome. Ako je uređaj čvrsto čvrsto, ako je potrebno, morat će uništiti postojeće strukture i naknadno provoditi kozmetičke popravke.

Članak o toj temi: Tehnologija polaganja površina električnog grijanja ispod pločice to učiniti sami (video)

Najčešće postoje prometne gužve, pa ako se problemi pojave s odvodom, potrebno je prvo provjeriti, jer je sifon vrlo rijetko začepljen.

Mora se kupiti samo visokokvalitetni sustavi, a onda će stvarno imati koristi i neće postati dodatni izvor problema.

Čitaj više